חוזר: כל הטיפים לחיסכון בדלק-שרשור עצות בנושא כאוב.
שנורקל גורם למערבולות ולהאטת האויר ולכן כל מדובר בעליה כלשהיא בצריכת הדלק.
אבל למיטב ניסיוני - זניח ... הצמיגים והשטויות שיש לנו באוטו שמוכן להישרדות של חודש בתנאי מדבר בכל רגע .. במהלך השבוע שאנחנו מסתובבים בעיר ... זה מה שמעלה יותר את אחוזי הצריכה.
-----
גיליתי השבוע משהו מעניין.
נסיעות של חצי שעה, מחיפה לחדרה וחזרה במהירות של 100 קמ"שׁ כשהכביש ריק ונינוח, מוקדם לפני הפקקים ... והמיכל ( 55 ליטר ) מספיק בממוצע ל 370 ק"מ ....
מהירות של 90 ולא חצי קמ"ש יותר .. אותם תנאים ואני עברתי את ה 400 ק"מ על אותו מיכל ועוד נישאר עודף לבזוקה.
לא יודע חשבון אבל באחוזים, זה נראה לי המון.
מדובר על ההיילקס ...
לגבי השנורקל - דורון צודק. שנורקל שבנוי כהלכה - לא ישפיע על צריכת הדלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
שנורקל גורם למערבולות ולהאטת האויר ולכן כל מדובר בעליה כלשהיא בצריכת הדלק..
מבנה השנורקל הראשוני ברכב שלי היה שילוב של השנורקל שהתחבר את הצנרת המקורית, מה שהביא לצנרת ארוכה מאד והצרות בין השנורקל שהיה בקוטר 3" לבין הצנרת המקורית הקצרה שהיתה בקוטר 2".
היה שינוי מורגש לרעה בסחיבה (כמה שזה בכלל יכול להיות איטי יותר בהיילקס אטמוספרי..) ועליה בצריכת דלק.
לאחר ביטול חלק מהצנרת והעברה של כלל צנרת השנורקל לקוטר 3" הסחיבה והצריכה חזרו בדיוק למה שהיה לפני כן, הבדיקה נעשתה לפני השנורקל כמו שאני מאפס בכל תדלוק ולאחריו במשך תקופה ארוכה כדי לראות אם יש שינוי.
יוצא לי לראות לא מעט רכבים עם שנורקל תוצרת בית בקוטר קטן למדי שבטוח משפיע לרעה על הצריכה והסחיבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
גיליתי השבוע משהו מעניין.
נסיעות של חצי שעה, מחיפה לחדרה וחזרה במהירות של 100 קמ"שׁ כשהכביש ריק ונינוח, מוקדם לפני הפקקים ... והמיכל ( 55 ליטר ) מספיק בממוצע ל 370 ק"מ .....
מהירות של 90 ולא חצי קמ"ש יותר .. אותם תנאים ואני עברתי את ה 400 ק"מ על אותו מיכל ועוד נישאר עודף לבזוקה....[/quote]
זה יוצא צריכה של 1:6.5-7~ , במקרה הראשון או 1:7.5~ בתאור השני, צריכת דלק לא משהו בכלל,
אתה סוחב ציוד כבד באופן קבוע?
עגלה?
מטפס את הכרמל כמה פעמים?
תגובה להודעה: כל הטיפים לחיסכון בדלק-שרשור עצות בנושא כאוב.
אני מטפס את הכרמל בכל פעם כשאני רוצה להגיע הביתה ...
אצלי יוצא החישוב יותר טוב טיפה ... אני ממלא 50 ליטב כמעט תמיד, אני לא מחכה לאדים בשביל למלא ....אז 400/50=1:8 לדעתי.
ראשית תודה לכל המגיבים בנושא השנורקל
תנו לי להבין מלבד מעברי מיים
האם השנורקל תורם גם באוויר השונה שהוא שואב
קר יותר אולי נקי יותר
וזה לא משפיע על צריכת הדלק לטובה ?????????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gillif
האם השנורקל תורם גם באוויר השונה שהוא שואב
קר יותר אולי נקי יותר
וזה לא משפיע על צריכת הדלק לטובה ?????????
נקי יותר משמעותית,
אני יכול להגיד שיש משמעותית פחות אבק בבית הפילטר לאחר התקנת שנורקל.
אתה יכול להגיד שבעקיפין זה חוסך כסף כי תדירות ההחלפות יכולה להשתנות, על הדלק או סחיבה זה לא שינה כלום, לא לרעה ולא לטובה.
כמו שאני רואה את זה,
(וזה רק ניסיון לא מלומד) התצורה הכי פופולרית של שנורקלים הם בעלי פתח שפונה קדימה, מה שגורם לזריקה של האויר לתוך המערכת בכל רגע שנוסעים קדימה.
ועד כמה שאני מבין, זה עוזר לנשימת המנוע ובכך לנצילות של כל פיצוץ.
זה למה אנשים שמים פילטר פתוח לא? זה למה יש כונסים (לא של אינטרקולר) ברכבי ראלי ובעיקר ברכבי דראג...
קיצר, אני טועה? השנורקל לא מתפקד גם כמו כונס כזה?
ברכבים, שנוסעים במהירויות שפויות, זרימת האויר לא יוצרת גדישה משמעותית בכלל. במילים אחרות, אין לזה כל משמעות.
כאוב או לא כאוב,
ולמרות שאיני בעל גי'פ[אך משתתף בתחזוקה של לנסר 08 שהוא שתיין לא קטן], כשאני חושב על חיסכון בדלק אני פשוט נכנס לדיכאון,
כי אני מעדיף להוציא עוד 50 שקל[שהם ההפרש בין לחיצות לנסיעה משעממת ורגועה] לטנק דלק מאשר לחשוב: "אוי, למה לחצתי פה על הגז, שרפתי 4 וחצי טיפות יותר מדי.
אגב, בירידה ברכב מוזרק אין הזרקה של דלק, לכן אם יש עלייה אחרי הירידה[הרי כל ירידה היא לשם עלייה =] לחיצה מעודנת בגז תגרום לחיסכון במאמץ בעלייה.
או, כמו שאבא אומר: בירושלים אתה נוסע במישור 120{:cool::cool::cool:} ועולה את העליות ב-90, כמובן, שיש לקחת בחשבון 40% טעייה כלפי מעלה. =]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
ברכבים, שנוסעים במהירויות שפויות, זרימת האויר לא יוצרת גדישה משמעותית בכלל. במילים אחרות, אין לזה כל משמעות.
מה שלא כ"כ מסתדר עם ההנחה שלך היא שללא הפתח שפונה החוצה המנוע שואב אויר מחלל נייח באזור המנוע במצב רגיל ברוב הרכבים לעומת אויר קר ממקור חיצוני במהירות 90+קמ"ש עם שנורקל.. בכל זאת משפר את הנשימה של המנוע כי נוצר לחץ אויר גבוה יותר בצנרת מה שתורם לכניסה של האויר לצילינדרים שנדרשים ליצור פחות יניקה ותת לחץ.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב שאתה צודק שזה לא משפר את הגדישה היא שהספיקה של המנוע בנסיעת כביש במהירות בינעירונית היא גם ככה גבוהה מאד, משהו בסביבות 7+ מ"ק אויר לדקה שעוברים דרך צנרת ופילטר האויר(3000סל"ד*2.5ל' נפח מנוע*דקה במנוע שלי).
אם זה היה יוצר לחץ גדישה משמעותי היה שינוי בכוח מנוע, מה שלא מורגש לפחות אצלי.
אולי בגלל שאין שינוי במשאבת דלק ואם היא היתה פתוחה מעט יותר היה מה לעשות עם העוד אויר הזה שנכנס.
דורון. לחץ האויר אכן עולה בעיקרון, אבל בצורה לגמרי לא משמעותית. לא במהירויות האלה בכל אופן.
הצורה של הקוברה בשנורקלים לא מכניסה לך רטיבות בנסיעה בגשם או מעברי מים מהירים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
הצורה של הקוברה בשנורקלים לא מכניסה לך רטיבות בנסיעה בגשם או מעברי מים מהירים?
א. אני לא נוסע מהר במעברי מים.
ב. עוצמת הגשם בארץ כ"כ נמוכה שזה לא רלונטי.
ערן צודק, האפקט של דחיסה במהירויות שאנחנו מדברים עליהם (נגיד 100 קמ"ש) זניח. זה לא משנה לאיזה כיוון ה"כונס" של השנורקל פונה.
חיפשתי "לחץ סטגנציה" ומצאתי את ההסבר המלומד הבא משנת 2003, כשהחומר עוד היה טרי בראש...
