-
תגובה: בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
לפעמים זה הרבה יותר פשוט.
כתבת שממרום גילך בכל התאונות שראית ה-suv ניצח ולכן אתה מעדיף להיות ב-suv.
לדעתי (ולכאן כיוונתי בתגובה הקודמת שלי) לא נתת משקל מתאים לכל הלא תאונות שראית וההשפעה שלהן על הניתוח הסטטיסטי.
מרום גילי... שנות ה 40 לחיי...
ציינתי שאלה שכן ראיתי בין suv לפרטי כי זה נושא השרשור, מה גם שסטטיסטית לדעתי בלבד הנתון הזה נמוך יותר מהשאר,
בין פרטי לפרטי יש הרבה יותר תאונות, וכמו שאתה וכולם יכולים לשמוע ולראות בחדשות אפילו שאלה לא נגמרות טוב בשום סיטואציה, כמעט תמיד עם פצועים קשה/מוות.
-
אני קצת בספק לגבי מבחני הריסוק ההשוואתיים שמצרפים כאן לדיון. יש שם יותר מידי אינטרסים, מי להוכיח טענה ומי למכור את המוצר שלו. אני גם לא אוהב את תנאי המעבדה במבחנים האלה שיכולים לייצר אימפקט בדיוק בנקודה הרצויה ובדיוק בכיוון הכח הרצוי למבצע המבחן, על מנת להגיע (אולי), בדיוק לתוצאה הרצויה.. לא שולל, לא פוסל, אבל אני תמיד מטיל ספק.
אני בטוח שבמגרש הגרוטאות ניתן לקבל רושם הרבה יותר אמיתי מתוצאות ההתנגשות של הרכבים הנ"ל ולא רק, במציאות. שלל פגיעות בכיוונים שונים, מהירויות שונות וכו'. וממה שאני ראיתי עד כה, זה לא נראה כזה טוב כמו בסרטונים...ובקיצור במגרש הגרוטאות אתה יכול לראות את התוצאות האמיתיות של התנגשויות אמיתיות.
יגעת ומצאת תאמין..
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
ושוב- מצמצם את הדיון לתרחיש הבא:
נסיעה על כביש 40. מולך יוצאת יונדאי איוניק לעקיפה ואין איך להמנע מהתאונה ( או נכנסת בך מאחור במהירות ברמזור, תבחרו). באיזה רכב תרצו לפגוש את האיוניק?
בוא נסכים שבין איוניק למוביל טנקים- המוביל ינצח בלי כריות אויר. אז יש משמעות לגודל וגובה. השאלה איפה בין איוניק למוביל טנקים, הגודל והגובה הופכים מחיסרון ליתרון. לנד קרוזר שני טון? פורד f 350 הוי דיוטי? משאית גרר קטנה? משאית חלוקה בינונית? משאית 15 טון? סמי טריילר? פול טריילר? מוביל משחן ( או איך שקראו לדבר הזה שכמעט הפיל ממשלה)?
-
במקרה שלך לנדקרוזר.
אלא אם כן מישהו פה חושב שהוא יכול לברוח ולהימנע מהתאונה אם הוא יושב גם באיוניק.
אני יתן לך עוד דוגמה קצת אחרת, אני חושב שאם התנאים יאפשרו דווקא בלנדקרוזר תוכל לרדת מהכביש לשול עפר, או לגמרי מהכביש עם כל 4 הגלגלים בלי לאבד אחיזה ולהיסתחרר או אפילו להיתהפך, מה שיכול לקרות אם תשב במקום בלנדקרוזר בפרייבט אחר.
-
מרשים שאתם יודעים לנבא את המקרה המדויק שעבורו ל.ק טויוטה 2007 הוא ההגנה האופטימלית להבדיל מתרחישים רבים אחרים בהם אינו האופטימל...
אבל אני רק שאלה, אם כושר הניבוי ככ טוב, לא עדיף באותו היום פשוט להישאר בבית?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
אני מצטער שבכל פעם זה נסחב לכיוון של בטיחות אקטיבית שמקלקלת לכם את התיאוריה, אבל "כמעט תאונות" שלא התרחשו, פשוט לא נספרות בשום סטטיסטיקה.
בישראל גם תאונות ללא נפגעים לא נספרות, אלא על ידי חברות ביטוח.
ב-28 שנות ג'יפאות, הג'יפים שלי נפגעו מאחור על ידי חולמים והוזים למיניהם במשפחתומטיות, לפחות 4 פעמים. זה קרה במהירויות עיר נמוכות ואז התיאוריה שלכם עובדת בגדול. בג'יפ אין נזקים בכלל (או כאלה שלא רואים ולא מרגישים כמו עיקום קל בקצה האחורי של קורות שילדה) גם לא בנפש, הפרייבט שפגע בכם מאחור הופך לטוטאל לוסט - אבל הנהג יוצא ממנו בכוחות עצמו ועל הרגליים ולמעט הלם קל או חתך מזכוכית, הוא לא נפגע.
אני מניח שבתרחיש כזה בלנדקרוזר בן 10 יהיה נזק ואפילו לא מבוטל - בכל זאת המון חלקי פלסטיק ופח דקיק וכו', אבל התוצאה מבחינת הפרייבט הפוגע תהיה זהה.
אבל בתאונה חזיתית זה כבר לא ככה. מהירות הסגירה (מהירות הפגיעה, שהיא סכום המהירויות של שני כלי הרכב) כבר מספיק גבוהה על מנת שטכנולוגיה מתקדמת של אזורי ספיגה וכו' כן תהיה משמעותית. הרכב המודרני ייהרס ללא ספק, אבל יושביו יצאו בפחות פגיעות מאשר ברכב ישן.
אפשר להתעצבן ולכעוס על הכיוון שתעשיית הרכב הולכת אליו בכל מה שקשור לכלי רכב חשמליים ואוטונומיים והחלפת הנהג על ידי כל מיני מערכות חכמולוגיות (ומי כמוני מתנגד לכל זה ולא כי זה לא טוב - ההתנגדות שלי מגיעה מהחשש לאיסור שימוש, בכפייה, בכלי רכב הישנים האהובים עלינו), אבל להכריז שכל תעשיית הרכב עוסקת בהונאה וברמאות דווקא בתחום היותר חשוב של בטיחות?... נו באמת. אז יהיו שיגידו ש"כן, הם כולם רמאים" - ויביאו את פרשת דיזלגייט כדוגמה. אבל ענייני זיהום אוויר ורגולציות בלתי אפשריות שמונחתות מכיוונם של פוליטיקאים שאינם אנשי מקצוע, שכופים על המהנדסים למצוא ולהמציא פתרונות שחלקם אולי בלתי אפשריים, זה עניין אחד. בטיחות זה סיפור אחר ונפרד. בטיחות זה משהו שמודדים במספרי נפגעים ובחומרת פגיעות.
וכאן יש מספרים ויש עובדות - למרות הזינוק הבלתי נתפס ברמת המינוע, ולמרות שהנהגים לא רק שלא משתפרים אלא להפך - ביחד עם העלייה ביכולות של כלי הרכב, יכולות הנהיגה של בני אדם רק מתנוונות ונעלמות ועם כל הטמבלפונים והמסכים המרצדים, הסחות הדעת רק הולכות ומתגברות - ועדיין באופן יחסי יש פחות תאונות ופחות נפגעים והמגמה היא רק של שיפור. בשנות ה-70, כאשר בכל מה שקשור לבטיחות תפיסת ה"טנק" הכבד עם הפח העבה והטמבונים הגדולים שלטה ללא ויכוחים, מספר כלי הרכב על הכבישים היה כרבע מהיום. ועדיין היו יותר מפי 2 הרוגים!... וזה מלמד רק על השיפור העצום בבטיחותם של כלי רכב, למרות שעובי הפח הצטמצם מאוד ואת מקומו תפסו איזורי ספיגה/קריסה והנדסה מתקדמת... גם עם העובדה הזו אתם רוצים להתווכח?.....
אם כן, אסף מציע עכשיו למכירה (ובזול) את כל החלקים הדרושים להרכבה עצמית קלה ומהנה של נ"נ. אוטו גדול, פשוט וחזק, עם מאסה. בלי כל הבולשיט והרמאות של מחשבים וטכנולוגיה ואיזופיקס ואיזורי קריסה... רק ברזלים עבים. שילדה משני רלסים-פלדה ענקיים ובריאים, סרנים כבדים, גלגלים גדולים וגסים. רק תצבעו אותו בשחור כדי שיהיה גם מרתיע ומפחיד - והנה לכם שיא חדש של "בטיחות".
כמו שאמרתי קודם - זה מתחיל להיות מגוחך, אבל תמשיכו. לא רע לצחוק לפני שבת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
מרשים שאתם יודעים לנבא את המקרה המדויק שעבורו ל.ק טויוטה 2007 הוא ההגנה האופטימלית להבדיל מתרחישים רבים אחרים בהם אינו האופטימל...
אבל אני רק שאלה, אם כושר הניבוי ככ טוב, לא עדיף באותו היום פשוט להישאר בבית?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
זה לא לנבא, זה ניסיון.
קרה לי כבר בכביש הערבה מקרה דומה, ירדתי לשוליים ולשטח בצד הכביש שלא היה סימפטי, לעניות דעתי פרייבט שהיה עושה מה שאני עשיתי היה גומר את החיים של כל מי שיושב ברכב כנראה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.
.
אבל בתאונה חזיתית זה כבר לא ככה. מהירות הסגירה (מהירות הפגיעה, שהיא סכום המהירויות של שני כלי הרכב) כבר מספיק גבוהה על מנת שטכנולוגיה מתקדמת של אזורי ספיגה וכו' כן תהיה משמעותית. הרכב ייהרס ללא ספק, אבל יושביו יצאו בפחות פגיעות מאשר ברכב ישן.
.
אתה לא קצת סותר את עצמך מהתשובה שלגבי המאסה שמנצחת?
יושבי הלנדקרוזר נימצאים במאסה כפולה מהפרייבט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
להכריז שכל תעשיית הרכב עוסקת בהונאה וברמאות דווקא בתחום היותר חשוב של בטיחות?
אתה היחיד שאומר את זה.
מישהו כאן אמר שוויתרו על מרכיבי הבטיחות העדכניים ברכבי שטח מודרניים ומשאיר אותם מאחור?
חיפשתי בשרשור, לא מצאתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וכאן יש מספרים ויש עובדות - למרות הזינוק הבלתי נתפס ברמת המינוע, ולמרות שהנהגים לא רק שלא משתפרים אלא להפך - ביחד עם העלייה ביכולות של כלי הרכב, יכולות הנהיגה של בני אדם רק מתנוונות ונעלמות ועם כל הטמבלפונים והמסכים המרצדים, הסחות הדעת רק הולכות ומתגברות - ועדיין באופן יחסי יש פחות תאונות ופחות נפגעים והמגמה היא רק של שיפור..
זה שיפור מהצד של הפרייבט.. זה לא סותר שהוא עדיין בנחיתות פיזיקלית.
גם תעשיית הרכב בודקת כל קטגוריה בתוך עצמה ולא מול רכב גדול ממנה, זה לא יצטלם טוב, ולא תצליח להסביר את זה להדיוטות.
-
כאן משווים בין מכוניות מודרניות, בעלות דירוג בטיחות זהה אבל מגודל שונה. הגדול מנצח...
https://youtu.be/ExQUGk12S8U
זאת השוואה רלוונטית כשמדברים על ל"ק 2010, אבל כנראה שלא כל כך כשמדברים על סופה 1994.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
החלק האחרון בסרטון, בין סמארט ומשפחתית אומר הכל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל בתאונה חזיתית זה כבר לא ככה. מהירות הסגירה (מהירות הפגיעה, שהיא סכום המהירויות של שני כלי הרכב) כבר מספיק גבוהה על מנת שטכנולוגיה מתקדמת של אזורי ספיגה וכו' כן תהיה משמעותית. הרכב המודרני ייהרס ללא ספק, אבל יושביו יצאו בפחות פגיעות מאשר ברכב ישן.
איזורי הקריסה של הרכב החדש משרתים את שני הרכבים המעורבים בתאונה במידה זהה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
החלק האחרון בסרטון, בין סמארט ומשפחתית אומר הכל.
זאת אכן השורה האחרונה.
Duster.
-
התאונה המחרידה בכביש 90 הזכירה לי את הדיון הזה
בתמונות הלנדקרוזר וחזיתו המעוכה עם תא נוסעים שלם, והרכב הפרטי המרוסק והשרוף
מבחינתי נגמרה התלבטות באיזה רכב אני נוסע עם המשפחה גם בשיגרה
https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
-
רנו לוגאן מול לנדקרוזר, התוצאה הטרגית אומרת הכל על מכוניות שמיוצרות בעולם שלישי
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
-
זה מה שקורה שרכב דפוק כזה כמו לוגאן עולה כמו רכב מודרני במקום אחר ואז אין ברירה קונים מה שאפשר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
האמת שרציתי להעלות את הנושא אבל מרוב שהיזדעזעתי מהתאונה הנ"ל ומזאת שהיתה לפניה באותו כביש שבהם נימחקו 2 משפחות פשוט נימנעתי מלהזכיר...
זה לא משנה איזה פרייבט זה יהיה, עולם שלישי או לא, המסה תנצח בכל פעם.
ואם הוזכר כבר עולם שלישי, הכבישים שלנו הם עולם שלישי, אין שוליים, אין מספר נתיבים לכל כיוון בכבישים, אין הפרדה בין נתיבים, אין תאורה כמו שצריך, פשוט עצוב.
אז נכון שהאחריות היא על הנהג, אבל הינה כמו במקרה של כל תקלה קריטית ברכב, צמיג שכושל או כל דבר אחר שגורם לאיבוד שליטה על הרכב והתוצאה לפניכם.
עצוב.
-
דווקא במקרה הזה אני לא בטוח שהפרש המסות כזה גדול, וודאי כשהרכב היה עמוס בשמונה נוסעים.
להבנתי התוצאות הטרגיות הינם בעיקר בגלל השריפה ולא בגלל המיפגש המכני.
איך זה יכול להיות שרכב עולה באש כל כך מהר בגלל תאונה? האם זה בגלל כשל תחזוקתי ואיך אפשר למנוע את זה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הכבישים שלנו הם עולם שלישי, אין שוליים,
לפי הפרסום והמיקום, זה קטע פתוח, סלול די חדש, ועם שוליים סלולים ורחבים.
משהו שם היה פתאומי ברמה שאף אחד מהנהגים לא הספיק להגיב (וכבר מדברים על אפשרות של היסח דעת בנהיגה).
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
דווקא במקרה הזה אני לא בטוח שהפרש המסות כזה גדול, וודאי כשהרכב היה עמוס בשמונה נוסעים.
להבנתי התוצאות הטרגיות הינם בעיקר בגלל השריפה ולא בגלל המיפגש המכני.
איך זה יכול להיות שרכב עולה באש כל כך מהר בגלל תאונה? האם זה בגלל כשל תחזוקתי ואיך אפשר למנוע את זה?
בלי השריפה יכול להיות שמישהו היה נפצע קשה אבל נשאר בחיים.
ועדיין,
ברכב אחד נפצעו והרכב התעוות ברמה שלא הצליחו להמלט ממנו, וברכב השני יצאו בהליכה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לפי הפרסום והמיקום, זה קטע פתוח, סלול די חדש, ועם שוליים סלולים ורחבים.
משהו שם היה פתאומי ברמה שאף אחד מהנהגים לא הספיק להגיב (וכבר מדברים על אפשרות של היסח דעת בנהיגה).
זאת בדיוק הפניה למעלה יאיר
אני לא יתפלא אם נהג הגיפ רצה לפנות ולא נתן זכות קדימה
-
אני מהמר על הגורם הנפוץ יותר של היסח דעת אצל נהגים בישראל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
זאת בדיוק הפניה למעלה יאיר
אני לא יתפלא אם נהג הגיפ רצה לפנות ולא נתן זכות קדימה
הסתכלת בכלל בתמונות?
נהג הל"ק נסע לכיוון דרום, אז כדי להיכנס ליאיר הוא פונה ימינה ולא חוצה בכלל את הכביש או הנתיב הנגדי.
מה גם שהגלגלים שלו עדיין מופנים ימינה.
המשפחה בלוגאן נסעה לכיוון צפון בכלל.
ככה אני מפענח מהתמונות.
דורון, אני מכיר את הכביש מצויין, עדיין זה רק קטע אחד מכל הכביש הארוך והמסוכן הזה, והוא לא היחיד.
עריכה:
הרגע הודיעו בחדשות שנהג הג׳יפ סטה מנתיבו, נטל את האשמה על עצמו, ואפילו ניסה לחלץ את הפצועים וניפצע בעצמו מהאש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הרגע הודיעו בחדשות שנהג הג׳יפ סטה מנתיבו, נטל את האשמה על עצמו, ואפילו ניסה לחלץ את הפצועים וניפצע בעצמו מהאש.
משהו מוזר בזירה.
הקרוזר נסע מצפון לדרום, והנזק לחזית הרכב היא בצד ימין מקדימה.
בסטייה מנתיב והתנגשות חזיתית, הנזק העיקרי לרוב בצד שמאל.
כדי שהמעיטה תהיה מימין זה אומר שהוא עבר לגמרי לצד השמאלי כמעט לשוליים.
-
יש מקרים בהתנגשות חזיתית פינה מול פינה ששתי המסות עושות "סביבון" ואז נעצרות.
בכל מקרה מציע לחכות כמה שעות עם הספקולציות, החדשות יהיו מלאות באינפוגרפיקה ותיאורים מפורטים של מה שקרה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הסתכלת בכלל בתמונות?
נהג הל"ק נסע לכיוון דרום, אז כדי להיכנס ליאיר הוא פונה ימינה ולא חוצה בכלל את הכביש או הנתיב הנגדי.
מה גם שהגלגלים שלו עדיין מופנים ימינה.
המשפחה בלוגאן נסעה לכיוון צפון בכלל.
ככה אני מפענח מהתמונות.
דורון, אני מכיר את הכביש מצויין, עדיין זה רק קטע אחד מכל הכביש הארוך והמסוכן הזה, והוא לא היחיד.
עריכה:
אני לא בוחן תנועה ולא בחנתי את התמונות ,
המשפחה שנהרגה יצאה מפסגות לעין בוקק ,
לפי כל העדויות היא נסעה מצפון לדרום
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
משהו מוזר בזירה.
הגיפ נסע מדרום לצפון,
אולי עכשיו זה יסתדר לך
-
לפי הצילומים בחדשות זה לנדקרוזר מדוגם ומאובזר.
לא בלתי סביר שזה מישהו שמשוטט גם כאן באתר.
אם זה חבר אתר, וגם אם לא, מציע לשקול טוב לפני שמפליגים בהעלאת ספקולציות לגורמים או תורמים לתאונה.
יש חקירה, ויש מי שיחליט, לא לחרוץ דין כאן.
-
תאונה מחרידה, רק המחשבה על מה קרה שם גרמה לי להזדעזע.
על פניו נראה כאילו העובדה שמערכות הבטיחות הפאסיביות בל"ק טובות בהרבה הייתה גורם משמעותי בתוצאות התאונה.
-
הפראדו עבר מבחן ריסוק וקיבל 4 כוכבים עם הגנה טובה מאוד בהתנגות פרונטלית.
הלוגאן MCV לא עברה מבחן ריסוק לדגם הרלוונטי, הMCV של 2014 קיבל 3 כוכבים, הלוגאן הרגילה מהשנתונים הרלוונטים קיבלה גם 3 כוכבים עם הגנה לא טובה בהתרסקות קדמית.
כך שהלוגאן מראש בעמדת נחיתות, בנוסף לכך שחוסר המזל והיא גם עלתה באש, מה שיכול לקרות לכל רכב.(גם לרכבי על, עם מונוקוק מסיבי פחמן מאסיבי ביותר, שמדהימים כל פעם מחדש איך הם מגינים על הנוסעים שלהם, עולים באש)
מזה הגעתם למסקנה שעדיף SUV... :confused:
מה גם ששני נוסעים בSUV נפצעו בינוני, לא רוצה לדעת מה היה קורה עם הSUV היה עולה גם באש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
משהו מוזר בזירה.
אכן כך שיחזרו את התאונה בחדשות, והראו גם סרטון אילוסטרציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
אני לא בוחן תנועה ולא בחנתי את התמונות ,
המשפחה שנהרגה יצאה מפסגות לעין בוקק ,
לפי כל העדויות היא נסעה מצפון לדרום
- - - Updated - - -
הגיפ נסע מדרום לצפון,
אולי עכשיו זה יסתדר לך
אתה לא בוחן, אבל אתה בכל זאת כן מציב עובדות שלדעתך על מה שקרה ובניגוד למה שפורסם, שאני מניח שמי שעשה את השחזור הראשוני הזה יש לו מושג במשהו...
אכן עוד מוקדם להשערות עד שיחקרו עד הסוף את המקרה הזה.