תגובה: מה דעתכם על סדרת הטלויזיה "שעת נעילה" ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
זה שהאיש עם הפאה הוא פתאום מט"ק מפריע לך? מה עם צנובר הקיפוד וסיפורי השחפית והדג? זה כבר בגדר שאר החירויות האמנותיות של התסריטאי והבמאי ואין מה לקחת ללב.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
כל הדמות שלו שם תלושה והזויה. תל-אביבי סטלן, פציפיסט, שמאלן רדיקלי (מצפן), קומוניסט שנוסע בוליאנט (אמריקאית חדשה בימים ההם בישראל, היה ונחשב כמו מרצדס S קלאס היום. לא סתם אוטו גדול ויקר ומנקר עינים. זו היתה אמירה. זה קומוניסט זה?....) והנה, לגמרי במקרה הוא מט"ק!.... ממש במקרה.
עוד לא ראיתי את שני הפרקים האחרונים, מי יודע, אולי תיכף יתגלה שהוא גם גאון-טקטי, מומחה ללוחמת טנקים. מאפיל על רומל, פטון, קהלני וישראל טל גם יחד.
הדמות שלו באמצע שנות הארבעים לחייה, אולי קרוב ל-50. שריונרים מגיעים לקמ"ט בגיל 19 - 19 וחצי פלוס-מינוס. מתי בדיוק היה הקמ"ט שלו?... בצבא הבריטי?.... מתי הוא עבר מקצועות וצמ"פ?.... בתקופת נפוליון?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור מ
עברתי עכשיו על כל התגובות. תודה לפות"ש ולמגיבים.
אני רואה את הסדרה עם הבת הקטנה שבדיוק השתחררה משירות, ומתברר שהיא לא ידעה כלום על המלחמה הזו. ממש כלום.
וזו חתיכת מלחמה מטלטלת.
הדבר השני שמטריד אותי-הלוואי שגולשי ג'יפולוג היו חתך אמין ומייצג של עם ישראל.
אני ממש מודאג מה יקרה אם יתרחשו נסיבות שיביאו את מדינת ישראל ללחימה קשה ולאיום משמעותי ומרובה נפגעים.
באווירת השיסוי, חוסר האמון, השנאה... מפחיד.
כנ"ל לגבי הבת. כבר בתיכון הייתי מזועזע שהם למדו את מלחמת העולם הראשונה (יותר מפעם אחת אפילו), אבל לא למדו את מלחמת יום כיפור ושל"ג.
ולגבי האמירה השניה שלך, גם בג'יפולוג כבר היו דיונים שהידרדרו למחוזות השיסוי והשנאה. כלל הזהב הוא לא להיכנס כאן לאמירות ודיונים פוליטיים, אבל יש המתקשים להתאפק.
מה דעתכם על סדרת הטלויזיה "שעת נעילה" ?
התברברתם בניווט על הסדרה.
התחלנו ( אני ואשתי הלא ישראלית ) לצפות לפני כמה ימים. הגענו עד פרק 4.
היא מרותקת.
אני מתרגם סימולטנית את המילים ומסביר רעיונות כמיטב ידיעתי ויכולתי. ( תותחן מ 1991 )
היא חושבת שזה יותר מידי הוליווד אבל לא החליטה בנתיים.
אני נהנה דווקא. יותר אמיתי בעיני מפאודה שראינו באותה צורה והיא מאד אהבה.
טרול. אתה מקפיד לא לענות על שאלות. תנסה לענות אולי יסירו ממך את תוית הטרול. תנסה ..
באמת שאין שום קשר לדיון על אדם זה או אחר.
החיילים הגיבורים או ההזויים או המוזרים או הפסיכים. היו אמתיים. אני מכיר כמה. כולל כאלו שהיו בחרמון וגם בשבי.
תוציאו את הסיפורים של העיתונות מהדיון הזה. הם לא קשורים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פחות מפריע לי שהדמויות לא אמינות, ד"א לטנקיסט הסטלן ממצפן אפשר למצוא הצדקות אם ממש מחפשים, היו המון הסבות לשריון של חירניקים במילואים, היה לפחות גדוד שריון מילואים שכולו היה מורכב מנחלאים לשעבר (יכול להסביר גם את הסטלנות וכו'...)
יותר מפריע שזה פשוט לא מעביר את המלחמה כמו שצריך, הקרבות במוצב החרמון ותל סאקי מוצגים מאוד 'עלובים' מבחינת חיילינו, הטיולים של רכבים רכים חופשי ברכבי הרמה ביום השני של המלחמה, הקישקושים תחת הפגזה ארטילרית שבמציאות משקשקות לך הביצים, ...
ומה שיותר מפריע זה ההצגה המגמתית של אוכלוסיות שונות, הצגה שלא רק שאין לה קשר למציאות אלה הפוכה ממנה, זה פייק ניוז, או יותר מדוייק שכתוב העבר במקרה הזה.
דיברו פה על הקרע בחברה ועל השנאה שמהרהדת מכל כיוון במדינה, אז הסדרה הנאלחת הזאת ממשיכה בקו הזה ותורמת ככל יכולתה, ועושה את זה מצויין באיצטלה של 'סדרה היסטורית', 'מבוססת על מקרים ואנשים אמיתיים' ... רק שבמציאות הקצין הקיבוצניק האמיתי, מעבר לזה שעצר עם שלושה טנקים טור שריון סורי של עשרות טנקים לפני שנפל, מעבר למקצועיות המדהימה שלו ושל חיילי 188 והגבורה שלהם, גם היו סיפורים עליו שכל יום ראשון היה חוזר מהקיבוץ עם ארגזי אוכל לחיילים שלו, והחבר שלו, עוד קיבוצניק עלוב ולא מתפקד, במציאות קיבל צל"ש.
אז בשביל כמה אחוזי רייטינג והתחנפות למי שצריך, בואו ונשכתב את ההיסטוריה, וכל הצעירים שפעם ראשונה נחשפים למלחמה ילמדו על היסטוריה ביקום מקביל, ועל הדרך נייצר עוד קיטוב, עוד בנזין למדורת השסע העדתי שלא באמת קיים במקרה הזה, עוד שנאה לשק החבטות של המדינה בשלושים שנה האחרונות.
מאוד מעניין, ישבתי וקראתי את כל התגובות כאן בשקיקה, משתדל ללמוד כמה שיותר.
בצבא הביאו לנו להרצאה את האלוף בריק (ולמרות שסתרו פה את הגישה שלו בשנים האחרונות) אני הצלחתי ללמוד מנהיגות מהי.
לגבי עניין השירות המשמעותי, בתור חייל משוחרר אני חושב שמי שיכול לתרום את חלקו (ביחס למצבו כמובן) שיעשה כן, ולא משנה אם כלוחם שכבודם במקומם מונח, או כפקיד בלשכה, העיקר שיעשה שירות ושיתרום מזמנו.
בתור אחד שעשה שירות של 32 חודשים בחיל האוויר, יכול להגיד שסיפרו לנו על המלחמות אך רק במסגרות מיוחדות ולא כחלק מתהליך הלמידה הכולל, בטח ובטח שלא דיברו עליהן בתיכון והעדיפו כמו שנאמר כאן ללמד ולבחון על מלחמות העולם הראשונה והשנייה, (לא מזלזל בהן, הן שהביאו אותנו - ובעיקר השנייה - להיכן שאנחנו היום) אבל בתור מתבגר הייתי מעדיף שילמדו אותי בבית הספר על המלחמות שעיצבו את המדינה.
לנושא - לגבי הסדרה, מאוד מתחבר, מאוד מתעניין, כן נראה לי מופרך והזוי הדמות של מני כמו שאמרו כאן לפניי שהוא "פתאום מט"ק".
מרשים אותי יותר לשמוע שזה נלקח מהמציאות, אך בטלוויזיה כמו בטלוויזיה יודעים לקחת את הסיפורים ולשנות אותם בשביל שיתאימו לרייטינג וכמה שיותר. צריך לזכור את זה - זו לא סדרת דוקו, לא זו מטרתה, מטרתה היא להציג את המלחמה פחות או יותר ואת מה שהלך שם.
אסכם במשפט היחיד שישב לי בראש אחרי הפרק האחרון - "איך לעזאזל ניצחנו?!"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
ומה שיותר מפריע זה ההצגה המגמתית של אוכלוסיות שונות, הצגה שלא רק שאין לה קשר למציאות אלה הפוכה ממנה, זה פייק ניוז, או יותר מדוייק שכתוב העבר במקרה הזה.
