נכתב במקור על ידי
סולי
1+
לראיה יש מקומות על הגלובוס בהם אפשר להסב דיפנדר 90 פתוח לטסלה... ועפ הסרטונים זה כלי כיפי ועם יכולת לא מבוטלת לחוויית המדבר הישראלי וכנראה עדיף הסמו שלי והסופהלה של דרור.
לא, זה לא כזה פשוט. אפשר לשים לו מנוע בריון של טסלה. אבל איזו סוללה?... סיפור הסוללה הוא עצם העניין. רכב ICE מוסב לחשמל בסדנה, לא נושא בד"כ סוללה רצינית. ובדגמים עם סוללה ענקית, זה כנראה בא עם משקל עצום ועל חשבון גמישות שילדה וכו'. בקיצור - לא פשוט ועוד כמה וכמה מכשולים טכניים בדרך לרכב שטח חשמלי רציני באמת. זה יקרה? ברור שזה יקרה. מתי? לא יודע וגם לא אכפת לי, כל עוד לא יאסרו עלי לנסוע ברכב בנזין. ואם יאסרו? שהרי איסורים והגבלות וכפיית אג'נדות בכוח הם בבסיס התפיסה שמאחורי המעבר לחשמל - אני לא מאמין שזה יקרה בימי חיי. אבל אם כן - לא אישאר במקום שאוסר עלי לחיות את חיי באופן שנראה לי.
ולגבי מפגש כלי רכוב עם בעלי חיים ..
דרור מפשט את המצב בניסיון להעביר תמונה לקורא שנכונה עפ דעתו.
הוא מתייחס לטיול בימי שישי.. אבל רכבים נוסעים גם בלילה בשטח, יש בע"ח שקופאים במקומם ברגע שמאירים עליהם.
והמפגש של בעח ברכב שטס ביום או בלילה תלוי בהמון משתנים, רוחות, טופוגרפיה, המצב הפיזי של בעה"ח...וכו. אלו מתעתעים גם בחיות הבר החדות ביותר.
.. ראיתי גם צבי דרוס שנפגש מפרייבט שנסע שיצא מהשטח בדרך ממסיבת טבע... ובשיטות ציד בדריסה של דורבנים וצבאים.
עזוב בצד את הציידים ושיטות ה"עבודה" שלהם. אני לא צמחוני חלילה, אבל אף פעם לא התחברתי ל"ספורט" הזה של רצח חיות בר לשם הנאה. ברור שגם כאן לא הכל פשוט ולפעמים צריך "לדלל פרטים" או כל מונח אחר שאצלכם ברט"ג מכירים טוב ממני, אבל אני לא אוהב צייד וציידים.
למעט ההתגלגלות בשביל מבת שלמה לברושים אחת לשבועיים, אני גם לא נוסע בשטח בלילה.
בטח לא בשמורות, אבל גם לא בכלל. פשוט לא אוהב לנהוג בשטח בחושך.
אני מאוד רגיש לפגיעה בבעלי חיים, אבל הרבה יותר מזה לפגיעה באנשים ובמיוחד בילדים. אנשים יוצאים לטבע כדי להירגע, לנוח, לטייל, להינות משקט וירוק ופרח, ונכון שרעש מפריע, אבל דווקא רכב שטח שקט שדוהר במהירות עלול להפתיע אותם. כאן, למרות מפגע הרעש, כלי שטח שהרעש שלו מתריע על נוכחותו והתקרבותו, זה סוג של סימן אזהרה.
רכב חשמלי חרישי שינוע לכיוון עדר צבאים עם כיוון הרוח .. כנראה לא יפגוש או יזכה לראות את אותו עדר מלכך עשב.. ללא קשר אם נסע מהר או לאט...
או שכן..יש המון בעח שאדישים לנוכחות אדם לאור ריבוי המפגשים.
קיצר זה לא ניתוח כזה פשוט כמו שדרור מציג אותו.
אכן, כלום לא פשוט ואני באמת מסתכל מהזוית שלי. כשאני מעביר הרצאת תיאוריה לקבוצה לפני תרגול מעשי, אני בעצם בפוזיציה של הקהל שמפקנק להנאתו ביער. ואז מסתערים עלי ארבעה-חמישה אופנועי אנדורו שמרעישים עולמות, או גרוע מזה, איזה X3 בדריפט פרוע עם סילון אבק וחצץ ישר לפרצוף. מנוע חשמלי לא ישנה את זה (אולי לרעה, כי זה מנוע חזק יותר) אבל אולי גם הקקופוניה המוסיקלית תנמיך קצת - אחד מהם הסביר לי פעם שהפול-ווליום נועד להתגבר על רעש האגזוז.....
וגם מנוע בנזין יודע לייצר התקדמות בשקט חרישי אם ממש רוצים.
נכון. אחד מרגעי ההנאה הגדולים ביותר זה להתגלגל לאט לאט במדבר על השביל עם חלון מקופל, נגיד בציחור, בסל"ד סרק כשלא שומעים את המנוע בכלל, ולהתקרב לאט לאט לצבי ארצישראלי שכבר התרגל לנוכחות אנשים ולא חושש ולא ממהר לדלג ולברוח אלא רק מביט בך בסקרנות. ואני משתדל לא להזיז אפילו אצבע או נים בפרצוף ולא להבהיל אותו ואז הוא נשאר במקום ומסתכל בחזרה וזה כל כך יפה! מבחינתי אין יפה מזה. זה שווה את כל הטירחה עד לשם.
וכמו עם הבנזין ככל שהחשמליין יתקדמו יתרבו ויגרמו לפגיעה, אם בבני אדם או בבעח... כך נראה גם שם רגולציה והחמרות ...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk