הם לא מוכרים למס.
אסף.
Printable View
הם לא מוכרים למס.
אסף.
שכיר שמקבל החזרים על הרכב מהעבודה, למרות שלא עובד עם הרכב.
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
נכון אבל שאלת למה השוק מתמחר פולסייז שגילו מעל 5 שנים כל כך נמוך יחסית למחירו החדש והסיבה היא בין השאר חשבונאית והפחת עליו שהוא הוצאה מוכרת במשך 5 השנים הראשונות. לאחר מכן כבר אי אפשר לדווח את הפחת כהוצאה. ולכן עסק שקונה או מחזיק פולסייז יעדיף חדש יחסית ולא משומש ומכאן צד הביקוש יורד וצד ההיצע עולה.
בהיילקס אין את ההיבט הזה בכלל ולכן הוא מראש לא במשחק הזה ונהנה מירידת ערך 'רגילה' שלא לוקחת את ההיבט הזה בחשבון.
אסף.
הראם משחק לפי החוקים שרוב הרכבים בשוק הישראלי משחקים בו. זה לא שהביקוש קטן, זה פשוט שלטויוטה יש ביקוש מאוד גבוהה.. אין לי ספק בזה שהיילקס רכב מוצלח ואם היו שמים לי היילקס וראם מאותו שנתון מול העיניים באותו מחיר, הייתי בוחר בהיילקס. אבל בתור משומש לא הייתי משלם עליו פי 3 וגם לא פי 2.
Sent from my 2201116TG using Tapatalk
עפר, נשמע שאתה רושם מחוסר ידיעה, יצא לך לנסוע על פולסייז(ראם במקרה שכאן) בשטח?
איזה מקומות/צירים?
+1 להגבהה וצמיגים נורמליים.
ועם עגלה בת 20 זה לא יקרה? ומה המחיר של טורבו, גיר או מנוע ללנדקרוזר או פטרול?
אף רכב לא חף מתקלות, יש יותר ויש פחות, אבל די לבחוש בקלחת הזאת, תאמינו לי מה שהוצאתי ב 20 שנה האחרונות על 4x4 חכולתי לקנות דירה נחמדה, לא מגזים, יש לנו תחביב, כל תחביב עולה כסף, לא מכיר אחד שלא עולה, לפעמים התחביב הזה שנקרא 4x4 עולה קצת יותר, זה מה יש.
קודם כל בשנתון של ראם שמדובר ומכוון כאן רובם כבר מעל ל 200k קמ, אני יודע מה השמועה אומרת בשוק, "ב 150k תתכונן לשיפוץ גיר", לדעתי חארטה בפיתה, כמו בכל רכב תקפיד על טיפול בזמן ובדיקת מצב הנוזלים, אל תסמוך על המוסך שיודע כי הם לפעמים ממלאים יותר או פחות ממה שצריך,(יש מדיד גם לשמן גיר) ותאריך את חיי המכלולים שלך, ולגבי הטורבו זה בעיקר ה"מפעיל", ואפשר ורצוי להביא הכל מחו"ל לבד, ולטפל לבד אז בכלל, בסוף זה הרכב שיש בו הכי הרבה מקום בתא מנוע מבין השלושה, השאר הם v8 ועוד יותר יקרים לתחזוקה.
לא קשור ולא מעניין, העיניין פה הוא נטו יחס המחיר לשנתון הגבוה+ המקום והמרחב מחייה בקבינה ובארגז.
+100
כותב מידיעה?
אני יכול להגיד לך שהראם שהיה לי על 35" אכל כמו הפג'רו דיזל 2008, 1 ל 7 או 8.
עבירות היתייחסתי בתגובות קודמות.
נוחות, תלוי לאיזה תחת מתייחסים ואיך אתה מתאים את המתלים לעצמך.
שוב, בסוף זה טנדר, וכמו כל טנדר "ג'יפ" הוא לא יהיה בחיים.
רק ונדורה!!!
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
רק עוד נקודה קטנה בנוגע ל"מוכר במס".
נכון, הרכב מוכר באופן מלא וכך גם ההוצאות והמע"מ אבל הרבה עצמאים קטנים נפלו על מילת הקסם הזאת. רוצה לומר הרבה פעמים המס לא מספיק שמן מכדי שיהיה במה להזדכות. נקודה ששווה לבדוק מול רואה חשבון.
