מבחינתי כל מה שמסתובב על הצריה זה הנאבה, לא יודע מה זה "יד סרן" זה מושג של ג'יפאים ואני לא...ציטוט:
נכתב במקור על ידי לירן סברוב
אבל עכשיו הכל ברור, אם הצריה של היילקס אז כנאה שגם הנאבה.
נראה לי רעיון מצויין.
Printable View
מבחינתי כל מה שמסתובב על הצריה זה הנאבה, לא יודע מה זה "יד סרן" זה מושג של ג'יפאים ואני לא...ציטוט:
אבל עכשיו הכל ברור, אם הצריה של היילקס אז כנאה שגם הנאבה.
נראה לי רעיון מצויין.
נאבה
מאת : מילון מונחים
14/11/2005
</B>
"נאבה" = טבור = באנגלית Hub
ביטוי סלנג תלוי הקשר, מקור לא ידוע...
בגדול אפשר להגיד שה"נאבה" היא החלק המסתובב שאליו מתחבר הגלגל, ובעברית - טבור. הטבור הוא החלק במרכז התמונה. הגלגל מחובר אליו עם חמישה ברגים במקרה של ג'יפ CJ. במרכזו נועל הטבור, או "לוקר" או Hub Lock . הטבור מסתובב על מיסבים קוניים, הם מיסבי הגלגל, וצלחת הבלם מחוברת אליו ומסתובבת יחד איתו.
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im..._pictorial.jpg
היום עלינו לק"ש לעבוד על הרכב..
היה לנו חצי יום עבודה על דברים אחרים.... סה"כ העבודה ברמה מאוד גבוהה בלי להתפשר..
סיימנו חיזוקים על המיתלים :
כמו כן התחלנו לטפל בסרן האחורי... דנה 60 שירדה מגלאדיאטור.
במפעל שנותן לנו חסות יש מערכת shotblasting... "קסם" הופכת סרן ישן לחדש לגמריי :mrgreen:
כיף לראות את זה מפה
אני מקווה שיהיה מה לראות עד שאני יחזור
רפי
הבנת נכון.. החלקים בגודל קטן מאוד. את בסיס השילדה אפשר להחזיק בכף היד.. (בפעם הבאה שנעלה לק"ש אני אצלם את החלקים).
הזדמנות לבנות דגם מוקטן של הרכב כדי לתת מתנה לאחד מנותני החסות :)
רפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
כמעט... אבל לא. דבר ראשון מדובר רק בשילדה התחתונה והקידמית... דבר שני החלקים לא באותו הקנ"מ לכן לא בהכרך יתאימו למבנה שלם...
אל תחשוב שאני לא מתכוון לנסות להרכיב את הלגו הזה למשהו.. :-D
:smile: ביום רביעי נסענו למפעל לעבוד..
דבר ראשון חתחנו בלייזר את כל החלקים השטוחים. 9 חלקים שהיו חסרים למתלים ו כ 40 נוספים של כל השילדה. מיד התחלנו לסיים את הנאבות והמשלושים התחתונים, עבודה של כמעט 6 שעות.
הבעיה היחידה שנוצרה כל היום היתה, תאום מדוייק של חמשת החורים לבורג הבולם במשולש התחתון: העבודה במפעל פדנטית לגמרי, ואדים לא הסכים להשתמש בבורג כמוביל לחורים, ובו במקום הפעיל את החרט לייצר מוביל מצינור מלא, החרט כמובן מייצר את החלק בצורה פדנטית (שוב המילה הזאת) ודואג לייצר לחלק ראש צר עם קונוס ע"מ שבדפיקה על המוט הוא אחר"כ לא יתרחב ויתקע בחורים.
בערב עשינו שוב בדיקה למכונת הכדוריות של המפעל, והכנסו משולש תחתון שעבר שיוף עדין ואחד שלא עבר שיוף בכלל למכונה ועל הדרך גם דחפנו את הנאבות לשם... :wink:
בנוסף במהלך היום ארגנו את אזור העבודה ואת הפלטה לשולחן עבודה על השילדה.
