-
תגובה: האומנות של לחסוך במשקל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
נמרוד יחס ישר זה לא אומר אחד לאחד, זה יכול להיות אחד לשתיים או אחד לחצי ועדיין להיות יחס ישר.
ואם כך, ההשפעה יכולה להיות אחד לחצי בצריכת הדלק, ואחד לשתיים בהתנגדות לגלגול, בו זמנית.
ההשפעה על צריכת הדלק ועל ההתנגדות לגלגול, לעניות דעתי היא לא אחד לאחד, והיא גם תלויה בהרבה גורמים (לחץ אוויר בגלגלים למשל? או נסיעה בתוואי מישורי או הררי?)
ככלל אצבע אתה צודק, אבל לא במספרים המדויקים, כלומר 10% תוספת משקל לא תיתן 10% תוספת בהתנגדות וצריכת הדלק גם לא במהירויות נמוכות בהזנחת החיכוך עם האוויר.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ההתנגדות לגלגול כמו כמעט כל העבודה שעליה המנוע צריך להתגבר - היא מכפלה במשקל הרכב. נכון שהמקדם הוא אולי 0.1 אבל עדיין.... יחס ישר.
תרצו אני יכול לפתח לכם את כל נוסחאות ההספק מהתחלה עד הסוף - הן כתובות בספרים. אבל זה לא הדיון.
גם לא - האם כדאי או לא כדאי לחסוך במשקל ולא 'מה אכפת לי לעבור את המשקל הכולל המותר'.
זה דיון שפתחתי כדי שנוכל לשתף בדרכים בהן הצלחנו להקל במשקל של רכב הטיולים שלנו. אז בבקשה להתמקד.
אסף.
-
הדיון התפתח... הפך לאם זו שטות גמורה או יש בכך ערך אמיתי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
והתייחסות להערה של pw
גם אני בטנדר מרחק התנעה מלצאת לשטח לכמה ימים בגפי. תכלס לא צריך להעמיס כלום חוץ מאוכל. וזה הדיילי שלי.
בציוד הקבוע יש בין השאר את האוהל הקטן, מזרן, שק שינה קומפקטי ספורק טיטניום מברשת שיניים וסט מנויילן של בגדים להחלפה. זה הוכיח את עצמו כמועיל מספר פעמים כשיכלתי בהחלטה של רגע לצאת לשטח או להישאר באי-שם.
ועדיין אני בסביבות ה2 טון.
בין השאר בזכות בחירה בציוד קל משקל וגם בזכות זה שויתרתי על מה שבאמת לא נחוץ לא מועיל ואני לא משתמש.
נקודות נוספות שעלו כאן - ציוד חילוץ - חוץ מההייליפט ואביזריו אני כבר כמעט מאה אחוז בלי ברזלים לחילוץ. שני שאקלים סטנדרטיים נמצאים שם כדי לסייע למי שיש בפגושו נקודות ריתום שלא מתאימות לסינטטי. זהו. כמו דורון, על כל שאר הברזלים ויתרתי. עדיין הארגז חילוץ הוא הארגז הכי כבד.
כלי עבודה - עברתי ל3/8 מזמן. הסט בבנדולרה די קומפקטית ומכיל הרבה מאוד.
סט 1/2 וסט 1/4 מצטרפים רק בטיולים ארוכים או עם פוטנציאל להסתבך. זה בארגז כלים נוסף שבו יש גם מה שדרוש למשל להחלפת ציריה.
אבל בניגוד לעבר הכלים שאין בהם שימוש נשארו במחסן. למשל בוקסות 3/8 ארוכות אין בכל המידות אלא רק 10 12 ו 13.
גם עזרה ראשונה יש פאוצ' קומפקטי וקל שהוא תמיד בטנדר, ואת הארגז המצוייד מאוד אני מעמיס רק יחד עם הארגז כלים האדום.
אסף.
-
אסף, הקדמתי וכתבתי שייתכן ומסיט הדיון ואתה כפותח השירשור בצדק השבת הדיון למסלולו.
נמרוד, הצלחת לערבב אותי...(בערך).
אחזור לנושא השרשור - שוקל לארגן מחדש את זיווד הרכב שלי - הן משיקולי נוחות ואירגון טוב יותר והן חידוש לשם החידוש ואם כבר אז גם לחסוך במשקל.
כרגע יש מיכל נירוסטה 60 ל' על פני על רצפת תא המטען שמעליו לוח עץ שבחלקו הוא כפול ונפתח למיטת יחיד ברוחב שני שליש מהמושב האחורי.
שוקל לפרק שורת המושבים האחוריים כליל ולפרק מיכל הנירוסטה ומסגרת הברזל שלו. לפרוס לוח עץ אחד לא מתקפל על פני כל השטח האחורי (או אלומיניום עם ציפוי ויניל- לינולאום עיגולים) ואחליף את כבל הכננת לסינטתי + שאקלים סינטתיים.
אין לי צורך במושבים האחוריים (הם יורכבו חזרה רק לטסט).
מניח שזה יחסוך משקל של כ- 50 עד 70 ק"ג
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ההתנגדות לגלגול כמו כמעט כל העבודה שעליה המנוע צריך להתגבר - היא מכפלה במשקל הרכב. נכון שהמקדם הוא אולי 0.1 אבל עדיין.... יחס ישר.
תרצו אני יכול לפתח לכם את כל נוסחאות ההספק מהתחלה עד הסוף - הן כתובות בספרים. אבל זה לא הדיון.
גם לא - האם כדאי או לא כדאי לחסוך במשקל ולא 'מה אכפת לי לעבור את המשקל הכולל המותר'.
זה דיון שפתחתי כדי שנוכל לשתף בדרכים בהן הצלחנו להקל במשקל של רכב הטיולים שלנו. אז בבקשה להתמקד.
אסף.
זה בדיוק מה שכתבתי, יחס ישר לא אומר הרבה, בלי לדעת מה המקדם. סה"כ הגבתי למה שנכתב לפני זה *בתחילת הסטת השרשור*, דברים שעלולים היו להטעות ולכן היה טעם לתקנם. [emoji16]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זה בדיוק מה שכתבתי, יחס ישר לא אומר הרבה, בלי לדעת מה המקדם. סה"כ הגבתי למה שנכתב לפני זה *בתחילת הסטת השרשור*, דברים שעלולים היו להטעות ולכן היה טעם לתקנם. [emoji16]
אתה זה שטועה ומטעה :rolleyes:
יחס ישר אומר שהשינוי באחוזים בתכונה X יתבטא בשינוי זהה באחוזים בתכונה Y. לא משנה מה המקדמים.
Y הוא פונקציה ישירה של X:
Y=F(X)
להבדיל למשל מיחס ריבועי:
Y=F(X^2)
החלק של צריכת הדלק שהוא חיכוכי, שנקרא התנגדות לגלגול, הוא פונקציה ביחס ישר של המשקל. לא משנה מה המקדמים ומה הנוסחאות ומה כל שאר המשתנים והפרמטרים (דרך, צמיגים, נהג, סוג המנוע, איכות הדלק, צפיפות וטמפרטורת האויר וכו וכו'):
הכפלה של המשקל, תגרור הכפלה (בדיוק) של ההתנגדות לגלגול.
מהירות הנסיעה היא דוגמא ליחס ריבועי, ההתנגדות האווירודינמית עולה פי 4 כשהמהירות עולה פי 2 (וגם פה יש מקדמים כמו צפיפות האויר, שטח הפנים ומקדם הגרר של הרכב).
הניואנס שרני גרר אותנו אליו, הוא שככל שהמהירות עולה, הגרר האווירודינמי נהיה יותר משמעותי. אם לוקחים את כל המקדמים בחשבון, במהירויות נמוכות (10-20 קמ"ש) הגרר האווירודינמי זניח. לכן במהירויות כאלו, תוספת אחוזית במשקל מתבטאת בדיוק באותה תוספת אחוזית בצריכת הדלק. במהירויות גבוהות, זה לא משתפר - פשוט יש עוד רכיב שמעלה עוד יותר את צריכת הדלק, והוא נהיה דומיננטי: זה הגרר האווירודינמי (בתלות בכל המקדמים למיניהם, יוצא שעבור מכונית הגרר האווירודינמי משתווה לחיכוכי בסביבות 100 קמ"ש).
כל הדיון הזה די ברור מאליו כשחושבים עליו, ועדיין תמיד מפתיעות ההשלכות. למשל, שמי שמתעניין בביצועים, עבורו הורדה של 10% במשקל שקולה, ממש, להוספה של 10% בהספק המנוע. אנשים יכולים להשקיע המון כסף, ולפגוע באמינות, כדי להגדיל את הספק המנוע ב10% - ובאותה קלות, אי התקנה של 200 קילוגרם תוספות על ג'יפ ששוקל 2000 ק"ג, תביא אותם בדיוק לאותם ביצועים, ותחסוך גם כסף.
