אתה איש רציני. שאפו!
Printable View
תודה!
אסף.
משבר, אתה נכס יקר!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בשנת 2000 נכנסתי עם zj למכון הדרום ברחובות, מנהל המכון הסתכל בצמיגים, 31 אמר אין בעיה, ותוך 5 דקות היו ברשיון בלי בעיות מאכרים כאלה ואחרים ושלל המצאות, גם רכבים מוגבהים ברמה סבירה היו עוברים טסט חוקי ללא שום בעיה, עד שהגיעו ויסלחו לי אותם אנשים שהחליטו למתוח את החבל עד שנרקע להם בפרצוף השתינו מהמקפצה קפצו למים ובוכים שמסריח להם.
אחת הסיבות העיקריות למכירת ה wk היתה ההרגשה של פורע חוק שחושש לגשת לטסט, חושש מביקורות בדרכים, חושש ממכתבים כאלה ואחרים חושש וחושש...
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
הבטחתי לנסות ולפעול בנושא.
לצורך כך נפגשתי עם מהנדס ממעבדת אריאל ושוחחתי טלפונית עם מהנדס שלומי צ'יבוטרו ממשרד התחבורה.
אביא את הדברים על קצה המזלג למרות שאצלי נמצא כעת הרבה מידע.
הוגשו דרך מעבדת אריאל בשיתוף עם מעבדה גרמנים כמות לא מבוטלת של קיטים לכ- 4+ אינצ'.
אף אחד מהקיטים כפי שדיווחתי לכם לא קיבל אישור מהגרמנים מאחר ויש בתקן הגרמני בדיקות שלא מעשי לבצע (דורשות השמדת הרכב).
במשרד התחבורה אין שום כוונה לקחת על כתפיהם (בעידן שבו כולם תובעים את כולם).
אפשר להבין אותם...
יש עדיין דו שיח בין המעבדות למשרד התחבורה. אם המעבדות ידעו לספק פתרון לסוגיות הפתוחות זה יעבוד, אם לא אז לא.
אחרי שהבנתי את הסוגיות הטכניות אני לא מאוד אופטימי אבל אולי לגרמנים יש רעיונות. אני יודע שבקרוב מאוד הם בארץ שוב.
יחד עם זאת, ההתארגנות בפייסבוק של אורן גל שכרגע עומדת על מעל 16100 תומכים דווקא עושה גלים ורושם על משרד התחבורה ואף נפגשה עם מנהלת אגף הרכב (עינת סגל) לא מזמן. (הנתונים שלי מגיעים מהצד של משרד התחבורה).
בהחלט מקשיבים להם ברצינות.
לאור זאת אני דווקא אחרוג ממנהגי ואמליץ לקוראים להביע תמיכה לקבוצת הפייסבוק הזה ששמה" משנים את תקנה 380".
אני חושב שממש לא יזיק כמפגן אחדות וכוח מול הממסד לרתום כמה שיותר מכרים להירשם.
המספר שרשום שם מהווה משקל שמשרד התחבורה סופרים לגמרי.
לאור זאת אני לא חושב שיש לי ערך מוסף בהמשך פעולה עצמאית מול משרד התחבורה.
** אגב, בעניין רישום מידות צמיגים:
נאמר לי באופן מפורש שמשרד התחבורה מקבל רק את האישור הרשמי של היצרן לגבי התקינה הארופית (רוצה לומר למשל שרוביקון אמריקאי יכול לקבל מידה מאושרת 37 אבל הדגם הארופי לא אז הדגם הארופאי ירשם רק לפי הארופאי.
למחלקה הטכנית של אף יבואן אין סמכות ובמשרד הרישוי לא יקבלו את האישור שלהם להוראת הרישום של הרכב.
בועז
בועז , יוזמתך מבורכת ואני לפחות מודה לך על האנרגיות שאתה משקיע. לעניין הקבוצה בפייסבוק ,מבטלים את תקנה 380. אני חתום/חבר שם , אבל אני לא בטוח שהקבוצה הזו תשרת/תואיל לקהילת גי'פולוג. ילדים בני 20+ שרוצים לבטל את התקנה כדי לקבל אישורים להתקין/להחליף צ'יפים לניהול מנוע בסיאט איביזה/לאון/קופרה, מפלטי free flow , פילטרים פתוחים וכשחבר'ה עם ג'ימיני כמהים לעלות ל-205/75/15 במקום 205/70/15 החבר'ה של הסיאט רוצים רק להוריד חתך. אולי אני טועה , אבל התדמית של החבר"ה הצעירים , אני חושש שעלולה להזיק תדמיתית/עובדתית לחברי ג'יפילוג.
דווקא תקן גרמני....
Haven't the Jewish people suffered enough?
הם בחרו משהו שלא יסכן את הקריירה של אף אחד מהם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מעניין לשמוע על הראשון שלא יעבור טסט בגלל מידת צמיגים שכן רשומים ברישיון ולא מופיעים באוטודאטה ומעניין לדעת גם כמה היתה החריגה.
יש עדיין כמה ימי חסד לעבור טסט ולשרוד עוד שנה.
עובדתית זה לא מדויק - ישנם רכבים כמו למשל הטויוטה קאמרי ובענייננו הרנגלר שמגיעים לארץ ביבוא מקביל או ביבוא אישי עם מפרט אמריקאי ומקבלים גם בהתאם הוראת רישום-
למשל רנגלר רוביקון JL במיפרט אמריקאי ביבוא מקביל מגיע עם צמיגים במידה 285/70/17 (מקביל ל- 33) וכן גם עם פגושי ברזל ועם מנוע 3.6ל'
רנגלר רוביקון JL ביבוא סדיר במיפרט אירופאי מגיע עם צמיגים במידה 255/75/17 (מקביל ל-32 ) וכן עם פגושי פלסטיק (מכוערים) ועם מנוע 2 ל' טורבו.
בועז, תודה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
שלמה, כנראה שלא הסברתי מספיק טוב.
רכבים עם יבואן רשמי מגיעים לארץ במפרט ארופאי והוראות רישום ארופאיות בהתאמה.
רכב צפון אמריקאי ביבוא אישי יקבל בארץ רישום על פי קוד הדגם האמריקאי שלו ובהתאם למידות השונות כפי שהיצרן ביצע עבור הרכב הזה בצפון אמריקה.
לכאורה אותו רכב אבל היצרן עשה לו תקינה שונה בכל אזור.
לכן רנגלר אירופי יירשם במידות שהיצרן רשם באירופה ורנגלר אמריקאי בהתאם למידות שמוגדרות בתקינה הספציפית.
אם תרד יותר לעומק לכל אחד מהרנגלרים יהיה קוד דגם שונה.
אגב ה ZJ הארופאי נקרא ZG באירופה...
מקווה שעכשיו מובן
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בבקשה. ככה כל העסק מתפורר.
"אני לא איתם, הם ילדים ערסים זבי חוטם, אנחנו מבוגרים שקולים ומתונים. הם ככה ואנחנו ככה".
אין הבדל בינינו לבינם. הם אוהבים מכוניות ספורט מהירות. אנחנו אוהבים ג'יפים.
הם אוהבים 8,000 סל"ד מוגדשים וצורחים, אנחנו אוהבים לזחול קוביה-קוביה ב-1000 סל"ד. אבל כולנו באותה צרה. זה אותו תחביב, רק מיוצג בדרכים שונות.
הוא רוצה להרכיב צ'יפ, פילטר פתוח, טורבו שונה, ערכת הנמכה, כסא ספורטיבי, בולמים ובלמים טובים יותר.
אנחנו רוצים צמיגים יותר גדולים, מנועי V8, הגבהות, כננות. להוריד סגירה פריקה בקיץ ולהרכיב אותה בחזרה בחורף.
כולנו, הם ואנחנו, רוצים שהרשויות יפסיקו לראות בנו עבריינים. שיניחו לנו להתעסק בתחביב שלנו שכל עוד לא עברנו על חוקי תנועה (עניין שונה לגמרי ולא קשור) הוא לא מפריע לאף אחד בעצם.
תחביב אהבת הרכב, שדרוגו וההתעסקות בו הוא לב ליבה של תרבות מוטורית. מה זה משנה איזה רכב?... יש לא מעט בינינו שנלחמים בשתי החזיתות האלה בו זמנית ויש להם בבית גם רכב שטח וגם רכב ספורטיבי.
הילד הערס בסיאט לאון קופרה ששומע מזרחית וטראנסים בקולי קולות, הוא חובב רכב כמונו. הוא אחינו לנשק במאבק הזה, גם אם לא בחרנו בו ולא נבחר בו כשותף לטיול או כחבר נפש או כחתן לבת שלנו.
הרכב הוא רכוש שלנו. אסור להרשות למשרד התחבורע ולפקידוניו המתועבים להתערב ברכושנו הפרטי, כל עוד לא פגענו במישהו.
לכן אין מקום להתפלגויות ולבדלנות. יש לכולנו אויב משותף שקוראים לו משרד התחבורע.
זה משרד ממשלתי מיותר שכנראה שכח מי עובד אצל מי. יושבים בו עובדי ציבור שמשתדלים בכל כוחם להקטין ראש, לכסות תחת, לברוח מאחריות באמצעות הגבלות ואיסורים שאין להם סוף ואין להם תקדים. צריך להילחם במשרד הזה מלחמת חורמה בלי להרפות. אבל, וזה אבל גדול - לעבוד בשכל. לא הפגנות ולא מחאות ולא חסימות. רק להתאגד.
כוחנו במספרנו. לא, לא רק חברי ג'יפולוג. זה לא מספיק. צריך יותר. את כל חובבי הג'יפים, מכוניות הספורט, האופנועים, הטרקטורונים, רכבי השטח הקלים (SBS) מכוניות האספנות (גם להם עושים צרות, שלא נדע), כל תחביב מוטורי על גלגלים בעצם, סובל מנחת ידו המזוהמת של המשרד הנאלח הזה. ולא אכפת לי כמה בועז חברי הטוב יספר לנו שיושבים שם אנשים רציניים וטובים - התנהלותם מעידה שהם לא רציניים ולא טובים. הם רק בורחים מאחריות, הם מחפשים לעצמם חיים קלים ואנחנו משלמים את המחיר. הגיע הזמן לומר די. עד כאן.
הלו?.... אנחנו חיים בגרמניה?... למה אזרח ישראלי צריך להיות תלוי במוצא פיו של מומחה גרמני?... ישראל זה לא גרמניה ובכלל לא באירופה, אז למה דווקא תקינה אירופית? למה לא תקינה תאילנדית?... אמריקאית?... אוסטרלית?... בורמזית?... ומה רע בתקינה ישראלית ספציפית בעצם, משהו שיתאים לתנאים ולמציאות הייחודיים שלנו?... מה, מדינת ההייטק והסטארט-אפ לא מסוגלת לכתוב לעצמה תקינה עצמאית משלה?... ולמה צריך שהכל יהיה לחומרא עם כל כך הרבה איסורים והגבלות בעצם?... מישהו בדק כמה תאונות, אם בכלל, נגרמו על ידי כלי רכב משופרים, באשמת אותם שיפורים?... במיוחד היום, במאה ה-21, כאשר רוב כלי הרכב המודרניים במצבם המקורי מהיצרן, מגיעים למהירויות גבוהות ומאפשרים למטורף התורן להתחרע גם בלי לסובב שום בורג?...האם ייתכן שעושים כאן מהומה גדולה על לא מאומה?...
יש דברים שצריך לעשות להם סוף וזה מהראשונים שבהם אם לא ראש וראשון לכולם.
כל מי שמגדיר עצמו "חובב רכב "ואני מאמין שרובנו כאן, אם לא כולנו, כאלה בדיוק - קודם כל תצטרפו לקבוצה "מבטלים את תקנה 380". היא נוגעת לכולכם. אם במשרד התחבורע לא מתעלמים מהמספר ההולך וגדל של החברים בקבוצה, אולי יש סיכוי שדברים יתחילו לזוז לטובתנו.
השלב הבא הוא להתפקד למפלגה. אני לא צוחק.
שימו דעות פוליטיות בצד, שמאל, ימין, ביבי, זה לא חשוב וממילא חסר משמעות, כי יש לנו מטרה משותפת שהיא גדולה יותר.
תתפקדו למפלגה גדולה שיש לה סיכוי להרכיב ממשלה. הבחירות הקרובות כבר אבודות, אבל בישראל כמו בישראל, בחירות חדשות הן עניין של שנתיים גג. אז תתפקדו למפלגה גדולה שיש בה פריימריז, נגיד לליכוד (גם אם אתם שמאלנים רחמנא ליצלן, זה בסדר גמור. גם אני לא תומך בליכוד אבל אצביע "מחל" אם יהיה שם מועמד מטעמי לטובת העניין הזה), תצביעו בפריימריז, תכניסו מועמד למקום גבוה שיתעקש לקבל את התיק הרלוונטי (תחבורה) ויבטיח לייצג את בוחריו ולעשות במקום העבש והרקוב הזה מהפכה יסודית מהמרתף, רעידת אדמה שלא חוו שם מעולם, שתכלול ביטול/שינוי של הרבה מאוד תקנות פוגעניות ופתיחת דף חדש וחלק, התחלה מאפס.
אלה דברים שניתן לשנות מהר מאוד מקצה לקצה אם רק רוצים. יש דוגמא מאוד רלוונטית מהתחום שלנו מהשבוע-שבועיים האחרונים (תחשבו קצת ותנחשו). בתרבות הפוליטית בישראל, מי שעובד נכון ולא מתבייש, יכול להגיע להישגים מרשימים, לעקוף ולבטל חוקים ותקנות ולשנות מציאות. אפשר להפוך את "משרד התחבורע" למשרד תחבורה. משרד ממשלתי רגיל. כזה שעובד בשביל הציבור ולא נגדו. זה בידינו.
אולי אוסיף את הסיכום שלי לבעיה כפי שאמרתי לגורמים המקצועיים-
אמנם השיח הוא בין מהנדסים של המעבדה למהנדסים של משרד התחבורה אבל מדובר בסוגיה משפטית לכל דבר ועניין(!!)
משרד התחבורה בסך הכול מחפש סדין למקרה שבו יתבעו אותם בעידן שבו כולם תובעים את כולם.
אם המגישים ישכילו למצוא את הפלפול המשפטי הנכון שיצא מהמעבדה הגרמנית הכול יפתר ברגע.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ברור שהכל עניין של הגדרה משפטית.
אין לי ספק שלכל בעל תפקיד שם יש יועץ משפטי. או מחלקה משפטית שזה תפקידה.
גם בשביל לעשות שם שינויים מרחיקי לכת יצטרכו שם עבודה משפטית כדי לעקוף מהצד או לשנות או הכי טוב - לבטל - תקנות מטופשות.
צריך רק לרצות.
ולתחושתי במשרד התחבורע לא בדיוק רוצים. אולי זה לא מרוע, אלא פשוט כי לא מעניין אותם.
כמו שאמרת - יש להם קריירות לתחזק. הם שכחו מי עובד בשביל מי.
הם לא ממש שכחו ואני אגן על כבודם של אלו שאני מתממשק איתם לפחות-
מהנדסים שלומי צ׳יבוטרו, יעקב שם טוב ( היום בתפקיד אחר) ומנהלת אגף הרכב מהנדסת עינת סגל.
הם נותני שרות יוצא מהכלל טוב. ממש הובילו מהפיכה בתחומם!
קשה לי להאשים אותם שהם לא רוצים להיות חשופים אישית.
לא הייתי נוהג אחרת כנראה.
שום דבר טוב לא יכול לצאת להם מזה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כנראה שזה נכון.
אבל אם אנשים כל כך מוכשרים טובים כהגדרתך (אני לא מכיר אותם, אבל סומך על כושר שיפוטך) חוששים לפעול כי סביבת העבודה שלהם נקמנית ונוטרת, מה הם עוד עושים שם בדיוק?...
רק מדגיש ומחזק את דעתי, כמה דרושה למקום הזה טלטלה רצינית. טיפול שורש.
בדיוק. כבר לא תופס.
אגב, התקנה אינה חדשה, זה אף פעם לא תפס. אבל לא בדקו.
ועכשיו יקרה מה שקורה במגזר האופנועים והטרקטורונים:
כמה שנים אחרי שתעריפי הביטוח עלו לגבהים בלתי סבירים בעליל (כי טייקוני חברות הביטוח צריכים להמשיך להרוויח מיליארדים מהמס שנקרא "ביטוח חובה"), לפי הערכות, כיום כחצי מהכלים נוסעים ללא ביטוח.
זה מה שיקרה עכשיו ברכבי השטח בעניין הצמיגים. יסעו על מידות שלא רשומות ברשיון.
יהיו מי שיקחו סיכון. במיוחד במה שמוגדר כ"רכב לטיולים בלבד". סט צמיגים במידות המקוריות יורכב רק לטסט.
כאן כמובן גם תתחיל אכיפה פרועה של משטרת ישראל, זו שאין לה תקנים ומתקשה לטפל בפשיעה אבל גיבורה על אזרחים רגילים, כי ברור שצמיג 33 במקום 31 או 205/75R15 במקום 205/70R15 מהווים פגיעה קריטית ביותר בבטחון המדינה ובשלטון החוק.
אז הם ייצאו לדרכים ולשבילים ויצודו ג'יפים ביתר שאת. אולי גם יעשו לכם ביקורי בית בחנייה הפרטית כדי לוודא שלא פשעתם והתפרפרתם עם צמיג במידה לא רשומה. זה לא דמיון פרוע, הם עשו זאת בעבר ועושים את זה גם כיום כשיש להם מידע קונקרטי.
כאמור - מדובר בעניין בטחוני חמור ורגיש עם השלכות מרחיקות לכת על בטחון הציבור ושלומו. הציבור מתבקש לשתף פעולה.
ראו הוזהרתם.
דרור, יש מצב שאתה תהיה החשוד העיקרי בפרשה [emoji6]
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...555744,00.htmlhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4f57fb9312.jpg
בועז, ייתכן ובהחלט ומדובר בסוגייה משפטית לגבי פרשנות התקנות וכו'.
אבל מסקנתך לגבי הכסת"ח מפני תביעה שמחפש משרד התחבורה שגוייה -
על מה בדיוק יתבעו את משרד התחבורה אם נניח (הנחה אוטופית) וישנו התקנות ויקלו בהליכי "שינוי מבנה" ברכב?
תביעה על נזקי גוף כולל חלילה מוות שנגרמו בתאונת דרכים כתוצאה משינוי המבנה שהותר ברכב כזה או אחר??? ובכן לא ניתן לתבוע אף אחד חוץ מאשר את מבטחת הרכב בשל נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים יש ייחוד (מהמילה יחיד) עילה וניתן כאמור לתבוע רק על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים!!!!
יתבעו את משרד התחבורה על נזקי הרכוש שנגרמו בתאונה? נראה לך הגיוני הרי לרוב בעלי הרכב יש ביטוח מקיף שמכסה זאת, לרוב גם לא ממש מדובר בסכומים גבוהים ברכבים שאינם מבוטחים, ובכלל ינסו קודם כל לתבוע את מי שאשם בתאונה (ולרוב יש אשמים בהיבט התעבורתי)
גם עתירה מנהלית אם תוגש סתם כי למחבקי עצים ירוקים יכאב על שינוי מוטורי כזה או אחר יש סיכוי נמוך כי צריך להוכיח חוסר סבירות קיצונית בפעולת הממשל כדי שעתירה מנהלית תתקבל.
אז סיפור הכסת"ח מפני תביעות לא ממש מבוסס - כן משרד התחבורע לא יזוזו בענייני משיקולי כסת"ח אבל כסת"ח מפני דעת הקהל, מפני עלויות למדינה אם יהיו ומפני ביקורת של הפוליטקקים למינהם שלא מבינים שום וכלום בענייני רכב- אבל בטח לא ככסת"ח מפני תביעות שגם הסיכוי שיהיו כאלה הוא אפסי וגם הסיכוי לזכות בהן הוא אפסי.
מצטט את החשש שהביע בפני איש משרד התחבורה.
אם אתה סבור שהוא לא יהיה חשוף בשום אופן זו אולי סוגיה שניתן לטפל בה ולהקל על הדרך לפתרון
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז הרגע הסברתי באריכות למה הסיכוי שמשרד התחבורה ייתבע בעניין הוא אפסי ולא כל שכן עוד יותר אפסי הסיכוי שעובד מדינה כזה או אחר ייתבע אישית בהקשר הזה .
אני יכול להציע לך בועז, בשיחה הבאה, את הכיוון הבא - המבוסס דווקא על התקנות באוסטרליה*.
ברשיון רשומה מידת צמיג מילימטרית.
1. על הרכב מותר להרכיב צמיגים במידה המילימטרית פלוס-מינוס טולרנס מסויים - הטולרנס הזה הוא של עד שתי דרגות חופש.
2. סיווג המהירות - לא רלוונטי, כל עוד נקבע סיווג מהירות מסויים מינימלי לכל קטגורית רכב (M1, N1). אין שום סיבה להתעקש על סיווג מהירות של 210 קמ"ש לSUV כבד במדינת ישראל שהמהירות החוקית בה היא לכל היותר 120. סיווג של 160 קמ"ש זה די והותר, ואם הבעלים בוחר בצמיג כזה (רוב צמיגי השטח המלא)- שיבושם לו.
כלומר - עד 20 מ"מ יותר או פחות ברוחב, או 10% יותר או פחות בחתך, או שילוב של שניהם - נניח 10 מ"מ יותר ברוחב ו5% פחות בחתך כדי לאפשר צמיג קצת יותר ספורטיבי, או 10% יותר בחתך ואותו רוחב עבור מי שרוצה קצת יותר גובה בשטח.
בפועל, כמות האפשרויות לא מאד גדולה - יהיו 2-4 שילובים אפשריים מעל ומתחת למידה הרשומה. אבל זה יפתור הרבה מאד צרכים - במיוחד של אנשי השטח. 5% או 10% יותר בחתך זה בדיוק ההבדל בין מבחר קטן או אפסי של צמיגי שטח למבחר גדול - זה פשוט מאפשר בחירה, מעודד תחרות ויכול להביא להוזלת מחירים לצרכן.
דוגמא - ברשיון כתוב 255/70R15 - מידה איזוטרית שבאה על היילקסים ויגו אוטומטיים בחלק מהשנים. תוכל להתקין 265/75R15 - מידה נפוצה עם מבחר צמיגי שטח גדול מאד, אינץ' אחד יותר בגובה.
קל מאד לבדוק כך את הצמיג ולהחליט אם הוא מותר או לא - לא צריך חישובים, רק לראות שמה שמוטבע על הגומי שונה מהכתוב בנייר בלא יותר משתי דרגות של רוחב או חתך.
זה יפתור 95% מהסיבות שבגללן אנשים משנים מידות צמיגים, גם לטובת שטח וגם לטובת כביש.
*מה שקורה באוסטרליה - מותר לרכב לגבוה ב75 מ"מ סה"כ, על ידי מתלים, צמיגים או כל שילוב בינהם. זה האמל"ק. מי שרוצה לחפור:
https://www.infrastructure.gov.au/ve.../vsb_ncop.aspx
וספציפית:
https://www.infrastructure.gov.au/ve...ov_2015_v4.pdf
אם מישהו רוצה לתרגם וליישם as-is - עוד יותר טוב. זה כתוב ברור, פשוט והגיוני.