-
תגובה: כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
מה זה מגזר ציבורי? אחות בבי"ח למשל - היא מגזר ציבורי. גם היא נבלה? סיעת בגן ילדים? נהג אוטובוס תלמידים לעיתים הוא גם מגזר ציבורי - גם נבלה? יכול להיות שיש למישהו חבר או קרוב משפחה שהוא עובד בתור פקיד במשרד האוצר - אבל הוא דוקא בסדר, זה רק החברים שלו נבלות ואין לו ברירה אלא לישר קו?
והפקידים הבכירים החארות האלה. אתה רוצה באמת שהם לא יעבדו? שלא יהיה מי שירים את האתר של שירות התעסוקה אחרי הקריסה?? שיהיה מי שיעלה תופס מכוון שיחליף את האתר עד שיעלה מחדש? שיהיה איזה פקידון שיגיד "אולי ניתן מקדמה לפני פסח?" וכל החארות מסביבו יגידו "כן. למה לא" . ועוד איזה אחד מסריח שאשכרה ידאג שכל הכסף יעבור ישירות לחשבונות הבנק . וגם ה 500 שקל לילד. הכל עבר חלק. אתה חושב שבלי הפקידונים האלו משהו היה זז? אתה חושב שאם אתה או דרור או יאיר לפיד היתם מנהלים את המשבר או המשרד או הממשלה - היה יותר טוב?
הוצאה לחל"ת היא על מנת שמי שישלם את עלות החופש הכפוי היא המדינה ולא החברה . רוב החברות במשק { אגב, באיזה רגע "מגזר פרטי" הופך ל"מסואב ומושחת"? } לא היו שורדות אם בנוסף להפסדים היו צריכות לשלם משכורות. גם אם משכורות בסיס.
אני לא סגור על פרטי החוקים. אבל לא נראה לי שהליך פיטורים של עובד בתוך חל"ת שונה מפיטורין של עובד במצב רגיל. למעט שמועה ששמעתי יש תקופה מקסימלית לחל"ת.
ולגבי האנרכיה - אין אנרכיה כי רוב אזרחי המדינה מרויחים באיזור 6000 ש"ח ודמי אבטלה מעט יוצר נמוכים מזה זה זעזוע סביר. השמנת של המדינה , שמרוויחה באופן סדיר 15K נטו. לאדם. הם אלה שכרגע מודאגים. אבל הם לא הרוב. רחוק מאד מזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
לא אומנות... זה טבע הברלי... ואף אחד לא משסה אף אחד באף אחד...המגזר הפרטי תמיד הלין על הציבורי... גם אם בצדק וגם אם לא.
לראייה דפים רבים המקטלגים ומקטרגים פקחים... שוטרים... לא רק בגיפולוג.. בתקשורת... בפייסבוק ובעוד מדיות.
מובן, לגיטימי, זה נוח... ולעיתים גם מאוד נכון... אז זה גם לא חשוב איפה הביקורת במקום ואיפה היא סתם עלילות והוצאת קיטור.. וזו כבר עיתונאות לשמה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
"טבע הברלי" זה להתדיין אתמול עם מישהו בווטסאפ, אחד שעובד במדינה, בכוחות אכיפת החוק, ולא יצא לחל"ת ומשכורתו מובטחת, שקורא לעצמאים הקורסים "בכיינים". הוא מאשים אותם ב"ניהול לא נכון של עסקיהם" (כי מבחינתו, אם העסק של מישהו קרס אחרי חודשיים של השבתה, זה כי "התנהל לא נכון") מתוקף תפקידו הוא רואה בכל אזרח חשוד (ומודה בזה) ומאמין גדול באכיפה קשוחה והפיכת כל המדינה לבית מעצר אחד גדול - והוא מבטיח שאם המובטלים/עצמאים/מחוסרי דיור/יו-ניים-איט יפגינו ויחצו גבולות, "גם ישברו להם את כל העצמות וגם ימצו איתם את הדין. כמו שעשינו עם האתיופים".
אפרופו אתיופים, אין לי ספק שבמקרה כזה חלק מהחברים שלו מהעבודה לא רק ישברו עצמות אלא גם ילחצו על הדק, כפי שהם רגילים כשמדובר בחשוד שעורו כהה... האמת היא שאפילו אני, שדעתי על שוטרים ידועה מזמן, הייתי המום מסגנון התבטאות שמזכיר תקופות אפלות ומשטרים אפלים בהסטוריה וזה רק סמלי ולגמרי במקרה, שזה נאמר יום לפני תאריך טעון כמו היום.
הפיצוץ כאן הרי יגיע במוקדם או במאוחר כשתצטבר מסה קריטית של אנשים שלא יישאר להם עוד מה להפסיד, וייתכן שאחרי הפיצוץ הזה ישתנו הרבה דברים. ואז נראה עם מי ימצו דין ואם התירוץ "רק מילאתי פקודה" יחזיק מים.
המלצתי לו כחבר, אם וכאשר יגיע הרגע, להתאפק מאוד עם האלה ובטח עם הנשק.
כנראה שאסף מדייק גם הפעם - אמנות ההפרד ומשול שהשלטון הפושע כאן פיתח לדרגת אמנות - לשסות זה בזה את הציבור המשוסע והמפולג גם ככה, ימין נגד שמאל, חילונים נגד דתיים - ועכשיו גם שכירים נגד עצמאים ועובדי מדינה נגד עובדי מגזר פרטי וגם הורים נגד מורים....
אם היית צריך עוד הוכחה לנזק האנוש, הבלתי-ניתן לשיקום, שהשלטון הרע הזה גרם כאן - אז הנה, בבקשה.
זה טבע הברלי. להצביע על מה שלאחרים נוח להתעלם ממנו ומאוד לא נוח לשמוע.
במיוחד כשאין עבודה והכנסות כבר חודשיים - אז יש זמן לזה.
-
דרור, לדעתי אתה קצת לא רואה את הדבשת של עצמך.
השיסוי היחיד שאני נתקל בו מגיע ממך. לא מובנת לי כל השנאה הזאת.
-
בעלי עסקים חיים על אשראי, גם הלנדקרוזרים החדשים שלהם זה באשראי. אם ההכנסות שלהם נעצרות, אין להם איך לשלם את החובות וזה מתגלגל הלאה, לספקים ולמלווים. רבים מהעסקים האלה מעסיקים גם שכירים, שאמנם יקבלו 70% אבטלה למשך מספר חודשים, אבל במה שישאר כאן אח"כ יהיה להם קשה מאד למצוא עבודה כלשהי.
זו קטסטרופה, משהו שמבינים אותו היטב במדינות רבות בעולם אבל כאן נראה שפחות. זה לא הזמן לשמור על הקופה, זה הזמן לרוקן אותה.
כמו כן לקחת החלטה קשה מאד ולשחרר את הסגר, גם במחיר של עליית התמותה . כי אין ברירה וזה יקרה כך או אחרת, רק במחיר גבוה יותר.
-
"אפרופו אתיופים, אין לי ספק שבמקרה כזה חלק מהחברים שלו מהעבודה לא רק ישברו עצמות אלא גם ילחצו על הדק, כפי שהם רגילים כשמדובר בחשוד שעורו כהה..."
מקודם צחקתי ... ניסיתי לגרום לכך שתרגיש איך זה שמכלילים ומקטגרים אותך.. אבל תסלח לי או שלא, אתה לא יכול לכתוב את זה... להתסיס שנאה ולשקר ולהטיל רפש כל פעם על ציבור נבחר אחר.
ביזיון שג'יפולוג נותן לך במה.
או שתציף תמליל / הקלטה מהשיחה בזמן סביר או שאמשיך לטעון מה שכתבתי על עיתונאים, שקרנים שכל מטרתם לייצר רעש ובלאגן ושנאה ..
-
אורי, אל תתרגש מברלי.
הוא בדיוק אותו שעון מקולקל, שמראה תמיד את אותה שעה. ועכשיו הוא מתרגש כי הוא מרגיש שבקרוב יש סיכוי שהשעה שהוא נעול עליה תהיה נכונה. רק שהוא לא זוכר שגם כשזה קורה, המציאות מתלכדת עם המחוגים הדפוקים שלו בדיוק לשנייה ואז מתקדמת הלאה.
-
אני לא מתרגש מברלי, כברלי,
אני מתרגש מכך שאנשים קוראים את השטויות שנכתבות ומייחסים להם משמעות אמיתית, אני מתרגש כשזה יוצא החוצה במפגש עם אוכף חוק, עם שוטר, פקח, בוחן, עובד ציבור....
להפיץ שקרים ולהסיט, זו רעה שיש להוקיע.
חברים הועזבו על הרבה פחות מכך נמרוד.
אז אני בעיקר מתרגש שאתם נותנים לכך יד, זו לא עיתונאות...להטיל רפש שכזה...
או שבעצם כן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
מה זה מגזר ציבורי? אחות בבי"ח למשל - היא מגזר ציבורי. גם היא נבלה? סיעת בגן ילדים? נהג אוטובוס תלמידים לעיתים הוא גם מגזר ציבורי - גם נבלה? יכול להיות שיש למישהו חבר או קרוב משפחה שהוא עובד בתור פקיד במשרד האוצר - אבל הוא דוקא בסדר, זה רק החברים שלו נבלות ואין לו ברירה אלא לישר קו?
והפקידים הבכירים החארות האלה. אתה רוצה באמת שהם לא יעבדו? שלא יהיה מי שירים את האתר של שירות התעסוקה אחרי הקריסה?? שיהיה מי שיעלה תופס מכוון שיחליף את האתר עד שיעלה מחדש? שיהיה איזה פקידון שיגיד "אולי ניתן מקדמה לפני פסח?" וכל החארות מסביבו יגידו "כן. למה לא" . ועוד איזה אחד מסריח שאשכרה ידאג שכל הכסף יעבור ישירות לחשבונות הבנק . וגם ה 500 שקל לילד. הכל עבר חלק. אתה חושב שבלי הפקידונים האלו משהו היה זז? אתה חושב שאם אתה או דרור או יאיר לפיד היתם מנהלים את המשבר או המשרד או הממשלה - היה יותר טוב?
מסכים איתך לחלוטין. מגזר ציבורי זה גם פקידים זוטרים במשרדי ממשלה שבסך הכל לא מרוויחים משכורות עתק ותקועים כבר חודש בבית, כמו כולם. זה לא נכון שהם לא הוצעו לחל"ת אבל גם המשכורת שלהם נדפקה, כי כל מיני תוספות שונות ומשונות שמגיעות להם ביום-יום והם חלק אינטגרלי מהשכר שלהם, לא משולמות להם בזמן החופשה. למשל - תוספות כוננות או אפילו שעות נוספות. זה פגיעה של עשרות אחוזים בשכר, שמשפיעה על הצריכה שלהם שמשפיעה על העסקים שמשפיעה על גביית המיסים שמשפיעה... בקיצור בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
הוצאה לחל"ת היא על מנת שמי שישלם את עלות החופש הכפוי היא המדינה ולא החברה . רוב החברות במשק { אגב, באיזה רגע "מגזר פרטי" הופך ל"מסואב ומושחת"? } לא היו שורדות אם בנוסף להפסדים היו צריכות לשלם משכורות. גם אם משכורות בסיס.
אני לא סגור על פרטי החוקים. אבל לא נראה לי שהליך פיטורים של עובד בתוך חל"ת שונה מפיטורין של עובד במצב רגיל. למעט שמועה ששמעתי יש תקופה מקסימלית לחל"ת.
נכון לעכשיו לפי החוק יש תקופה מקסימלית לחל"ת של 60 יום. לאחר 60 יום המעסיק צריך להחזיר את העובד לעבודה, להודיע לו על פיטוריו, להעסיק אותו לחודש נוסף של הודעה מראש ואז לסיים את יחסי העובד-מעביד.
סיכוי סביר שזה עוד ישתנה במהלך החודש הקרוב ותקופת ה-60 תוארך, לפחות במגזרי תעסוקה מסוימים. אני לא רואה את בעלי העסקים משלמים למיליון עובדים בחל"ת משכורות של חודש שלם כשאין עבודה וגם אין כסף בקופה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני מתרגש מכך שאנשים קוראים את השטויות שנכתבות ומייחסים להם משמעות אמיתית, אני מתרגש כשזה יוצא החוצה במפגש עם אוכף חוק, עם שוטר, פקח, בוחן, עובד ציבור....
או שבעצם כן?
אתה צודק. אני חושב דרור שאתה צריך לקחת את הביקורת לתשומת לב, כי אתה מגזים.
ואם מה שאתה מספר על ה"חבר" שלך נכון, ואתה אזרח הגון כמו שאתה מטיף לאחרים להיות, זה צריך לעבור לידי מישהי כמו הדס שטייף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
או שבעצם כן?
תן קצת קרדיט לקוראים ... מדובר על מציאות שכולנו חיים בה ולא תלויים בברלי שיפרש לנו אותה.
אם אין לדעתך יחס מפלה/מתעמר של המשטרה כלפי יוצאי אתיופיה אז אתה לא מחובר לחלוטין, אם יש משהו שאני קצת מברך עליו זה שיצא לכמה מאות אזרחים סוג א׳ לטעום קצת איך זה מרגיש להיות אתיופי במדינת ישראל כשבסה״כ ביקשו לצאת מהבית ולשוטט ברחוב ועוכבו לתשאול, על אחת כמה וכמה אם התחכמו וסירבו להזדהות.
ברלי השתמש בפרשת הירי המוצדק ככל הנראה בבן העדה בהכללה והקצנה כדרכו, היד של שוטרים בישראל לא קלה על ההדק וגם לא תהיה, כולל במחיר סיכון חייהם, זה נכון לגבי כל נושאי הנשק (החוקי) בישראל ואין להתייחס למקרי קיצון.
לא סתם פתחתי את הפוסט הזה, זו לא פרובוקציה. למי שיושב בבית ומקבל משכורת גם אם חלקית, התקופה הזאת היא זמן איכות נדיר עם המשפחה שלא מספיק מעריכים אותו - אנשים נהנים לקטר על זה שהם ״תקועים״ עם בן/בת הזוג והילדים. אבל למסה קריטית של אזרחים זו שעה לחוצה וקשה מאד כאשר הצורך הבסיסי ביותר שלהם לא מתקיים וככל שעובר הזמן הם נדחפים יותר ויותר לכוון של ייאוש. לא ציפיתי שאנרכיה תתרחש בתוך ימים, הארתי על האפשרות הזאת הרבה זמן מראש. הבלתי צפוי מתרחש בתקופה הזו אחת לשבוע בערך, אירועים שעד כה לא נספרו מבחינת ההסתברות. כמו שכתב לפני נמרוד - זו בהחלט יכולה להיות הפעם הזו שכל הכוכבים מתיישרים לפי ברלי ... אז שימו לב.
-
תשמע ניר, אפשר להתדין ולנסות לרדת לסוף דעתו של בר הפלוגתא שלך, עד שהוא אומר שכסף יותר חשוב לו מחיי אדם. על איזה אנשים אתה מוכן לוותר? האם גם במיקרה של תמותת צעירים וחיוניים - כאלה שמיצרים כסף - גם תמשיך לחשוב שזה עדיף? אם בעל העסק שעכשיו אין לו עבודה, לא יהיו לו חיים או לא יהיו לו בני משפחה לחיות בשבילם. האם צעירים עם "מחלות רקע" שיכולים לחיות איתן עד 120, זה בסדר מבחינתך שימותו? איפה הגבול? בכמה מתים מדובר? 10K? 20K? כמה מתים עקיפים תוכל להחביא בתוך משחקי מספרים שיראו שהם היו מתים בכל מקרה או שטות או שקר אחר כלשהו.
בעולם שבו אני חי - ביטול חיי אדם מול כסף זו שחיתות.
לגבי המסה הקריטית. אין ולא תהיה. זה הכל אחיזת עינים של התקשורת ושל בעלי השקפה סוציותאולוגית מסוימת מאד.
עצמאי שקופץ מעל הפופיק, ומוציא כסף יותר ממה שיש לו על מותרות פרופר. כמו אוטו יוקרתי. נופש יקר , אוכל במסעדות מפונפנות - על סמך הכנסות העתיד - ועכשיו בגלל זה הוא מסכן? . כן. זו התנהלות לא נכונה. ויכולה לקרות גם לשכיר. קבעו תקרה של 240000 ש"ח רווח. שאפילו אם זה ברוטו. אז אדם שמכניס 120000בשנה זה יותר מרוב השכירים. אני לא אומר שלא קשה. ושיש אנשים שתכננו את עצמם לעילה ולעילה ועכשיו אין להם כסף. אבל ברוב המקרים - זה לא כך. עצמאי במדינה יודע שביום פקודה יזרק לכלבים.
יש לי חבר שהיה פעם עצמאי. לפני כשנתים סגר את העסק. הוא הסביר לי שאין לו יכולת להתמודד עם היבוא מסין של המוצרים שהוא מיצר. אבל מטר לידו היה עסק זהה, גדול מאד ומצליח מאד. שאלתי אותו איך זה? אמר לי שבעל העסק ההוא מושחת. ויכול ויודע לתחמן את המערכת בכל מני טריקים. והוא לא . אז היום הוא שכיר , מרוויח פחות לשנה. אבל בטווח. עכשיו בחל"ת.
חבר אחר עצמאי בתחום מאד ספציפי, רוב העבודה בשחור. ניסיתי להסביר לו שהוא חיב לשים כסף בצד ולפתוח קרן פנסיה ובעצם ליצר לעצמו ביטוח לאומי. לא עשה את זה. רצה הגורל והוא לא יכל להמשיך לעבוד. אז מה? עכשיו יאשים את המדינה?
הבחירה להיות עצמאי חיבת להיות מודעת. כמעט כל בעל מקצוע יכול להחליט אם להיות עצמאי במקצוע שלו או שכיר. הבחירה להיות עצמאי נובעת בד"כ ממבנה אשיות ומרצון להרוויח יותר כסף . ומי שלא חושב על יום פקודה, חופר את הקבר של עצמו. אם זה כתוצאה מפציעה לא מבוטחת או פגיעה ספציפית בענף עליו הוא יושב או מגיפה בקנה מידה עולמי.
-
1. אורי, אתה יודע טוב מאוד שאני כבר לא עיתונאי. גם כשעבדתי בעיתונות היומית ובמגזינים/רשת, כתבתי רק על מכוניות ולא עסקתי בעבודה עיתונאית נטו. את מררתך על עיתונאים ומקצוע העיתונות אתה מוזמן לשפוך חופשי ועם רוב דבריך אני הראשון שיסכים. דוגמה חיה - שיאים של ניתוק כפי שהופגנו על ידי צמד הגרציות יונית לוי וקרן מרציאנו, שמתעטפות בחוזה-טאלנט מפנק ובשכר חודשי של 6 ספרות (או בצד הגבוה של 5 ספרות) ובעיניים מזרות אימה תובעות מסקטור כמו המורים, שעובדים קשה פי כמה מהן תמורת שכר שמתחיל ב-6,000 שקל, "להיכנס מתחת לאלונקה" ולעבוד בחופש הגדול ללא תמורה...
אז אני מסכים איתך שה"תקשורת" הזו היא באמת תשקורת. ממלכת הפייק-ניוז במיטבה. אני גאה גם שבעוד חודש וקצת ימלאו 4 שנים שאני לא חלק מהתקשורת הזו.
2. אני מציג לכם תמונה שלא רק לא רחוקה מהמציאות - עוד רגע קט היא המציאות, אורי. שלא תופתע פתאום.
ברור שכאיש המערכת, לא נעים לך לראות את זה ובטח לא להודות בזה, למרות שמעולם לא אמרתי מילה רעה נגד הסקטור שלך, נהפוכו!
גם לא הייתי מאלה שהפרו את ההנחיות ויצאו על דעת-עצמם מהבידוד/סגר לשמורות "שלך" באופן מתריס וגם לא צייצתי מילה רעה כנגד העובדה שאלה מביניהם שנתפסו (ורבים נתפסו כי השתינו מהמקפצה), קיבלו את הקנס/עונש שנקבע בחוק. למרות שזה זעק - כי באותו זמן ממש שאלה שנסעו למדבר גורשו הביתה וחטפו קנסות, פוליטיקאים בכירים בזויים - ראש ממשלה, נשיא, שרים וחברי כנסת, הפרו את אותן הנחיות ממש וצפצפו עליהן צפצוף ארוך ומתריס ועשו לכולנו אצבע משולשת - וכמובן אף אחד לא יעניש אותם לעולם. גם לא בקלפי... ועל זה נותר לנו כציבור רק להתבייש. שאנחנו לא יוצאים לרחוב ודורשים מהם לתת את הדין, להתפטר וללכת כבר הביתה ולפטור את כולנו מעונשם - או לפחות לנכות לעצמם 5,000 שקלים קנס ממשכורתם המופרזת.
לא אורי, אני לא אוהב שוטרים. אני לא רק לא מתבייש בזה - אני גאה בזה!
כולכם ראיתם את גיבורי החיל שמסתערים על בנאדם שרץ לבדו בחוף היום או בפארק ומפרקים אותו במכות כי התרחק 101 מטרים או 178 מטרים או וואטאבר כמה מטרים מהבית שלו ובאמת לא הדביק/מדביק/ידביק אף אחד אבל המערכת מתעקשת איתו על הפרינציפ. יעני חינוך. אני כועס שאני מממן אנשים כאלה, כדי שיספרו לי בעיניים נוצצות "איך הם ישברו עצמות".
כדאי גם שכל אלה שלא חווים את ההשפלה והגזענות הבוטים ואת הטרדות שיטור-היתר שאותם אתיופים חווים כמציאות יומיומית בשל צבע עורם השחור, יזכרו ששום דבר לא מצדיק ירי חי של שוטר באזרח. במיוחד במדינה שבה כבר אסור לחייל לירות במחבל(!!!) שבעתיים צריך להיות אסור לשוטר לירות באזרח שאינו חמוש ולא איים על חיי השוטר. גם אם הוא שחור (ולמרות שהרי ידוע שכל שחור, במיוחד בלילה, מהווה איום ישיר ומיידי על חייו של שוטר......בושה וחרפה. ובושה שבעתיים שיש אזרחים שתומכים בזה - אבל מה יש להתפלא? אנחנו חיים במדינה בה בנו של ראש הממשלה הנערץ מאחל מוות מקורונה לאזרחים ותיקים שהעזו להפגין נגד אבא שלו...)
לא, אין מה להלשין להדס שטייף על התבטאויות של שוטר שמייחל לשבור עצמות לאזרחים. מה עוד חדש בזה?... זה כבר לא ניוז. הוא שוטר וזה טבעי שיתבטא כך. אם אתה חתול, תתפוס את כל העולם כערב רב של עכברים. אם אתה צלף, תסתכל על כל דבר דרך כוונות ואם אתה שוטר, מבחינתך כולם יהיו חשודים והדרך היחידה מבחינתך לשמור על הסדר הנכסף היא לעצור ולכלוא את כולם ואם גם מותר לך להפעיל כוח, אתה תפעיל את הכוח הזה ביתר קלות ועם הרבה מוטיבציה. כי אחרת לא היית שוטר. ולהזכיר לכולם שאף אחד לא מכריח אותם - גם השכר שלהם לא כזה מדהים - הם שם כי הם רוצים לעבוד בזה ואוהבים את זה.
ולנוכח איך שמערכות השלטון כאן מתנהגות מדי יום ביומו?
רק אתמול נחתם הסכם על הקמת ממשלת אחדות הזויה שתמנה 36 שרים ו-16 סגני שרים.
2 ראשי ממשלה, עם שני מעונות רשמיים.
פעמיים סגל מעון רוה"מ.
וחוצמזה:
36 משרדי ממשלה. הווה אומר 36 מנכ"לים
36 סמנכ"לים/משנה למנכ"ל
64 נהגים
64 רכבי שרד
חוק נורווגי שיכניס לכנסת עוד המוני ח"כים חדשים שמשמעותם עוד עשרות רבות של לשכות חדשות ועוד מאות רבות של עוזרים ומזכירות ונהגים ומכוניות ותקציבי "קשר עם הבוחר" ומה לא.
ואיפה כל המינויים הפוליטיים למקורביהם של החזירים האלה.
הפארסה הזו תעלה לנו מיליארדים על גבי מיליארדים תמורת לא-כלום, בזמן שהכלכלה קורסת כמגדל קלפים ומיליון מובטלים לא יודעים מאיפה יביאו מחר אוכל לילדים שלהם. צריך עוד הסבר וסיבה למה לשנוא את הפוליטיקאים?.... אתה מקשיב לעצמך? על שינאה אתה מדבר?.... אני גאה בזה שאני שונא פוליטיקאים, את כל הפוליטיקאים - ושאני מתעב את המערכת המרושעת הזו!
העובדה שאתה מצליח להישאר מנותק ומתעלם ולא שונא אותם - היא תעודת עניות לך ולכשכמותך.
ואם אתה או נמרוד או כל אחד אחר לא מבין למה?... נאמר יותר מפעם אחת על ידי אבל לא רק על ידי ולא רק כאן - השבע לעולם לא יוכל להבין את הרעב. במיוחד כשהשבע לא רק חי ברווחה גדולה על גבו ועל חשבונו של הרעב, לעתים הוא גם רודף ומועך אותו כמו ג'וק - בכוונה תחילה, כפי שהשלטון כאן עושה לעצמאים. זה שעדיין עובד ונכנסת לו המשכורת, לא יכול וגם לא רוצה להבין את העצמאי ו/או העוסק הזעיר שהשוקת שלו נשברה יזום על ידי המדינ ונכפו עליו אבטלה ובטלה, עד לתאריך לא ידוע - ובינתים צריך לפרנס משפחה ולהמשיך לשלם את מיסי השוד והגזל לביטוח הלאומי - אבל להישאר נטול כל זכויות שאתם תקבלו על פי חוק.
איך נכתב בגלובס? "רק החזקים ישרדו. החלשים ייעלמו". מה באמת?.... לאן הם ייעלמו בדיוק?.... יש לי חדשות בשבילכם - הם לא ייעלמו. הם יישארו ברחוב. רק שיישאר להם פחות ופחות מה להפסיד. וביום שכבר לא יהיה להם מה להפסיד הם יעלו לא רק על הכנסת ועל השוטרים, הם יעלו גם על אלה שיש להם. איש על אחיו. כדי לעצור אותם יהיה צורך בהפעלת כוח רב ובשפיכות דמים - אבל ההמונים הללו כבר לא ייספגו את המכות בשקט. כולנו נתעורר למציאות חדשה של מלחמת הכל בכל שלא הכרנו. המשמעות של זה היא הרבה מעבר לריסוק העצמות נטו - זה יהיה ריסוק המדינה על כל ההשלכות של זה - וזו האנרכיה שניר התכוון אליה.
אז או שאתם מטומטמים, או שאתם מנוולים. או שאתם גם זה וגם זה. או שאתם מה שאני מאמין ומקווה שאתם: לא זה ולא זה ולא זה ושבתכל'ס אתם "רק" מנותקים לחלוטין מהמציאות שנכפתה על ידי השלטון על יותר ממיליון אנשים שעד לפני חודשיים עבדו והתפרנסו בכבוד והמדינה ידעה יפה מאוד להיות שותפה מלאה ברווחיהם והצלחתם, אבל הם שוברים עכשיו את הראש בחישוב מסלול מחדש לקראת הראשון לחודש הבא או החודש שאחריו, כשלא יוכלו עוד לשלם משכנתא ו/או שכר דירה ויושלכו לרחוב - מה שכנראה יהיה מאוד לא הזוי ולא דמיוני אלא מאוד נכון וכן מציאותי - אבל רק להם, לא לכם. אז מה אכפת לכם באמת?.... נוח לכם להטיח במישהו אחר שהוא "מקטר". תתביישו.
ולא, אני לא כועס עליכם כי אתם מעדיפים להתמקד בי ובדעותיי ולא במה שקורה מסביבכם.
זו תכונה כל כך אנושית-בסיסית להפנות את האש לגופו של אדם כדי להסיט אותה מגופו של עניין.
אולי ציפיתי מכם ליותר אבל באמת אין לי ממה להתאכזב.
-
זה לא כסף, זה צורך קיומי, כן - זה צורך קיומי שעולה בחיי אדם, זכינו בכך שהפעם קיבלנו גירסה רכה שהורגת בעיקר את אלו שיש להם יותר אפשרות להתבודד, לגבי הסיעודיים - צריך היה להפנות משאבים כדי לשמור עליהם מהנגיף.
לא הבנתי איך זה שונה לדעתך מההיתר לנהוג ברכב מנועי או מההיתר לבנות בניינים למרות ששתי הפעילויות האלו הן במחיר חיי אדם.
אני מאמץ את הטענה שלמדיניות הנוכחית יהיה מחיר כבד יותר בחיי אדם מאשר למדיניות של התרת המגבלות, זה לא נעים כשצריך לקבל החלטה שללא ספק תעלה בחיי אדם , אבל בדיוק בשביל זה צריך מנהיגים חזקים - זה לא שונה מהחלטה על יציאה למלחמה שהיא החלטה קשה אבל מבצעים אותה בכל זאת כשהמחיר של המשך ספיגה צפוי להיות גבוה יותר. מי ימות ? יכול להיות שאני, יכול להיות שהילד שלי או ההורה שלי - שוויון הזדמנויות. זה גם הסיכון שכל אחד מאיתנו לוקח כשהוא או מישהו מבני משפחתו עולה על ההגה או חוצה כביש. שני ילדים שלי שמשרתים כלוחמים כרגע, לא יקבלו את אותה הזדמנות לשרוד כמו יתר בני גילם במידה ותפרוץ חלילה מלחמה...
מה שאתה טוען לגבי עצמאים ובעלי עסקים הוא לא לעניין. אלו אנשים שבנויים ומוכנים לקחת סיכון אישי והודות להם - אני ואתה יכולים למצוא עבודה בתור שכירים.
אם הם נופלים -אנחנו נופלים איתם !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
עצמאי שקופץ מעל הפופיק, ומוציא כסף יותר ממה שיש לו על מותרות פרופר. כמו אוטו יוקרתי. נופש יקר , אוכל במסעדות מפונפנות - על סמך הכנסות העתיד - ועכשיו בגלל זה הוא מסכן? . כן. זו התנהלות לא נכונה. ויכולה לקרות גם לשכיר. קבעו תקרה של 240000 ש"ח רווח. שאפילו אם זה ברוטו. אז אדם שמכניס 120000בשנה זה יותר מרוב השכירים. אני לא אומר שלא קשה. ושיש אנשים שתכננו את עצמם לעילה ולעילה ועכשיו אין להם כסף. אבל ברוב המקרים - זה לא כך. עצמאי במדינה יודע שביום פקודה יזרק לכלבים.
יש לי חבר שהיה פעם עצמאי. לפני כשנתים סגר את העסק. הוא הסביר לי שאין לו יכולת להתמודד עם היבוא מסין של המוצרים שהוא מיצר. אבל מטר לידו היה עסק זהה, גדול מאד ומצליח מאד. שאלתי אותו איך זה? אמר לי שבעל העסק ההוא מושחת. ויכול ויודע לתחמן את המערכת בכל מני טריקים. והוא לא . אז היום הוא שכיר , מרוויח פחות לשנה. אבל בטווח. עכשיו בחל"ת.
חבר אחר עצמאי בתחום מאד ספציפי, רוב העבודה בשחור. ניסיתי להסביר לו שהוא חיב לשים כסף בצד ולפתוח קרן פנסיה ובעצם ליצר לעצמו ביטוח לאומי. לא עשה את זה. רצה הגורל והוא לא יכל להמשיך לעבוד. אז מה? עכשיו יאשים את המדינה?
הבחירה להיות עצמאי חיבת להיות מודעת. כמעט כל בעל מקצוע יכול להחליט אם להיות עצמאי במקצוע שלו או שכיר. הבחירה להיות עצמאי נובעת בד"כ ממבנה אשיות ומרצון להרוויח יותר כסף . ומי שלא חושב על יום פקודה, חופר את הקבר של עצמו. אם זה כתוצאה מפציעה לא מבוטחת או פגיעה ספציפית בענף עליו הוא יושב או מגיפה בקנה מידה עולמי.
ערימת שטויות כתבת.
יודע למה שטויות?
כל מה שכתבת היה נכון אם עצמאי באמת היה צריך לדאוג לעצמו בעצמו, ולא לשלם תועפות לביטוח לאומי.
לעצמאים אין זכויות כי כך נכתב בחוק. החוק נכתב בימי המשטר הסוציאליסטי-בולשוויקי של קום המדינה, שראה בכל עצמאי גנב, תחמן ורמאי, "עשיר" שחי על גבו של הפרולטריון העמל. יותר מזה - המערכת ראתה אז בעצמאים וב"עשירים" אויבים שיש לנצל אותם עד תום. הם ישלמו הרבה יותר מיסים על מנת לשאת את המערכת על גבם, ובתמורה יקבלו אפס זכויות.
אני לא גולש לפוליטיקה, אבל מ-1977 הסוציאליזם של מפא"י ומפ"ם כבר לא בשלטון. 43 שנה כמעט רצופות של שלטון הימין הקפיטליסטי שהיה אמור להבין את חשיבותם של המגזר הפרטי והעצמאים (שהם בשר מבשרו של הימין הזה!) למשק בריא ויצרני שמספק עבודה ופרנסה למאות אלפים, שיוזם וצומח בזכות עצמו ולא חי על קצבאות ושנור ועל תעלולי הוועדים הגדולים בהסתדרות. 43 שנה! הימין הזה לא השכיל להשוות את זכויות העצמאים לאלה של השכירים - ימי מחלה, דמי אבטלה, הבטחת הכנסה, כל מה ששכיר זכאי לו בלי ויכוחים בזמן כגון זה - כאשר המערכת כופה עלינו לשבת בבית.
אני לא צריך להסביר לך למה עצמאי לא סתם "מרוויח יותר" משכיר. זה כי הוא לא מפיל את העפרון בארבע או חמש והולך הביתה. עצמאי עובד כל הזמן. דואג כל הזמן לדברים שאינם טורדים את מנוחתו ודעתו של שכיר. אם נחלק את זה פר-שעת-עבודה, תגלה שעצמאי עובד יותר ומרוויח פחות על כל שעת עבודה. שכיר שכן דואג לדברים כאלה וכן חי את עבודתו 24/7, בדרך כלל יושב במשרת ניהול ומשתכר בהתאם לכישוריו ולאחריות שעל כתפיו - וגם בדרגים הלא-הכי-בכירים זה שכר שלרוב גבוה יותר (או הרבה יותר) ממה שמרוויחים רוב העצמאים וגם זה בסדר - אבל גם הוא זכאי לכל אותם תנאים שעצמאי לא זכאי להם!
ואל תספר לי על זה שעובד בשחור - בין אם כדי לשים לעצמו בצד ליום סגריר או כדי לרכוש לעצמו מרצדס-קבריולט ולנקר עיניים - כסף שחור הוא שחור ועל כן מלוכלך ולא חוקי. זו עבירה על החוק וזה בכלל לא קשור לזכויות העצמאים. מי שעבריין ונתפס, שימצו איתו את הדין. רק שבבקשה ידאגו למצות את הדין גם עם מגזרים שלמים בישראל שחיים ככה, בשחור. "מובטלים" רשמית, בזמן שהם עובדים על בסיס מזומן יומי ללא תיעוד וללא רישום ומלבינים כסף שחור של מישהו אחר, מנהלים כלכלה בתוך כלכלה אבל גם מושכים מהמדינה קצבאות "על פי חוק", חיים מידי המדינה (הנדיבות להדהים על חשבוני) ובו זמנית גם מכריזים כמה הם שונאים אותה, שורפים את דגלה ומזדהים עם אויביה ומסייעים להם. וכולכם יודעים במי ובמה מדובר, רק שאסור לדבר על זה. כי מצד מגזר אחד זה יתפרש כ"גזענות", ומצד מגזר שני זו תהיה "אנטישמיות". ואם זה לא מספיק, אז בשם הפוליטיקלי-קורקט הצבוע שפשה כאן כמו פטריות רקובות, גם להצביע על זה ולדרוש יחס שווה ולא מפלה זה "הגזמה", "שיסוי" ו"שינאה".... כמה קל ופשוט. כמה צביעות, כמה פשטנות, כמה ניתוק, כמה אדישות. על סף הטמטום.
עודד, חוקים אינם מידי שמיים. הם נכתבו על ידי בני אדם. אז גם ניתן וחובה לשנות אותם. קשה אבל אפשר. וברור שהמערכת תתנגד. היא לא מעוניינת לשנות את חוקיה שמאוד נוח לה איתם כאשר היא שותפה מלאה לרווחי העסקים האלה... ואם אנו העצמאים ראינו ברכה בעמלנו ורווחינו עלו - היא מיד דואגת להגדיל את חלקה בשותפות הכפויה הזו וזה אולי מעצבן אבל גם זה בסדר - אבל כשהכל מתרסק ולא בגלל תפיסה עסקית שגויה או ניהול כושל - אלא כי כך החליטה המערכת, לסגור הכל כאן ועכשיו ובכלל לא משנה מאיזו סיבה - מין הראוי שמי ששותף לרווחים שלי, גוזל אוכל מהפה של ילדיי וסכומי עתק שהרווחתי בזיעת אפיים וזו לא מליצה, כדי לפזר אותם בישיבות ובהתנחלויות ובצוללות ובממשלה מנופחת של 36 שרים ו-16 סגני שרים בלי לשאול לדעתי, וגם גובה ממני דמי ביטוח לאומי כל כך גבוהים - שיידע לתת גם לי רשת בטחון כפי שניתנת לשכיר. זה הכל ולא יותר מזה. כי לא מגיע לי ולילדים שלי פחות מאשר לך ולילדיך - ואם אתה סבור שכן ושאכן אני כעצמאי צריך לשלם ביטוח לאומי כמו שכיר שמרויח כמוני או אולי יותר ממני, אבל בניגוד אליו להסתפק באפס זכויות, תתכבד נא המערכת ותפסיק לגבות ממני את הביטוח הלאומי - ולי בתמורה לא יהיו שום דרישות אליה במקרה שעסקיי לא יצלחו מסיבה כלשהי.
התשובה לזה ברורה: המערכת לא תהיה מוכנה לעשות את זה. בוודאי שלא בטוב ובדיבורים נעימים. אז בסופו של דבר היא תיאלץ לעשות את זה תחת לחץ. ואם גם אז היא לא תבין את הרמז ותמשיך לדרוך ולמעוך, העסק בסופו של דבר יתפוצץ לה בפרצוף. אז מצידי שנמרוד ימשיך להכריז שרק במקרה השעון המקולקל שלי מראה בדיוק עכשיו את השעה הנכונה.... רק שלא תגידו אחר כך שלא הוזהרתם מראש.
-
כותרות העיתונים הכלכליים מתלהמות על הטייקון המנוול התורן - יצחק תשובה.
אחריו על כך שעזריאלי ומליסרון ממשיכים לקבל הלוואות מכספי הפנסיה שלנו למרות שהקניונים שלהם סגורים וזה יותר מסוכן.
תובעים מהבנקים המסחריים לשחרר כסף לבעלי עסקים ולהגדיל את הסיכון שלהם ללא ערבויות מהמדינה...
זה פייק ניוז ושיסוע שהתקשורת מלבה אותו אם מישהו מחפש דוגמאות.
יצחק תשובה הוא יזם עם הסטוריה ארוכה של פעילות עסקית, עסקים בקנה מידה עצום שלא תמיד הצליחו לשרוד משברים וגם הפעם כנראה שיאלץ להיפרד מהם.
עסקים בקנה מידה כזה דורשים מינוף. את המינוף נותן הציבור - אין דרך אחרת, לא משנה איך נהפוך את זה. האדם הזה היה כנראה מספיק עשיר בכדי לפרוש כבר אחרי הקמת קו בר-לב , אבל הוא לא פרש וממשיך לערבב ולסכן גם את ההון האישי שלו עד היום. על הדרך הוא מספק פרנסה לאלפי משפחות, מגלה מרבצי גז בלב ים שמכניסים מליארדים למדינה ממיסים. גם נותן תקווה לקרנות הפנסיה שלנו שאולי יצליחו לפרוע את התחיבויותיהן העתידיות.
אבל הוא אדם רע וחצוף, לא רק שלוקח לעצמו נתח לא פרופורציוני להון העצמי שהשקיע , הוא גם מתגאה בזה וחי כמו מלך. בסוף הוא גם נופל ומפיל אותנו יחד איתו...
והקניונים הריקים ? שכר דירה הם לא יצליחו לגבות בקרוב אז למה שנמשיך להלוות להם כסף ? למה זה בעיה שלנו ?
-
דרור, אני אסביר לך למה שום דבר לא השתנה מאז המהפך ב 1977...
כי המנהיג הבלתי מעורער והנערץ בכל הזמנים (לא ביבי הפעם) על הימין הפוליטי, החליט לשבור את הכלים. זאת מתוקף היותו רחום וחנון וכל היהודים אחים הם -
פקידי הממסד כבר ארזו את חפציהם בדרך החוצה כי הלכה להם המדינה וברור היה להם שהם יוחלפו במקורבי השלטון החדש.
אבל הוא החליט להשאירם במקומם ולתת להם להמשיך לנהל את ענייני המדינה בפועל כתמול שלשום, החל מאהרון ברק, אז היועמ״ש וכלה באחרון הפקידים.
המומים ממזלם הטוב, אבל לא פראיירים, הם לא סמכו על המזל וניצלו את שנות שלטונו בכדי לייצר רשת בטחון שתבטיח את מקומם באמצעות נהלים והתגברות כוחו של בית המשפט.
אני חוזר ואומר, שהכח שאתה מייחס לנבחרי הציבור או ההשפעה שלהם, היא מועטה מאד. מה גם שהם לא ממונים על סמך כישורים ונסיון מקצועי ולא מגיעים עם אג׳נדה אישית בד״כ . כשזה קורה מתרחשת מלחמת עולם ע״ע איילת שקד / אמיר אוחנה ונסיונותיהם לשנות את המערכת.
רק כוח פוליטי ממוקד מטרה ונטול התחייבות לממשלת ימין או שמאל יוכל להביא שינוי, זו כנראה סיבה טובה לא ללכת כרגע לבחירות נוספות מבחינת רוה״מ ואני בספק רב אם אפילו היום היוזמה לאחד את העצמאים הייתה עוברת את אחוז החסימה למרות שהנפגעים הישירים מהמצב מהווים כוח אלקטורלי עצום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אתה פופוליסט בדיוק כמו החברים במשרד האוצר. 240000 בשנה זה הכנסה חייבת במס, זה 20 ברוטו. עכשיו תוריד מזה את מס הכנסה, ביטוח בריאות, מע"מ, ביטוח לאומי וכל ההפרשות (כולל הפנסיה שעצמאיים מחוייבים להפריש - אני בעד). אז זה הרבה פחות מהנטו של שכיר שמרוויח 20 ברוטו (וזה לא הרבה יותר מ 12000 נטו).
עכשיו אותו עצמאי, שמרוויח 20 ברוטו, הוא צריך לשלם לשכ"ד, הוא צריך לשלם את ההוצאות של הליסינג של הרכב שלו (לא חייב להיות רכב יוקרה), הוא צריך לשלם לרו"ח וגם לעובדים שלו. יש לו גם ילדים, וארנונה וחשמל ואוכל. אז אותו עצמאי מפונק שנוסע ב"רכב יוקרה" ומרוויח 20 ברוטו לחודש אחרי 3 חודשים בלי הכנסה, שהוא צריך לשלם את כל ההוצאות הקבועות שלו, יכנס לחובות. ואם העסק שלו הוא עסק צעיר, נגיד בן 3, שהוא בונה אותו ב 10 אצבעות, והוא בדיוק שכר עובד חדש כי התחיל לגדול, אז הנה פה הוא נופל. ובוא, גם ב 360000 שזה 30 ברוטו הוא יקרוס. ושהוגדרה הפעימה הראשונה, אז התסכלו גם כמה מרוויח הבן זוג.
אז אשתי היא עו"ד, ופתחה משרד לפני 3 שנים, והיא הרוויחה יפה מאוד עד שהתחיל המשבר, והיה לה עו"ד שהיא שכרה, ומה לעשות שכולם בבית, אז לא נכנס כסף, כלומר נכנס, הכסף שהיא התחילה לעבוד עליו לפני שנה ושנתיים (את הבור אנחנו מתחילים לראות עכשיו אבל נחטוף אותו יותר חזק עוד כמה חודשים), והיא לא נוסעת ברכב יוקרה (סוזוקי ויטרה - לא גראנד, בת 4), אבל יש לנו הוצאות, ויש 5 ילדים בבית, ובעלה, הייטקיסט עם הרבה שנים של נסיון, ירד ל 50% משרה לתקופה, ועכשיו עם הורדה בשכר, אז יש לנו קצת כסף בצד ובמקום להחליף אוטו, או לנסוע לחו"ל לטיול בר מצווה או כל דבר אחר, נוריד את הראש וננסה לעבור את הגל, אבל אני יודע בדיוק, איפה נופלים עצמאיים שלא קופצים מעל הפופיק גם עם 500,000 בשנה.
-
ניר, אני מסכים איתך במילה במילה.
אני לא מייחס לנבחרי הציבור שום דבר, בטח לא חיובי, אבל גם לא מתעלם מעובדה אחת פשוטה - הם ותעלוליהם כבר עולים לנו יותר מדי כסף. הזעם מצטבר והמורסה תופחת.
כל מה שכתבנו מתכנס לדבר אחד שאי אפשר להתעלם ממנו:
החזקים אולי ישרדו, אבל החלשים לא ייעלמו. הם עדיין יצטרכו לתת קורת גג ופרוסת לחם לילדיהם. וכשזה לא יתאפשר, הם יפנימו שלא נשאר להם מה להפסיד. מכאן ואילך זה יתגלגל כמו כדור שלג. כדור השלג שיקבור תחתיו את כולנו.
ואנחנו ככה ניר, רק ככה, רק כמה מילימטרים מסף התהום הזו.
-
-
כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
. דוגמה חיה - שיאים של ניתוק כפי שהופגנו על ידי צמד הגרציות יונית לוי וקרן מרציאנו, שמתעטפות בחוזה-טאלנט מפנק ובשכר חודשי של 6 ספרות (או בצד הגבוה של 5 ספרות) ובעיניים מזרות אימה תובעות מסקטור כמו המורים, שעובדים קשה פי כמה מהן תמורת שכר שמתחיל ב-6,000 שקל, "להיכנס מתחת לאלונקה" ולעבוד בחופש הגדול ללא תמורה...
אתה טועה בגדול.
צמד ה״גרציות״ הן עובדי מגזר פרטי.
הן לא חייבות ולא מצפים מהן כי מה בדיוק הן יעשו?
מורים שייכים למגזר ההכרחי מאד למשק, במיוחד בקיץ הנוכחי.
וכרגע הם לא עובדים או עובדים בניוטרל.
ועדיין מקבלים שכר מלא.
במה הם שונים מאנשי המגזר הציבורי מתחום הרפואה ואנשי תשתיות ורשויות שעברו לפעילות 24/7 בלי שום תמורה נוספת ואתה לא שומע אותם מצייצים?
אורי כתב לך ואתה התעלמת, מהמגזר הציבורי, מי שהוצא לחל״ת זה על ימי החופש, לא בנוסף.
אז נניח שבאוגוסט השפיות חוזרת, לאנשים לא יהיו ימי חופש לגבות את הילדים בבית וגם לא כסף למסגרות כי הם לא עבדו, ולא יכולים גם עכשיו.
אתה שומע עוד מגזר ציבורי כלשהו מלבד הסתדרות המורים שמעיז לבוא באיזושהי דרישה כרגע?
כולם חוץ מהסתדרות המורים מבינים שזה משהו אחר, וצריך להתנהג אחרת.
הם מתנהגים כאילו זו עוד שביתה סטנדרטית שלהם בתחילת שנת הלימודים.
כאב לילדים בגילאי הפיקציה של ״לימוד מרחוק״, זה פיקציה לגמרי.
בגילאים הנמוכים זה לא עובד.
גם כשיש, זה בקושי שעה וחצי ביום, כי יש הפסקה בין שידורים.. ושיעורי בית שמצריך מההורים להיות בבית כדי לאפשר את התקשורת ועזרה לילדים כי בשיעור לא עבר תוכן כי מי בדיוק יכול להשתלט על 30 ילדים ב-Zom, בדיחה.
בשביל שישלחו לנו חוברת עבודה אני לא צריך מורה בקצה.
מעבר לזה, השקר של המזכלית הסתדרות שלהם לגבי פסח, לא הייתה למידה מרחוק בחופש.
תכלס, הילדים שלי קיבלו במצטבר מתחילת הבלגן בקושי שבוע של שעה וחצי יומי ללימוד מרחוק, בצורה לא יעילה לחלוטין.
בלי הורה צמוד זה לא יעיל לכלום.
ולהזכירך, כל הזמן הזה הם מקבלים שכר.
במקום לנסות למנף את המצב הנוכחי בצורה הכי צינית ומבישה, במינימום שיחזירו את הימים האלו בקיץ, כדי שאנשים יוכלו לצאת להתפרנס.
הדבר שהיה ממנף באמת את כל אוכלוסיית המורים הייתה אמירה של ״אנחנו עם ההורים והמשק, עושים מה שיידרש, את הדיבורים על פיצויים וכו נעשה אחכ״.
-
דרור,
מאחר שאתה פוסק וקובע בבטחון רב , אני רק שאלה אחת-
שום דבר ממה שקרה בהסכם הקואליציוני הזה לא חדש.
הרי החוק מדבר מזמן על 18 שרים, והממשלות האחרונות הלכו וגדלו....
וההשקעה הבריאות ( לנפש) הלכה וירדה...
והעובדה שבניגוד לראשי ממשלה אחרים, לראש הממשלה הזה, אנחנו ממנים שני מעונות ( בלפור וקיסריה) ...
וכל ההתנהלות בבית ראש הממלשה....
ועדין, הסקרים האחרונים מראים שביבי מתחזק!
אז איך אתה מסביר את הסתירה???
לפי הסקרים האחרונים, אתה חצי צודק, הם אכן יצאו..
בחצי השני אתה טועה, הם יוצאים להצביע, לא יוצאים להפגין ( או לתפיסתך להשתולל)
-
וואלה דורון? גם אני אב לילדים שמטפסים על הקירות ומתמודדים עם ה"למידה מרחוק" המטופשת.
אבל את המציאות של המורים אתה כנראה לא מכיר ואני כן. הם כן עובדים. את הלמידה מרחוק הם עושים וזו עבודה לכל דבר. וזה בזמן שלרובן (רוב המורים הן מורות) יש גם ילדים קטנים משלהן, שלא הולכים לבית הספר, ולצד העבודה הזו הן צריכות להתמודד איתם בבית.
גם בזמנים כתיקונם, החופש הגדול הוא רק לילדים ולא למורים, שביולי-אוגוסט עובדים מהבית. מכינים את שנה"ל הבאה. גם בערב, כשאני ואתה חוזרים מהעבודה, מורה מתיישבת עד לשעות הקטנות להכין מערכי שיעור למחר, לבדוק עבודות ומבחנים ולהתנהל, טלפונית ופרונטאלית, מול ההורים שרובם רואים במורה סוג של שמרטף לילדיהם ותו לא. חלק מהאינטראקציות הללו טעונות בקללות ובאיומים ולעתים גולשות אל סף אלימות פיזית. כי אני לא צריך לחדש לך שחלק לא קטן מעם ישראל הוא איך נאמר, לא חומר אנושי משובח במיוחד.
אני יודע כי אמא שלי היתה מורה והייתי עד כילד וכנער לדברים כאלה בלי סוף.
ואת כל זה הם עושים תמורת שכר מעליב, שרוב הציבור לא היה מסכים להתעורר בשבילו בבוקר. אמא שלי, אחרי כמעט 30 שנה בהוראה כמחנכת כיתות ז-ח, מתקיימת מפנסיה של 6,400 שקל. על מה אתה מדבר....
אם כבר "סוחבים אלונקות", תדרוש מחברי הכנסת שלנו, שכבר יותר משנה מתגלגלים מבחירות לבחירות ולא באמת עובדים, אבל כן מקפידים לקבל שכר-עתק ולהעלות לעצמם את שכרם המנופח תכופות תמורת כלום ולא כלום, לתפוס מקום מתחת לאלונקה הזו ולו רק באופן סמלי - ולוותר על אי אילו אחוזים משכרם כפי שעשו בכירים במגזר הפרטי, רק כדי שלא יצטרכו להוציא עובדים לחל"ת ולקטוע את מטה לחמם. וחלק מהמנהלים ההגונים האלה נמצאים גם כאן בפורום הזה - וכן, אפילו כמה צדיקים-בודדים מבין השרים והח"כים עשו זאת, כמו נפתלי בנט וניר ברקת.
כל כך מעטים. עוד תעודת עניות אחת מני רבות מדי לכנסת הזו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
מאחר שאתה פוסק וקובע בבטחון רב , אני רק שאלה אחת-
שום דבר ממה שקרה בהסכם הקואליציוני הזה לא חדש.
הרי החוק מדבר מזמן על 18 שרים, והממשלות האחרונות הלכו וגדלו....
וההשקעה הבריאות ( לנפש) הלכה וירדה...
והעובדה שבניגוד לראשי ממשלה אחרים, לראש הממשלה הזה, אנחנו ממנים שני מעונות ( בלפור וקיסריה) ...
וכל ההתנהלות בבית ראש הממלשה....
ועדין, הסקרים האחרונים מראים שביבי מתחזק!
אז איך אתה מסביר את הסתירה???
לפי הסקרים האחרונים, אתה חצי צודק, הם אכן יצאו..
בחצי השני אתה טועה, הם יוצאים להצביע, לא יוצאים להפגין ( או לתפיסתך להשתולל)
כי כל עוד עובדים ומתפרנסים בכבוד וחיים טוב, יש אוטו ויש סופשבוע באילת ובכנרת עם הילדים, ויש מנגל בכל סופ"ש וכדורגל בשבת והם נוסעים כל שנה לחופשה בחו"ל, אז למי אכפת מכל אלה. הוא מלך.
כשהם ייזרקו לרחוב, הם יתהפכו אפילו עליו. ובצדק.
נחיה ונראה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי כל עוד עובדים ומתפרנסים בכבוד וחיים טוב, יש אוטו ויש סופשבוע באילת ובכנרת עם הילדים, ויש מנגל בכל סופ"ש וכדורגל בשבת והם נוסעים כל שנה לחופשה בחו"ל, אז למי אכפת מכל אלה. הוא מלך.
כשהם ייזרקו לרחוב, הם יתהפכו אפילו עליו. ובצדק.
נחיה ונראה.
אם לא שמת לב, המיליון הראשון כבר ברחוב, ואליהם תוסיף את אלו שעדיין נאחזים בגוויה של העסק שלהם ומסרבים להודות מה קורה סביבם.
ובכל זאת הסקרים מראים...
-
לא, הם עוד לא ברחוב.
הממשלה מכבה שריפות מהמותן. עאלק.
מנסה לסתום מיליון חורים בסכר עם אצבע אחת, הבטיחו כל מיני מענקים לעצמאים...
זה לא סוד שהרוב לא זכאים מכל מיני סיבות. יש את אלה שפשוט ההכנסה שלהם גבוהה יותר מהתקרה שנקבעה. הלאה. יש שכירים בעלי שליטה וכו' שאינם זכאים. יש גם כל מיני חישובי הכנסה משותפת ביחד עם בן/ת הזוג. יש ויש ויש....
מאלה שזכאים ואני מכיר כמה וכמה, הרוב המוחלט זכאים לסכומים די מגוחכים ברמת חצי, שליש ורבע מהסכום המירבי שהוא 6,000 ש"ח. מעטים מביניהם שהקדימו להירשם כבר קיבלו, אבל הרוב המוחלט עדיין לא קיבל (תהליך הרשמה מתיש + קודי אבטחה שתוקפם פג אחרי חצי שעה ואם אתה רוצה להיכנס לאזור האישי שלך למחרת היום, כבר תצטרך להירשם שוב מחדש.... + אתר שהיה קורס בכל רגע בימים הראשונים מפאת העומס + אתה מתחייב שהמענק נחשב כהכנסה וחייב במס ושתחזיר אותו אם הם יתחרטו - והסיכוי שהם יתחרטו הוא גדול, אני מבטיח לך. מנסיון אישי בסיטואציות קודמות משנים קודמות, של החזרי מס וכו'.... ) + פתאום כל מיני שגיאות וטעויות שלהם בפרטים כמו מספר חשבון בנק שגוי וכו'... משהו ברמת תירוצים של כתה א'. + גם אחרי עדכון שלהם בטעותם והעברת הפרטים הנכונים וציפיה שיתעדכנו באיזור האישי + הסכמה לכל התנאים והמגבלות + הגשת הבקשה + קבלת האישור הנכסף: "הסכום יועבר לחשבונך בימים הקרובים". ישששש!
ועכשיו תמתין.
מה זה "הימים הקרובים"?... משהו אמורפי לחלוטין.
לא התחייבו על תאריך ספציפי. עד החג? קדחת. אחרי החג?... אפילו פסח שני ומימונה יהיו רק בשנה הבאה. כבר עבר גם יום השואה ועדיין לא נכנס שקל. אולי אחרי יום העצמאות?.... שבועות?.... מי יודע.
וזה כשאני אחד מברי המזל שצריכים להודות על שהמערכת מצאה שאני זכאי לחלק מהמענק המובטח ומתוך הנחה ואמונה שלמה שבסוף הכסף באמת יגיע.
וחוץ מזה עוד שבוע וחצי נצטרך להתחיל להתחנן (ולהתחייב להם שהתחת שלי שייך להם עד קץ כל הדורות), תמורת המענק עבור חודש אפריל..... אם זה לא היה מצחיק זיו, זה היה עצוב מאוד.
תהיה בטוח שהקצבאות לאברכים, שרק יהיו לנו בריאים ולא יהרגו את כולנו עם הקורונה, נכנסות לחשבונות הבנק שלהם כמו שעון.
-
דרור אתה כותב המון ומדם ליבך. והפעם באמת יש על מה להתלונן. אבל אתה מאשים את מי שלא מסכים איתך כאן בשרשור שהוא או "מטומטם או מנוול" או "מנותק". אני חושב שיש אופציות נוספות לתיאור חברי הפורום הזה.
האם באמת הכל אשמת הממשלה/מדינה? האם המדינה בכלל יכולה לפתור באופן ישיר בעייה מסדר גודל כזה? החרא פגע במניפה כמו שלא קרה בימי חיינו, לא יודע, אולי מלחמת יום הכיפורים היא בסדר גודל דומה, וזה היה עדיין ארוע מקומי. כל העולם, כל המדינות, כל הכלכלה התחרבנה ואין לנו עדיין מושג אמיתי עד כמה. ובוודאי שחלקנו נפגענו הרבה יותר קשה מאחרים, ואין מה להגיד, אני אומר תודה-תודה-תודה לאלת המזל שאשתי ואני עדיין עובדים, והמשכורת רק מקוצצת. בינתיים.
וזה לגמרי עניין של מזל - מי היה צופה שטייסי אל-על, למשל, מובטלים עד סוף השנה וחלק ניכר מהם כנראה לא יחזרו להיות טייסים בכלל? איפה היתה מניית פרנסה יותר טובה מקורס טיס בחיל האויר? או רופאי שיניים - עצמאים עם הכנסה נהדרת, דיפלומה להדפסת כסף - פתאום, כלום. על אחת כמה וכמה העצמאים הקטנים... ובעצם אולי מצבם עדיף העצמאים הגדולים - מי שהיה בעסק בתחום הלא נכון, אכל אותה, וכגודל העסק עכשיו גודל הבור.
רוצה שאני אספר לך על עולם הסטרטאפים? מזל טהור. חברות חיות מגיוס (כספים) אחד להבא. מי שנמצא בשלב של סמוך אחרי ההשקעה, שיחק אותה. יש לו אויר לנשום. מי שהיה לקראת סגירה של גיוס - אכל אותה. רוב הההשקעות נעצרו מהיום למחר. חברה א' ממשיכה לעבוד, רק קיצצה במשכורות בינתיים. חברה ב' בקומה למטה פיטרה חצי מהעובדים מהיום למחר כדי להאריך את משך החיים שלה, חברה ג' מעבר לרחוב סגרה את הבסטה אתמול. שלושתן טובות באותה מידה.
תגיד עובדי המגזר הציבורי? בינתיים הם אכן ברי מזל, באופן כללי, אבל אין שום צל של ספק שהם יקוצצו, זה פשוט יקרה בפעימות בהמשך כי ככל שהמערכת גדולה יותר ככה היא מגיבה יותר לאט. זה הכל.
-
כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וואלה דורון?.
כן ״וואלה״ נחרץ.
זו עבודת גז בניוטרל שההסתדרות שלהם ממנפת כאילו זו מתנה משמיים שהם עושים לנו טובה.
ההסכמה שלהם לבדיחה הזו אומרת לא מעט.
שעה וחצי ביום זו לא עבודה, גם אם לקל להם עוד3 שעות להכין את השעור.
בשורה התחתונה זה לא משיג שום מטרה:
הילדים לא באמת לומדים והמשק לא יוכל להתמודד עם זה אח״כ.
לא ביקשתי שיעבדו בחינם.
את הימים שהם בבית ומקבלים שכר שיחזירו למשק בקיץ.
גם אחיות ורוב הצוות הרפואי מרוויח שכר דומה מאד ואני לא רואה אותם מתלוננים או מבקשים תמורה על זה שהם באמת מסכנים את החיים שלהם, ועובדים בתנאים קשים ושעות שלא היו בהסכמי העבודה שלהם.
עזוב אותי מססמאות פוליטיקאים, את זה תפנה לפוליטיקאים.
-
נמרוד, דיברנו על זה לפני שבוע. סיפרת לי מה קורה אצלכם בחברה וכמה היה לכם מזל. סיפרת לי גם איך קיצצתם רוחבית וממש לא מעט, בשכר ההנהלה - כדי שהעובדים יוכלו להמשיך לעבוד ולא תצטרכו לפטר. התנהגות שראויה לציון לשבח.
חבל ששאר המשק, גם במגזר הפרטי אבל גם ובעיקר המגזר הציבורי והכנסת, לא נוהגים כמוכם.
ועדיין - מי ששבע, גם קצת פחות, עדיין לא יכול להבין את מי שרעב והשוקת שלו שבורה.
בטח לא לבוא מהפוזיציה של קצין משטרה וחצי לציין-חצי לאיים, שאם המובטלים ייצאו לרחובות, השוטרים ילמדו אותם לקח וישברו להם ת'עצמות. אם זה לא להיות מנוול אז מה כן.
והמדינה שקיבלה החלטה לתת עדיפות לצמצום תמותה על פני הצלת הכלכלה - תצטרך עכשיו למצוא פתרונות להצלת הכלכלה. כי הנזק הכלכלי מסתמן כגדול מנזקי המגפה. ואולי גם יוביל ללא פחות קורבנות. אולי אפילו יותר. ואתה שם לב שאין לי בדל-טענה לגבי אופן ניהול המאבק בנגיף, למרות שנעשו לא מעט טעויות ושטויות והיתה בירוקרטיה, בלהבלהבלה, ותמיד אפשר לומר שההצלחה היא בזכות המסירות של הצוותים הרפואיים ולא בזכות אופן הניהול של מקבלי ההחלטות... מה זה משנה? בסופו של דבר התוצאות מדברות בעד עצמן: כל נפטר הוא עולם ומלואו ושום דבר לא ינחם את משפחות הנפטרים, אבל רוב מוחלט של הנפטרים האלה הם קשישים מופלגים עם שק מלא מחלות רקע קשות שממילא, גם בלי קורונה כבר לא היו מאריכים ימים...
באופן כללי, מצבה של ישראל מבחינת שיעורי הדבקה ותמותה טוב בהרבה משל כל מדינות המערב. דברים התנהלו כאן טוב יותר ונכון יותר.
אבל הבעיה עכשיו היא עם מליון ומאה-אלף בני אדם שמפרנסים משפחות ויצטרכו למצוא פתרונות.
מישהו כאן חושב שימצאו לכולם עבודה כמלקטים בסופרמרקט בשכר מינימום?.....
מה אתה עושה לדוגמה עם עיר כמו אילת שכמעט כל בית-אב בה מתפרנס ישירות או בעקיפין מתיירות או משירותים לתיירות, ועכשיו למעלה מ-70% מתושביה מובטלים?......
כן, המדינה תצטרך לתת את כל הפתרונות.
כי לא חוכמה להיות שותף רק לרווחים כשהמצב טוב. צריך לתת גם גב ורשת בטחון כלשהי כשהמצב רע.
ואם לא ימצאו לנו פתרונות ומהר - המדינה תקרוס. כי אנחנו העצמאים מהמגזר הפרטי, אנחנו אלה שסוחבים אותה על הגב. אנחנו משלמים את עיקר נטל המיסים. אם אנחנו העצמאים לא נעבוד ולא נייצר הכנסות חייבות במס ומקומות עבודה, מי יעבוד ומי ישלם את המיסים?.... מי יממן צוללות ומטוסי F35 וישיבות והתנחלויות ושני מעונות רשמיים לשני ראשי ממשלה בו זמנית ו-36 שרים ו-16 סגני שרים ואיזה 1,500 מזכירות, יועצים, מנהלי לשכות, נהגים, מאבטחים, מצחצחי נעלים ופותחי בקבוקי שמפניה?... רק שולמן בסוף תמיד משלם את הכל. אבל לפחות תנו לו לעבוד. שיהיה לו מאיפה לשלם....
ואל תבקש ממני או מכל מישהו אחר את הפתרונות - אם היו לי רעיונות לפתרונות, הייתי פוליטיקאי.
אבל אנחנו לא פוליטיקאים. הפוליטיקאים כל כך רוצים להיבחר ולהיות אלה שמחליטים - בגלל הכוח, השררה, השכר, ההטבות, הפנסיה.... בעיקר הכוח וההזדמנויות "לעשות מכה" בשחיתויות, כפי שקבע בעבר חד-משמעית בראיון בגל"צ הניצב-בדימוס יעקב בורובסקי כשהתפוצצה פרשת ישראל ביתנו. כן, הוא שוטר - אבל שוטר בכיר, אחד שהיה מעורב בכמה חקירות מפורסמות בקריירה שלו במשטרה ומכיר קצת את המערכות האלה מבפנים ואת אופיים של פוליטיקאים שחשודים בדברים כאלה. יש לנו עסק עם קרימינלים מקצועיים שחושבים בגדול. לא סתם אחוז כל כך מבהיל מהם מגיע לבית הסוהר, וגם זה רק פרומיל, רק אלה שנתפסו.
עכשיו הם אכלו אותה בענק - במקרה נפלה במשמרת שלהם גם החובה להתמודד עם משהו שגדול על מידתם ולנסות לעשות משהו. אשכרה לעבוד. ואם הם ייכשלו, הציבור עלול לסגור איתם חשבון ולא רק בקלפי. הם ממש מסכנים. כולי רחמים עליהם. לא מתאים להם? שיהיו הוגנים כבר עכשיו להודות שנכשלו - ויקומו ויתפטרו עכשיו. לפני שהמצב יתדרדר עוד ואולי המון זועם יעלה עליהם עם נבוטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כן ״וואלה״ נחרץ.
זו עבודת גז בניוטרל שההסתדרות שלהם ממנפת כאילו זו מתנה משמיים שהם עושים לנו טובה.
ההסכמה שלהם לבדיחה הזו אומרת לא מעט.
שעה וחצי ביום זו לא עבודה, גם אם לקל להם עוד3 שעות להכין את השעור.
זה הרבה יותר משעה וחצי ביום. שעה וחצי נטו זה אולי מה שהילדים מקבלים. תוסיף לזה עוד הרבה עבודת הכנה, לפני שהילדים שלך פותחים את המחשב ונכנסים לזום.
וביום רגיל העבודה שהמורים מביאים הביתה היא גם הרבה יותר משלוש וארבע שעות בכל יום. זה אל תוך הלילה. אתה לא רוצה להתחלף איתם. לא תמורת השכר שלהם. גם מבין כל ההייטקיסטים שעברו להוראה "מתוך שליחות", כבר יש נתונים ברורים - כמעט כולם עזבו את המערכת כי לא יכלו להחזיק מעמד בעומס השעות והאחריות אל מול התגמול המגוחך וחוסר ההערכה הגורף. שזו הבעיה העיקרית של ציבור המורים - תדמית מחורבנת, חוסר הערכה גורף מצד מוסדות המדינה מכיוון אחד, ומצד הורים כמוך מהכיוון השני.
ועל זה תוסיף את ה"סיכונים המקצועיים": כשאמא שלי היתה מורה, אבא-ערס של תלמיד-ערס, (ויש יישובים בישראל שרוב הילדים בהם הם כאלה, מה לעשות. כי זה חלק גדול מעם ישראל), השתולל ואיים פעם להרים עליה כסא ביום הורים בבית הספר - כמו בימית 2000, את זה אתה יודע?... ומה עם הקללות והאיומים ה"רגילים"?..... כשפרחה מפונפנת עם שתלי סיליקון, ריסים מודבקים, עקבים בגובה 20 ס"מ, תוספות-שיער ופורשה קאיין שהיא מחנה כמו זין על שני מקומות חנייה, מנפנפת ידיים ומאיימת על המורה של הבת שלה שהגיעה אליה לשיחה אחרי שהשעו את הילדה כי באופן קבוע מרביצה לחברות שלה ועושה טרור לכל הילדות בכיתה - "את לא יודעת איזה קשרים יש לבעלי, י'בתזונה! אני אדאג שיפטרו אותך י'מזדיינת בתחת, י'סתומה!". מילה במילה. זה כבר עניין רגיל שבשגרה. אתה מוכן לשלוח את אשתך לעבוד בזה?.....
וכן - גם המורים אשמים במצבם. הם לא נחושים מספיק. באמת שמגיע לילדים שלנו לקבל מורים שמקבלים מהמערכת הרבה יותר - גב, שכר, הערכה.
הם מוכרחים לעמוד על שלהם פעם אחת ולתמיד ולא להתכופף יותר.
-
טקסט נהדר דרור.
שמתאים כמעט לכל משרתי הציבור מכל המגזרים.
ולכן צריך לשלם להם יפה ולתת להם פנסיה ראויה. ולצ'פר אותם בפנסיה מוקדמת - כי אנחנו רוצים את הטובים ביותר בתור עובדי מדינה.
במקום לשסות בהם את העצמאים המתמוטטים. לא בהם, לא ב'דוסים שרק יהיו בריאים ולא ידביקו את כולנו' לא השוטרים, סליחה 'קלגסים אלימים ושיכורי כוח' לא ב'פקידונים הרשעים' ולא ב'הייטקיסטים המדושנים'.
כולנו ביחד בחרא הזה.
אסף.