Sent from my V10 using Tapatalk
נסעתי בשבילי הנגב כנראה הרבה פחות מרוב הכותבים פה אבל אני יכול לתת דוגמאות למקומות שפולסייז יתקשה לעבור. למשל, רק בין מעלה מנוחה לתלם עשת דרך עמק הדממה יש לפחות 2-3 מעברים צרים בסיבוב/זוית בטן שבעין נראים לי בעייתיים למעבר. אפילו הכניסה לעמק ססגון יש קטע צר בסיבוב, במעלה שחרות יש קטעים כאלה, וזה ככה בשליפה מהראש. ויש עוד הרבה ערוצונים ושבילונים מחוץ לשמורות, שאינם חלק משבילים ראשיים שאפשר מראש לשכוח מהם. שלא לדבר על אזורי הרי יהודה ושומרון שם לדעתי אחוז גדול מהשבילים לא עבירים בגלל סיבובים הדוקים בין גזעי עצים וסלעים.
לפחות ככה אני מעריך, אולי אני טועה כי לא ניסיתי לעבור בהם עם פולסייז.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
זו לא היתה המלצה לעצמאים לקנות. זה דיון של גבע שהוא שכיר. זה היה הסבר לנמרוד לגבי ירידת הערך המשמעותית יחסית להיילקס אחרי 5 שנים.
אסף.
אהוד, ספציפית במקומות שכתבת נסענו בטנדר פורד לפני כמעט 20 שנה. לא נרשמו דרמות.
אסף.
אם זה ההסבר אסף, יש פה סוג של ארוחה חינם למי שהחסרונות והיתרונות הפונקציונליים מסתדרים. לך על זה גבע!
אני מצטט תגובה קודמת שלך בשרשור הזה אסף:
"לענייננו - טיילתי בכל הארץ בכל מקום עם פורד 250 שנת 99 על 33 ונעילה אחורית.
הוא היה קל יותר בהמון וקטן יותר בצורה משמעותית מהפולסייזים של ימינו. הרוחב שלו היה בערך כמו דיםנדר חדש או ברונקו נגיד.."
סוף ציטוט
אני מניח שהתכוונת לפורד הזה?
אתה בעצמך אומר שהוא לא דומה לפולסייזים הגדולים.
דיפנדר או ברונקו חדשים עוברים בקלות במקומות האלה. ראם 350? אני לא בטוח.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ואוו, כתבתם מלא :)
שחררו את גבע, מדובר ברכב שטח ראוי - מאוד.
קובץ מצורף 144299
כמובן שיש חסרונות, אבל יש המון יתרונות ודווקא מרחק הסרנים הוא אחד מהם, ברוב המקרים.
אחרי הרבה שנים שהייתי נאמן לרכב אחד, הגעתי למסקנה שהחיים קצרים וצריך לנסות כמה שיותר :cool:
גבע - תתחדש! מקסימום לא יזרום, תחליף
אהוד, הסקת נכון. וזה עדיין אורך 6 מטר ומרחק סרנים ורדיוס סיבוב בהתאם. ולגבי הרוחב.... בא נאמר שכמו שאתה בטח יודע בשטח האש הזה מתאמנים גם עם האמרים ולא שמעתי תלונות על הרוחב.
אני יותר כיוונתי למשל לנקודות ספציפיות בערוד שבתלות בשטפונות זה יכול להיות על המילימטר, או לעליה-סיבוב-ירידה לפני המפל באנקה.. ועוד כמה כאלה.
אסף.
מבין מה שאתה אומר, היינו שם והתפכחנו.
אני מציע לך לבחון את זה מזוית אחרת,
לא תוכל לשים בקבינה 2 כלבים גדולים יחד עם ילד קטן.
לא מבחינת המקום ולא מבחינה בטיחותית.
זה משאיר לך את הארגז.
לשים כלב בארגז פתוח בטיול שטח זה להתאכזר אליו.
הם מתייבשים יותר בקלות, הטלטולים והאבק.
וזה כשהם על הציוד ורתומים כי הם מתישהו עפים מהארגז.
אל תגיד ״הם יודעים להיות בארגז״, כי זה פשוט קורה מידי פעם, ראיתי את זה קורה.
לארגז סגור עם חלון פתוח יש נטייה לייצר שאיבת אבק פנימה, וזה עוד יותר קשה להם.
במקומך, הייתי מחשב מחדש את העוגנים הכי חשובים לעתיד, ומשם מתחיל לבדוק איזה רכב יכול להתאים לשנים הקרובות.
ד״א, הדרישות לרכב לשני מבוגרים+2 כלבים בקבינה זה כמו שני מבוגרים+שני ילדים.. אז לפחות לזמן הקרוב אתה מסודר ביעד מינימום להשגה.
נקודה אחת למחשבה מבדיקות שאני עשיתי,רוב הרכבים נמצאים אצל חברות /עצמאיים,הם היו פטורים מתשלום מע"מ, אבל אדם פרטי שקונה מהם לא, ולכן על סכום הקניה(עריכה :סכום הקנייה המפורסם, כי זה מה שהמוכר רוצה בכיס) לרוב צריך להוסיף מע"מ, כי פתאום נזכרים שאין לך (אדם פרטי) אישור ניקוי מס במקור (ערכתי גם פה)
מקווה שאני טועה בממצאים שלי .
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
בעל עסק שרוכש/מוציא כסף צריך חשבונית-קבלה להוכיח רכישה ="הוצאה", בעבר מכרתי טנדר סובארו לקבלן, וזכרון דברים הספיק לו לצורך הוכחת ההוצאה, לא ידוע כמה זה חוקי בימינו.
אינני עצמאי ואינני מנהל חשבונות או רואה חשבון, הנתונים שציינתי הם על סמך מידע מחבר שעוסק בהנהח וכל תשובה שלו נגמרת ב"זה תלוי בגורמים נוספים" הכל שם נא במשחק בתחום האפור
על המע"מ עוסק מורשה/חברה מזדכים.
רכב מסחרי נחשב כהוצאה מוכרת במס הכנסה מהשקל הראשון.
אבל כמו שנאמר פה, הרבה פעמים אין לזה משמעות כי גם כך בדוח רווח-הפסד
לא מגיעים לסכומים שמשלמים מס (מכניסים לשם גם חשבונות מים/חשמל ארנונה לפעמיים גם חלק
משכר הדירה ועוד ע"פ הדמיון של הרואה חשבון) ושמתווספים ילדים למשוואה
אז גם מקבלים נקודות זיכוי, ואז תשלום מס הכנסה מתרחק אפילו יותר.
לכן שווה לבדוק טוב את הנתונים שלך למס הכנסה לפני שנותנים נקודות
לשיקול של "פטור ממס הכנסה מהשקל הראשון".
מהבירור שאני עשיתי בזמנו וגם כך מספר חברים עצמאיים לרובם לא משתלם
להחזיק פולסייז מבחינה כלכלית. כמובן שלפעמים זה מה שצריך למטרות העבודה
אגב גם על רכב שאינו מסחרי ניתן לקבל הכרה של 15% (מקווה שהמספר מדויק,
וכנראה שלא) בהוצאות לצורכי מס
אבל הדיון הוא לא על זה. פותח הדיון שכיר. הנושא של המיסוי עלה רק כהסבר לירידת המחיר לאחר 5 שנים.
אסף.
טוב אחרי הדיון הארוך על הראם או לא ראם.
נתקלתי באקסית מיתולוגית ולא יכלתי להתאפק.
מבחינת צרכים, זה יספיק ל3-4 שנים אם לא ירדו כלבים מהמצבה המשפחתית( הם כבר בני 10).
נרכשה ההיילקס הקודמת שלי מהבחור שקניתי ממנו, זו שפתחתי עליה בעבר שרשור ברידרס ריידרס.
מצורפת תמונה של הכלה החדשה/ישנה/חוזרת ובעלת הרכב האמיתית בסופה ביום הגניבה( היא טרם אישרה את הרכש)[IMG][/IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8a1ed5c556.jpg
בשעה טובה, סע בדרכים משובשות
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הבנתי אותך,מה שאתה אומר זה שאם מישהו אי פעם יחשוב לגנוב אותו, תוכל להדביק את הגנבים גם בריצה [emoji1787] (סליחה על הציניות)
תתחדשו ותהנו!
7.5 אבל הכלבה שמנהלת את הבית נושקת ל10
תתחדש, אחלה היילקס...
מחכים להמשך השרשור על הבנייה שלה
Sent from my iPhone using Tapatalk