-
תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
עוד לא הראו פה סינגל אינדורו שאינו מונו שוק.
נניח מישהו עם XT500/550
Dr500/250
XL500S
XR500
אני אחרי זמן מה עם XT500 (שאלוהים יעזור להם כמה היה קשה להתניע) עברתי למונושוק הגדול הראשון שהיה לי (בגיל 17)
XR500R כזה.
געגועים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cd6d086d93.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
1 קבצים מצורפים
ה-DR600 הכי יפה שהיה בארץ..
חבל שאיכות התמונה מסתירה את זה [emoji16] קובץ מצורף 144097
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
נשברתי ופתחתי האלבום….
ב1994 הייתי בהתלבטות בין KLR600 חדש לפלף לבין DR650R 93 פחות לפלף.
הDR ניצח
הייתה גם נפילה מאוד כואבת ב1996…בערבה בה הגרביטציה ניצחה, בתמונה התחתונה אני רחוק רחוק באיזור הטרקטורון שברקע, כמה עשרות מטרים מהאיזור בו נפרדנו הDR ואני שלא בטוב סביב 100 קמ״ש ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8363fd78b9.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...49a3f162c4.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עוד לא הראו פה סינגל אינדורו שאינו מונו שוק.
נניח מישהו עם XT500/550
Dr500/250
XL500S
XR500
הDR250 של אמצע שנות השמונים היה עם מונושוק: http://fullgaz.co.il/%D7%A0%D7%95%D7...C%D7%99%D7%9D/
זה היה האופנוע האמיתי הראשון שלי, אחרי הווספה.
-
1 קבצים מצורפים
נמצאה עוד תמונה של היפיוףקובץ מצורף 144098
-
1 קבצים מצורפים
לפעמים הסינגל הוא רק שחקן משנה
קובץ מצורף 144100
ועם סינגל 17 כ"ס (בגובה פני הים), עם שני רוכבים ובמשקל כולל 370 קילו, אפשר לטפס (בקושי) לגובה 5400 מטר
קובץ מצורף 144102
-
Dr250 שלי וdr500 של חבר, בטיול ברמת הגולן.
https://imageshack.com/i/pmPYBzTkj
- - - Updated - - -
בראלי של שועלי שמשון. לא זוכר את הסיפור המדויק, אבל נדמה לי שבשלב הזה האופנוע של חבר שלי הושבת, ומשם גררתי אותו לסיום עם חבל.
https://imageshack.com/i/pnj9vbxtj
-
הערב עוד סיבוב. הבת הגדולה העירה אותי משנת היופי שלי, וביקשה לצאת. בית ניר- צפית- שדות מיכה- עגור, ועל הכביש הביתה. כ50ק"מ.
שתי הבנות הגדולות מבררות על הוצאת רשיון רכיבה, ואני כבר מתחיל לבדוק ברשת קיטים של הנמכה מתכווננת. עבורי האופנוע בגובה נוח, אבל להן, כ155ס"מ, הוא בלתי אפשרי.
טלי הפתיעה אותי היום בשיחת טלפון. דיווחה שהטיול בשטח אתמול היה סבאבה, אבל הדרך חזרה על הכביש היתה כיף אדיר.
נותרתי ללא מילים, מנסה להבין איפה טעיתי.
https://imageshack.com/i/pmG8slzDj
-
2 קבצים מצורפים
Xt500 1996
שנת 2004
המון מומנט, המון משקלקובץ מצורף 144105קובץ מצורף 144106
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
אני קצת (הרבה) מפחד לתת לבן שלי להוציא רשיון לדו גלגלי, בעיקר בגלל הסטטיסטיקה....
-
מה זה לתת? מי שיכול להוציא רשיון a1 הוא כבר אדם בוגר והוא לא צריך לקבל אישור מאף אחד.
יש להן כבר רשיון להרוג (בצה"ל) אז מי אנחנו שנקבע להן איזה סיכון לקחת בחיים?
אנחנו יכולים לומר את דעתנו, ולנסות לכוון. והן יודעות את דעתי, שאופנוע זה נהדר, לשטח בלבד, וגם שם עם המון שיקול דעת ומתינות. כשזה האופנוע שנקנה בכספי, גם מותר לי לקבוע שהן לא נוסעות אתו יומיומי על הכביש. מקווה שהן יקבלו וילכו באותה דרך גם אם יחליטו לרכוש אופנוע משלהן. מאמין שזה מה שיקרה.
כשזה השימוש הסטטיסטיקה משתפרת פלאים.
-
לדעתי לא נכון להתחיל לרכב ישר על אופנוע כזה.
צריך לצבור נסיון על כלים קלים וחלשים בהרבה.
לא צריך להכביר מילים. אני משוכנע שאתה מבין למה.