המפעל אמור להספיק ולחתוך לנו את הצינורות עד יום רביעי, ואם כך ברביעי וחמישי הקרובים אנחנו מתחילים לבנות את השילדה. :razz: .
השבוע עבדנו יומיים רצוף. בימים רביעי וחמישי.
רוב יום רביעי היה בנושא חיתוך כל הצינורות ,זיהויים והכנת שולחן העבודה.
לאחר שהלייזר חתך את הצינורות, הם נכנסו למכונת הניקוי הכדוריות ע"מ להוריד את שאריות החלודה.
קיבלנו הסבר מלומד שריתוך על חלודה מגיע לחום של 1500 מעלות, מול ריתוך נקי שמגיע ל כ 1000 מעלות, ולכן חשוב לנקות צינור צינור ולא את כל השילדה בסוף העבודה.
ביום חמישי התחלנו ממש לעבוד. שיטת העבודה עם הצינורת החתוכים בלייזר מהירה מאוד, ולכן ההספק הוא גדול. כל צינור דורש השחזה אבל ברוב הצינורת ממש מעט.
את רוב הצינורות חתחנו בלייזר, אבל יש מספר צינורת ארוכים שהלייזר לא חתך. נמרוד הכין לנו שרטוטים מתאימים לעיטוף הצינורות, ואחרי העתקתם לצינור, חתחנו בפלזמה ושייפנו.
ישנם עוד מספר חלקים אשר חסרים לנו לפרונט הרכב. ככל הנראה בתחילת השבוע הם יהיו מוכנים, ונוכל לסיים את כל החלק הקידמי.
אתה מתכוון פית התאמה? זה מה שחתכתם עם הלייזר? מגניב.
אם כבר שייפתם את הצנרת אתם לא הולכים לרסס עליה משהו שימנע מחלודה להתפתח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
כן בהחלט, הלייזר מקבל קובץ פריסה של הצינור, מסובב את הצינור בזמן החיתוך וחותך את פיית ההתאמה בדיוק לפי הקובץ.
לאחר הסיום המלא של כל בניית השלידה כולל כל התושבות למינהם, אנחנו אמורים "לטבול" את כל השילדה באמבטיה גדולה עם חומר כימי אשר מונע חלודה (החומר משמש היום למניעת חלודה בשטורצים של מיים אשר נמצאים באדמה כ 30 שנה, וזה מהפעל היחידי הארץ עם דרגת החומר הגבוהה ביותר). לאחר הטבילה של השילדה בחומר, השילדה נטענת במטען חשמלי שלילי ואז היא תשלח לצבע באבקה.
מזל טוב מזל טוב, איזה כייף להתחיל את השלדה.
פשוט וואוו , איזה יופי לראות תכנון פדנטי שכזה לפרטי פרטים וביצוע, גם כן... מרשים ביותר תו"כ שימוש במיכשור הכי מתקדם שיש , וכל זה בארץ מתוך פורום ג'יפולוג.
כבוד!
סוף סוף רואים את אייל מחייך...
שימו לב לעבודה של נמרוד- הכל מתאים במכה ראשונה מהמחשב לברזל... מרשים ובכלל לא טריוויאלי.
אסף.
קודם כל ממש יפה, תענוג ותאווה לעיניים.
מה הלו"ז המתוכנן לסיום השילדה והתחלת ההרכבה של המכלולים?
מה אתה אומר?!?!?ציטוט:
יש כאן כמה שלעגו לפדנטיות שלי בענין ניקוי מוחלט של כל חלק לפני הריתוך, ואפילו היה מי שאמר ש"מבחינתו זאת לא חלודה".....
ספר קצת על ההסבר שקיבלתם - זה מענין וגם חשוב לידיעה והפנמה של כל מי שעוסק בריתוך ובניה,
בעקר של שילדות וכלובים.
אם לא יהיו תקלות בלתי צפויות, תוכלו לראות את השילדה והמתלים (ככל הנראה ללא סרן) בתערוכת אוטומוטור הקרובה, בסביבות ה 15 באפריל. אחרי תערוכה נמשיך בהרכבה כאן במרכז.
העבודה במפעל פדנטית עד הסוף.. שום דבר לא מרותך לפני שעבר ניקוי חול יסודי, צינורות שלא עבורו טוב בחורים המובלים שלהם נשלחו לחריטה ע"מ להוריד באופן שווה מעוביים.
כל צינור מוביל (לדוגמה :אפשר לראות בתמונת הקופסה השוכבת 2 צינורות גדולים ו 2 קטנים) עבר חריטה בקצוות ע"מ שיהיה מספיק חדירה של ריתוך.
ציטוט:
אתה מדבר על חריטה של מיקרונים או על מילימטרים? אמנם זה לא כלוב ההתהפכות אבל האם זה רעיון טוב לחרוט את הצינור? לא עדיף להרחיב במעט את החורים?
אתה יכול להיות רגוע מיכה, לצורך העניין מדובר על מאיות. הכוונה של לירן היא שבמקום שהמסגר הממוצע היה לוקח דיסק השחזה ומוריד כמה שצריך מאיפה שצריך בלי לחשוב בכלל, ואדים מעדיף להעלות את הצינור על המחרטה ולהוריד שבב.
אני אגב עוקב אחרי העבודה עצמה במחשב כמוכם, וכמות הטלפונים שאני מקבל בזמן אמת מלירן קטנה - סך הכל אני באמת מופתע (כמו אסף, שיודע להעריך באמת מה המשמעות של פרויקט כזה) וגאה בדיוק והאיכות שבה לירן, אייל וואדים מבצעים את המתוכנן. שילוב של תכנון טוב, וביצוע מעולה, מעל ומעבר לציפיות. פשוט כיף.
אני יושב עכשיו בלילה על התמיכה ההנדסית - כמה חלקים בכל זאת חסרים או לא עברו טוב ללייזר, ויש עוד להשלים את שרטוטי הייצור של החלק האחורי של השלדה, מתאם מוטות ההיגוי לתיבת ההגה, ועוד כל מיני קטנות.
ממש תענוג לעקוב אחרי פרויקט כזה .איכות תיכנון ,ביצוע,ריתוך,פשוט מדהים או וודים :p
תמשיכו כך בלי פשרות
נמרוד, קבל ח"ח ענק, להוציא תוכנית כל כך מורכבת מהמחשב ישר ליצור בלי לעשות כל הזמן בדיקות ומדידות לאחר יצור כל חלק והרכבתו, זה דבר לא מקובל, בטח לא שמדובר בכל כך הרבה פריטים .
כל הכבוד
א' - מצטרף לבקשה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
ב' - ריתוך פלדה מגיע בכל מקרה לטמפ' יותר גבוהה מ1000.( הפלדה מותכת...)
וואללה, מי שרואה את התמונות יכול לחשוב שלירן ואייל ממש מרתכים ובאמת עובדים....:p :wink:
בעקר מי שרואה את התמונה הזאת - כנראה שיש כאן לא רק צלם טוב אלא גם במאי טוב :twisted: 8)
היום השלימו החברה יום עבודה ארוך, עד בערך שמונה בערב. מצ"ב כמה תמונות שלירן הספיק לשלוח מקריית שמונה לפני שהלך לישון. המבנה מתחיל לתפוס צורה, כולל התושבות למתלה האחורי, והצמתים המורכבים מקדימה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=9137זה
האזור שהתנגד היום. הצומת הכי מורכבת ברכב, השתנתה מעט במעבר למחשב והפכה לצומת כפולה (כמו צומת המוביל). אין לעניין משמעות מעשית.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=9136
תושבות המתלה האחורי, השתיים הבולטות הן ללינקים העליונים, מאחורה מימין אפשר לראות את התושבת הימנית התחתונה מתחילה לתפוס צורה. אני מקווה שמחר יהיו תמונות ברורות יותר של האזור גמור.
ח'ברה כל הכבוד, זה פשוט נראה מדהים(במיוחד לנמרוד, כל הכבוד על התכנון המדוייק).
עוד יום עבודה הסתיים
עוד כמה תמונות מלירן: