חוזר: בעיה בהתקנה של הגשר גיר.
לא.
למה?
כי יש לך רתכת CO שצריך להצדיק את קנייתה.
כי אתה משפץ את האוטו מהיסוד אז למה לא ללכת עד הסוף.
כי ריתוך טוב יחזיק מעמד יותר מאפוקסי (בהנחה שלא תהפוך עולמות למצא משהו מתאים מבחינת עמידות לדלקים וכו'...)
כי אם תשים מצלמת ווידאו כשתרתך, קיים סיכוי שיהיה לך את הסירטון הכי מדליק באתר:twisted: :twisted: :twisted:
עירא
הסרטון הכי מדליק באתר זה מה שמפריע לי.
עירא בעיקרון אתה צודק אם כבר השקעתי אז עד הסוף. שמעתי על מקום שאולי יכול לעשות את זה במחיר סביר. אם כן, אני אעשה את זה שם, אם לא אז אני אדביק וזהו.
המלצתי למיכה על מקום שתיקן לי חור (כתוצאה ממכה) במיכל הדלק...
הם ממלאים את המיכל במים זורמים, ומלחימים עם חומר (כסף?בדיל?).
התיקון מחזיק כבר שנה לפחות, והרבה טיולים/מכות מסלעים.
המחיר היה: 50ש"ח. לטעמי שווה, הכי חשוב זה לתת את המיכל, ולעמוד רחוק מאוד. בערך בקצה השני של העיר, זה הכל.
1 קבצים מצורפים
פניתי לרדיאטור מודיעין והם יתקנו לי את המיכל במחיר סביר ובהלחמת כסף כמדומני. במהלך שבוע הבא אני אעשה את זה.
חוץ מזה קניתי היום 4 בילשטיין 5150 12 אינץ'.
אחרי כל מיני בירורים והשלמה עם העובדה שהמיכל שלי די מת או בשלבי גסיסה אחרונים אז הייתי היום ביאנוביץ' ורכשתי מיכל חדש דנדש. העלות כפולה ממחיר מיכל משומש אבל פחות מחצי עלות מיכל נירוסטה.
מחר הרכב עובר לסדנא של איש יקר לשם התקנת כלוב התהפכות. מקווה שיהיו צילומים כבר ביום ראשון.
ציטוט:
פניתי לרדיאטור מודיעין והם יתקנו לי את המיכל במחיר סביר ובהלחמת כסף כמדומני. במהלך שבוע הבא אני אעשה את זה.
חוץ מזה קניתי היום 4 בילשטיין 5150 12 אינץ'.
זו דוגמא מעולה לקבלת החלטות שגויה מהיסוד.
מה שיתקע אותך, מיכה, באמצע פיזדלוך, זה המיכל הרקוב, ולא סוג הבולמים. באחריות. אז תתקע באמצע הנקרות עם מיכל דלק ריק ובולמים מגניבים. יופי, נחמה.
אני שמח שבסוף קיבלת את ההחלטה הנכונה והחלפת את המיכל בחדש, ואני מקווה שאם המצנן שלך לא במצב ממש מדהים, אז תחליף גם אותו לחדש, כמו גם את כל צנרת הגומי.
ועכשיו, תירוצים כמו תקציב, לא מתקבלים. כי אם אתה מספיק עשיר כדי לשים (הייתי אומר לבזבז, אבל אני אעצבן יותר מדי אנשים) כסף על בולמים כאלה, אז בוודאי חייב שיהיה לך את הכסף כדי לדאוג למינימום ההכרחי מבחינה מכנית בסיסית ברכב.
חנן תן קצת קרדיט.
אם לא הייתי מוצא מיכל חדש אז הייתי מייצר (לא אני אישית כמובן) מיכל. למזלי מצאתי את האחרון שהיה להם (יהיה עוד תוך חודש, לא לדאוג :-D) ולכן הנושא סגור מבחינתי לבנתיים.
בכל מקרה לא הייתי נשאר לאורך זמן עם המיכל הישן (שהטלאתי אותו עם דבק). הוא היה צריך לתפקד רק לצורך המפגש ב12 ואחרי זה להיות מוחלף.
