...אתה מוזמן גם לסדנא שלי, ברוך... 8) 8) יותר מעניין...
(לא אתה נמרוד, אתה עובד אצל המתחרים... ;-) )
אסף.
Printable View
...אתה מוזמן גם לסדנא שלי, ברוך... 8) 8) יותר מעניין...
(לא אתה נמרוד, אתה עובד אצל המתחרים... ;-) )
אסף.
רגע, רגע, אני לא עומד בקצב שלכם - "סדנא" של נמרוד, סדנא של אסף, מתחרים, מה פה קורה פה??
אשמח לבוא אם רק תגידו לאן ומתי.
זה לא לדיון הזה, ברוך. זה דיון על מה שבונים בסדנא שלך.
בכל מקרה, אני מסתכל על התמונות ואני חושב שגם אם מאוד תרצה הגודל של הUPRIGHT (מאיזה אוטו הוא? לא שמתי לב אם כתוב) והזוויות שאתה תהיה חייב לתת במערכת (גם בגלל גודל הגלגלים וגם בשביל להמנע מ BUMP STEER), יתנו רדיוס גדול משחשבת. גם במקרה הזה, האילוצים חזקים מהתכנון לפי הספר. שים לב שגלגל יותר גדול מקטין את הרדיוס, אבל מחייב אותך לתת אופסט (כדי להתרחק מהשלדה) מה שמגדיל אותו חזרה. זה אומר שעל פי רוב יש משחק, אבל מוגבל.
אסף.
האפרייט הזה הוא כבר משהו בנוי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
הבסיס הוא של ואן דורה 4x2 שמונה צילינדר דיזל, נמוך וקצר למדי.
הוא עשוי יציקת פלדה מסיבית מאד. עליו בניתי וריתכתי את המגדלים, שעליהם אני עוד צריך
להוסיף את היוניבול העליון.
את גובה המגדלים אני בחרתי, ווהכנסתי שם הפרש של 40 ס"מ בין היוניבול העליון לתחתון.
את זוית הקינגפין אקבע לפי מיקום היוניבול העליון.
אצלי אין אילוצים של שילדה ולכן גודל הגלגל הוא אכן יתרון בכל מה שנוגע לרדיוס.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אני מקווה לקבל מחר או מחרתיים את הגלגלים ואז אוכל להתקדם הלאה ולקבוע סופית לפי האופסט של הג'נטים, את הרוחב הסופי(גומי לגומי) ואת שאר נתוני המתלה כמו שדנו למעלה.
אני אומר את זה מכיוון שאני יודע מה הזמנתי(אופסט=0), אבל אצל האמריקאים, כמו שיודע כל מי שמזמין מהם בדואר סחורה, אתה יודע מה הזמנת אבל לעולם אינך יודע מה באמת יהיה בחבילה....
כשיגיעו ההגה והיוניבולים החסרים, ואני מקווה שזה יהיה תוך כמה ימים, אוכל סופסופ לרוץ הלאה ולגמור את המתלה הקדמי.
לענין ה bumpsteer שהעלית כאן - אין לי בעיה לתכנן את המערכת עם באמפסטיר 0 בתוך הטרפז, אלא שאז לא תהיה לי זוית אקרמן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כמה הענין של זוית אקרמן חיוני ברכב כזה ומה עדיף על מה - אקרמן נכון ובאמפסטיר מינימאלי בנסיבות או אפס באמפסטיר ע"ח אקרמן?
וכן - האם יש דרך לדעתכם ליצור את הפרשי ההיגוי בסיבוב בין גלגל ימין לשמאל שלא בשיטתו של אקרמן?
אקרמן רלוונטי רק לחניות (זה קצת בהגזמה, אל תצטטו אותי). באמפ סטיר קריטי לנסיעה מהירה על.. באמפים. מה אתה הולך לעשות עם האוטו- לחפש חניה או לתת גז?
(הבנת לבד מה לדעתי יותר חשוב, נכון? )
אסף.