או למשל, שהעמסה של מאות ק"ג על רכב שקולה לחלוטין מבחינת עומס ובלאי על המכלולים לעלייה במידת גלגל. אבל יש פה בפורום אנשים שיזהירו אותך מעליה של 2 אינץ' בקוטר גלגל כמו ממגיפה, אבל יעמיסו על הרכב ארונות של ציוד חילוץ, אוהלי גג, פגושים כבדים, מיגונים ומדרגות. הציריה לא יודעת למה היא חווה מומנט פיתול גדול יותר.
-
נמרוד. במקדם 0.1 עליה של אחוז במשקל זה עליה של עשירית אחוז בעבודה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה זה שטועה ומטעה :rolleyes:
יחס ישר אומר שהשינוי באחוזים בתכונה X יתבטא בשינוי זהה באחוזים בתכונה Y. לא משנה מה המקדמים.
Y הוא פונקציה ישירה של X:
אני כנראה מסביר ממש גרוע [emoji16]
אבל אני לא טועה, וגם כאן כתבת משפט שהוא מקרה פרטי של יחס ישר (1:1 הוא המקרה הפרטי), אבל אינו נכון ככלל. זאת בדיוק הטעות שתיקנתי מלכתחילה. מכיוון שננזפתי על הסטת הדיון כבר פעמיים בשרשור זה, לא ארחיב אבל ראה את תגובה 127 מעליי..
-
-
אם אפשר, אחרי שכולם מבינים שחיסכון במשקל = חיסכון בהכל (בלאי דלק צמיגים זמן וכסף) נחזור לנושא.
שלמה - מה שאתה מתאר נשמע הגיוני. עצם זה שאתה עובד במקום מסויים מלוח עץ כפול לבודד זה כבר טוב. תסתכל על העבודה של אורי זו דוגמה טובה לזה שאפשר לחסוך עוד בעזרת חורי הקלה (אויר שוקל פחות מעץ).
המיכל נירוסטה - כמה שוקל? אפשר להפוך אותו לחלק מבני מהקונסטרוקציה?
אסף.
-
2 קבצים מצורפים
אסף,
יש לי תחושה שאתה כנראה מכיר את עולם הbackpacking ועולם האולטרילייט. זו דוגמא מסגנון הbikepacking לרכיבת שטח (בשונה מtouring)
בתמונה ציוד ל2 לילות שכולל:
אוהל, יריעת פוטפרינט וכיסוי, מזרן, שק"ש, פק"ל קפה (שמשמש גם להכנת אוכל), כסא, ציוד תיקונים בסיסי, עזרה ראשונה, כלי רחצה, 3 ליטר מים (על האופנים יש ליטר וחצי. לא רואים בתמונה פאוץ' מותן עם ליטר וחצי מים. בטיולים שאין מקורות מים למילוי יילקח תיק עם מקום ל3 ליטר). gps, פנס דרך, פנס ראש, powerbank, מטען, מגבת, בגדי שינה, מעיל פוך, בגדי רכיבה ארוכים ללילה (הקצרים עלי), מעיל גשם.
הטיול הספציפי הזה עובר באזור מיושב שאין בעיה לקנות אוכל ולמלא מים. כרגע על האופנים יש ארוחת ערב להכנה מהירה וחטיפים לזמן הרכיבה. יש מקום לעוד כמה סנדויצ'ים בפאוץ' הקדמי.
זה מסוג הציוד שהמשקל שלו בטל בשישים כשזה נוגע לרכב שטח (סט בוקסות ישקול כמו כל המערכת שינה..), אבל אם זה מעניין מישהו, אז אפשר לצמצם מקום ומשקל גם בציוד הזה.
-
אני בהחלט נוטה לאמץ ציוד מעולם התרמילאות גם לרכב. בתור דוגמה מי שמטייל איתי יודע שכשאני לא עם המשפחה, כלי אוכל שלי מתמצים בספורק טיטניום וקערת אלומיניום. מי צריך יותר מזה? ולמי יש כוח לשטוף הרבה כלים כל יום? באנו לטייל.
גם מזרנים כמו שהזכרתי קודם שניים מהארסנל המשפחתי הם מזרונים מתנפחים של תרמילאים. קניתי אותם עבור הנוער אבל כבר השתמשתי בעצמי....
אז זה כיוון טוב. ציוד תרמילאות 'קלה' שהוא טוב - ולא חייב להיות מהקטגוריה הסגפנית של בייקפקינג - יש מקום לאמץ גם לרכב. יש המלצות ממוקדות? דברים קלים ואיכותיים שיחליפו דברים כבדים.
אסף.
-
לחילוץ עצמי, אפשר לחסוך עשרות ק"ג עם "כננת גלגל".
כבונוס מקבלים יכולת חילוץ גם קדימה וגם אחורה, וגם העלות מצחיקה.
https://www.amazon.com/Favorite-Trad...s%2C293&sr=8-3
https://www.ebay.com/str/bogoutau?no...caAlsAEALw_wcB
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מתנצל מראש..
זה דראק-מיט-דראק..
נדיר שתגיע לזויות המושלמת לעבודה כדי שזה מתלפף על הגלגל ולא על המתלה.
קצת בוץ, והכל נהייה עיסה מחליקה מלופפת על המכלולים של הרכב.
-
נכחתי לפני כ20 שנה בהדגמה של כזה (טל והדס ניסו למכור את הגירסה שלהם) בתנאים של דיונה מושלמת (שהיום היא אתר בניה). היה לא פשוט....
אסף.
-
זה לא כננת, אבל אולי מתאים לרכב בודד ללא כננת בשביל חילוץ במכשול נקודתי של כמה מטרים. גם אם זה ייקח קצת יותר זמן ומאמץ, אבל בסוף יעשה את העבודה, זה כנראה עדיף על הזנקת מחלצים.. ו"הערך הקלורי" הנמוך די מייתר את הדילמה אם שווה לזרוק את זה בבגאז' או לא.
-
בתנאי כמובן שמשתמשים בשניים בו זמנית, או שיש סרן נעול.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זה לא כננת, אבל אולי מתאים לרכב בודד ללא כננת בשביל חילוץ במכשול נקודתי של כמה מטרים. גם אם זה ייקח קצת יותר זמן ומאמץ, אבל בסוף יעשה את העבודה, זה כנראה עדיף על הזנקת מחלצים.. ו"הערך הקלורי" הנמוך די מייתר את הדילמה אם שווה לזרוק את זה בבגאז' או לא.
יש לך נסיון מעשי עם זה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מנסיוני הערך הקלורי אינו נמוך.
ובשימוש עצמי זוג מקסטרק ודומיו יעילים יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש לך נסיון מעשי עם זה?
אין, הרעיון מצא חן בעיניי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
מנסיוני הערך הקלורי אינו נמוך.
ובשימוש עצמי זוג מקסטרק ודומיו יעילים יותר.
מה זאת אומרת לא נמוך מניסיונך? זה לא נתון משקלי ברור?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אין, הרעיון מצא חן בעיניי.
כדאי לציין את זה כשממליצים..
-
כשממליצים כן, אבל לא המלצתי [emoji16]
סהכ העלתי רעיון וכתבתי מה לדעתי יכולים להיות היתרונות שלו, בדגש על נושא השרשור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מה זאת אומרת לא נמוך מניסיונך? זה לא נתון משקלי ברור?
אני בעיקר מדבר על כננות גלגל שלא מהשוק האזרחי, הן היו שוקלות כמעט כמו עודנאיזה גנט מבגסוגת אקזוטית של יצרן קצה.
-
אתה מתכוון למשהו בסגנון ה-bushwinch?
-
אם הזכרת את bushwinch אז הדבר היחיד מהמגוון שלהם ששווה לדבר עליו בעולם שלנו הוא העוגן שלהם. מרשים מאוד.
אסף.
-
בטיול הלפני אחרון שלי, או בדרך לטיול האחרון, נשברה לי תושבת בולם עליונה אחורית.
לאור זה שהבחנתי בזה רק כשישבתי נמוך מול הג'יפ, אני מגיע למסקנה המתבקשת : בסופה עם קפיצים מקוריים, ובולמים גמורים, אפשר לוותר על הבולמים ולא מרגישים בהבדל.
כמה קילו זה?
* למען הסר ספק, וכביטוח בפני חסרי חוש הומור, אין זו המלצה לנסוע בסופה בלי בולמים או בכלל לנסוע בסופה.
-
זה הפך גם ככה לשרשור בדיחות.. תרגיש חופשי
-
למי שמתלוצץ .. ומתעקש לקחת את כל הבית לטיול .. הנה כיוון מעניין.
https://inspiringdesigns.net/semi-tr...ith-balconies/
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
האומנות של לחסוך במשקל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש משהו בסגנון אם כי לא כזה מפואר לוויל סמית. אם אני לא טועה הוא ציין עלות של מליון דולר פלוס לכזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro