-
תגובה: שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?
אין צורך לקחת את הדעה שלי באופן אישי
כתבתי באופן כללי על השוק, בלי קשר למקרה שלך, אל תרתח. (חרטה בפיתה או בלאפה)
והתכוונתי גם באופן כללי, לא רק רכבי שטח.
זאת הדעה שלי, מהחוויות שלי בזמן האחרון, ויש חוויות.
דרך אגב -ֶ אם יש לך כל יום טלפון,ֶאפילו 2, זה לכשעצמו מראה שהשוק לא התקרר, לא?
ואחרון חביב - אני אחדד, לא יחדד. (חחחח איזה מעצבן אני,ֶלא מאמין)
נישות -
היילקס ישנה
פורד מוסטנג
טויוטה בנזין ישנה
לאנדרובר (כל הסוגים והמינים)
סיטרואן
מאזדה מיאטה
עוד ועוד, שם החוקים שונים.
לגבי השאר, הקונים נעשו חכמים וערנים יותר.
כל המידע נגיש היום יותר מבעבר, גם בחיפוש הרכב,ֶגם בחקירה קטנה על המחלות האופייניות, עלויות אחזקה וכו׳.
פחות תמימות.
-
לא רתחתי.
לא הבנת את הכוונה שלי, גם בשוק הנדל"ן אנשים מחפשים דירות, אבל בשורה התחתונה יש הרבה פחות עיסקאות.
מקווה שעכשיו יותר ברור.
-
אני לא חושב שזה המצב.
עיכובים וחוסר מלאים של רכבים חדשים, מעכבים שחרור של רכבי יד 2. לשוק.
יש ביקוש חזק, האוכלוסייה גודלת והתחבורה ציבורית על הפנים.
רכבי השטח סוג של נישה, ויש נישות בתוך הנישה, ויש מיינסטרים - פאג׳רו, לאנדקרוזר, היילקס חדשות, רנגלר, ג׳ימיני, ורכבי שטח רכים יותר כמו סובארו, סוזוקי וכו.
במיינסטרים, הקונים נהיו חכמים הרבה יותר, לא מה שהיה פעם.
בנישות, אין חוקים. רכב יכול להמכר תוך שבוע, ואחר עם אותם נתונים יכול להתקע זמן רב, ואין שום קשר למחירון, הקשר הוא מקרי בהחלט, רק ביקוש והיצע.
נישות בתוך הנישה של רכבי השטח :
רכבים בני 20 ומעלה
לאנדרובר לא משנה בני כמה
רנגלרים מיוחדים (מנועים או דגמים מיוחדים)
פורד ברונקו - חדש, אין הרבה, ויקר מאוד בינתיים ליד 2
ייבוא אישי מארהב של כל מיני מפלצות מוזרות - טויוטה סקויה וכו׳.
ככה אני רואה את הדברים מהנסיון שלי בזמן האחרון. ודסקוסים עם חבר שבשנה שעברה נהיה סוחר מכוניות.
אגב סוחר מכוניות, הבנתי שמספר הרשיונות שבר שיא. זה גם מראה משהו - ביקוש.
-
ולמה הכנסת את הסיטרואן בנישות?
נישה לרעה אולי? לא מחזיק מחירון וגם לא 50% ממחירון כמו רנו למשל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אני לא חושב שזה המצב.
עיכובים וחוסר מלאים של רכבים חדשים, מעכבים שחרור של רכבי יד 2. לשוק.
יש ביקוש חזק, האוכלוסייה גודלת והתחבורה ציבורית על הפנים.
רכבי השטח סוג של נישה, ויש נישות בתוך הנישה, ויש מיינסטרים - פאג׳רו, לאנדקרוזר, היילקס חדשות, רנגלר, ג׳ימיני, ורכבי שטח רכים יותר כמו סובארו, סוזוקי וכו.
במיינסטרים, הקונים נהיו חכמים הרבה יותר, לא מה שהיה פעם.
בנישות, אין חוקים. רכב יכול להמכר תוך שבוע, ואחר עם אותם נתונים יכול להתקע זמן רב, ואין שום קשר למחירון, הקשר הוא מקרי בהחלט, רק ביקוש והיצע.
נישות בתוך הנישה של רכבי השטח :
רכבים בני 20 ומעלה
לאנדרובר לא משנה בני כמה
רנגלרים מיוחדים (מנועים או דגמים מיוחדים)
פורד ברונקו - חדש, אין הרבה, ויקר מאוד בינתיים ליד 2
ייבוא אישי מארהב של כל מיני מפלצות מוזרות - טויוטה סקויה וכו׳.
ככה אני רואה את הדברים מהנסיון שלי בזמן האחרון. ודסקוסים עם חבר שבשנה שעברה נהיה סוחר מכוניות.
אגב סוחר מכוניות, הבנתי שמספר הרשיונות שבר שיא. זה גם מראה משהו - ביקוש.
עשית סלט מטבוחה לדעתי.
מה קשור רכבים חדשים לשרשור עכשיו? מדברים על רכבים משומשיםב גיל של הילדים שלי ואפילו יותר.
גם לדירות יש ביקוש חזק ואין היצע, אז? עדיין מספר העיסקאות ירד דראסטית לפי הנתונים שפורסמו, מה זה אומר?
זה אומר שאנשים לא עומדים בנטל, ולכן חושבים פעמיים ושלוש ןארבע, בודקים בנקים ומשווים הכל, לפני שעושים צעד, כל צעד, רכישת רכב זה אולי ההוצאה השניה הגדולה אחרי דירה.
לא יודע מה היה פעם ואני מאלה של "פעם"... לדעתי ולדעת חבריי לפחות...
הקונים לא נהיו חכמים(הם כבר היו), עכשיו הם נהיו בררנים, ואם לא מזמן חשבו שקונים ולא מתאים לא נורא מקסימום מוכרים, היום זה לא ככה, קשה(לארגן תקציב מתאים למצוא את הזמן ללכת לבדוק, למצוא בכלל משהו טוב)לקנות וקשה למכור מאותם סיבות, אלא אם אתה מתעמלת פולניה.
תעקוב קצת בלוחות על מותגים- יפניות, אמריקאיות, קוריאניות, תראה כמה זמן המודעות נימצאות בלוח עד שנעלמות.
ו"נישות" הם נישות, תמיד היה ככה, אין קשר לכלום.
-
עדכון מחבר באוסטרליה:
רכב משומש בן שנה עולה יותר מחדש בהזמנה שתגיע עוד חצי שנה במקרה הטוב.
ספציפית, רכש פראדו חדש.
בגלל שלא היה לחוץ, הזמין ויחכה.
עדיין לא נרגע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ולמה הכנסת את הסיטרואן בנישות?
נישה לרעה אולי? לא מחזיק מחירון וגם לא 50% ממחירון כמו רנו למשל.
נישה זאת נישה, חלק מבוקשים מאוד או נדירים, וחלק ללא ביקוש כלל, וזה מתבטא במחירון (סיטרואן).
תהליך המכירה בדכ שונה מהרכבים ״הרגילים״, אין חוקים. זה מה שרשמתי.
ותתפלא, גם לסיטרואן יש קהילה קטנה ובועטת, עם ״גורואים״ וקבוצות.
בדכ לא מדובר ברכבים חדשים, הם קונים יד 2 שיורד חזק מאוד במחירון, אפילו הרבה מתחת למחירון בגלל חוסר הביקוש.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עדכון מחבר באוסטרליה:
רכב משומש בן שנה עולה יותר מחדש בהזמנה שתגיע עוד חצי שנה במקרה הטוב.
ספציפית, רכש פראדו חדש.
בגלל שלא היה לחוץ, הזמין ויחכה.
עדיין לא נרגע.
יש עדיין מחסור ברכבים חדשים בארץ.
זה משפיע על יד 2, אין ספק.
בארהב נראה כי המחסור כבר פחות מורגש, ומדווחים של על ירידה בשוק היד 2.
אבל שם זה שוק משוכלל, מדיד, לא דומה לארץ, וגם לא אותם היצרנים שמככבים אצלינו.
בקיצור, שוק אחר.
-
לא יודע מאיפה המידע שלך...
אתה קופץ מז'אנר אחד לז'אנר אחר...
סיטרואן בן כמה שנים (לא מדבר על הדגמים הישנים) מבקשים מחירון +/-.
זה לא מה שהיה פעם.
-
נדב,
אני מרגיש שאתה לא מחבב אותי במיוחד 🤣, אבל במציאות זה לא היה קורה לדעתי, רק כאן בגלל חוסר תקשורת, פרשנויות וכו׳.
אני מרגיש שאתה כועס עליי משום מה. אבל אני מתנחם שזה וירטואלי בלבד.
איפה רשמתי בת כמה שנים הסיטרואן?
יש לי חבר קרוב מאוד שמחזיק 2 סיטרואנים (2006, ו 2012 (לא סגור על ה 2012), אני קצת מכיר את התחום.
כשמוסך גבע כבר לא מוכן לפתור בעיות במערכת המתלים, או שהרכב ישן מידי ולא מתאים לו להתעסק (אמיתי) עולים צפונה לגורואים שיודעים לתקן דברים, לא רק להחליף.
לגבי ז׳אנרים, אני כותב שוב, אני מתייחס לכל שוק היד 2, פרטיים, ונישת השטח.
הערכה שלי, השוק עדיין לא נרגע, למרות הסיכוי למיתון (ריבית, ארהב וכו) אבל הוא השתנה קצת לאחרונה -
הקונים יותר חכמים, פחות לוקחים סיכונים, יותר שמים לב לענייין הדלק ופחות רומנטיים.
לא בטוח מה הסיבות, אבל הנגישות למידע היא כנראה אחת מהם.
זה בסדר ככה?
-
2014, לא 2012.
תגובת החבר, שחושב שמישהו רוצה לקנות סיטרואן 😂 :
תגיד לו שלא יקנה סיטרואן הידראולית אלא אם כן הוא מעוניין בנוחות אינסופית במחיר של טיפול עדין מתמשך בנגיעות רוך מכניות, בסבלנות מוטורית ובאהבה קבלת השונה הצחפצי שחייב להיות מיוחד.
בנתיב הימני ב 90 קמ״ש.
-
לא יודע על מה ולמה אתה מרגיש ככה.... זאת לא היתה כוונתי, במיוחד שאנחנו לא מכירים מעבר לדיונים פה, אם פגעתי אז מבקש סליחה ומחילה.
לגבי סיטרואן, אלה מודלים ישנים, בכללי לצרפתיות לדעתי, בין 5 ל 7 שנים של שימוש וזהו...
אני דיברתי על הדגמים החדשים בני 3 עד 5.
-
הזמנתי באוסטריה לפני שבוע ג'יפ קומפס .. קבלנו די אס חדשה לגמרי.
מגניב עם כל הנהיגה העצמונית האדפטיפבית ..
אבל ... סיטרואן. רוח קפואה נכנסת מכל מיני רווחים בין הדלת לגוף .. כל מיני פעמים שהטייס אוטומטי הפסיק לעבוד כי הרדאר לא חש בטוב .. החימום יום עסל יום בסל .. ( לא נעים במינוס 15 ) מצד שני חימום הגה עבד כל הזמן .. וכו' .. גם סיטרואן חדשה. לא קונים ...
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
רצית קומפאס. תגיד תודה שקיבלת DS.
אני רציתי ב.מ.וו וניסו לדחוף לי טויוטה C-HR...... סירבתי.
בסוף קיבלתי קומפאס. לפחות היה ידני.
-
מתחיל לשנות כוון לשרשור ארוך שהיה כאן פעם על השכרת רכב - מה הזמנתי ומה קבלתי...
(אצלי פעם אחת יגואר במקום פאסט, פעם שנייה סטלביו ולוצ'ה במקום שוב פאסט, עוד סטלביו במקום רנגייד וגולף בון ג'ובי במקום פיאט בראבה
והיו עוד מציאות...)
-
הינה עוד דוגמה טריה, לפני שנה וחצי אחי קיבל מהחברה אאוטלנדר 2019, בזמנו בקושי היו רכבים, קנו אותה יד שניה ב 15k מעל "למחירון", הלכה בתאונת שרשרת, עכשיו פתאום השוק מוצף בכאלה למכירה, לפני כמה ימים רכשו עוד אאוטלנדר אולי בן 3 או פחות, כמעט 20k מתחת, כמעט בלי ק"מ יד ראשונה, אותו דגם.
-
אז הם מצאו מוכר שלא מבין מה יש לו ביד.
יפני 7 מקומות במצב טוב יד 1 קמ נמוך - מוכר סביר יכול לקבל תמורה מאוד יפה.
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רצית קומפאס. תגיד תודה שקיבלת DS.
אני רציתי ב.מ.וו וניסו לדחוף לי טויוטה C-HR...... סירבתי.
בסוף קיבלתי קומפאס. לפחות היה ידני.
