מוטציות יש גם בנגיפי השפעת, להמוניהם.
מצטמצם מהמשוואה לצורך העניין.
מה זה OB?
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Printable View
מה אתה מנסה להגיד טל? שאם אתה היית שר בריאות היית קובע מדיניות אחרת? בסדר.
טל, גם בוריס גונסון חשב כמוך (ואפילו טראמפ).
למזלה של אנגליה עשה פנית פרסה והתעשת.
למרות זאת נראה שהרע עוד לפניהם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני רק שאלה,
מה זה חוק המספרים הגדולים?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זה מושג סטטיסטי שמנופפים בו כדי להשמע חכמים.
(בלי כוונה לפגוע באף אחד כאן. יחד עם 'אקספוננציאלי' אני שומע את זה לאחרונה יותר מדי בחדשות.... גם כשלא נכון ולא קשור)
אסף.
נדב, אם היינו רואים מוכנות חוסר ביחס למדינות אחרות ,(אפילו אחת...), אז היה אפשר, אולי, לבוא בטענות כלפי הממשל בישראל.
כל עוד אתה בקו אחד עם המפותחות שבמדינות, אז כנראה שלא הייתה דרך להיערך ברצינות למגיפה בקנה מידה שכזה. תהיה ריאלי.
לגבי דוח המבקר, אני מתייחס אליו בדיוק כמו לתוצאות מבחני הבדיקה במכוני הבדיקה לרכב...אתה באמת חושב שאם המבקר בכבודו ובעצמו (או כל אחד אחר...) היה יושב בכסאו של ראש הממשלה, הדברים היו נראים אחרת??
תהיה רציני...
אני גם בטוח שיש דו"ח מבקר נגד רעידות אדמה, צונמי וכו...נו אז...? יש באמת דרך להיות מוכנים לכך...?? קישקוש. הנייר סופג הכל...אז כותבים.
טל.
הפסח הזה נשאר לשמור על המשפחה בבית.... לא יקרה כלום... נכון מוציא מהכלים ומשגע... אבל... לא נוסע לשום מקום ושום טיול עד שלא יעבור הנגיף... ונחזור כולנו לשגרה...
משמעת עצמית ... ערבות הדדית... ואיכפתיות מהקהילה... לדעתי אלה המפתחות לעבור מהר ככל הניתן את החרא שכולנו עוברים כרגע...
אבל מי אני...
עד הטיול הבא... נשאר בבית...
כה אמר השפם.
אתה חושב?!
אז בוא ננסה במספרים על מנת להמחיש לך את הבדיחה התורנית הזו...
אם נלך לפי השיעורים שבמאמר כאן, ונניח שרק 25% מאוכלוסיית המדינה יידבקו מהנגיף ויחלו, מתוכם 4% יזדקקו לטיפול נמרץ ולמכונות הנשמה, אז החישוב הוא
9,000,000x0.25x0.04=90,000
עכשיו...באיזה מציאות, אתה מתאר מצב, שנניח, שנה אחורה, המדינה מחזיקה האנגרים מפוצצים במיטות ציוד נמרץ ומכונות הנשמה בכמות האדירה הזו, ככה סתם, ללא שימוש, בהמתנה למגיפה עולמית שפורצת פעם במאה או שתיים...???
ורק בשביל שתוכל להגיד שהתכוננו כראוי...
אני טועה?
טל.
בזה אתה צודק. אף אחד לא יודע מתי יקרה כזה מקרה.
ההכנה הנכונה היא להכין פקודת מבצע, לדעת מראש מי עושה מה, להכין יצרנים של ציוד רפואי מראש, וברגע שיש סימנים שזה עומד להתחיל - לתת מכה.
לא לחכות חודשיים לראות מה יהיה ואז להגיב קצת מכל דבר ולריב על חלוקת סמכויות .
אסף.
עברתי היום ביער להב לבד ברכב.
החניונים היו עמוסים באנשים מהפזורה.
אללה ירחמו.
מערכת הבריאות(ולא רק) מוזנחת כבר הרבה שנים, זאת עובדה.
זה נוח לאנשים לשבת ולהעביר את הזמן כל עוד הכל "בסדר" ואין רעשי רקע מסביב.
בוא נניח את מכונות ההנשמה בצד רגע.
מה לגבי מספר מיטות אישפוז? ציוד שחסר? רופאים, אנשי צוות? וכו' וכו'.
ולמה לחכות למגיפה? כבר עכבו אחריה הרבה לפני שהגיעה, חשבתי שאנחנו קצת יותר חכמים משאר העולם לא?
אז נכון, כבר מסוף ינואר או תחילת פברואר התחילו לעשות השלמות ציוד ולנסות לכסות את החוסרים ועדיין חסר מלאי, זה רק מראה לך באיזה מצב המערכת נמצאה, במערומיה.
"מאשפזים" חולים במצב קל במלונות שהתנדבו לכך.
ועדיין ולמרות הכל, הטיפול וההיערכות של המשרד זמן קצר לפני ההתפרצות כנראה טוב, כי אולי נראה שמצבנו טוב משאר העולם, בינתיים...
אני לא הייתי אומר שהמלונות התנדבו .. זה עסק לכל דבר והמדינה משלמת / תשלם וביוקר על השרות הזה.
התנדבו.... פדרמן, הבעל בית של אלביט ושל מלונות דן, זיהה מלחמה שעבורה אין לו נשק למכור ברווח.... אז מכר מלון מפסיד - כל הכבוד על היכולת להכניס כסף ולהקטין הפסדים בכל מצב.
אסף.
דווקא יש תרגולות הוראות אבל מה לעשות שכל הפקודות וכל התירגולות דיברו על זה שמערכת הביטחון לוקחת פיקוד, וביבי לא רוצה שבנט ירים את הראש.
הכל פוליטיקה. שולחים 500000 איש הביתה בלי עבודה, והוא בלי להתבייש בא לדבר על ממשלת אחדות עם שני שרי משפטים.
יש לנו שר בריאות שלא למד לימודי ליבה ומנכל משרד בריאות, בלי השכלה רפואית, מה אתה מצפה מהם? מה הם יכולים לעשות?
אתה באמת חושב ששר הבריאות יכול להבין את כל המושגים הסטיטסטים שמשמשים בארוע הזה???
דצמבר המר
זעקו כותרות בעיתון
ושר האוצר נתן במבט ראיון
הציבור מטומטם
ולכן הציבור משלם
מה שבא בקלות
באותה הקלות יעלם
האזרח הקטן
נאלץ לשלם בגדול
ואותי מעניינת
ירדנה יותר מהכל
הולך למילואים
וסופר את הכסף שאין.
זה לא להאמין איך קמפיינים פוליטיים אוויליים שלהחריד מצליחים לתפוס ברשתם אנשים אינטליגנטים לכאורה...
פשוט מתסכל.
נדב ש. תסתכל שוב על הגרפים שבמאמר שכאן. תחפש את הקו המקווקו האדום. תבין שאתה לא בכיוון.
טל.
כן , בחישוב שלך חסר את מימד הזמן. לא כולם חולים באותו הזמן כל הזמן.
זה הקרב על לשטח את העקומה שכולם מדברים עליו כל הזמן.
נניח שמדובר שהמשבר ימשך שלושה חודשים (90 יום), ונניח שמדובר על 10 ימים הטיפול נמרץ, ופתאום המספר קטן בסדר גודל.
אז אני לא אומר שהמספרים שאני שמתי נכונים, אני רק עונה לשאלה שלך- כן אתה טועה, החישוב שלך לא נכון.
זיו. אתה קוסם.
איך הצלחת להפוך את מימד הזמן פה בכל הסיפור כפקטור שעובד לטובתנו, בזמן שכל המומחים משקשקים ממנו, זה פשוט גאוני.
ראה את הגרף הנ"ל. ההתפרצות היא בשלושה שבועות. לא חודשים.
זה המאפיין הכי חזק במגיפה, זה בא לך בבום. רק שבמקום בייבי-בום, זה ביי-ביי-בום...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...56d1d80153.jpg
טל.
מי שהוא כאן יכול לאמר כמה מיטות טיפול נמרץ נשימתי יש בארץ ?
לפי המספרים שליקטתי ברשת רק 300??
ראה כאן, ע' 8.
טל.קובץ מצורף 128109
למה לא מצליח להעלות pdf??
https://www.who.int/emergencies/dise...uation-reports
תפתח את הדו"ח האחרון 64, עמוד 8.
טל.
עיזבו אתכם כרגע ממיטות, זה נושא חשוב אך פחות חשוב לעינייננוו. השאלות שאותי הכי מעניינות ועליהן אין מענה:
1. מתי כבר נוכל פשוט לנסוע לטייל
2. מתי הילדים ישובו ללמוד
3.מתי נוכל פשוט לצאת בבוקר לעבודה
תומר,
הלוואי ואני טועה, אבל עוד לא הגענו לשיא.
תשים לב שמאתמול בבוקר אין פרסום של מספר החולים יותר, אין אפשרות לדעת אפילו מצב. אם המצב החמיר, אז היום בערב יוטל הסגר מלא.
אנחנו נהיה בבית לפחות עד סוף פסח.
התקווה כרגע שהקיץ יאט את ההתפשטות.
בתי הספר עלולים להיות מקור הדבקה ראשי, בטח ישארו סגורים כבר עד ספטמבר.
יש בישראל 2,864 מכונות הנשמה.