זוית אקרמן רשמית, אידיאלית, לא תמצא כמעט באף רכב מרוץ. מקובל לדבר לא על הזוית האידיאלית, אלא על אקרמן חיובי, שלילי, ואפס. אפס זה גלגלים מקבילים, נקודה. אקרמן חיובי זה גלגלים שהזוית בינהם הולכת וקטנה עם סיבוב הגלגל, ושלילי זה זוית הולכת וגדלה.
החשיבות היא באמת בתמרוני חנייה, ויותר מכך, בתמרוני חנייה בלי מנוע, במקרה שלך זה קדימה אחורה מהסדנא אז זה לא קריטי, אם הסדנא שלך היתה כזאת שהיית צריך לסובב את הרכב בדחיפה אקרמן אפס או שלילי היה מקשה עליך מאד.
מקובל לשאוף לפחות לאקרמן חיובי כלשהו, אפילו קטן, ולא לשלילי. לא על חשבון תכונות רצויות אחרות. זה אפשרי, לא קל. אין לזה שיטה אנליטית, אלא ניסוי וטעייה מסודרים. בשיטה שלך של בנייה בפועל - כמה פעמים אתה הולך להרכיב ולחתוך זרועות היגוי ומתאמים למסרק הגה? לא שווה את ההתעסקות. תנסה להתמקד במזעור באמפסטיר ושכח מאקרמן, איפוס שלו ממש לא קל כמו שנדמה לך, אתה תגלה את זה בעצמך.
בוקר טוב לכולם
תמונות חמות מאתמול בסדנא
בתמונה הראשונה - 8 כאלו הגיעו אתמול לסדנא
בתמונה השניה - תאווה לעיניים
בתמונה השלישית - מבט על
בתמונה הרביעית - שום דבר סטנדרטי ברכב הזה
יותר מאוחר נעלה עוד תמונות
יותר מאוחר כבר נגמר, יא סוציומט.
צילמת אלף תמונות וזה מה שאתה מעלה? :roll: ?
אתה מפוטר - אל תבוא לעבודה מחר.
מידות סופיות(לטוב ולרע) -
בסיס גלגלים 331 ס"מ("130)
רוחב מאחור 209 ס"מ
רוחב מקדימה 215 ס"מ
שמעתי להמלצות רבות של בעלי נסיון במירוצים בארץ לגבי הגבלת הרוחב, ולכן קיצצתי.
האמת? אני כבר מתחרט, כי מלכתחילה תכננתי מידות אמריקאיות של פלוס מינוס 230 ס"מ, כמו בהונדה וב 6x6, אבל אולי בסוף אהיה מרוצה. רק הנסיון ידבר.
מרשים ביותר.
ערב טוב לכולם
קודם כל ברוך מדוע אתה בבית ב 14:47 ולא בסדנא :) ?
עכשיו לתמונות
תמונה ממרומי מגדלי הבולמים הקדמיים
תחתית הרכב
הציר האחורי
ומי מזהה את התמונה האחרונה :) ?
ועוד כמה
המנוע
חיבורי הבולמים בזרוע האחורית
חזית הרכב
מבט מאחור על תעלת רכבת ההינע
עוד כמה מבטי חזית ומבטי על
חיבורי הזרועות האחוריות
על זה ידידי(לשעבר), אתה עוד תשלם ביוקררררררררציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
עכשיו אני מבין למה הגעת לבית החולים...:sad:ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
טוב, ההגה הגיע וכך גם התפוחים וכאמור הגלגלים.
הנה תמונות של ההגה של Howe הנחשב כיום למסרק ההידראולי הטוב ביותר למירוצים.
ההגה בא עם מיכל, משאבה ושסתום הפעלה נפרד המאפשר התקנה הרבה יותר קלה של המערכת.
בשעה טובה.
אגב למה הבאת צמיגי Krawler ולא את הבאחה למרוצים?
בנוסף, המתלה הקדמי שמאלי כבר "יושב" יפה במקום, אם כי עדיין לא מחוזק סופית.
המשולשים עובדים בצורה מושלמת ונותנים מהלכים מטורפים (וקצת מוגזמים למתלה קדמי) של
יותר מ- "30!!
אני אגביל את המהלכים בהמשך, אם כי אני מעריך שהכניסה תישאר קרוב ל- "15 והיציאה קצת פחות.
הנתונים כרגע הם כאלה:
משולש תחתון - 62.5 ס"מ
משולש עליון - 43.5 ס"מ
מהלך כניסה - 38.5 ס"מ
מהלך יציאה - 42 ס"מ
קאמבר במצב הנ"ל במנוחה - 1 מעלה נגטיבי
השתנות קאמבר במהלך סגירה ופתיחה(כמעט זהה) - עד לבערך 9 מעלות(טעון מדידה מדוייקת)
זוית קאסטר - 4.5 מעלות
זוית קינגפין 9- מעלות
רדיוס - בערך(לא נמדד במדויק) 5 ס"מ פוזיטיבי
הנה כמה תמונות במצב מנוחה ובפתיחה.
התמונות היותר יפות של סגירה יצאו שחורות - אצלם מחר עוד.
עוד קצת
תודה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אלה לא krawler בכלל אלא mud terrain T/A KM2 שהיא הגרסה הכי חדישה והכי לוהטת היום בארה"ב לצמיגי שטח כלליים. הם חזקים בדופן ב35% מהמאדים הקודמים והדיעות עליהם נהדרות.
הבאחה למירוצים נמכר בעקר לקבוצות מירוצים בהזמנה מיוחדת, ואתה לא באמת רוצה לדעת כמה עולה אחד......
עשיתי חשבון והגעתי למסקנה שבמחיר של 8 כאלה אני קונה את מה שקניתי, את ההגה, עוד יונבולים וכו' וכו'.
מה לעשות, יש גבול לכל שגעון, ובכל זאת זה לא טרופי טראק שעולה 200-300,000 דולר.
דווקא כן הייתי רוצה לשמוע כמה הם עולים. למיטב הבנתי יש גרסאות מיוחדות "red label" וכל מיני כינויים כאלו שהן אלו שעולות הרבה... אין אפשרות להשיג Baja T/A "רגיל" מהמדף?
הבאחה למירוצים נקראים באמריקה בשם projects. לא יודע למה.
הם מיוחדים מאד מכיוון שיש בהם תרכובת של סוליה חדשנית ודופן מחוזקת(ששימשה השראה
לדופן של ה KM2 שאני הבאתי).
מישהו פרסם 6 פרוג'קטס כאלה, 35x12.5 "קצת" משומשים, ורצה עליהם 500$ האחד.
כשאני ביררתי בזמנו, התעניניתי ב- 39.5 אינץ, ונאמר לי שהדרך היחידה להשיגם היא רכישה מקבוצות מירוצים מכיוון שרק הן יכולות לקנות אותם.
מכיוון שירדתי למידה 37" (לאור העובדה שלא יכולתי להשיג ציריות 300M בקוטר 2" 46 שיניים שיתאימו לסרן כלשהו בארץ ויוכלו להחזיק גלגל בגודל כזה), וגם ראיתי את המחירים שפורסמו בפור וויל פארטס, החלטתי ללכת על ה KM2 שיצאו עליהם ביקורות מאד טובות.
המחיר שקיבלתי אז לבאחה מירוצים "רגיל"(לא פרוג'קטס) במידה 37 על 12.5 על 17 היה 600$ לצמיג בארה"ב, מה שאומר
כ - 10,000$ בארץ ל -8 צמיגים עם ג'נטים סבירים, אחרי הובלה, מכסים וכו'.
את ה - KM2 השיג לי חבר בארה"ב ב 289$ בלבד, כלומר פחות מחצי.
מובן... :!:
אני מנסה להעלות את התמונות שלא עלו קודם
מתלה קדמי מחובר כולו, עדיין ללא חיזוקים.
כמה תמונות יצאו כחולות, למרות שאין כאן שום בחורות....:-D
בשבוע הבא יגיע תור ההגה, ואז הרכב יעמוד כבר על 4 גלגלים עם הקפיצים, ועם דרייב שפט מחובר.
כמה תמונות
מרשים ביותר. עם הצבע הכחול הרכב נראה עוד יותר מפחיד :-D