נראה לי לקחת את הקומפאס שלנו, כי אשתי לא רצתה לנהוג ידני בכבישים המוקרחים של האלפים, אז היא קפאה למוות ב DS האוטומטית / אוטונומית/ ...
העליתי את הנקודה של ההשכרה רק בגלל שדוברו על צרפתית .. והנה דוגמה לרכב צרפתי חדיש וחדש .. שאמור להיות הלקסוס של הטויוטה מבחינת הסיטרואן .. ויצא אולי דה-שבו מבחינת האיכות.
בעניין הזה, של השכירות, בעודנו מקבלים את הרכב, הגיעה בחורה סינית שהזמינה רכב לשבוע, שלמה באתר און ליין ובאה לקבל את הרכב ... כמונו .. והיא שולפת את הרשיון נהיגה שלה והבחור אומר לה בלי למצמץ .. "סליחה ! אנחנו לא מורשים להשכיר רכבים לבעלי רשיון נהיגה סיני" ... הבחורה התעלפה .. אבל לא קבלה רכב.
בחור אחר, גרמני הגיע בלי רשיון בין לאומי של ממסי.. וגם לא קיבל רכב .. מאד "סטריקט" שם ...
עכשיו אני מתלבט לגבי הרכב בקנדה אם שווה לבחור איזה צ'רג'ר .. או שבגלל השלג זה יהיה בזבוז ועדיף משהו 4X4 ..
-
אם אתה הולך על הצ׳ארגר (חוויה), אך ורק גרסת R/T (קיימת בחברות השכרה).
שלא תעז לקחת 3.6, זה חלש מידי לרכב הזה.
נכון, אתה תשלם קצת יותר דלק, אבל אתה באמריקה, וזה רכב שחייבים לנהוג בו לפני שהכל נעלם.
זן בסכנת הכחדה, דינוזאור.
מומלץ מומלץ מומלץ.
תלבש חיוך דבילי רוב זמן הנהיגה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אז הם מצאו מוכר שלא מבין מה יש לו ביד.
יפני 7 מקומות במצב טוב יד 1 קמ נמוך - מוכר סביר יכול לקבל תמורה מאוד יפה.
Asaf-a
אסף.א
בדקו כמה. כולם +/- אותו מחיר.
לפני שנה וחצי בערך 2019 עלה כמעט 140k.
היום 2020 עלה 120k מחיר סגירה.
הלוח מלא ויש מבחר, בניגוד ללפני תקופה.
אלה העובדות.
מה אני אומר, עזוב מה מחיר שמפרסמים, מי שרוצה למכור ולא להיתקע משחרר. מי שמתעקש המודעה נישארת בלוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בעניין הזה, של השכירות, בעודנו מקבלים את הרכב, הגיעה בחורה סינית שהזמינה רכב לשבוע, שלמה באתר און ליין ובאה לקבל את הרכב ... כמונו .. והיא שולפת את הרשיון נהיגה שלה והבחור אומר לה בלי למצמץ .. "סליחה ! אנחנו לא מורשים להשכיר רכבים לבעלי רשיון נהיגה סיני" ... הבחורה התעלפה .. אבל לא קבלה רכב.
בחור אחר, גרמני הגיע בלי רשיון בין לאומי של ממסי.. וגם לא קיבל רכב .. מאד "סטריקט" שם ...
4X4 ..
גם אנו בוינה שנה שעברה התקשנו ללא רשיון ממסי, לאחר שנים רבות שהצורך בו נעלם, לפחות היה לאחד מאיתנו מתוך ארבעה וכך הסתדר, כיום זה עולה 8₪ וטוב ל3 שנים, כדאי לעשות בנחת בארץ שיהיה.
Asaf-a
אסף.א
-
אם כבר אנחנו בהשכרות.....
להזמין רכב מקלאס מסוים ולגלות שאין ואז משדרגים אותך - בשביל זה טסים לגרמניה. ככה זה אצלם.
בכל המקרים שלקחתי רכב במינכן או פרנקפורט (והיו המון) שדרגו אותי למכוניות שוות, נוחות ומהנות יותר.
לעומת זה באיטליה, בדגש על חברות קטנות ובנמלי התעופה מלפנזה (מילאנו) וברגמו - תמיד משנמכים אותך. מבחינתם, אודי A3 (קומפקטית-פרימיום) וסיטרואן פיקאסו (מיניוואן), זה אותה קטגוריה. כנ"ל לאלפא ג'ולייטה, סיטרואן קקטוס וסיטרואן C אליזה.... שיא השיאים היה בתחילת החודש הזה - הוזמנה ושולמה ב.מ.וו סדרה 3 (או מקבילה). מה מקביל לסדרה 3?... בהגיון שלנו ושלי (עיתונאי רכב עד לא מכבר) - אודי A4, מרצדס C קלאס, אלפא ג'וליה. בהגיון של חברת ההשכרה הקיקיונית Noleggiare - טויוטה C-HR!!!
עד כאן. גם לי יש גבול. סירבתי. מי ששוכר רכב לסופ"ש והמטרה היא להינות מנהיגה, ממש לא רוצה קרוסאובר ואוטומט ובטח לא טויוטה.
גם קרוסאובר, גם אוטומטי, גם טויוטה?.... די. זה טו מאץ' בשבילי.
באתי להינות בחופשת סופ"ש, לא להתנהל בעגלה קלסטרופובית של זקנות קפוצות-תחת בבית-אבות סיעודי.
היה משברון לרגע. אין להם משהו אחר.
בסוף גירדו לי מאיפה שהוא ג'יפ קומפוסט. סליחה, קומפאס. אמנם פיאט מחופשת ו- 2X4, אבל זה הרבה יותר מרווח ונוח מטויוטה C-HR ומתנהג טוב יותר כי בכל זאת זה אוטו איטלקי וגם דיזל 1.6 חזק וחסכוני עם גיר ידני וצמיגי חורף (לא צמיגי "כל העונות" המקובלים והחוקיים שם בחורף אלא "צמיגי חורף" פר-אקסלנס. איטלקיים, כאלה שמיועדים לכביש מושלג. על הקומפאס "שלי" הם היו מתוצרת MOMO - לא ידעתי שיצרן האבזרים לספורט מוטורי עושה גם צמיגים - בכל מקרה, הוא עושה אותם ממש טוב. הם צמיגים מדהימים והם ממש כיכבו בכבישי הפאסים המושלגים - זה היה פשוט שוס. עם הנעה קדמית בלבד, הפיאט המחופשת נסעה פשוט מעולה)
עצתי - תזמינו רכב שכור רק מחברות גדולות ומוכרות. אולי עולה קצת יותר, אבל תקבלו בדיוק מה שהזמנתם או משודרג, וייחסכו ממכם עוגמות נפש, המתנות מייאשות וטרטורים בשאטלים לכל מיני איזורי תעשיה מפוקפקים שבסוף נותנים לכם קרוסאובר...
-----------------------------------------------------------------------------------
לגבי ה-DS... DS היא באמת הלקסוס של סיטרואן.
אבל להבדיל מלקסוס שהיא טויוטה עם ריפודי עור וקצת ניקלים אבל באיכות הגבוהה הרגילה של טויוטה, DS היא סיטרואן עם ריפודי עור וקצת ניקלים ואותה איכות מחורבנת רגילה של חברת האם שלה.
חוץ מזה ש-DS היום זה רק קרוסאוברים וזה כבר פוסל אותם בעיני מכל וכל. ה-DS האורגינלית, מכונית חלומותיי, מתהפכת בקברה לנוכח חילול הקודש.
בשביל סופ"ש בהשכרה זה אחלה. מרווח, נוח, מפואר ומפנק. איכות ירודה? למי אכפת. אתם לא קונים את הרכב.
-
ענייני השכרה…נסעתי קבוע לארה״ב גם בשיא הקורונה.
המחסור שם הורגש מאד וקיבלתי גרוטאות ממש.
אני מדבר על המון ק״מ, תא נוסעים מגעיל, גלגלים לא מאוזנים, פרונט לא ישר.
לא רק מחסור בכלי רכב, גם מחסור בעובדים שיטפלו בהם.
זה הלך והשתפר בהדרגה.
במאי האחרון היינו בטיול משפחתי, עמדה שורה של קרייזלר פאסיפיקה מפוארות חדשות לגמרי, רק לבחור צבע. (רכב נפלא, ד״א).
-
שבועיים באוסטריה / גרמניה 1800 ק'מ
אבל זה לא קרוסאובר
מצד שני בתחרות הפאדיחות .. באוקראינה שודרגנו מפיאט טמפה סטיישן לפורד טרנסיט 11 נוסעים ..... התעקשנו עד כמעט תקרית דיפלומטית .. וזלנסקי וביבי התערבו .. קבלנו פיאט פונטו במקום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d7f2ec2ad.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk