-
תגובה: פשיטת המשטרה על רכבים משופרים בירושלים עד מתי???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
אין שום בעיה עם זה. אדרבה, שיבנו עוד מסלולים כאלו.
אין שום בעיה לשפר רכב ולנהוג בו במרחב הציבורי. יש מצבים שרכב משופר יגיב טוב יותר
(מי אמר ברקסים משופרים או מנוע חזק שיוציא אותך ממצב בעייתי). אבל, במרחב הציבורי
צריך לנהוג בהתאם למצב הכביש והתנועה ולא להשתולל. וכן, אם אתה רוצה לתת בראש,
בשביל זה יש מסלול.
דווקא כאלה ששיפרו במטרה לרדת למסלול, או קנו רכב מוכן כזה וכן יעשו מסלול ושם
"יפרקו" הם אלה שיהיו נהגים טובים יותר, כנראה והילדים שלהם יהיו נהגים טובים יותר
והם אלה שאולי יגרמו לשינוי (בהתחלה קטן ובתקווה בעתיד לגדול יותר).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בעיה עם מה?
לי צרם שכתבת שאין תרבות ספורט מוטורי בארץ. זה הכול.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תרבות מוטורית בשושו.. אין פרסום בשומקום.
ופרסום רק בקבוצות סגורות או פיכסבוק הוא לא פרסום אלא צמצום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אין שום בעיה לשפר רכב ולנהוג בו במרחב הציבורי. יש מצבים שרכב משופר יגיב טוב יותר
(מי אמר ברקסים משופרים או מנוע חזק שיוציא אותך ממצב בעייתי). אבל, במרחב הציבורי
צריך לנהוג בהתאם למצב הכביש והתנועה ולא להשתולל. וכן, אם אתה רוצה לתת בראש,
בשביל זה יש מסלול.
דווקא כאלה ששיפרו במטרה לרדת למסלול, או קנו רכב מוכן כזה וכן יעשו מסלול ושם
"יפרקו" הם אלה שיהיו נהגים טובים יותר, כנראה והילדים שלהם יהיו נהגים טובים יותר
והם אלה שאולי יגרמו לשינוי (בהתחלה קטן ובתקווה בעתיד לגדול יותר).
1+
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
PAGEUP
שמתי לב שאתה מקפיד בתגובותיך להיות תמיד בראש הדף. נכון? PAGEUP :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
זהו הנהג שיזגזג מנתיב לנתיב, זהו הנהג שיאיץ מהר וגם יבלום בלימות פתע, זהו הנהג שיעקוף אותך מימין עם רעש האגזוז הפתוח שלו ויצפה למבטים מלאי קנאה, זהו הנהג שיוכל לצאת ממצבי חירום מסוכנים אבל יכניס אחרים לתוכם.
דברתי כאן על התנהגויות מסוכנות ואפילו לא מילה אחת על מהירות. ונכון, נהג כזה יצא ביתר קלות ממצבי חירום וייתכן שיכניס אחרים לתוכם.
.........
שיפורי רכב.
למה שיפור רכב מסתיים בשיפור בלמים? מה עם זרועות המיתלים? מה עם כל הברגים שמחברים מכללולים אלו למרכב?
מה עם עוד אלמנטים שלא עולים בדעתי כי אני הרי לא מבין דבר בתחום המוטורי? אלו נלקחו בחשבון? אין ספק שהעומסים עליהם גבוהים יותר, מישהו יכול לומר בבטחה שלא ייקרסו בעיתוי קריטי???
.....
לגבי הסיפא של דבריך. אמר דרור, ובנקודה זו אני מסכים איתו, הגורם האנושי הוא הסיבה לתאונות. כל השאר שולי.
ומכיוון שבתוך עמי אני חי ומכיר את התרבות(חוסר תרבות) בכלל, ואת תרבות הנהיגה בפרט, אני רוצה לקוות שיחול שינוי חיובי
כלשהו כפי שציינת, רק זכור, נהג טוב הוא לא זה ששולט ברכבו טוב יותר, אלא זה שיודע להתחשב גם באחרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תרבות מוטורית בשושו.. אין פרסום בשומקום.
ופרסום רק בקבוצות סגורות או פיכסבוק הוא לא פרסום אלא צמצום.
איפה אתה רוצה שיפרסמו בדיוק? בעמודי פייסבוק של המארגנים ובעמודים של הליגות יש פרסומים כל הזמן.
-
זוהר בחול יש רכבים שנמכרים גם בארץ משופרים שם למאות כ"ס יותר מהמקור ולא מחליפים שום בורג מחשש לקריסה, חלאס כבר לנסות ולחפש איפה שלא צריך.
לא ראיתי עדיין שום רכב משופר שנסע בכביש ופתאום נשבר הקפיץ או הבולם או המשולש או בורג כלשהו כי יש לו 100 כ"ס יותר מהמקור .
דווקא כן ראיתי רכבים סטנדרטים ביותר שפתאום, רק סתם ככה פתאום... אין להם ברקסים, וראינו את זה עם המשפחה בירידות בטבריה ולפני יומיים בכביש 6.
Sent from somewhere....
-
-
משה,
בתחום הרכב אני לא מבין הרבה אבל בתחום של פרקי מכונות קצת יותר.
מהנדס שמתכנן חלק, בודק ומחשב תחילה מהם העומסים האמיתיים, הפועלים עליו. הוא מכפיל את התוצאה שקיבל במקדם מסוים שנקבע לפי תקינה, והאמת, שאני לא יודע להגיד כמה הוא. פי 2 או 3 או 4, או יותר...... ואז הוא יודע איך לתכנן, מתוך התחשבות גם במשקל החלק.
זהו מקדם בטחון למקרה חריג וקיצוני ++, וכל שינוי שמתבצע ברכב מוריד את מקדם הבטחון שהמהנדס קבע, לערכים נמוכים יותר.
מה שאני מנסה להגיד שהתיכנון חייב להיות אופטימלי. מצד אחד חוזק ומצד שני משקל, בתוך הגבולות המותרים.
ולאור מה שכתבתי אתה עדיין חושב שטיעונך צודקים?
-
מומלץ לראות את הסרט: פורד נגד פרארי. סרט טוב לכשעצמו.
לעניננו , רואים במהלך הסרט , בתהליך הבניה של הפורד GT40 , הגיעו להספקי מנוע כאלו שבמהלך הניסויים על מסלול , הבלמים הקדמיים לפחות , דיסק כפול , לא מאוורר ,אם ראיתי טוב , התחמם והתלקח. קבוצת פורד פיתלה את התקנון כך שבעצירות במרוץ DATONE 24 הם החליפו גם מערכות בלימה. ללמדך , שבמקומות מסוימים נהגו/נוהגים לעשות התאמות בין המכלולים השונים ברכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
איפה אתה רוצה שיפרסמו בדיוק? בעמודי פייסבוק של המארגנים ובעמודים של הליגות יש פרסומים כל הזמן.
מה זה עמוד הליגה?.. פייסבוק זה מזמן לא פלטפורמת פרסום בלעדית, היא אפילו בנסיגה.
אתה מבין כמה זה לא גלוי?
באמת שאלת איפה לפרסם?
אולי בכל פורום מוטורי בעברית?
בקישור בynet במדור רכב?..
לא חסר אפשרויות, אבל פרסום אין.
וככה לא מפתחים תרבות מוטורית אלא תחביב של קבוצה וזהו.
-
אתה תשלם על השעות עבודה?
אני שואל ברצינות.
אתה תשלם על המודעה בעיתון? מישהו בכלל קורא עיתונים?
אם אתה רוצה להיות מעודכן אז תכנס לקבוצות, פייסבוק או מה שלא יהיה, המתאימות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אתה תשלם על השעות עבודה?
אני שואל ברצינות.
אתה תשלם על המודעה בעיתון? מישהו בכלל קורא עיתונים?
אם אתה רוצה להיות מעודכן אז תכנס לקבוצות, פייסבוק או מה שלא יהיה, המתאימות.
איך אני או כל אחד אחר אמורים להכנס לקבוצות שאין מושג שקיימות?..
את רק מחזק לי שזה לא ״תרבות מוטורית״ אלא תחביב של כמה אנשים.
וככה זה לעולם לא ימריא, לא יקבל חשיפה=פרסום=כסף=תמיכה, וישאר ״שכונה״ עם תדמית שמניבה שרשורים כאלו.
-
אם אתה לא טורח לחפש אז איך אתה מצפה למצוא?
-
אני דמיינתי משהו כמו אצטדיון כדורגל ענק, עם מסלול, וקהל שקונה כרטיסים מריע ומתלהב.
-
אתה מוכן לשלם 300 שח כניסה? כי ככה זה יעלה בערך.
סליחה אבל חלקכם קצת קשקשנים ולא מבינים את העלויות של הרמת אירוע שלא במסלול סגור ומאושר. גם במסלול כזה העלויות לא זולות.
-
פשיטת המשטרה על רכבים משופרים בירושלים עד מתי???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אתה מוכן לשלם 300 שח כניסה? כי ככה זה יעלה בערך.
סליחה אבל חלקכם קצת קשקשנים ולא מבינים את העלויות של הרמת אירוע שלא במסלול סגור ומאושר. גם במסלול כזה העלויות לא זולות.
הקשקשנות לגמרי שלך.
יצאת בהנחה שלא חיפשתי..
ואתה מפספס את מהות הפרסום.
במבחן התוצאה זה לא פרסום.. לא אני ולא אף אחד שאני מכיר ומוטוריקה מעניינת אותו לא נתקל בפרסום.
מהותו של פרסום, למשוך קהל חדש ולא רק מהברנז׳ה שמגרדת אחד לשני בגב.
ואם זה יפורסם ויתחיל לזרום קהל יהיה גם כסף.. של מפרסמים ונותני חסות, יש לגיטימציה לבקש תמיכה ממשלתית וכו.
-
טוב זה שיח חרשים והאמת היא שבכלל לא אכפת לי אם יהיה או לא יהיה ספורט מוטורי.
מי שרוצה לדעת מתי יש מרוצים יכול. זה לא בשושו ולא מוסתר. אני מכיר את הליגות של יובל מלמד, לרוב בפצאל ויש את הליגות של פרודרייב, לרוב בערד. כל ליגה בערך 4-5 מרוצים. יש ביחד בסביבות 5-6 ליגות לפחות. לא כולל אופנועים וקרטינג שבהם אין לי מושג
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
משה,
בתחום הרכב אני לא מבין הרבה אבל בתחום של פרקי מכונות קצת יותר.
מהנדס שמתכנן חלק, בודק ומחשב תחילה מהם העומסים האמיתיים, הפועלים עליו. הוא מכפיל את התוצאה שקיבל במקדם מסוים שנקבע לפי תקינה, והאמת, שאני לא יודע להגיד כמה הוא. פי 2 או 3 או 4, או יותר...... ואז הוא יודע איך לתכנן, מתוך התחשבות גם במשקל החלק.
זהו מקדם בטחון למקרה חריג וקיצוני ++, וכל שינוי שמתבצע ברכב מוריד את מקדם הבטחון שהמהנדס קבע, לערכים נמוכים יותר.
מה שאני מנסה להגיד שהתיכנון חייב להיות אופטימלי. מצד אחד חוזק ומצד שני משקל, בתוך הגבולות המותרים.
ולאור מה שכתבתי אתה עדיין חושב שטיעונך צודקים?
זוהר זה שהמנדס קובע מקדם ביטחון מסכים, זה שלכל חלק יש נקודה שבה הוא יישבר ייהרס מתעקם מסכים, זה שעושים את זה בכל העולם כולל פה וכלום לא נשבר מלבד אולי חלקי מנוע פנימיים בעקבות הגדלת כ"ס שלא תואמת למכלולים מסכים?
יובל הדוגמא שנתת לא נכונה , בנו שם רכב למסלול, בניה של רכב למסלול שונה בתכלית מסתם גולף עם תוכנה או עם צנרת.
תאמין לי שמי שמשקיע כאן בארץ וגם בחו"ל להספקים של 500 600 כ"ס ויותר לא חוסך על בלמים.
הרכב שנתת דוגמא נוסע במהירויות ובולם לאורך מסלול עשרות פעמים, וכמובן שבלמים סטנדרטים לא יחזיקו.
סתם גולף שתיקח ותעשה לה תוכנה וצנרת ותרים לה 50-60 כ"ס לא תתקשה לעמוד בעומס החדש על כל מכלוליה.
Sent from somewhere....
-
נניח ששכנעת אותי, משה.
שאלה:
אם אתה מתכוון לנסוע כחוק בכביש, בקרב נהגי משפחתומטים וגיפונים ושאר זחלנים שסוטים מנתיבם, תופעה שרווחת אצלם,
ושכולם מכירים כי זה ככה, אז בשביל מה צריך להעלות הספק ב-50 כ"ס לרכב שהספקו המקורי 120-150 כ"ס ? מה התכלית?
אלא אם הכוונות שלך לעשות שימוש שונה ברכב עד שמשטרת הרשע והזדון תתפוס אותך?
לא מבין את ההיגיון שבזה. מוכן להסביר בבקשה?
או אולי אתה פשוט מפחד מאותם נהגים שהם אגב רוב הציבור, גסי מחשבה ודיבור, אלימים מילולית ופיזית, נמוכי-מצח, עילגים, שורידיהם
מאיימים להתפקע במצחם, ריר וקצף נוזלים מצידי פיהם וניתזים כשהם צווחים ומקללים, ואתה מנסה לברוח מהם?
-
טוב זוהר אתה חוזר כבר 30-40 פוסטים אחורה ,אם אתה לא מבין ??!! הפורום הנ"ל לא נראה לי בשבילך ומצטער שאני כזה בוטה וישר ש פורום של צדקנים צדיקים ואלה שלא מבינים שם כנראה תמצא את ה"למה" שאתה מחפש.
אני פרשתי.
Sent from somewhere....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
בשביל מה צריך להעלות הספק ב-50 כ"ס לרכב שהספקו המקורי 120-150 כ"ס ? מה התכלית?
מה זאת אומרת למה צריך?
למה אתה ואני צריכים רכב שטח?.....
בוא אגלה לך סוד נורא: אף אחד לא צריך.
אבל אני רוצה. גם משה רוצה. עוד רבים אחרים רוצים.
מה עסקך ומה עסקה של המדינה והמשטרע שלה בכמה מילימטרים רכב השטח של אלמוני מוגבה? האם 50 או 53 וחצי?.... או כמה סוסים יש תחת מכסה המנוע של פלוני?......
אתה מאלה שחיים עדיין בעידן של בן גוריון, זה שלא ידע מה יהודים רוצים, אבל הכריז ברוב פאתוס שהוא יודע מה הם צריכים?...
אז בוקר טוב לך ולבן גוריון. תיכף 2020. צאו כבר מהסרט הבולשביקי שלכם. אוטו פרטי הוא... ובכן... רכוש פרטי. אפילו צה"ל כבר לא מגייס מכוניות פרטיות בזמן מלחמה.
ולכן זה לא עניינך וגם לא צריך להיות עניינה של המדינה מה מישהו אחר עושה באוטו שלו. ואם הכניס צ'יפ ששדרג לו 30 כ"ס או סתם החליף פילטר.
רק דבר אחד צריך להיות עניינך ועניינה של המדינה: יש חוקי תנועה. מהירות מותרת וכו' ושאר כללי נהיגה בכביש ציבורי. אם יאכפו את זה וישפטו את מי שעבר על הכללים הללו, לא יותר - גם לי לא תהיה אף טענה. הבעיה היא הכניסה הגסה והברברית של המדינה למרחב האישי שלי. לקניין הפרטי שלי. לפילטר האויר. לצינור המים. לצבע הבולם.
תאר לעצמך שהיו נטפלים אליך בגלל שקיצרת שרוול בחולצה או הדבקת פאייטים על הג'ינס שלך, או שתלת פרחים באדנית מתחת לחלון שלך או רחמנא ליצלן עשית קעקוע. במדינה בולשביקית טוטליטארית נורא קל להכריז על כל אלה שהם "מסוכנים", להצמיד להם "הצהרת כוונות" מנומקת, בעיקר בהסבר החד משמעי "הרי ידוע" , ואולי גם לכתוב כנגדם תקנה מפורשת.
תמיד יהיו מספיק שוטים שמהנהנים כמו בובת הכלב המפורסמת, שיתמכו בזה רק כי זה "דין מלכותא". כי המלך אמר. יותר נכון - פקידוני המלך.
זה בדיוק אותו דבר כמו שהם עושים היום, כנגד שיפור במכונית שלך.
ואם אתה עדיין לא מבין את ההקשרים ואת העיקרון, אז באמת חבל על הויכוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה זאת אומרת למה צריך?
למה אתה ואני צריכים רכב שטח?.....
בוא אגלה לך סוד נורא: אף אחד לא צריך.
אבל אני רוצה. גם משה רוצה. עוד רבים אחרים רוצים.
מה עסקך ומה עסקה של המדינה והמשטרע שלה בכמה מילימטרים רכב השטח של אלמוני מוגבה? האם 50 או 53 וחצי?.... או כמה סוסים יש תחת מכסה המנוע של פלוני?......
אתה מאלה שחיים עדיין בעידן של בן גוריון, זה שלא ידע מה יהודים רוצים, אבל הכריז ברוב פאתוס שהוא יודע מה הם צריכים?...
אז בוקר טוב לך ולבן גוריון. תיכף 2020. צאו כבר מהסרט הבולשביקי שלכם. אוטו פרטי הוא... ובכן... רכוש פרטי. אפילו צה"ל כבר לא מגייס מכוניות פרטיות בזמן מלחמה.
ולכן זה לא עניינך וגם לא צריך להיות עניינה של המדינה מה מישהו אחר עושה באוטו שלו. ואם הכניס צ'יפ ששדרג לו 30 כ"ס או סתם החליף פילטר.
רק דבר אחד צריך להיות עניינך ועניינה של המדינה: יש חוקי תנועה. מהירות מותרת וכו' ושאר כללי נהיגה בכביש ציבורי. אם יאכפו את זה וישפטו את מי שעבר על הכללים הללו, לא יותר - גם לי לא תהיה אף טענה. הבעיה היא הכניסה הגסה והברברית של המדינה למרחב האישי שלי. לקניין הפרטי שלי. לפילטר האויר. לצינור המים. לצבע הבולם.
תאר לעצמך שהיו נטפלים אליך בגלל שקיצרת שרוול בחולצה או הדבקת פאייטים על הג'ינס שלך, או שתלת פרחים באדנית מתחת לחלון שלך או רחמנא ליצלן עשית קעקוע. במדינה בולשביקית טוטליטארית נורא קל להכריז על כל אלה שהם "מסוכנים", להצמיד להם "הצהרת כוונות" מנומקת, בעיקר בהסבר החד משמעי "הרי ידוע" , ואולי גם לכתוב כנגדם תקנה מפורשת.
תמיד יהיו מספיק שוטים שמהנהנים כמו בובת הכלב המפורסמת, שיתמכו בזה רק כי זה "דין מלכותא". כי המלך אמר. יותר נכון - פקידוני המלך.
זה בדיוק אותו דבר כמו שהם עושים היום, כנגד שיפור במכונית שלך.
ואם אתה עדיין לא מבין את ההקשרים ואת העיקרון, אז באמת חבל על הויכוח.
כל כך נכון. יש לי הרגשה שכאן, במדינת היהודים, לא ממש הפנימו מה זה חופש הפרט, ובטח שלא מייחסים לו את הקדושה הראויה לו.
טל.
-
מה התכלית? בקצרה - לחייך. להרגיש טוב. להנות מהחיים. כל אחד בדרכו.
אסף.
-
פשיטת המשטרה על רכבים משופרים בירושלים עד מתי???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
אז בשביל מה צריך להעלות הספק ב-50 כ"ס לרכב שהספקו המקורי 120-150 כ"ס ? מה התכלית?
כי זה עושה לי נעים לבהות בו עומד בחנייה ולגעת שיש שם x+ כ״ס.
באמת,
כל עוד לא גורמים למפגע בכביש ציבורי, מה זה עניינך?
הרבה מאד מהנוכחים כאן יכולים להעיד שנפגשים בכביש עם רכבים כאלו שמתנהגים בצורה ברברית ומסוכנת, עם רכבים מקוריים או ״משופרים״.
אבל בניגוד לדרור ושלמה, אני לא טומן את הראש בבריכת תמימות חמימה שזורקת את האחריות למצב רק על המשטרה ושלטון האופל.
לבבונים בחבורה יש חתימה גבוהה בהרבה מהרוב המתון, והם אלו שגורמים למיקוד של רשויות החוק בנושא.
בדיוק כמו שקרה בגיפוקסליפסה.
יכולים להמשיך להתעלם ולהתנמנם בבריכה הפושרת של מי אפסיים או לנסות לשנות.
-
-
אוייייששששש.....פשוט נמאס מכמות החארטות שראש עמותת אור ירוק וכל הבוחנים האלה מוציאים מהליע שלהם.
"משפרים את הרכבים כך שיגיעו למהירות גבוהה משל רכב רגיל" בחייאת ראש עמותת אור ירוק.... עילג או דיסלקט או לא מבין דבר וחצי דבר בכל מה שקשור לרכב.
מה הרכב היה מגיע ל200 קמ"ש ועכשיו מגיע ל 300!!!
יאללה נמאס אין רכב שלא מגיע היום ל150 קמ"ש בקלות, ו200 כמעט 90% מהרכבים.
דיי עם הבולשיט והתרוצים של למה נטפלים למשפרים.
"ערכו שינויים בסרנים, עשו הנמכות ,שינוי במערכת הפליטה למען השם אוייישששש איך עשו דבר כזה באמת???!!!
אמרתי שאני פורש אבל לנוכח השטויות שמעלים פה קשה לי.
תהיו בטוחים כל הצדקנים עם הג'יפים שמגביהים את הרכבים ל"עבירות" טובה יותר ונוסעים עם הג'יפ גם בכביש הציבורי, שהוא הרבה פחות בטוח מגולף או במיוחד סובארו מונמכת.
Sent from somewhere....
-
זה עמותת אור ירוק להמשך הקטל בדרכים. זו והרשות רלב"ד מבזבזים כספי ציבור לריק, הנחות העבודה שלהם נשמעות יפה מאוד, אבל כאן זה נגמר. אפס חיבור למציאות. אפס אפקטיביות. אף אחד לא לוקח אותם ברצינות ולא בכדי. אמון הציבור משחק פה תפקיד חשוב, והציבור מבין שהם מתעסקים בשטויות.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshe_levy
תהיו בטוחים כל הצדקנים עם הג'יפים שמגביהים את הרכבים ל"עבירות" טובה יותר ונוסעים עם הג'יפ גם בכביש הציבורי, שהוא הרבה פחות בטוח מגולף או במיוחד סובארו מונמכת.
Sent from somewhere....
ההגבהה שלי ושל אלפים נוספים רשומה ברשיון.. אחרי שעברה תקינה מלאה לבדיקת בטיחות בכביש, זה הבדל עצום, אז רד מהשטות הזו שאתה מנסה להכניס לכאן.
ורכב שטח שהוא קומבינה זה בדיוק כמו רכב כביש שהוא קומבינה.. אין הבדל. גם אותם מחפשים.
לנסות להסיט את הדיון ממה שלא נעים לך להודות בו, להאשים את כולם כי לא נעים להודות שיש חלק בקהיליה שדופק את השאר.
הכי קל.
הכי ביתספר יסודי.. ״למה הם כן ואני לא?..
תזכור שכשמכוונים אצבע למישהו, אז ששאר האצבעות פונות חזרה אליך.
מאד רחוק תגיעו עם השיטה הזו.
-
בהחלט לגיטימי לומר שהנמכה תקנית היא תקנית בדיוק כמו הגבהה תקנית.
הבעיה שבלי סיבה טובה המחוקק התיר אחד ולא את השני.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ההגבהה שלי ושל אלפים נוספים רשומה ברשיון.. אחרי שעברה תקינה מלאה לבדיקת בטיחות בכביש, זה הבדל עצום, אז רד מהשטות הזו שאתה מנסה להכניס לכאן.
ולפני התקנה היו את אותם אלפים בדיוק, רק שלא ברשיון, בניגוד לחוק. משער שגם אתה. נו אז? קרה משהו?!
או שכבר שכחת??
אני לא בטוח מי המיתמם כאן...
טל.