(מתוך http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=1430)
ציטוט:
הדוגמא של קופסאת שימורים שמופנית לתוך הזרימה היא דוגמא טובה. 60 קמ"ש לעומת 5? אותה כמות אויר. נפח הקופסא כפול צפיפות האויר. צפיפות האויר משתנה מאט מאד במהירויות נמוכות. מקובל להתיחס לאויר כבלתי דחיס (כלומר שהצפיפות קבועה ) עד מהירויות של 0.4-0.5 מאך לפחות. מה שכן משתנה בתוך הקופסא, וזה אפקט הram-air , הוא הלחץ. בכמה הוא משתנה - אני אגיד לך בדיוק. הלחץ בתוך הקופסא הוא לחץ הסביבה ועוד הלחץ הדינמי של האויר הזורם שנעצר בבת אחת. הסכום הזה נקרא לחץ טוטאלי, או לחץ סטגנציה (עצירה). הלחץ הדינמי הוא חצי-רו-וי-בריבוע - חצי ממכפלת צפיפות האויר בריבוע המהירות. צפיפות האויר בגובה פני הים היא 1.023 ק"ג למטר מעוקב עם זכרוני אינו מטעה, מכאן ניתן לחשב את הלחץ הדינמי. לדוגמא, מהירות של 100 קמ"ש = 28 מטר לשנייה. 28 בריבוע, כפול 1.023 לחלק לשניים = 395. 395 פסקל. 105 קילופסקל הם אטמוספירה אחת, ולכן קיבלת שהלחץ בתוך קופסאת השימורים במהירות של 100 קמ"ש הוא בסך הכל 1.004 אטמוספירה - תוספת של פחות מחצי אחוז! בגלל שהלחץ הדינמי עולה לפי ריבוע המהירות, במהירויות גבוהות זה הופך להיות יותר משמעותי...
100 קמ"ש - 0.004 אטמוספירה
200 קמ"ש - 0.016 אטמוספירה
300 קמ"ש - 0.035 אטמוספירה
400 קמ"ש - 0.064 אטמוספירה
מספיק? ב400 קמ"ש תקבל תוספת דחיסה של 6%. להזכירך, מגדש טורבו פשוט יתן בסביבות חצי אטמוספירה!
אז כן, זה נותן 3 אחוזים כשאתה רוכב על הקוואסקי שלך ב280 קמ"ש, שזה בערך 5 כ"ס תוספת על הספק מירבי של 150 כ"ס - וזה בדיוק הנתונים שיצרני האופנועים מדברים עליהם (שם כן יושבים מהנדסים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
דורון. לחץ האויר אכן עולה בעיקרון, אבל בצורה לגמרי לא משמעותית. לא במהירויות האלה בכל אופן.
בגלל זה כתבתי לך שביחס לספיקה העצומה שהמנוע גם ככה נדרש לה אני לא חושב שיכולה להיות השפעה שניתן להרגיש.
ציטוט:
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב שאתה צודק שזה לא משפר את הגדישה היא שהספיקה של המנוע בנסיעת כביש במהירות בינעירונית היא גם ככה גבוהה מאד, משהו בסביבות 7+ מ"ק אויר לדקה שעוברים דרך צנרת ופילטר האויר(3000סל"ד*2.5ל' נפח מנוע*דקה במנוע שלי).
אם זה היה יוצר לחץ גדישה משמעותי היה שינוי בכוח מנוע, מה שלא מורגש לפחות אצלי.
עד עכשיו עסקנו בתרוצים והרגשות מהבטן,
נמרוד נתן להם מספרים.
הקפיצה החד-יומית הגדולה ביותר במחיר הנפט בהיסטוריה האנושית - וחתום עליה אחד משלנו - שאול "מרסק הבורסות" מופז!
כבוד!
אני חושב ששאול הציב כאן רף גבוה, אתגר אמיתי למתחרים. מי יהיה זה שיביאו אותנו ל200$ לחבית? ביבי? אהוד? אולי אפי איתם יפתיע מהאופוזיציה ויקח את כל הקופה? עכשיו נראה את ג'ו מספר לנו שבטקסס לא סופרים אותנו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הקפיצה החד-יומית הגדולה ביותר במחיר הנפט בהיסטוריה האנושית - וחתום עליה אחד משלנו - שאול "מרסק הבורסות" מופז!
כבוד!
אני חושב ששאול הציב כאן רף גבוה, אתגר אמיתי למתחרים. מי יהיה זה שיביאו אותנו ל200$ לחבית? ביבי? אהוד? אולי אפי איתם יפתיע מהאופוזיציה ויקח את כל הקופה? עכשיו נראה את ג'ו מספר לנו שבטקסס לא סופרים אותנו...
מה איכפת לו למופז ?
הוא לא עולה לו דלק כבר כמעט 40 שנה............
לדעתי הוא לא יודע איך ניראית המשאבה:lol: