זה היה ב 2016. בטח הוא עדיין בדרך...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
זה היה ב 2016. בטח הוא עדיין בדרך...
אם הייתם מכירים את אריאל אלסיבוני.... הוא לא גולש כאן, אבל אני אנסה להסביר:
הבנאדם מגניב, קרוע, שנון, מצחיק. והוא זכה באשה שמתעסקת באותו תחום (עיתונאית הרכב היחידה בישראל - ענת דניאל אלסיבוני) ושזורמת עם השגעונות שלו.
הטנדר היה בשביל הקטע. ממש כמו קטנוע גדול (משהו שמקביל ל-TMAX) שהוסב ללואו-ריידר ("ויתור קל" על מתלה האחורי. בשביל מה צריך אותו בכלל.... ) וכל מיני אופנועים שעוברים אצלו. הוא היחיד שלקח רנגלר JL רוביקון למבחן ולא נסע איתו לטפס על סלעים אלא פירק ממנו לא רק את לוחות הגג הקדמיים אלא גם את כל הסגירה וארבע הדלתות וגם קיפל את החלון הקדמי - כדי לבדוק כמה זמן זה ייקח....
בהשקת הקיה נירו הוא מצא דרך מקורית לבדוק אם מערכת תיקונני הההיגוי באמת יודעת לנהוג את האוטו בעצמה לבד - מכיוון שהמערכת דורשת בתוקף להניח יד על ההגה בכל כמה שניות, הוא תלה על גלגל ההגה בקבוק מים כדי לעבוד עליה.... והצליח.
היום כבר אין טנדר. למיטב ידיעתי הוא עדיין מסתובב ב....פורד אקונוליין! לשעבר אמבולנס. כי צריך משהו שיסחוב את האופנוע למסלול. ואם יש הנעה אחורית, V8 דיזל גדול עם המון מומנט וזנב שמח, אז אפשר לצאת לטיולי שבילים ולא רק לזרוק זנב בכל פנייה, אלא לזרוק גם מזרן קינג-סייז מאחורה ולתפוס חרופ בדרך.
מהכרותי איתו אני חותם לכם - הוא לא יפסיק להפתיע.
לגבי מצבי הטוב - מאז שאני פחות ופחות מבזבז את זמני היקר בעיתונות רכב, מצבי הכלכלי אכן השתפר לאין ערוך... ברצינות.
לעניין הסופה? עזבו כל מיני הסברים - כן טוב, לא טוב, עבירות, אמינות וכו'. זה נטו אידיאולוגיה. בכמה חודשים האחרונים אני אמנם משתמש בה ביומיום וגם בעבודה בשטח בכל סופ"ש, וגם משוטט איתה בירדן בחגים (יוצאים בפסח הקרוב ועוד יש מקומות, מהרו להצטרף:rolleyes:).... והיא לא מאכזבת, אבל הדלק פשוט קריעה... לכן ההוקוס-פוקוס תחזור בגדול מהתרדמה שלה בשבוע-שבועיים הקרובים.
אם כבר התחלת, צחי... מדרון חלקלק...
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
My Isuzu 3.0 modification thread
אסף.
דיברתי לאחרונה עם שני חברים.. אחד שמכר ויטארה ארוכה (דור ראשון) ואוכל לעצמו את הלב למה עשה את השטות הזו, ושני שאשתו לוחצת עליו למכור את הויטארה הארוכה שלו (אולי בסוף תלך לחבר הראשון..) והוא לא מוצא לאן יש לו לשדרג.
עכשיו ארחיב קצת את היריעה כי לא מדובר כאן בויטארה: כל מי שמחזיק היום suv מהדגמים של שנות התשעים עד תחילת שנות האלפיים וחושב לשדרג נתקל בדילמה הזו - איזה כלי יכול בכלל להוות תחליף, כמה יעלה להחזיק כלי חדש ומורכב יותר, וזה עוד לפני שדיברנו על ירידת ערך של רכב חדש יותר, וביטוח יקר יותר (צחי, תוסיף גם את שני אלו לאקסל בהשוואה לרכב שטח חדש יותר).
בסופו של יום, אם אתה מרוצה מהפאג׳רו שלך - שמור עליו וגייס עוד פרייבטון לידו. אם נמאס לך ובא לך להתחדש - לך לאן שבא לך ...
אל תתפנק, לך על סופר מיני 1.0 ליטר ותראה איך המספרים יורדים. הביטוח זהה, אבל הטסט פחות מאלפיה, צריכת הדלק כבר באזור ה15 קמ לליטר ואפילו 17, החלקים זולים..
זה אולי קצת (ממש קצת) להתכלב אבל רק ככה החיסכון יבוא לידי ביטוי, ואני חושב שזה מחיר קטן לשלם בנוחות בשביל להמשיך להחזיק רכב שטח ולעשות מה שאתה אוהב.
כתבתם שמצבי טוב.
ואני נוסע על ג'יפ ישן בן 25 ביומיום....
אתם סתם מזלזלים
https://youtu.be/v2y5wsxYY7w
אוי אוי..... פגעת בול... מכיר כמה כאלה(אני בניהם).... מעדיף לשמור על הטרקטור שיש לי...
אם יצא לי בעתיד אני יעמיד לידו רכב שטח מתקדם יותר, כנראה דיסקו 4 או משהו דומה לזה...
בינתיים ליד הטרקטור(הדיסקו 2) מחזיק רכב כביש/שבילים(קיצורי דרך) והסעת ילדים לחוגים וחברים ונסיעות מנהלתיות בעיקר בדמות הטריילבלייזר (ולפניו היו כמה טרופרים) כי באמת אני, ואשתי שנדבקה ממני בחיידק(לפני שלקחתי אותה מהאמא שלה עשיתי לה מבחן לינת שטח יומיים שלושה, חשבתי שזהו היא בורחת אבל חזרה וביקשה עוד 😎) לא מסוגלים לנהוג על פרייבט משפחומטית, באמת שניסינו לכמה חודשים, לא הצלחנו, אף אחד לא רצה לנהוג בה, כל בוקר ויכוחים 🤣, זה היה לפני שלוש שנים בערך, והיא היתה שנתון 2007....
יש כאלה שזה מתאים להם ומסתדרים..... יש כאלה שנוהגים ברכבי שטח מלא שנים ופשוט לא מסוגלים לעלות לפחנועים האלה כמוני וכמו עוד כמה חברים שאני מכיר...
רק אומר, אם יש מישהו שמרגיש ככה, לפני שרץ מפריד רשויות שיבדוק אם הוא מסוגל.... אפילו לישכור פרייבט לשבוע ניסיון....
ברצינות. כמה זול יהיה לקנות נבלה כזו?
כמה יעלה ליישר קו (לשפץ מהיסוד)?
להתקין הגבהה ונעילה וצמיגים במידה סבירה (כולל עמלת רישום צמיגים)?
ואחרי כל זה מה יהיה היתרון על הפאג'רו? אספנות?
אסף.
מה זה משנה, תקראו בין השורות. הבן אדם מתחשמק לו טנדר. הוא מחפש חיזוקים, לא ביקורת.
מה אכפת לו, הגב של אשתו ...
סלח לי חבר, אתה חי בסרט.
אתה תמצא אחד כזה, נגיד והשמש והירח וונוס יעמדו בזווית הנכונה,
והוא יהיה "רק" עם 400,000 ק"מ עליו.
זמן לטפל בו לבד - אין לך.
מוסכניק שאשכרה יסכים לגעת בנבלה + אשכרה ידע מה הוא עושה - נדיר אפילו עוד יותר.
חלפים אין. וגם זה לא תואם לשנתונים המתקדמים יותר.
בקיצור, אתה תשפוך 45,000 סתם,
בשביל רכב שנחות בכל פרמטר מהפאג'רו שלך,
שרק לדגם אותו באותה רמה ולהתאים לצרכים שלך יקח לך מעל שנה.
ואחרי כל זה, תצטרך קומבינות בשביל צמיגים של בני אדם
ובת דודה שחוזרת מיפן עם מקום בתיק לנעילה שספק מי יידע להתקין לך אותה.
בזבוז של זמן + כסף + אנרגיה.
איחלתי לחייל בהצלחה.
עליתי על הנוסחה.
מתחשק לו טנדר+ הפג'רו תכלס זה הדבר הנכון לטיולים= הפרדת רשויות ....
תקנה סובארו טנדר כרכב שני.... יש כבר אספנות אפילו.
חלקים בשפע, תחזוקה אפסית ובשנים האחרונות ניתן למצוא כאלו שיושרו וטופלו ב10-15.
אפשר לדחוף שם כל מנוע סובארו עד תחילת השנות ה2000, כמעט בלי התאמות (את חלקם אפילו באופן חוקי) .
מושלם.
אתם חבורה של אנשים מבאסים.
עדיף לך להיתבאס מאשר להיצטער...🤦*♂️
שמע אני עשיתי הפרדת רשויות, יש בבית סופה, רכב נורמאלי שהיה אמור להיות לאישה (פוקוס 2011) וקורולה 98 לי.
למה ? כי אני מוכן לנסוע על טרנטה זולה להחריד ביום יום כדי שאוכל להחזיק רכב טיולים כמו שאני רוצה.
בפועל יצא שאני עובד שעה מהבית ואשתי 15 דקות מהבית כשיש פקקים.
לכן היא התחילה לנסוע בקורולה ובקרוב אצטרך להחליף אותה*.
אבל זה נתן לי בערך שלוש שנים טווח מההשקעה הגדולה בסופה לקניה של הרכב השלישי. (אל תגלו לה שהשתכנעתי אני רוצה למשוך עם הקורולה עוד קצת).
* לכל המתחכמים- את הקורולה.
אני, אישית, לא מבין איך אפשר בכלל לא טנדר.
אבל המתמטיקה לא מסתדרת במקרה הזה.
להתקדם בשנתון - להתקדם גם בעלויות השוטפות וגם בשקט המפשי.
כשמפנימים את זה נפתחות המון אפשרויות.
לחסוך וגם לעבור לרכב יקר יותר - זה לא ריאלי.
עכשיו, צחי, תחליט אם אתה בנאדם שמוכן לשלם 'מס' על זה שכל פעם שתרצה תוכל להניע ולצאת לטיול, או שאתה מנסה רק לצמצם עלויות ובתמורה מוכן לחיות עם רמה מסויימת של חוסר ביטחון שאת החלק הבא שיתקלקל תצטרך לקמבן מאיזה חנות אינטרנטית שמקבלת הזמנות רק בניב יפני מסויים.
אסף.
אל תכנע, לך על זה!https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...13dea7e7bd.jpg
צחי הפג'רו כבר התנקם בך?
בדרך כלל הירהורי כפירה כאלה מובילים לזאפטות מצדו...
לך תן לו ליטוף ותבקש יפה סליחה.
😎
הוא מנותק מאינטרנט, אוטו ישן 100% מכאני.
וברצינות רגע, הוא באמת אחלה אוטו ועשיתם לי חשק לקנות גרוטאה רק כדי להוכיח לכם דווקא אז מעכשיו טנדר איסוזו זה האוטו הכי טוב בעולם, רק שתדעו.
ורק בשביל הקטע העליתי כמה שאלות בפורום של מועדון איסוזו (שאני בכלל לא יודע אם הוא פעיל).
כנראה שאני פחדן ואחרי כמה וכמה חברים ואנשים שצועקים עלי שאני אידיוט הפאג'רו ישאר אבל אם לא זה יכול להיות תחילתו של שרשור סופר מעניין.
תנסה את אריאל שהעלה את הכתבה ב2016.
מאז הוא לא עידכן, אבל במידה והמשיך להחזיק אותו אולי יהיו תובנות בנושא
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
צחי
קראתי על כל השרשור,
ראשית, אני מסכים עם כולם - להשאיר את הרכב הקיים.
ולי יש סוג של חששות דומות לשלך ברכב אחר.
אקח אותך לכיוון אחר ומכיר חבר שעשה את זה !
תמכור את הרכב ותמתין שנתיים (הזמן טס) תעשה קצת הפסקה זה לא נורא ומדי פעם תוכל להצטרף לחברים לטיול..
בשנתיים האלו תחסוך על כל חודש שאתה מוציא
ולאחר מכן תרכוש רכב שמתאים לך ובתקציב ראוי - רמז אני לא הסוכן של אסף ,
אבל הבנת את הכוונה שלי
בהצלחה.