בארץ האפשרויות....
https://youtu.be/QasFElqZtWc
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
בארץ האפשרויות....
https://youtu.be/QasFElqZtWc
אני בהחלט מתעניין בהיילקס חדש כרכב מסעות לזוג ( ד"א העלות הכוללת ל 5 שנים לא מבוטלת..
).
ידוע האם טויוטה מאפשרים התקנת ארגז אוסטראלי שטוח מעל לגלגלים בהיילקס חדש?
מה הקשר ליבואן?
לך למתקין ותתקין.
מניח שהוא מתכוון לאחריות
המשך הזה מסכם את ההתרשמות שלי מהיועץ הווירטואלי, שיום אחד כותב שהוא מחפש דיסקו 4, יום אחר מתעניין בטנדר, ובנוסף ממליץ על כרית אוויר שבכלל לא מתאימה ואין מצב שהוא הרכיב כזו.
רק יועץ יכול לגלות גמישות כזו.
מה ששאלת, זה כמו לשאול את החתול, כמה הוא ז... היום.
אני מסתכל על כל מה שיוצא בשבועות האחרונים עם ההשקות של ההיילקס והדימקס - לשניהם גרסאות 'למשפחה' (למדו מהאמריקאים שמוכרים גרסאות מאובזרות של פולסייזים ב60 אלף דולר ומעלה) ויותר מהכל נראה שהשקיעו המון בדור הזה של הטנדרים במתלה העלים האחורי. תלת שלבי, עלים מאוד ארוכים, ריסון מצויין - סוף סוף אולי לא יהיה צריך להחליף קפיצים..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Zivo, דיסקברי 4 עם נסועה של 200000 ק"מ + בהחלט רכב מעניין מאוד שדורש תשומת לב רבה כדי להביאו לרמת אמינות גבוהה מאוד בעלות סבירה.
טנדר משודרג לטובת זוג שמסייר בשטח מהווה על פניו קונספט Life style מעניין ופלטפורמה שעליה ניתן להעמיס ולפרוק בקלות קפסולת זיווד שכוללת מיטה, מזגן, גנרטור, 100 ליטר מיים ומגירות לציוד נלווה.
מנסיוני עם כריות אויר, הסירטון שצירפתי מעלה אופציה מעניינת שאינני יודע עד כמה היא אכן באמת משפרת את איכות הנסיעה והאם ניתן לשלוט באמצעותה בגובה הארגז מעל לסרן וכך להתמודד עם סוגיית החריש.
מנסיוני הכריות בתצורה הזאת עמידות מאוד, זולות יחסית וקלות לתחזוקה בהשוואה לכריות בתצורת השרוול.
הפטנט של הכרית מעל העלה - נפוץ מאוד במיוחד למי שקורא נגררים כבדים, או מעמיס עומס גדול מחד ונוסע ריק מאידך.
אבל אני באמת לא משוכנע שעם קפיץ תלת-שלבי צריך את זה.
אסף.
תלת שלבי בסגנון הפורדים?
דויד,
החלק הראשון של ההודעה שלך, הוא חוות דעת כללית, שאין לי מושג על מה הוא מבוסס, אבל נעזוב
החלק השני שלך, אתה אומר "מניסיוני" , אני אשמח אם תוכל לפרט איזה כריות ואיזה רכב.
אני שואל, כי לדעתי הכריות בקישור שלך, פשוט לא מתאימה לשימושים שלנו.
מצטער להגיד - ,העקשנות שלך לא לחשוף מי אתה, איזה רכב יש לך, ומה הניסיון שלך,
ומצד שני, חוסר העקביות שלך ( לא הבנתי מה אתה מחפש דיסקו 4 או טנדר, כל שבוע אתה כותב משהו אחר), לא גורמים להשתכנע שיש לך ניסיון מעשי ( מעבר לגוגל) .
אז בבקשה, תסביר איזה ניסיון יש לך עם הכריות האלו, ואני אסביר למה הכריות האלו לא מתאימות.
ממתין לתשובה עניינית.
היתרון הנוסף הוא השליטה בגובה בעומס נתון.
מצרף סירטון נחמד שמדגים בניית מערכת להיילקס וגם את השליטה בגובה המרכב.
https://youtu.be/DDxOnUkLRV8
זאת עוד מערכת שצריך לתחזק שכוללת כריות, מדחס, מיכל,חיישנים, סופח לחות...ובנוסף נראה לי שלקבל לזה בארץ אישור זה סיפור לא פשוט אבל אפשרי.
- - - Updated - - -
זה מה ששאל אותי פיינגולד ואני כרגע בודק את הנושא מול טויוטה.
אסף,
שלא נתבלבל, בטרופר שלי יש כריות אוויר!
וכך גם היה בשלושה רכבים לפניו, אני הכי בעד, וחושב שזה פתרון וכיוון מצויין.
אבל,
הכריות שדויד שם בקישור יוטיוב, לא מתאימות, ולכן אני משוכנע שבניגוד לאמירה שלו "מניסיון" , שאין לו ניסיון מעשי.
אז אחרי שסיפרתי פה משלים על חתולים, אני אזכיר לך את הבדיחה על זבוב בלי רגליים לא שומע....
אנשים עושים מערכת ליתיום שגוייה, ומגיעים למסקנה שליתיום זו פצצה מתקתקת.
אנשים ממליצים על כריות אוויר לא נכונות, ואז אומרים שזה לא טוב.
הכי גרוע, שבמקום לכתוב "לדעתי" או "אני חושב \ מציע" , אנשים כותבים בבטחון "מניסיון", שכל הניסיון שלהם זה חיפוש בגוגל.
זיו, בלי להוריד מהביקורת שלך לגבי דוד ... אני חושב דווקא שהכריות שהוא שם קישור אליהם כן מתאימות. אלו כריות לקפיצי עלים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Zivo,
במקרה היום ניצלתי השבת לתחזוקה מונעת כולל החלפת כריות וכיול של המתלה. במהלך העבודה נתקלתי בבעיית אטימה קלה שנפתרה גם היא.
במשך שנים אני מתחזק ומשדרג לשימושי השוטף מתלים פניאומטיים ( לא כרית שמושחלת בתוך קפיץ) ואני קצת ( לא הרבה) מבין בתחום.
לדעתי כריות אויר יכולות לשמש אביזר מצוין לשיפור זווית הנטישה בכל רכב ובמיוחד בטנדר עם קפיצי עלים היות והיישום פשוט ,הכרית זולה יחסית וגם אמינה.
במידה ואקנה טנדר אנסה לקבל אישור להתקנת כריות ובמידה ואקבל אישור אתקין.
מדובר בשידרוג פנטסטי.
השוני לעומת המתלה של הדיסקברי 2 שאתה מכיר, למשל - כאן בכל זאת יש קפיץ, נושא עומס, עם תדר עצמי מסויים ועם תכנון מסויים.
הכרית למעשה נכנסת לעבודה רק במצב העמוס, שם הקפיץ עומס נכנס לפעולה. זה הייעוד של הכריות האלה - ליישר את האווירה וחברים אותו בעומס מלא או בגרירה. כלומר דווקא במצבים ה'קלים' שהקפיץ עלים הכי רך, ובעצם אז בעיית הנוחות נסיעה של הטנדרים לדורותיהם עולה על הפרק - דווקא אז הכרית לא פעילה.
יהיה כדאי ללמוד את נתוני הקפיץ בשלבים השונים בטנדרים החדשים, מעניין איך זה עובד.
אסף.
אני כבר לא כל כך חושש מזווית עזיבה, עם ההגבהה גם ככה יש סביב ה 30 מעלות.
אסף.
[QUOTE=asafk;897485]אני כבר לא כל כך חושש מזווית עזיבה, עם ההגבהה גם ככה יש סביב ה 30 מעלות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk[/QUOTE
מצוין.
למה לסבך?
כשיש על המדף קיט מתלים תואם למשקל ולכיס מחברה מוכרת.
הייתי משקיע אנרגיה וכסף במיגון חכם לאחורה לפני הכל.
2 אוזני גרירה, אפשרות להרמה עם הייליפט, אפשרות לתוספת מתקונים, מים, ספייר, סל אשפה...
ממשיך את הרעיון של טנדר כרכב שטח קשוח... ולא כsuv ומוסיף כריות אוויר מפונקות.
כריות האויר האלו הן לא "מפונקות" והן מאפשרות להתאים את המתלה לעומס ולתנאי שטח משתנים.
היות והן תוספת לקפיץ קיים הן גם לא גורמות לתקלה רצינית במקרה של דליפת אויר מכל סיבה.
הבעיה היחידה עם הכריות שמדובר בחלק מתכלה בערך כמו צמיג שצריך להחליפו אחת ל...
עוד מערכת שצריך לתחזק. ביישום בטנדר מדובר להערכתי במערכת פשוטה מאוד וגם זולה יחסית.
דוד, עד שתשתף אותנו מהו רכב השטח שלך כיום (ובעבר), ועדיף עם תמונות, אתה בחזקת שתול של יחצ"ני לנדרובר עלובים וקשה לקחת את הדברים שלך ברצינות. וחלק מהדברים שאתה כותב הם לא רציניים בלי שום קשר, למשל השימוש בכרית אוויר כאמצעי לשיפור זווית הנטישה, כלומר להגבהה.
זה לא רציני כי זה אולי מגביה את הזנב, אבל מאבד את מהלך הפתיחה של המתלה, שהוא חלק חשוב מאוד בעבודת המתלים בשטח.
ובחזרה לשאלה המרכזית בשרשור הזה: מי אתה דוד, ומהו רכב השטח שלך בעבר ובהווה ?
השאלה המרכזית בדיון הזה - היא - האם טנדר חדש יכול להוות תחליף ראוי לרכב יומיומי משפחתי ולטיולים משפחתיים במקום לנדקרוזר מתבגר.
כבכל דיון אחר בג'יפולוג, אנחנו משתדלים שהדיון גם אם לא יענה על השאלה במדוייק - יהיה ענייני - כלומר לגופו של עניין, והתשובות המובעות בו יתרמו לפותח הדיון וגם לאלו שיבואו אחריו ומכאן לעתים מתבקשת הרחבת יריעה מסויימת.
תגובות אישיות - כלומר לגופו של אדם - לא רצויות ולא תורמות לדיון. נכון שאחד ההבדלים בין הפורום שלנו לאחרים הוא היעדרה של אנונימיות, ולמעשה היכרות אישית בין החברים כך שניתן לדעת על דבריו של מי ניתן לסמוך, ומי כותב בעלמא. עם זה, יש באינטרנט עיקריון חשוב של אנונימיות שמי שמעוניין בו - יש לכבדו. ולא משנה אם מדובר בגולש חדש שבא מקרוב ומנסה ללמוד את השטח או בגולש ותיק שמסיבותיו הוא החליט לנטוש ולחזור בשם חדש, או אפילו ביחצ"ן מתוחכם שעיתותיו בידיו - כל עוד יש בדברים משום תרומה לדיון. אנחנו משתדלים גם שתגובות בדיון יהיו בבחינת "לא יודע לא מגיב" אבל בכל זאת כאשר מישהו מגיב עם השערה או ניחוש ומציין זאת כך, כלומר ניתן להבין בבירור שמדובר בהשערה או ניחוש ולא בנסיון של ממש - יש בכך לפעמים משום התרומה לדיון ולא בשל העובדה שתגובה כזו תורמת להרחבת הדיון עצמו וזה בסדר - ואפילו אם התגובה היא שמדובר בשטות מוחלטת, הרי זה תרם להנעת הדיון ואולי להוצאת אותה מחשבת שטות מראשו של קורא עתידי.
כל אלו דברים חשובים יותר מזהותו של מגיב זה או אחר, אפשר להניח לזה, באמת.
אסף.