-
כמו בשאר התחומים, גם כאן - קורסים, הכשרות וכמה שיותר. שטח וכביש. וכמובן, לא לזלזל במיגון
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
את הרישיון נהיגה לאופנוע עד 50 סמ"ק הוצאתי בגיל 17 אחרי מאבק ארוך, מתיש ועקבי מול ההורים שלי שבסופו הפשרה שהושגה (הרבה בתיווכו של אחי הגדול שהיה עמוק בתחום) הייתה שאני רוכב רק לבית ספר ורק בשטח. הלוגיקה המובילה שלי אחי הגדול הייתה - אתם לא תתנו לו עכשיו, הוא עוד שנה לא יצתטרך אתכם, יוציא רישיון לאופנוע 500 ויעלה לכביש בלי ניסיון.
וכך נפרצה הדרך ל - DT 97 רוצחתת שיחד בילנו הרבה במדבר יהודה ושבילי הרי ירושלים. אגב לא לפני שקיבלתי משימות קריאה של כתבות מחוברת מוטו בהם:"בכביש היה שפן" ועוד תורת רכיבה מפי טל שביט (ז"ל) וגידי פרדר כך שהתשתית בנושא הונחה נכון.
יש לנו במשפחה תמונה מיתולגית מאותה התקופה של שלושת האחים אחד ליד השני, אני על הDT אחי הגדול (האמצעי) על XR250 והאח הגדול על DR350 עם האגזוז סופרטרמפ המיתולוגי.
אחרי הטיול של אחרי הצבא קניתי DRZ400 שליווה אותי עשור בערך.
היום לא נעים להגיד יש לי האסקי ("אדומה") 250 מודל 2010 שנרקב וקומל לו בחצר....
-
ראתי כמה פרסומים וסרטונים של הדרכות רכיבה בישראל.
לאורן, ויתכן שפספסתי משהו, לא חושב שיש אפילו מדריך אחד שידריך את מה שלטעמי חשוב. הכול מכוון לאקסטרים, הכול זה התמחויות, וכל הדיונים שהיו לי עם אופנוענים, אושיות ככל שיהיו, הסתיימו בזה שחשבתי שהם טועים בענק. עם חלקם הדיון לא הסתיים בהכרעה, כי הם נהרגו (כמובן.... לא באשמתם... אני ציני) .
זה תלוי כמובן מה המטרה. אם זה לנצח בתחרות, או את השותף שלך לשביל, זה סיפור אחד. אם זה להנות מהרוח על הפנים ומהנוף, לאט, לא חושב שיש אפילו הדרכה אחת מתאימה בישראל. מה שיש רק מעודד את האקסטרים, (שזה סבאבה, למי שמחפש את זה, ומוכן לשאת בתוצאות).
אבל הכול בסדר. יש להן אבא שיעביר (וגם העביר ומעביר) את מה שחשוב בעיניו.
-
אחד הדברים שאני זוכר מ- "אופנוען מאומן" הוא תרגול מעשי ומבוקר (במגרש חנייה ריק) של נעילות גלגלים. כן, גם קדמי. זה חשוב כדי לא לאבד עשתונות ולנהוג נכון אם זה קורה.
אם אתה מדריך אותן, אז תתחיל במשטח כורכר במהירות אפס.
ההתנהגות לגבי גלגל שננעל שונה בין קדמי לאחורי: קדמי שננעל צריך לשחרר בעדינות בהקדם. אחורי שננעל, אם האופנוע לא בקו ישר, עדיף להשאיר נעול עד לעצירה מוחלטת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
טלי הפתיעה אותי היום בשיחת טלפון. דיווחה שהטיול בשטח אתמול היה סבאבה, אבל הדרך חזרה על הכביש היתה כיף אדיר.
נותרתי ללא מילים, מנסה להבין איפה טעיתי.
לפני הכל, תיקנה מגפיים טובות. אתמול. זה רק עניין של זמן עד שהם תשלמנה את עצמן.
להיות מורכב בשטח זה זוועה לטעמי.
בכביש הכל מתחבר יותר טוב ויותר נשלט למורכב, הגב התחתון לא חוטף מכות כל הזמן - הגיוני מאוד הפידבק שקיבלת.
-
יש מגפיים, יש מיגונים, אבל לא אכנס כאן לעניין המיגונים. אם אגלה את דעתי בעניינם אני מודח מהפורום.
לגבי טלי/שטח/כביש, זה משהו אחר לגמרי. בשטח נסעתי מאוד מונוטוני ואיטי. היא כנראה השתעממה קצת, בעיקר בגלל שלא היתה חוויה נופית- חושך.
בכביש היא אהבה את התאוצות וההשכבות, שגם הן, בואו, היו סופר מתונות, אבל יותר מהשטח.
-
מוזמנים לפתוח שרשור חדש על מיגונים. אני לא אפריע. גם לא אצטלם יותר בסנדלים.
-
1 קבצים מצורפים
בפינת הנוסטלגיה, אם ללכת עוד קצת אחורה בזמן.. בתמונה סבתא שלי על Rudge 500 משנות ה-30', ללא מיגון..
ויש גם חידה שקשורה לאופנוע המיוחד הזה ולשרשור:
יש מאפיין טכני משותף ל-dr600,xt600,xr600, אשר הופיע לראשונה על ה-Rudge 500 (למיטב ידיעתי).
תוכלו לומר מהו?
רמז: ב-dr650 זה לא קיים.
קובץ מצורף 144113
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
half compression?
לא
-
שני פתחי פליטה ביציאה מהראש, לצילינדר בודד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שני פתחי פליטה ביציאה מהראש, לצילינדר בודד.
יפה מאד, לא חשבתי שהתשובה תגיע כל כך מהר. איך עלית על זה?.
-
לפי הרמז. זה אחד ההבדלים הדומיננטים בין הdr 600 ל650. גם xr600 היה לי, אז אני מכיר טוב (מדי:( ) את הסעפת שלו, ומשם בדיקה קצרה ברשת לגבי השניים האחרים.
-
כן, התלבטתי אם לתת את הרמז, בסוף נתתי כי ברודג' המערכת שונה, שתי היציאות הולכות לשני אגזוזים נפרדים ואז אפשר בטעות לחשוב שמדובר בטווין.. חשבתי שזה יהיה קשה מדי [emoji16]
דרך אגב אופנועי רודג' היו חדשניים בהרבה תחומים, למשל: לראשונה נעשה בהם שימוש בסוג של גיר רציף (נקרא multi); לאופנועי תחילת המאה היה יחס העברה יחיד, וזה היה שינוי גדול שגם עזר להם לזכות במירוצים חשובים. זה גם עבד טוב בזכות פטנט ששמר על אורך רצועה קבוע, על ידי שינוי בגלגלת האחורית במקביל לשינוי בגלגלת הקדמית).
פטנט נוסף היה בלימה משולבת של בלם קדמי ואחורי, פיצ'ר הגיע לעולם האופנועים "רגילים" באיחור של עשרות שנים..
ועוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בפינת הנוסטלגיה, אם ללכת עוד קצת אחורה בזמן.. בתמונה סבתא שלי על Rudge 500 משנות ה-30', ללא מיגון..
טוב, עכשיו דברים מתחילים להסתדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גם לא אצטלם יותר בסנדלים.
אתה מפספס הזדמנות לקריירה שלישית בתור דוגמן בהונות.
רק אומר.
-
אני מסכים אתכם ש"הילד" כבר יכול להחליט לבד אם לקנות אופנוע או לא (הוא כבר מחליט על 40 חיילים תחתיו...) וגם יש לו מספיק כסף והכנסות לממן את זה.
אבל.. אנחנו ההורים עם ההשפעה ההולכת ומתמעטת על הילדים שגדלים יכולים להשפיע למשל ע"י קניית רכב לילד.
אני גם בטוח שכולכם כרוכבים מנוסים שעשו גם הרבה שעות כביש ולא רק שטח מודעים לסכנות על אופנוע וגם לסטטיסטיקה. קשה להתחמק ממנה (דוגמא מהג'יפים: לנדרובר מטפטף, לנדקרוזר נגנב, גם סופות נגנבות, טרופר שובר מוטות הגה. בסוף זה קורה). באופנוע מספיק פעם אחת "שיקרה" והחיים משתנים. לרעה, תמיד...
אני רוכב מתחילת שנות השמונים. אז עם קסדת קלימרו, סנדלים, בלי מיגונים, תאורה חלשה ובולמי תוף. היום כבר השתכללתי. אבל ה"השתכללות" שלי היא אפסית לעומת ההתדרדרות במוסר הנהיגה בכבישים כיום, במספר הרכבים, בלחץ של הנהגים ונהגי האוטובוס להגיע מהר ולחסוך 2 דקות.
מה אגיד לכם, זה בעייתי מאוד. מסוכן, ופחות תלוי ברוכב אם תהיה תאונה או לא. אז מה עושים, ממעטים לרכב בכביש ורוכבים יותר בשטח. מרמים קצת את הסטטיסטיקה. זה טוב, זה נחמד אבל גם זה לא BULLET PROOF. ולכן אני מעדיף שהבן שלי יאמץ את תחביב הג'פאות שלי ולא את תחביב הרכיבה. אם הייתי גר בישוב קטן בדרום הארץ, אולי זה היה שונה. אבל בכרך הגדול לא מתעסקים עם הסטטיסטיקה.
רכיבות טובות ובטוחות לכולם!
-
טלי הכניסה אותי להתלבטות רצינית: נסעה לסופ"ש לאילת עם האיוניק ותפוח הגרירה, והשאירה אותי עם ההתלבטות אם לנסוע לטייל בדרום עם ההיילקס ולהגיע למפגש, או להמשיך להסתובב באיזור הקרוב עם המטאטא החדש.
יצאו מזה עוד שני טיולים, אחד בנחל שקמה בואך שדרות והשני בדרך הפטרולים מאיזור בריכת צאנן ולכיוון צור הדסה.
אני מנצל את השעות החמות בבית לטחינת סרטוני הדרכה, ואת שעות אחר הצהריים ערב לטיול עם שילוב תרגול. זה משהו שמעולם לא עשיתי עם אופנוע: ייעוד זמן משמעותי לתרגול טכניקות, עם הרבה חזרות. כל השנים פשוט טיילתי, והתמודדתי אד-הוק עם מה שנקרה בדרכי.
https://imageshack.com/i/pmXfPwcmj
https://imageshack.com/i/pn3bBakKj