ברור שהסדקים הם תוצאה, השאלה של מה ...
של אופן השימוש ? בוודאות כן.
של "משהו" ברצפה ? אולי
של השילוב שלהם עם מבנה ומשקל הרכב - כנראה שכן.
ימשיך כבודו [emoji846]
Printable View
ברור שהסדקים הם תוצאה, השאלה של מה ...
של אופן השימוש ? בוודאות כן.
של "משהו" ברצפה ? אולי
של השילוב שלהם עם מבנה ומשקל הרכב - כנראה שכן.
ימשיך כבודו [emoji846]
אם אתה כמהנדס מכונות ובעלים לשעבר של XJ לא יודע מה לעשות אז קטונתי.
אני לא מזהה פה הרבה התלבטות אלא נסיון לקבל חיזוקים לדיעה נעולה מראש.
גם נדב לא היה רוצה להיות במצבו אבל לצערו זו המציאות.
עכשיו כחברים שלו אני מקווה שברור שמה שקורה פה זה נסיון לפקס אותו לבחור פתרון מלא ונבון מפני שמרגע השיתוף כבר לא ניתן לתקן חפיף ולהיפטר מהאוטו.
ואחרי הנאום הזה, אתה אדם מאוד רלוונטי לדיון מפני שאתה גם מהנדס, גם מכיר היטב את סוג הרכב וגם בעל יכולת ניתוח וניסוח מעולות.
תתבטא בכנות ותנמק מה היית עושה לו הייתה נוחתת עליך צרה כזו.
אמיתי, בלי להיות פוליטקלי קורקט.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
צריך לזכור 2 הבדלים משמעותיים בין הצ׳רוקי שלי לרכבי אספנות קלאסיים:
א. ברכבי אספנות קלאסיים יש שאיפה (מוצדקת) לשמור על נאמנות למקור, ואנשים מוכנים לשלם על זה המווון כסף.
ב. לרכבי אספנות יש לרוב חיים קלים ונוחים, בשונה מהצ׳רוקי שלי שייעודו לשמש כרכב לטיולי שטח, כולל עבירות ושבילים מקפיצים.
אז אני מבין שזהו הפתרון המקובל בעולם האספנות, אבל אני לא בטוח שזה היישום הנכון לבעייה הלא ידועה (לי) על כל פרטיה, שהיתה בצ׳רוקי בטרם הגיע אלי.
בכל מקרה, אנסה לנבור בזכרונו של הבעלים הקודם על פרטי הבעייה והפתרון שיושמו ברצפה.
נמרוד בסדק הראשון מתקן, בשני מוכר....
כאן ההתלבטות קשה באמת - וצר לי לומר - האוטו די גמור ככה שאין פיתרון אחד נכון. חיזוק שילדה ייתרום להקשחת הריצפה הגמורה. או להחליף ריצפה ולעזוב את השילדה בשקט. מה יעלה יותר? מה יחזיק יותר שנים ללא חלודה?
אם זה היה אוטו של בודי על שלדה - אני חושב שברור היה שמחליפים בודי. אם היינו באמריקה ברור היה שקונים ב5000 דולר את הג'יפ הסטנדרטי הכי יפה שאפשר ומעבירים אליו הכל.
אבל אנחנו לא פה ולא שם... וזה באסה.
אולי כן כדאי לנסות להביא צ'רוקי אספנות מדגם לא מבוקש, או בלי מנוע, או באמצע פרוייקט... בקיצור רשיון ייבוא עם רשיונות ובודי טוב בצידם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בועז יקירי, גם אם לא הייתי משתף כאן, אני לא עושה דברים כאלו. מי שקונה ממני רכב שומע ממני את כל מה שאני יודע עליו. אתה יכול לראות לדוגמא את מודעת המכירה של הויטארה הקצרה שהיתה לי:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/39317
לידור שקנה ממני את הויטארה חבר עד היום [emoji846]
זהו, אפשר לחזור לדיון הענייני.
תודה אסף.
פעם ראשונה שאומרים בלי P.C. שהבודי גמור.
אני אנסה להציע פתרון שכבר עלה פה כמה פעמים.
מרגע שברור שהבודי די גמור והוא לא באמת יוכל להמשיך להחזיק את העומסים, צריך לתלות אותו כמה שאפשר מעל סוג של ״תת שלדה״
לטעמי הפתרון הכי קרוב שאפשר להשיג בלי לגרוט את האוטו זה הקשחת הקורות וחיבור הזרועות/ זרועות ארוכות על הקורות החדשות.
זה לא יוריד את העומס מהבודי לחלוטין אבל זה בטח הרבה יותר אקמול לחולה סופני.
עכשיו אקווה שנדב יפנים את המצב האמיתי של הבודי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נדב חברי היקר,
לדעתי , למרות שאני לא מהנדס מכונות, אני דיי משוכנע שהבודי סופני !
אני הייתי עוצר הכל, לוקח פסק זמן (של כמה חודשים) , אח"כ מעכל את כל התגובות במבט יותר מרוחק ואולי אובייקטיבי.
סה"כ, יש לך ויטארה משופרת ומשודרגת שיכולה לטייל כמעט בכל מסלול בזמן פסק הזמן.
אחרי הפסק זמן, הסדר שאני הייתי ממליץ לך :
א. למצוא פלטפורמה אחרת לרכב טיולים/עבירות ואת הצירוקי למכור כחלקי חילוף.
ב. במידה ותתעקש על צירוקי, לחפש אחד שלא ראה שטח (עם צמיגי האופניים במקור וללא הגבהות) , ולהעביר אליו את כל המכלולים (על הדרך להגביה מתון ומידת צמיגים 31" ).
בהצלחה בכל אשר תחליט
רענן
אולי זה הדבר הנכון, אבל למה לי למהר לעשות את זה עכשיו ?
עם כל הכבוד לסדקים האלו, הרכב עוד לא מתפרק. אני לא יודע כמה זמן לקח לסדקים האלו להיווצר (אבל זה לפחות ארבע שנים), ואני לא יודע כמה זמן ייקח לחדשים להיווצר אחרי התיקון הנוכחי וחיזוק הגשר באזור תיבת ההגה.
אני מעריך מאוד את דעתו ומקצועיותו של אסף, אבל גם הוא, כמו כל שאר המגיבים, לא ראה את האוטו מקרוב ומישש את הסדקים, אז קשה לי לקבל את הקביעה בהתכתבות שהבודי גמור.
ממה שאני רואה ומרגיש, ואולי אני טועה, נראה לי שהבודי יוכל לתת עוד 2-3 מחזורים כאלו לפחות (כל עוד תופסים את הסדקים בזמן כמובן) וביניהם עוד שנים רבות של הנאה בשטח.
בעוד תשע שנים אוכל להביא צ׳רוקי 99 שיש בו תא נוסעים ידידותי יותר, ואם עד אז אצטרך לעשות 2-3 תיקוני סדקים כמו עכשיו... שווה לי לחכות [emoji846]
לא אומר שלהביא בודי אחר זה פתרון גרוע.
מה שאני כן אומר שגם בודי במצב מעולה עלול לפתח מהר מהצפוי סדקים דומים עם הסטאפ שלך.
לא בכדי המציאו את החיזוקים למרכב.
אני סבור שרק תיקון של הסדקים בלי הורדת העומס מהמרכב לא תעשה שינוי מהותי זולת קוסמטי.
אל תשלה את עצמך, הסדקים לא קרו ביום אחד ולא.
הם תוצאה של פירוק מתמשך של הרכב בגלל עומסים עצומים של מהלכי מתלה גדולים, זוויות חדות של הזרועות ונשיאת משקל גבוה.
בקיצור, איזה פתרון שתבחר, אם אתה רוצה להמשיך עם הגלגלים ומהלכי המתלה האלו אין לך קיצורי דרך.
התוצאות מדברות בעד עצמן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ומה התוצאות אומרות ?
מה הממצאים באמת ?
אוסף של סדקונים שנוצרו במשך 4 שנים לפחות, מאז שהצ׳רוקי אצלי.
את צמד הסדקים באזור תיבת ההגה נשים לרגע בצד. מעבר לתיקון הסדקים עצמם האזור יקבל חיזוק משמעותי שגם מפזר את העומס על שטח גדול יותר.
מבין כל יתר הסדקים יש אחד שהוא בגודל משמעותי (זה שהביא אותי לפחח מלכתחילה) וכל היתר קטנטנים.
איך הגעתם מכאן ל"בודי גמור"
חברים, אני לא מזלזל בסדקים האלו, אבל נראה לי שאתם קצת מגזימים. אם אופיין הסדקים יימשך כמו שהוא, יש מקום לעוד הרבה שנים של הנאה מהצ׳רוקי הזה גם אם פעם בשנתיים-שלוש הוא יקבל סבב תיקוני סדקים שיעלה לי אלף שקל גג. אני חי עם זה בשלום...
ואם אגלה שאני טועה וזה יקרה מהר/חריף יותר ?
להביא צ׳רוקי אספנות אחר אוכל גם אז, למה כבר מהיום ?
אם זו העלות הייתי מתקן ובודק עוד חצי שנה מה המצב,
עכשיו אתה יודע בדיוק איפה לחפש וכל מה שיהיה עוד חצי שנה = חדש.
לגבי הפלטה עם הניטים, מה הסיבה לא להסיר ולראות מה הולך מתחת?
במקרה הכי גרוע קדחת סתם ניטים
אני מניח שזה לא סגור רק עם ניטים אלא גם עם חומר הדבקה כלשהו. מכיוון שאני יודע מי עשה את העבודה, אני מעדיף לשאול אותו [emoji846]
(רק לא בשעות כאלו ...)
זה לא סדקונים אלא סדקים. יש מקומות שהם כבר נפתחו ומקומות אחרי שעדיין קרובים אבל גם הם יפתחו ויתפתחו. בכל מקרה המתכת שם קרועה.
זה גם גורר אחריו מן הסתם מקומות נוספים שזה יצוץ ויצוף בהם בהמשך.
התיקון הבא לא יעלה לך אלף שח כנראה.
הוא יצריך פירוקים ריתוכים וצביעות בדומה למה שאתה עושה עכשיו.
בגלל שאתה כבר בנקודה מאוד מתקדמת בפירוק אתה במקום הכי נכון לקבל החלטה להקשיח את הבודי ולהוריד ממנו את עומס העיוותים.
יחד עם תיקון הסדקים זה לעניות דעתי עלול או עשוי לתת לך שקט תעשייתי די גבוה.
יש ארבע אופציות כרגע. קח גליון ותמחר כל אחת מהן.
1. לתקן מקומית את הסדקים פלוס קצת קוסמטיקה.
2. לפרק יסודי לחזק את השלדה ולתקן סדקיפ פלוס קוסמטיקה.
3. לגרוט את האוטו ולמכור חלקים.
4. לקנות ולבנות צירוקי אחר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אלא אם כן אעצור אותם בזמן, הבדיקה קלה ופשוטה והיא במודעות שלי עכשיו.
אם בארבע שנים של שטח קשוח לא צצו סדקים במקומות אחרים, למה שבהמשך יצוצו אם לא משתנים התנאים ?
(רמז: "מן הסתם" זה לא תשובה מספקת - אפשר לצרף את צמד המילים האלו לעוד הרבה הנחות ותיאוריות לא מבוססות וזה לא יהפוך אותן לנכונות יותר)
המשקופים הם המקומות שנפגעו, וסביר להניח שימשיכו להפגע גם בהמשך ולכן יצריכו השגחה ותיקונים, המשך התיאוריה הזו לא מבוסס.
ממש לא כמו שאני עושה עכשיו.
לא יהיה צורך לפרק פגושים, מגיני סף, גגון, מצחיה, גריל, פנסים, מראות, דיפוני דלתות, מיכל גז, מיכל מים, מקרר, שטיח.
לא יהיה צורך לצבוע את כל האוטו.
את כל הדברים האלו אני עושה גם משיקולים קוסמטיים - יש מכות בפח שהיו זקוקות לתיקון ויצרו רעשי רוח מעיקים, סילוק פסי אלומיניום מרוג שמפוזרים להם בכל מיני מקומות, קילופי לכה. כל אלו הביאו אותי לשלב עכשיו כוחות במקביל לסריקה יסודית של המרכב, לסדר את העניינים הקוסמטיים ולצבוע מחדש את כל האוטו בצבע ברק ישיר (תוך שמירה על הגוון המקורי) כך שתיקוני צבע עתידיים יהיו קלים יותר מאשר עם הדו-שכבתי המקורי
בתיקון הבא יהיה צריך לפרק רק קצת פלסטיקה ואת גומיות המשקופים - שעה עבודה על כל 5 המשקופים - ותיקון צבע יהיה קל בזכות המעבר לברק ישיר שאני עושה עכשיו. אין סיבה שזה יעלה יותר מאלף ש"ח, במיוחד כאשר אמור להשאר לי צבע מהעבודה הנוכחית (הזמנתי מראש יותר)
לא נכון. מכל הפירוקים שעשיתי יש רק 3 שרלוונטיים: מדרגות הצד, בולמים וגשר החיזוק באזור תיבת ההגה - גם אם הייתי הולך על זה, הייתי מבצע בנפרד מעבודת הפחחות.
1. 8K והרבה עבודה עצמית
2. תוספת של כ- 10K מעל הסעיף הקודם וחשש מיצירת חלודות בקורות
3. ואז מה לקנות ? בלי זה אי אפשר לחשב את האופציה הזו ...
4. שלמה הביא לא מזמן דוגמא ב- 40K, תוסיף לזה 15K (והרבה עבודה עצמית) להעברת מכלולים וטיפול ברשיון, ועוד 8K אם צריך גם צבע. אני עם גיר ידני ואין לי שום כוונה לעבור לאוטומטי, אז זה יצריך ככל הנראה יבוא.
אפשר לעשות כל מיני הנחות "מן הסתם" לגורם או גורמים, לצורך הדיון אכליל אותם ביחד לשילוב של אופי השימוש, מבנה הרכב הנוכחי ומשקלו. מאחר ואת השילוב הזה אני החלטתי שאני לא רוצה לשנות אז אפשר לעשות הכללה נוספת ולקבוע שהגורם הוא אני.
נדמה לי שאסף שלח מתישהו קישור לתיקון הגורם הזה [emoji846]
יותר קל לתקן את הסדקים במשקופים פעם בכמה שנים, תאמין לי ...
אז שאלתי.
היו חלודות רק ברגליים של צד הנוסע, את הוספת הפחים הוא עשה בכל משטחי הרצפה.
היכן שהיה חלוד הוא ניקה היטב, שם ממיר חלודה, ואח"כ צבע יסוד ורגיל. חוצמזה כל הרצפה צבועה בזפת (גם הבגאז׳)
בין כל הפחים לרצפה שמתחתם יש סיליקון/חומר איטום. גם איפה שלא היתה חלודה.
בקיצור, אבדוק טוב מהצד התחתון, אבל אם לא אמצא סיבה נראית לעין, לא נראה לי שאפרק את הפחים האלו. ההפרדה של משטחים מודבקים בסיליקון טוב יכולה לגרום הרבה יותר נזק מתועלת.
הצצתי לתוך "קורות" האין-שלדה ברכב שעבר חיזוק לפני שנה עם קיט של איירונרוק, ורואים בהן סימני חלודה. עוד לא בכמויות היסטריות ולא מתפורר, אבל זה שם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1f7536e949.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6ee4bf3432.jpg
אם הצצת, אז אפשר לרסס צבע...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
לא יודע בוודאות, אבל זה נראה קרוב יותר לאסור הריתוך
הצצתי עם אנדוסקופ. איך אני יכול לרסס שם צבע ?
סתם מיותר הדיון... מאוד פשוט לפתור את עניין הצביעה, כשמחליטים שעושים מוצאים לכל מקום פתרון נקודתי... לא צריך אפילו הרבה יצירתיות... אבל הוא כבר הודיע.
הוא לא יחזק את המרכב כמו האמריקאים...
הוא לא יצבע את המרכב... הוא לא ינמיך....לא יוריד משקל.
הוא יעשה מה שהוא מבין... ויחזור לפה עוד 2 עונות... לספר לנו שהוא שלם עם לזרוק את הרכ בלפח.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
עניין הצביעה לא מיותר - עם או בלי חיזוק ה"קורות", זה נראה לי משהו שנכון וכדאי לעשות - אז למי שיש באמת פתרונות, אנא שתפו עם מספיק פירוט שאפשר יהיה ליישם אותם - תמונות, קישורים וכו'