https://www.quora.com/What-is-the-di...-22-long-rifle
Printable View
ממה שאני ראיתי זה התרמילhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...27ee696978.jpg
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
דורון, אתה טועה ומתעקש סתם.
הקישור שאיל צירף לא רלבנטי, יש רובים שיורים תחמושת שנקראת הורנט, עם פיקה מרכזית ותרמיל שכבר קרוב יותר ל 223/5.56 בגודל.
0.22LR , הקרוי במחוזותינו גם טוטו או קליבר זעיר , זה הכדור השני מימין , יורים אותו במועדוני קליעה מרובים ואקדחים ויורים אותו מאקדחי ה 0.22 שפעם נמכרו כאן בכמויות כי זה היה ״כמו של המוסד״ . זה כמו שכשאומרים 9 מ״מ מתכוונים ל 9x19 , למרות שקיימים גם 9/18,9/17, 9/21, 9/23 , 0.38, 0.38 ספיישל, 357 מאגנום שכולם בקוטר זהה.
היות שיש מעט מאד חומר הודף בכדור כזה, אין צורך בקנה ארוך כדי לשרוף אותו במלואו, הברטות הנפוצות היו מגיעות אגב עם שני קנים , אחד להסלקה ונשיאה, השני לקליעה למטרה באורך כפול כמעט.
התייחסתי למה שחבר אתר העלה, מה הבעיה בזה?
בסרטון זו תחמושת בגודל של אקדח 0.22 רגיל.
בקישור יש דיון האם ניתן לירות את כדור המאורך והקצר באותו האקדח, ונתוני מהירות לוע.
מה לא בסדר בזה?
מה הטעייה כאן?
התאמנתי קצת עם אקדח כזה ומכיר קצת את הגדלים השונים, ועל זה חזרתי, שזה לא אותו התחמיש, ואי אפשר להשוות את הרובה עם אקדח- תקרא שוב.
אתה כותב אותו דבר.
לדעתי זה דראק של תחמושת לאקדח להגנה עצמית.
הגעתי לפצוע ראש מאקדח כזה.
שוב,
דראק של דבר.
בסוף,
ההסטה בדיון החלה כשציינו את ה-0.22 כיתרון בהסלקה, כשבפועל יש אקדחים טובים ויעילים בהרבה באותו הגודל הפיזי.
אז לא יתרון גודל ומצד שני חסרון ביכולת עצירה.
אני חוזר ומציין שתחמושת לרובה טוטו כגון רוגר 10-22 ולאקדח כגון ברטה סדרה 70/1/2/3 , היא אותה תחמושת בדיוק.
אורך הקנה תורם בעיקר לדיוק בזכות רדיוס כוונות וייצוב טוב יותר של הקליע שזוכה ליותר סיבובים בתוך הקנה, פחות בזכות מהירות לוע שכבר בקנה קצר מגיעה קרוב למקסימום שניתן לקבל מכמות החנ״ה שיש בכדור כזה.
ניתן לירות גם תחמושות קצרות יותר מהכלים האלו כיוון שהכדור נעצר בכרכוב.
האם הם יעילים להגנה עצמית ? לא כל כך, כי הנזק שגורם קליע כזה לרקמות הוא קטן יחסית ודרושה פגיעה מאד ספציפית כדי לעצור תקיפה. גם כדורי 5.56 תת קוליים שנורים מ m16 הם לא יעילים כמעט באותה מידה. הוסף על כך חוסר אמינות של תחמושת וכמות כדורים קטנה במחסנית. ממילא לא מכיר מישהו שקנה כזה אקדח להגנה עצמית בעשרים השנים האחרונות.
האם מסוגל להרוג אדם או חזיר בר ? בהחלט כן .
האם טוב יותר מכלום ? כן.
האם זה קשור לנושא הפוסט ? לא. אבל נראה שאנחנו נהנים ...
דורון,
אני שמתי קישור. לא הבעתי דעה.
במקרה אני חושב כמוך. ובמקרה יש לי כמה מאות (אולי אפילו אלפי) כדורים על ברטה 0.22. תחמושת 0.22 שאני מכיר מרובים היא בהחלט עם תחמיש אחר, למרות שאינני פוסל את השימוש גם בתחמושת הפטתית הנ"ל ברובה. פשוט לי לא יצא.
רוצה לומר, זה פח אשפה. מעבר לעובדה שלקליע אין שום כוח. גם האקדחים עצמם ישנים ולא אמינים. המון מעצורים. מי שרוצה להסתובב עם ברטה 22 כי "הוא קטן וקל להסלקה ונשיאה" שיבושם לו. אני התקדמתי לדברים קטנים אבל חדשים ועם תחמושת סטנדרטית.
מה שכן, המקבצים בברטה יוצאים יפה. אפשר להביא את הדף לאמא שתתלה על המקרר...
היום יש 9 מ''מ במשקל של ברטה 22
יעיל יותר..יש יגידו טוב יותר..אני אישית חושב שמקצוען עם ברטה 22 יעשה מקבץ טוב יותר מאשר מחזיק רישיון סטנדרט שמתאים אחת לשנה וחצי עם 9 מ''מ יהיה האקדח באשר יהיה...
מה ההבדל בין הכדור השחור של 0.22 תרגיל?שסיימתי בתמונה..השחור זה מה שהציידים משתמשים בו פה
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
אתם משמיטים את ה״אין רתע״ של הטוטו.
תורם המון ליורה לא מיומן שזה הפרופיל של רוב מחזיקי הנשק.
מה עדיף?
אקדח עוצמתי שלא פוגים איתו או אקדח פחות עוצמתי שפוגעים איתו בקלות?
אני החלטתי ששניהם מיותרים אגב.
לא סובל את הברטה 70, פוגע איתו פחות טוב, חרא של הדק, חרא של אחיזה. בקרוב נוכל ככל הנראה לרכוש ערכות הסבה ל 0.22 לצורך אימונים נעימים וזולים יותר.
לא קשור לירי מעשי, תלוי כמובן אם יש לאקדח ערכה ואם היא תיובא. לא יודע עד כמה זה יתפוס , כי מחיר ערכה כזו לא זול ומחיר התחמושת בארץ גם הוא לא אטרקטיבי מספיק כרגע. בנוסף מדברים גם על חזרה לירי חוויתי במטווחים (תוכל לאפשר לבני משפחה להתנסות בירי באקדח כפי שהיה מקובל עד לפני 12 שנים).
זה הדיבור נראה קודם שזה אכן קורה....