-
2 קבצים מצורפים
חוזר: בדיקת היתכנות - ערכת הקפה האולטמטיבית.
גם אנחנו נתקלנו בתופעת הבלון הנגמר במהירות, ארוחת ערב,הרתחת מים לשתייה חמהX2 ובאמצע השקשוקה של היום השני הגז נגמר בבלון.. מזל שלקחנו 2 בלונים לשטח.
הדבר התרחש עם 2 גזיות שבוצע בהן שימוש במקביל.
דרור,
אתה בטוח שהצינור התפוצץ?
לנו הצינור ברח מהתושבת שעל הכירה מיד לאחר פתיחת הברז שעל הבלון, בבדיקה התברר כי הבאנד לא היה ממוקם מעבר למגרעת שנועלת את הצינור לכירה אלא אחריו, חיזקנו את הבאנד במקום הנכון אבל אם הצינור לא בטיחותי אז בכל מקרה הפתרון שחיים מציע פותר את הביעה.
מעבר לזה,
התפעול היה מצויין, אחרי שתופסים את הרגישות של הברזים הבישול נוח מאד,יציב מאד ובהחלט משדרג את יכולת הבישול ואגרון כלי הבישול במקום אחד בשטח.
עבדנו על 2 גזיות כאלו אחת ליד השנייה ובפועל היה לנו מטבח שדה נוח מאד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
דרור,
אתה בטוח שהצינור התפוצץ?
כן התפוצץ.
ברח מהצינור קרה יום קודם...
בכל מקרה אם אתה מתכונן להשתמש בתצורה כפי שהיא היום, סגור קודם את ברז המיכל על מנת שלא ישאר לחץ בצינור. כפי שחיים כתב הלחץ מגיע ל 20 ואילו הצינור מיועד ל12.
-
אני חושב שבתצורה שבה הצינור הוא 12 והלחץ במיכל הוא 20 אין להשתמש בערכה, אף לא פעם אחת, ואין לפתוח בשום מקרה את הברז שעל המיכל עד לתיקון הערכה. זה לא מצחיק. אם הצינור הזה היה מתפוצץ בזמן שהאש דלקה או שהעסק היה קרוב למדורה זה היה אסון.
-
כל הרוכשים מתבקשים לתאם התקנת ווסת גז חדש עם צינור גז תיקני לערכה שרכשו.האספקה וההתקנה ללא תשלום יחד עם התנצלותנו. מי שרוצה משלוח של סט החלקים להתקנה עצמית ייצור קשר טלפוני ויקבל את המשלוח בתאום עימנו.המזמינים שטרם סופקה להם הערכה יקבלו אותה עם ההתקנות החדשות ללא תשלום נוסף. עם השינויים במבנה הערכה יחולו שינויים כספיים בהתאמה והמחירים החדשים יפורסמו בהקדם. חג שמח לכולנו.
-
טוב,
קיבלנו את הווסת,הצינור החדש ובנדים מתאימים-הרכבנו ושיחקנו.
ההדלקה והשליטה על הלהבה רגועים בהרבה מהברנר שהיה לפני כן בזמן ההדלקה ונראה שגם ה"צריחת" גז תתמתן.
-
היום ערכנו ניסויים מכל המינים והסוגים עם הווסת החדש שקובע למכסה והוסיף למערכת פרצוף של רצינות. התוצאה היא שראש הגז בוית ועבר אילוף שמבטיח צריכה נמוכה של גז עם פחות מאכלים שרופים.עכשו אפשר לברך על המוגמר ,לפחות מבחינה טכנית.התגובות של המשתמשים בשיחות אישיות מבהירות שלמוצר הזה יש פוטנציאל רציני לאחר שקהל המבשלים יכיר אותו מקרוב.נראה שהמשימה לערכת קפה אולטימטיבית הגיע לסיומו המוצלח.אמנם יצא מטבח שלם ,אבל גם במטבח עושים קפה. חג שמח לכולם.
-
עכשיו צריך למצוא פתרון לערכת קפה :D
-
אז מסתלבט עלי...............
-
היות ומיכל הגז חייב להיות ניצב לאורך כל הבישול (אחרת הנוזל שבמיכל אוטם את יציאת הגז),תכננתי טבעת מכבל נירוסטה דק המקובע עם תופסן מעל הידית הקפיצית מימין, שלתוכו מושחל המיכל ושומר על יציבותו המוחלטת. כך נפתרה עוד בעיה. צילומים בדרך.
-
או-קיי ,בניתי היום ''ערכת קפה'' אולטימטיבית באמת. לא ערכת בישול כמו שיצא במקרה בפעם הקודמת. לקחתי ארגז אלומיניום קל מאוד,ובגודל מינמאלי - מידות אורך 420 מ''מ רוחב 270 מ''מ וגובה 210 מ''מ. משקלו העצמי פחות מ-2 ק''ג. הערכה מכילה כרגע את המבער הצבאי,ווסת גז, שלושה לוחות פח למסתור-רוח, 6 כוסות דוראלקס,פינג'אן ,מחבת, שני מיכלי גז, מיכלי סוכר וקפה וסכו''ם.[כנראה לזה התכוון גלעד]. אני אצלם עכשו את הסט ואשלח אותו למישהו בכדי שיעלה אותו באתר.המערכת עולה למילואים ביום ראשון בכדי לשרת צוות חי''ר של עשרה עד עשרים איש,ונראה מה הם יגידו בסוף האימון.בתמונות תראו את הבלון גז ניצב רתום בכבל נירוסטה ללא אפשרות לנפילה.
-
-
הקטנה הזו יצאה ממש פיצוץ.התמונות נשלחו לנמרוד אני מקווה שהוא יעלה אותן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
הקטנה הזו יצאה ממש פיצוץ.
בעדינות , איך לאמר , הייתי מתנסח אחרת ...:)
ח"ח על הערכה וישר כח על הטיפול המסור .
-
מחר יש שבוע לשרות המילואים של המטבח שדה.המערכת הסתובבה כל השבוע בתוך נגמ''ש עם צוות של עשרה אנשים .החברה שתו איתה קפה בעצירות או בעת רתק, ובארוחות - על בסיס חמישיות - הם טיגנו לופים וחיממו בשרים שונים לכל הצוות.בסך הכל עד מחר הסיפור יגמר ב-3 מיכלי גז. בעת החלפת מיכל -כנראה לא בזהירות הראויה - חדר מעט חול לצינור וכתוצאה ממנו נסתמה הדיזה שעל הראש בוער. לאחר טיפול וניקוי הדיזה היא פעלה כרגיל עד עכשו.בגדול - לאחר שיחה עם שני מילואימניקים חוות דעתם על המערכת ממש מתלהבת. בהשוואה לגזיות אחרות בשטח הגזיה הזו לפי דבריהם ''יותר טובה ממה שיש לי בבית''. את המערכת הזו תרמתי לצוות והיא תלווה אותם עם הציוד המחלקתי גם למלחמה הקרובה.
-
מכיוון שהוכח שאלו המיכלים המתאימים לערכה
ומכיוון שצריך ומומלץ להובילם ולהפעילם בעמידה
צריך לבנות את החלק התחתון של הערכה מעט יותר עמוק
-
שחר - לארגזים החדשים הוספנו טבעת מכבל נירוסטה שזור ודק שמחובר לידית נשיאה ימנית וכך ניתן להשחיל את הבקבוק והוא נישאר עומד כמו בחתונה.תמצא דרך לקבל את השכלול ללא תשלום בהזדמנות הראשונה.
-
להזכירך - רק ההפעלה בעמידה. ההובלה בשכיבה בלי שום בעיה.(כשהמיכל שוכב הנוזל אוטם את פתח יציאת הגז ומכבה את הלהבה).
-
6 קבצים מצורפים
קצת רשמים מהפעלה בטיול לאחר הוספת הווסת.
נתחיל מהסוף, בסה"כ מדובר בשידרוג רציני ביותר לכל נושא הבישול ונוחות הבישול בשטח.
המערכת נוחה לפריקה, לבישול ולקיפול דבר שמאפשר להתרכז בדברים החשובים באמת (ולא הנזילה מהרדיאטור היא לא דבר חשוב, האוכל שאני אוכל בערב זה חשוב)
מבחינת נוחות לבישול - המערכת נוחה מאוד, וקלה מאוד לאיזון בשטח (גם אם המחבת שלכם עקומה...)
מבחינת תפעול - עם הווסת החדש כל הנושא של הלהבה המשוגעת כבר לא תקף, רק לפתוח את הברז ולהדליק. נקודה לשיפור - להחזיק בערכה מצית ארוכה וכך תוכלו לשמור גם על השערות שיש לכם באצבעות וגם להימנע מכוויות באצבעות לאחר ניסיון הדלקה לכירה שכובתה מספר שניות קודם :evil: .
מבחינת עמידות לרוח - בסה"כ כם ללא המגן רוח היעודי לא ניתקלתי בבעיות מיוחדות (לפחות לא כאלו שלא היו קודם לכן, נהפוכו, בעזרת הארגז ניתן למגן צלע אחת מהרוח).
מבחינת משך עבודה - אתחיל בפירוט של הדברים שבישלתי עם הכירה לפני שנגמר הגז.
* בדיקת המערכת עם הווסת החדש - לא יותר מ-5 דקות עבודה
* בישול של סיר גדול מלא בפירה (הגעה לרתיחה + בישול של 20 ד' - חצי שעה)
* הרתחת חצי פינג'אן בינוני-גדול לתה
* הרתחת פינג'אן מלא בשביל קרואק (השק של המים החמים של הזקנים)
* הרתחת חצי פינג'אן לתה
* הרתחת חצי פינג'אן לקפה
* טיגון חצי מארז תפו"א לצ'יפס
* בישול שקשוקשה גדולה
באמצע - סוף השקשוקה נגמר הגז והייתי צריך להחליף לשני.
ברמת העיקרון הגז הספיק ללא מעט בישולים, אבל כמו שכתבתי בתחילת ההודעה, רמת הבישולים השתנתה וכעט יש צורך בהרבה מאוד גז. עלות של שני בלונים כאלו לטיול היא סביב ה-70-80 ש"ח לטיול של יומיים, סכום לא מבוטל (לסטודנט תפרן...) ולכן לדעתי עדיף להכין מתאמים לבלוני גז של 2.5 קילו שהם קטנים מספיק לסחוב בג'יפ ועלות הגז בהם זולה משמעותית.
חוו"ד כללית שלי על המוצר היא מצויינת ואני ממליץ בחום!
עירא
-
עירא, אני מקווה שאתה משתמש בג'ריקן מים למחסום רוח, ולא בנזין ...
-
אכן המחשבה חלפה במוחי... :twisted:
אבל אם תסתכל טוב, תראה שהוא צבוע בכחול....
-
אהלן עירא.וכמובן לכל רוכשי המטבח. מחר אני מקבל חלק שנמצא בפיתוח סופי שנועד למגן נגד רוח. אם הכל יסתדר אני מניח שבתוך שבועיים תוכלו לקבל את החלק ללא תשלום בכדי לשדרג את המטבח.מיכל הגז שלך אמור להיות בתוך טבעת מכבל נירוסטה שזור שמבטיח את עמידתו היציבה.אני לא בטוח באם יש לך אותו ולא השתמשת בו או פשוט הוא לא קיים אצלך. בכל מקרה שהוא איננו תוכל תמיד לקבל אותו ולשפר את הנוחיות בהצבתו של המיכל. גם הכבל ועבודת הרכבתו הינם ללא תשלום
נוסף.המלצה מנסיונם של אחרים.אם משטח הבישול התחתון יהיה רטוב ממעט מים -לא ידבקו אליו שאריות מהבישול ויהיה קל מאוד לשטוף אותן בסופו.
-
בלון הגז מאד מזיע בזמן עבודה - האם תקין?
-
וודאי - הרי הנוזל הופך לגז והראש מתקרר באופן מיוחד כך שהלחות שבאוויר מתעבה על ראש הבלון (קונדסציה). היקף ההתעבות תלוי בלחות היחסית של מיקום הבלון מבחינה גאוגרפית. במישור החוף ההתעבות גדולה בהרב מאשר בנגב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
או-קיי ,בניתי היום ''ערכת קפה'' אולטימטיבית באמת. לא ערכת בישול כמו שיצא במקרה בפעם הקודמת. לקחתי ארגז אלומיניום קל מאוד,ובגודל מינמאלי - מידות אורך 420 מ''מ רוחב 270 מ''מ וגובה 210 מ''מ. משקלו העצמי פחות מ-2 ק''ג. הערכה מכילה כרגע את המבער הצבאי,ווסת גז, שלושה לוחות פח למסתור-רוח, 6 כוסות דוראלקס,פינג'אן ,מחבת, שני מיכלי גז, מיכלי סוכר וקפה וסכו''ם.[כנראה לזה התכוון גלעד]. אני אצלם עכשו את הסט ואשלח אותו למישהו בכדי שיעלה אותו באתר.המערכת עולה למילואים ביום ראשון בכדי לשרת צוות חי''ר של עשרה עד עשרים איש,ונראה מה הם יגידו בסוף האימון.בתמונות תראו את הבלון גז ניצב רתום בכבל נירוסטה ללא אפשרות לנפילה.
חיים,
איפה הצילומים המובטחים? מחיר?
אז מה בדיוק ההבדל בין "ערכת הקפה" ל "ערכת הבישול" מעבר לעובי החומר ממנו מיוצר הארגז?
אייל
-
ערכת הקפה מאופיינת במימדים קטנים במיוחד המאפשרים איחסון של ציוד וחומרים לקפה. ערכת הבישול נמצאת בעשרה סוגי ארגזים שונים בגודלם לצורך איחסון סירים מחבתות שימורים וכו' המאפשרים הכנת ארוחות.לא שמתי לב שאין צילומים ,אך אעשה זאת בהקדם.
-
הגיעו למפעל מסתורי הרוח לחלוקה ללא תשלום לרוכשים.אתם מוזמנים לקחת.
-
צריך תשובה מהירה לבעית מצבר.איזה מצבר מכסימלי ניתן להכניס בתא המצבר לאחר הזזת צנרת מיזוג האוויר.בתא שמצד שני אני מתכנן לסלק את הקויל ואת מיכל השמן של תיבת ההגה ולשים במקומם מצבר דומה אבל מחברה אחרת,בכדי לקבל שני מצברים שונים באיכותם - שלא ייגמרו לי באותו יום.
-
השאלה מיועדת לפורום לנד-רובר.
-
השרשור הגיע לסיומו עם בנית ערכת הקפה האולטימטיבית ובדרך גם הספקנו לייצר בטעות מטבח שדה צבאי על שלל אפשרויות האיחסון של ציוד מטבח מהחייל הבודד עד מחלקה שלמה בארגז נייד אחד.(וזה נוסה בשטח בתרגיל חטיבתי...)סה''כ 13 דגמים של בישול שטח בנוחיות כפי שלא ידענו בעבר הקרוב.תודה לכל המשתתפים , היועצים ,המתלוננים ובעלי הדעה המקורית שרק בסיועם ניבנה מוצר כל כך קרוב למושלם.ניסינו לתגמל את המסייעים במוצרים שעלותם זהה למחירם וזה נעשה על ידינו בכייף של מפתחים שאין גדול ממנו. שימו לב - האחריות למוצר הזה היא לנצח - כל עוד אתם בעליו.להתראות בשגעון הבא.
-
רגע, חיים, בטרם סיום,
איבדתי את ערכת הקפה בשלל מטבחי השדה :confused:
הניתן לסכם עם תמונות (שהובטחו ...) ומחיר/ים ?
הכוונה לערכת הקפה הקלה והקומפקטית יותר - למטבחי השדה היתה התייחסות מספקת.
תודה,
אייל