דיברו פה על הקרע בחברה ועל השנאה שמהרהדת מכל כיוון במדינה, אז הסדרה הנאלחת הזאת ממשיכה בקו הזה ותורמת ככל יכולתה, ועושה את זה מצויין באיצטלה של 'סדרה היסטורית', 'מבוססת על מקרים ואנשים אמיתיים' ... רק שבמציאות הקצין הקיבוצניק האמיתי, מעבר לזה שעצר עם שלושה טנקים טור שריון סורי של עשרות טנקים לפני שנפל, מעבר למקצועיות המדהימה שלו ושל חיילי 188 והגבורה שלהם, גם היו סיפורים עליו שכל יום ראשון היה חוזר מהקיבוץ עם ארגזי אוכל לחיילים שלו, והחבר שלו, עוד קיבוצניק עלוב ולא מתפקד, במציאות קיבל צל"ש.
.
כל פעם שרוצים ליצור הקצנה סטיגמטית, הולכים על הקיבוצניק האשכנזי והחיילים ה״פשוטים״ המזרחיים.
קל להתעלם מבני הנוער שעלו לבדם מצפון אפריקה, באו להכשרות בקיבוצים, התגייסו לגרעיני הנח״ל המוצנח של גדוד 50, כשעוד היה חלק מחטיבת הצנחנים.
נלחמו בששת הימים בגבעת התחמושת, שחרור הכותל, וחזרו ביום כיפור בין המתנדבים בחציית התעלה, והבלגן בעיר סואץ.
צפון-אפריקאים, נחלאויים, קיבוצניקים ולוחמים.
או בקיצור, ישראלים.
אתם בטוחים שאתם לא שופטים את הסדרה הזאת בעיניים של 2020 ?
באמת ?
לגבי איך ניצחנו ?
כי האלטרנטיבה היתה ללמוד לשחות מהר ולחזור לאירופה. כולם. שורדי הושאה וכו׳ עוד היו צעירים והזיכרון טרי בראשם. והם העדיפו לנצח.
כיום הביטחון ומדינת ישראל באים לנו כמציאות מוחלטת. לא יכולים לדמיין משהו אחר.
ניצחנו כי המציאות הייתה הפוכה ממה שמתואר בסדרה למעט תופעות שוליות...
קרבות הבלימה ברמה"ג היו קשים ביותר אבל ביום השלישי כבר עברנו להתקפת נגד שהצליחה. הסדיר אכן בלם, כנגד כל הסיכויים ולמרות נחיתות מספרית עצומה. משהצליחו הסורים לפרוץ בדרום הרמה הם לא המשיכו להתקדם לפנים הארץ ועל הסיבות לכך יש מספר תיאוריות.
הפלישה הסורית והמצרית התאפשרה בעיקר בזכות כיסוי הנ"מ שהיה להם, מעבר לטווח הכיסוי הם היו חשופים לתקיפות ח"א שהיה משמיד אותם... לא היו מסוגלים להמשיך לירושליים ות"א כפי שמוצג בסדרה.
החי"ר שלנו לא היה מצוייד ללחימה בשריון, אבל לשריון שלנו הייתה עדיפות בשעות האור - טנקי השוט הכילו פי 2 תחמושת, בעלי קצב אש כפול או יותר, גבוהים יותר ולכן מסוגלים להנמיך תותח ולהסתתר מאחורי רמפות טבעיות בשעה שהטנקים הסוביטיים חייבים להתגלות בכדי לירות לא מתוך מחפורת. הוסף לכך צוותים מיומנים מאד שהמשיכו להילחם עם מקלעים אחרי שאזלה כל התחמושת והמשיכו לעכב את הסורים גם כשנשארו לבד בשטח.
הכישלון הגדול לדעתי ההוא באובדן המיותר של חיי אדם, בין אם במוצבים נייחים ובין אם בנסיונות החילוץ מהם, היערכות שונה, גם עם אותם כוחות הייתה חוסכת לנו המון דם. מפקד חיל האוויר שלא נערך לאיום הנ"ט ... הטיל כופף את כנף המטוס.
לא יודע אם היום מצבנו שונה, הזכרת שוב את בריק שחוזר ומזהיר מאיום מערכים של טילי קרקע כבדים ומדוייקים שיש לאוייב ולנו אין, בשעה שאנחנו משקיעים במטוסים חמקנים וכו'. נקווה לטוב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ניצחנו כי המציאות הייתה הפוכה ממה שמתואר בסדרה למעט תופעות שוליות...
קרבות הבלימה ברמה"ג היו קשים ביותר אבל ביום השלישי כבר עברנו להתקפת נגד שהצליחה. הסדיר אכן בלם, כנגד כל הסיכויים ולמרות נחיתות מספרית עצומה. משהצליחו הסורים לפרוץ בדרום הרמה הם לא המשיכו להתקדם לפנים הארץ ועל הסיבות לכך יש מספר תיאוריות.
הפלישה הסורית והמצרית התאפשרה בעיקר בזכות כיסוי הנ"מ שהיה להם, מעבר לטווח הכיסוי הם היו חשופים לתקיפות ח"א שהיה משמיד אותם... לא היו מסוגלים להמשיך לירושליים ות"א כפי שמוצג בסדרה.
החי"ר שלנו לא היה מצוייד ללחימה בשריון, אבל לשריון שלנו הייתה עדיפות בשעות האור - טנקי השוט הכילו פי 2 תחמושת, בעלי קצב אש כפול או יותר, גבוהים יותר ולכן מסוגלים להנמיך תותח ולהסתתר מאחורי רמפות טבעיות בשעה שהטנקים הסוביטיים חייבים להתגלות בכדי לירות לא מתוך מחפורת. הוסף לכך צוותים מיומנים מאד שהמשיכו להילחם עם מקלעים אחרי שאזלה כל התחמושת והמשיכו לעכב את הסורים גם כשנשארו לבד בשטח.
הכישלון הגדול לדעתי ההוא באובדן המיותר של חיי אדם, בין אם במוצבים נייחים ובין אם בנסיונות החילוץ מהם, היערכות שונה, גם אם אותם כוחות הייתה חוסכת לנו המון דם. מפקד חיל האוויר שלא נערך לאיום הנ"ט ... הטיל כופף את כנף המטוס.
לא יודע אם היום מצבנו שונה, הזכרת שוב את בריק שחוזר ומזהיר מאיום מערכים של טילי קרקע כבדים ומדוייקים שיש לאוייב ולנו אין, בשעה שאנחנו משקיעים במטוסים חמקנים וכו'. נקווה לטוב...
אני לא מקושר לצבא בשום צורה.
לא עושה כבר מילואים .. לא מכיר אף אחד ושום דבר. הילדים שלי טרם התגייסו.
אבל לי זה נראה שכיום הצבא / ממשלה משקיעים בהגנה מפוארת.
מדינת ישראל סגורה בכלוב. יש גדרות פיזיים ויש גדרות רעיוניים ויש כיפת ברזל .. ויש מזלט׳ים. לא צריך לסכן חיילים. משום מה תיאוריה לחוד ומציאות לחוד. אבל שוב. זה רק מה שנראה לי. הקטון שלא מבין כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לגבי איך ניצחנו ?
כי האלטרנטיבה היתה ללמוד לשחות מהר ולחזור לאירופה. כולם. שורדי הושאה וכו׳ עוד היו צעירים והזיכרון טרי בראשם. והם העדיפו לנצח.
האמת נראית לי סיבה מספקת ומלאת מוטיבציה לנצח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הכישלון הגדול לדעתי ההוא באובדן המיותר של חיי אדם, בין אם במוצבים נייחים ובין אם בנסיונות החילוץ מהם, היערכות שונה, גם עם אותם כוחות הייתה חוסכת לנו המון דם. מפקד חיל האוויר שלא נערך לאיום הנ"ט ... הטיל כופף את כנף המטוס.
תודה על התגובה העניינית, אני מניח שיש לומר כל הכבוד לצה"ל באמת ובתמים.
לגבי החדירה לירושלים ות"א בסדרה, היה תכנון שלהם אבל עוד לא הגענו לפרק שרואים שהם מצליחים (מה גם שאנחנו יודעים שהם לא מצליחים בסוף) - למיטב זכרוני הפרק מסתיים כשמני בן דרור רואה גדודי טנקים מתקרבים לרמה "אוי ואבוי".
אני חושב שאין ספק שהמדינה צריכה להשקיע במטוסים חמקנים ומל"טים וכו' בזכות היתרונות הרבים שהם נותנים, כמובן שאין תחליף ראוי עדיין לכוח יבשתי לוחם וללוחמים שמקריבים חייהם.
אובדן מיותר של חיי אדם? תמיד יהיה אובדן חיי אדם, בכל מלחמה ובכל לחימה. אם הוא מיותר - מצטער אבל לטעמי זה זלזול בחיים שהוקרבו, מיותר זה מוות שלא נעשה תו"כ לחימה.
מסכים בהחלט עם "נקווה לטוב"
כשמדברים על מחדל יוה"כ נהוג להעלות תחילה על המוקד את קהילת המודיעין שהייתה שבויה בקונספציה (בעיקר ראש אמ"ן) ולא נתנה לשום עובדה לבלבל אותה, כל קול שניסה להתנגד ולהזהיר- הושתק וזה כולל את מפקד יחידה 8200 של אז, הוא לא היה טר"ש תמהוני שמטפח קיפוד לבקן. אבל בבוקר השישי לאוקטובר ידעו בוודאות שתפרוץ מלחמה. לא פינו את קו המוצבים הקידמי שלא היתה לו שום תכלית במצב כזה , אח"כ נשלחו (והושמדו ) מאות טנקים שיכלו למנוע התבססות מצרית למבצעי חילוץ הירואיים שנכשלו , שייטת, מטכ"ל ומה לא... במקום להתנצל בפני אלו שנהרגו/נשבו/נמלטו - האשימו אותם בפחדנות ובגידה ואני לא מדבר על חוקרי שב"כ קטנים אלא על אלופי מטכ"ל כגון שלמה להט, ציפו שילחמו עד המוות בקרב חסר סיכוי כדי להסתיר את הפשלות שלהם. בהחלט מיותר, אין בכך זלזול, אסור היה לסלוח על זה.
בהמשך לטרנד, עלתה סדרה על לבנון. מעניין ומביא עדויות מאנשים אמיתיים ולא דמויות פיקטיביות הזויות, אבל כמובן שיש גם נרטיב, הרי אי אפשר בלי ... לא יספרו לנו כמובן שערפאת הוא בכלל מצרי ללא שום שורשים על אדמת א"י ושהקשר בין ממלכת ירדן למזרח התיכון הוא פיקציה בדיוק כמו הגבולות ששורטטו ע"י אותם אלו שהביאו לכאן את ההאשמים, לא יספרו לנו גם מהיכן ומתי הגיעו לכאן אלו הקרואים כיום "פלשתינים".
ותגיד, מספרים לאומה שירדן היא זו שפתחה נגד ישראל במתקפה בששת הימים ולכן איבדה את זכותה החוקית לשטחי יו״ש ??
משחקים לנו בראש ורק נדמה לנו שאנחנו בעולם חופשי
צפיה ביקורתית- דבר חשוב.
כי לא משנה מי - יש מישהו שמספר את הסיפור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
הייתי באיזור באמצע השבוע ,
אפשר לראות את כמות הרכבים ( עוד רכבים חונים מחוץ לתמונה) רק מראה איזה התעניינות יש לאתרי הקרבות של המלחמה בעקבות הסדרה
קובץ מצורף 131900
בלי להמעיט בחשיבות הסדרה להעלאת הנושא (מניח שלפרק זמן מוגבל מאוד),
אני זוכר שבכל שבת שמשית יש שם פיצוץ אוכלוסין.
גם של אנשים מבוגרים שבאים בגלל ההסטוריה, וגם של משפחות שבאות כדי שהילדים יטפסו על טנקים.
אני בעד הסדרה.
ראיתי אותה עכשיו ועם הרע יש גם טוב. הרבה טוב.
לא מרגיש לי שמישהו שם מבוזה. כן מרגיש לי שלא נתנו שום דגש לנושא אמ׳ן.
מקווה שעונה שניה תהיה על סיני.
ואני חושב שגם אם הורים צעירים לוקחים את הילדים לטפס על טנקים. גם אני עשיתי את זה ואפילו לפני שנה כשהזאטוט היה בן 15.
כי בכל נסיעה כזאת יש קצת מור׳ק ומשהו מזה נדבק.
בכל זאת. עכשיו ימים אחרים. עולם אחר. ויש המון היסטוריה. עדיף משהו מכלום.