בקשר לבולמים, השגתי אותם במחיר טוב. הסט קפיצים של מתלם מצדיק אותם ולדעתי זה לא בזבוז.
בקשר לחלקים המכניים, החלפתי כמעט את כל מה שראיתי שפגום. עכשיו הג'יפ עובר "הרצה" ואני בודק ביסודיות מה עוד לא תקין ומחליף. ל
כשאסיים אני ארשום בדיוק מה שהוחלף (או לפחות מה שאני זוכר שהוחלף :-)) הרשימה מאוד ארוכה (כשחושבים על זה, רשימה של מה שלא הוחלף תהיה קצרה הרבה יותר)
ציטוט:
אם לא הייתי מוצא מיכל חדש אז הייתי מייצר (לא אני אישית כמובן) מיכל.
מיכה, אני מסתכל על מה שכתבת, ולא על מה שלא כתבת, ומה שהיה בציטוט דיבר על תיקון מיכל רקוב והשקעה בבולמים משובחים, כמעט במשפט אחד.
כתבתי את המשפט הזה כשעוד לא ידעתי שהמיכל רקוב אלא חשבתי שיש בו חור בגלל מסמר או משהו כזה.
ברגע שנודע לי שהמיכל לא שווה את מחיר השיפוץ אז התחלתי לחפש מיכל חדש.
בכל מקרה הייתי קונה את הבילשטיינים כנראה. המחיר שהם עלו לי היה שווה את זה.
7 קבצים מצורפים
תמונות של הרכב והמתלים לאחר ביקור אצל מתלם. מקדימה הנמיכו ב10 ס"מ, מאחור ב7.5 ס"מ ובסופו של דבר ההנמכה תהיה 10 ס"מ גם כן (כרגע אין מיכל דלק, גלגלים רזרביים וציוד חובה)
5 קבצים מצורפים
ניסיתי לגלות היום מה מהלך הפתיחה של הרכב ולאיזה גובה הוא מגיע.
לצערי לא בניתי מספיק מדרגות. יש הרגשה שהרכב מסוגל להרבה יותר. במהלך השבוע אני אנסה להרים את הגלגלים עם מנוף.
תודה לארז SIX 4 LIFE, ברוך UNIX ולאחיינו יניב שעזרו וסידרו לי את הקרבורטור.
הרכב עדיין מעשן אבל פחות.
3 קבצים מצורפים
זהו, נשארו עוד כמה דברים קטנים והרכב מוכן.
כשאסיים אכתוב סיכום להכול אבל לבנתיים יש לי תמונות של הצבע החדש של המכסה מנוע וכנפים קדמיים.
בגדול הייתי צריך להשקיע יותר. כל מה שעשיתי זה לשייף את הצבע הישן ולהחליק את המכסה והכנפיים. בתכל'ס, לא שמתי פילר ולא שמתי שפכטל. הסיבה היא ש1. זה לא ממש מפריע לי. 2. לא היה לי כוח לזה ו3. מה זה משנה מה איכות הצבע כאשר הצבע היחידי שמעניין אותי על הג'יפ זה חום בוץ :-D.
ועכשיו ברצינות
אני לא חושב, דעתי בלבד, שזה כדאי ו/או כלכלי להשקיע אלפי שקלים ברכב שמיועד לנסיעת שטח רצינית וקשה. הרי ברגע שאני אתהפך, ואני בטוח שמתישהו זה יקרה, כל ההשקעה יורדת לטמיון. שלא לדבר על אבנים/שריטות/מכות וכדומה.
לכן לטעמי להשקיע בפחחות יקרה וצבע יקר זה קצת טפשי. זו דעתי בלבד.
אם וכאשר יהיה לי רכב תצוגה (יש משהו בקנה) אז בהחלט מדובר על עבודת פחחות רצינית ומושקעת.
למי שמתעניין במחירים, כל החומרים שקניתי עלו בסביבות ה400 שקל, מהם השתמשתי בצבע בעלות של אולי 70 שקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
זה מאוד יקר זה לא רמור לעבור את ה 50 שקל!
לפחות אני קניתי כך במחיר כזה
מהדראוליקה צינור לחץ + החיבורים מוכנים עם הכיפוף