אסף?..
Printable View
יותר מלאינדיאנים....
אסף.
יוני, שוב הנחה בעייתית. רכב מתוחכם ויקר בשנים הראשונות מאוד יקר לאחזקה.
ואז מתחילים ללמוד ולהכיר לעומק, ויש חלופות זולות לכל מיני חלקים יקרים. למשל אותם מתלי אויר שכבר יודעים לקנות רק את הכרית או להביא מפירוק מאיביי. או מישהו כמוני שמראש יידע לקנות את דגם הסלילים ולהתחמק מהבעיה הזו.
אסף.
+1.
אתם רושמים פה על הרכבי פרימיום שהם לא אמינים, יקרים לתחזוקה וכו', כאילו שכל שאר הרכבים הממוצעים הם כליל השלמות וחפים מתקלות או הוצאות, אז זהו שלא.
בסופו של דבר מי שבעל רכב כזה יודע ברוב המקרים להיסתדר או מוצא את הדרך, לפחות רובם, אני מאמין שיש גם "מועדון טוארג" איפשהו ביקום שיכולים לתת טיפים וכו'(לא חפרתי).
אסף, אני עדיין חושב שאם כבר אז כדאי לשקול שוב את הדיסקו 3 או 4, לפחות ממה שאני רואה פה ומשווה לטוארג, כרית אוויר לדיסקו למתלה עולה כמו קפיץ(בחו"ל), יש קיט הסבה לקפיצים במקום כריות מריפרוף באי ביי ושות' 4-5k ש"ח(למרות שמחיר הכריות בריצפה ולדעתי עדיף כריות), כמו שכבר ציינתי כל המידע כבר ברשת כולל יוטיוב, יש לי חבר קרוב שמטפל ב-ד3 לבד בבית, חוץ מלהחליף מנוע עושה ה כ ל.
שלוש מילים אחרונות אומרות הכל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני משער שאתה מתכוון להחלפת מנוע, נכון בהתחלה היו צרות ובעיות, מאז עברו הרבה מים בנהר והדברים נילמדו, יש קיטים מחוזקים לטיימינג ולמשאבת שמן שקורסת, ואם עושים את זה בזמן ולא תחזוקת שבר אז הכל בסדר.
אני בחיפוש אחרי דיסקו 3, ותתפלא כבר כמה מהם עם ק"מ בין 150 ל 200k ועדיין לא נגעו בטיימיניג כי איזה מכונאי גאון אמר שלא דחוף(בין היתר בגלל העלות במוסך שיכולה להגיע ל 7k שח, שבעבודה עצמית אתה מסיים בחצי מיזה או פחות), אז אם זה לא פשע אז מה כן?
אסף,
אם נלך לפי המשוואה של כמות האנשים שאין להם מושג ברכבים = כמות העדר, אתה כאחד שמבין, רשאי להיות פטור משיקולי העדר (מתוך החלטה מושכלת), ולהרשות לעצמך רכבים אקזוטיים.
אבל אתה תהיה חייב לשנס מותניים וליישם את היכולות שלך בתחזוקת הרכב ולא להתפנק במוסכים...אני מתכוון בעיקר לתקלות ופחות לטיפולים שגרתיים, החלפת שמנים ופילטרים לא אמורה להיות שונה במחיר מטיפול שגרתי של ל"ק כדוגמה. (אני אומר את זה כי שאלת כאן למעלה לגבי מוסכים.)
הבעיה כאן היא שאתה צריך את הרכב כרכב עיקרי ולפעמים זה ילחץ אותך לגשת למוסך, וזה עלול לבטל את היתרון היחסי שיש לך, יתרון שהיה חלק מהותי בכדאיות ההחלטה שלך לרכוש את הרכב מלכתחילה...קצת כמו מילכוד 22.
בקיצור אני חושב שיש כאלו אנשים שיכולים לנסות דברים אחרים. הרוב לא.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מומלץ לצפות:
https://www.youtube.com/watch?v=Vb6fGjDQS78
מדהים.
אם הייתי רואה את הסרטון גם אני לא הייתי קונה...
אבל אם להתייחס ברצינות לזה אז הסרטון מדבר על המודלים המוקדמים ולמעשה פרט לבעיה הרביעית שהוא ציין עם הדרייבשאפט לא נתקלתי באף תקלה אחרת שנאמרה.
מסב הדרייבשאפט הוא אכן נקודת תורפה וכתבתי על זה כאן בעבר. התיקון המוצע על ידי המוסכים הוא כמובן להחליף את הדרייבשאפט אבל מי שרוצה לפתור את זה בצורה זולה בהרבה יחליף רב את המסב וזה מצריך הורדת הדרייבשאפט ופירוקו לשתיים (מאזור הפעמון). לא מסובך, עשיתי את זה פעמיים והתיקון טוב לבערך 70-90 אלף קמ.
המחיר הוא 380 שח.
גיא, המדובר דיסקו 3 ולא דיסקו 1 או 2.
כתבתי "עושה" ולא "עשה", לא מפחד מכלום ונוגע בכל דבר, יחי ההבדל הקטן.
עשה טיימינג לבד, בוקסות משולשים, והחלפת משולשים תחתונים, החלפת שמן גיר ומסנן(ובאוטו הזה זה לא קל בלי ליפט, יש סירטונים והסברים ברשת), פתרון תקלות טיפשיות עם אבחון בעזרת מחשב יעודי בלי בעיה בכלל, משהו שבמוסך לבנאדם שלא מבין היה עולה הרבה כסף.
הנה הפתרון. אסף.
רטרו.
סרו חי מאחורה
ידית אמיתית מכנית לשטח ( למעשה 2 ידיות )
ועיצוב חדש לגמרי !
מודל 2018 ממש כמו פעם.
https://youtu.be/GxhJ25MXWrY
הייתי עם חיוך גדול כל הסירטון.
זה מגיע עם רדיו ואנטנה.
https://sites.google.com/site/dcbagriisrael/
גם מגבים לפנסים ...
אבל זה היה ב 2012.
נראה שזה החדש.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a6ce601acc.jpg
היום ראיתי רכב בצד הדרך ונזכרתי בשירשור הזה.
עצרתי היום באזור התעשיה פתח תקווה, שני חניות מימני חונה אוודי A8 שנת 2008 +-.
בסה"כ הבודי נראה מאוד יפה, אני זוכר אותה מתקופת הזוהר שלה שעוד הייתי מסובב את הראש שהיא היתה עוברת ברחוב.
והיום היא עומדת שם מאובקת עם עשבים שמקיפים אותה לפחות שני עונות, שני צמיגים ללא אוויר ושלט של "בעל הרכב נא לפנות את הגרוטאה".
אוטו שעלה בזמנו באזור ה 800000 אלף שקל היום אני מניח שעומד כך בגלל שזקוק לתיקון/החזקה שפשוט לא כדאית.
אחרת גם אני הייתי שמח לנסוע באחת כזאת היום.
לא רק פה
http://www.viralforest.com/23-high-p...dubai-airport/
איך זה קשור ??
עניין הדרייבשפט משעשע כי זה מסוג הדברים שהלקוח הרגיל של טוארג ישלם עליו במוסך אלפי שקלים, אבל אנחנו יודעים לתת קפיצה לגרינגרס ולשלם רק על החלפת מיסב. זה בגלל שהכותב כאן הם ג'יפאים. ולא צריך להחליף.לבד, רק להבין שזה בדיוק כמו הטנדר הממוצע.
ואם כבר מזכירים את העניין, המיסב הזה בטיוטה ויגו וגם בהיילקס 98, הוא נושא כואב. בויגו היה קמפיין (שקט בארץ למיטב ידיעתי), ב98 זה סתם היה צרה. אז וואלה, תקלה אופיינית כזו רק מחזקת את דעתי שאין באוטו הזה שום דבר מיוחד.
אסף.
האמת שגם אני הופתעתי מהתגובות כאן על הסרטון.
אם זה מה שמצאו על האוטו זה באמת לא נשמע מפחיד כמו פטרול או ורופר או לנדקרוזר שלכל אחד מהם יש מחלה או שתיים הרבה יותר קטלניות...
תשווה סרט כזה לסרט על לנדקרוזר שהיו מפרטים בו דשבורד מתפורר, משולשים מתפרקים ומנועים מתאבדים או החלפת אינג׳קטורים.
מה יותר מפחיד וכואב ומי מהם נחשב אמין ביותר?
הכול יחסי ציבור ופחדים בלתי מובנים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בתגובה לבועז, רכבת הכוח בטוארג 3 ליטר דיזל היא מהאמינות ביותר שיש ומשמשת כפלטורמה להרבה מאד סוגי רכבים בקבוצה פולקסוואגן מאז שנת 2004 ועד היום.
זה אותו המנוע בכל השנים ורק ב 2011 הגיר התחלף לגיר 8 הילוכים שהוא יותר מוצלח מקודמו.
הדרייבשפט זה ממש לא מה שהיה גורם לי להגיב כך. אם אתה מתייחס רק לזה, כנראה שאתה כבר נעול...
הרבה יותר בעייתי בעיני הן תקלות החשמל/אלקטרוניקה עם כל המערכות המורכבות שיש ברכב הזה.
נקודה נוספת שעלתה בסרטון היתה חוסר הידע של המוסכים לטפל ברכב הזה שם. לדעתי אם שם יש בעיה שכזאת, אני לא רוצה לחשוב מה קורה כאן...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
+1
אתם מדברים פה בעיקר על מכניקה, זאת ממש לא הביעה במקרה הזה.
המייסבים, הצריות, הצלבים וכו' הו לא שונים בהרבה מבחינת עיקרון עם כל רכב אחר, שאתה רואה משהו שבור זה כבר לא משנה באיזה רכב זה, את ההחלפה אני בטוח שאנו יודעים לבצע.
גם מחיר החלקים הוא עוד ידוע מראש פחות או יותר.
הבעיה היא תקלות שאנו לא רואים, אלה שצריך למצוא.
היו לי גם כאלו בפראדו שרצו להחליף לי מנוע בגלל כבל מינוס וזה במוסכים "שמכירים" את הרכב.
האודי לדוגמא ששוכבת שם אני די בטוח שהיא יושבת על אחת הסיבות האלו ולא על מייסב גלגל.
סתם דוגמא ל"תקלות"/פיצר שאם אתה או המוסכניק לא מכיר אתה יכול להתרוצץ לא מעט:
https://www.carsforum.co.il/vb/showt...98%D7%A0%D7%94
מצד שני יכול להבין אותך, המחיר כבר לא בשמיים, הסיכון לא כל כך גדול.
תהנה מאמינות יחסית לשנתיים וזה מספיק.
טל, אני בכלל לא נעול.. נהפוך הוא. אבל זה דיון לא רק בשבילי.
אני מתייחס כן ל"איכות" המציג בסרטון שעושה עניין גדול מדבר פשוט כמו מיסב של דרייבשפט. אז באקסטרפולציה אני מסיק שגם העניין הגדול שהוא עושה מתקלות החשמל זה לא כזה עניין.
במיוחד שהוא באמריקה. כמה קראוול / טרנספורטרים / קראפטר / פאסאט יש שם על הכביש? כמה הם נפוצים כרכב יומיומי ולא יוקרה של היוקרה? כאן פולקסווגן שנת 2010 הוא לא רכב נדיר. שם כן. לכן אני לא מתרגש כשהוא אומר שאין ידע במוסכים.
אסף.