-
תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
נקודה חשובה שנתקלתי בה מספר פעמים ולא עלתה לדיון - איך משתמשים במים האפורים ?
ע"פ חוקי ארה"ב, והחוק המוצע בארץ, אסור להשתמש במים אפורים מטוהרים בהמטרה.
כדי להשקות את הדשא, שזה צרכן המים העיקרי - חייבים מערכת טפטוף פרוסה (על הדשא, או תחתיו).
הסיבה לזה היא רחף אפשרי של חיידקים (שלא טוהרו).
בנוסף, חייבים להשתמש במים תוך 24 שעות. בכמויות של 200 ליטר, קשה מאוד להשקות דשא שהוא מעבר לכמה עשרות בודדות של מטרים.
מערכת של פלסגן (http://www.plasgan.co.il/) מתחילה באיזור ה-4000 ש"ח.
העובדה שבישראל ממחזרים למעלה מ-82% ממי השפכים (וברוב היישובים, קרוב ל-100%. עמק חפר "קונים" מנתניה את כל השפכים שלה, וזה לא מספיק),
מרגיעה את המצפון החברתי שלי בעניין טיהור המים
זאביק
(שכרגע החצר חפורה בתעלות וכל צנרת הביוב גלויה ומופרדת, אבל עוד לא החליט מה לעשות עם זה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
זאביק
(שכרגע החצר חפורה בתעלות וכל צנרת הביוב גלויה ומופרדת, אבל עוד לא החליט מה לעשות עם זה).
כמו שנאמר "תעשה לביתך"
המיחזור הפשוט ביותר הוא מקלחות + מכונת כביסה לטובת ניאגרות
כל אחד הוא כ 30% מהתצרוכת
אם תצליח למצות מהמים האלו שימוש שני חסכת 30% מהתשלום ישר לארנק
-
אני גם חושב על מערכת מים אפורים להדחת האסלות בלבד בעתיד הקרוב
יש תובנות חדשות בנושא
חנן - בדקת את החיסכון מים בתקופה הזאת? בעיות חדשות במערכת או שזה עובד טוב כמו שצויין קודם וכולם מאושרים?
-
לא, לא עקבתי אחרי החסכון בפועל. המע' עובדת ללא תקלות.
פעמיים ניקיתי את הרשת הגסה. לא כי היו תקלות, אלא כי שיעמם לי וכתחזוקה מונעת. הצטברה שם לא מעט ג'יפה.
כאמור, ברז אספקת המים השפירים סגור באופן קבוע כי גיליתי שכמות המים מהמקלחות עולה בהרבה על כמות המים שנצרכת באסלות ואין צורך בתוספת מים.
אז למי שזה חשוב לו, מספיק שהוא יבקש מבני הבית לרשום במהלך יום אחד כל פעם שהם מורידים את המים ותתקבל סטטיסטיקה טובה של כמות המים שניתן לחסוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא, לא עקבתי אחרי החסכון בפועל.
רק ניקית את המצפון כאזרח נאמן למולדתו :-)
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
נקודה חשובה שנתקלתי בה מספר פעמים ולא עלתה לדיון -
איך משתמשים במים האפורים ?
ע"פ חוקי ארה"ב, והחוק המוצע בארץ, אסור להשתמש במים אפורים מטוהרים בהמטרה.
כדי להשקות את הדשא, שזה צרכן המים העיקרי - חייבים מערכת טפטוף פרוסה (על הדשא, או תחתיו).
הסיבה לזה היא רחף אפשרי של חיידקים (שלא טוהרו).
בנוסף, חייבים להשתמש במים תוך 24 שעות. בכמויות של 200 ליטר, קשה מאוד להשקות דשא שהוא מעבר לכמה עשרות בודדות של מטרים.
מערכת של פלסגן (
http://www.plasgan.co.il/) מתחילה באיזור ה-4000 ש"ח.
העובדה שבישראל ממחזרים למעלה מ-82% ממי השפכים (וברוב היישובים, קרוב ל-100%. עמק חפר "קונים" מנתניה את כל השפכים שלה, וזה לא מספיק),
מרגיעה את המצפון החברתי שלי בעניין טיהור המים
זאביק
1.להשקיית דשא מישתמשים בצנרת טיפטוף מיוחדת[יקרה להחריד]אובצנרת טיפטוף רגילה עים פילטר מיוחד בכניסה המכיל חומר שדוחה את השורשים אים לא תוך שבוע הצנרת תיסתם.
2.אסור ע"פ חוק להשקות במים מושבים בהמטרה.
3.עזוב את החוק זה יסריח לך את הגינה ולא משנה כמה פילטרים תשים בדרךץ
4.את הטיפטוף יש להניח במירווחים קטנים מה שדורש משאבה חזקה[כמובן תלוי בגודל הדשא]
5.אים אתה עדיין בעינין ויש לך שאלות שיכול ליהיות שיש לי תשובות להן אתה מוזמן לישלוח לי ה"פ ואני יחזור אליך.בהצלחה
:)
-
חצי קשור
אני רוצה להשקות עציצים ממזגן
גובה המזגן מעל העציצים כשני מטר
האם יש טפטפות נעץ שיכולות לעבוד בלחץ כזה נמוך?
תודה
ערן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
חצי קשור
אני רוצה להשקות עציצים ממזגן
גובה המזגן מעל העציצים כשני מטר
האם יש טפטפות נעץ שיכולות לעבוד בלחץ כזה נמוך?
תודה
ערן
אני לא מכיר טפטפות כאלה כי1-כל מה שאני מכיר זה אינטגרלי[יעני דורש מינימום לחץ בצינור]ןאים הצינור של המזגן מיצר טיפפפפה לחץ המים פשוט יצאו לך מהמזגן בתוך הבית .
מה שאני עשיתי זה לקחת מיכל של נביעות[כד כחול]אליו זורם המזגן ולתוכו הכנסתי משאבה פשוטה של בריכה [70 שח]וחיברתי לה ביציאה צינור 8 מ"מ וזה יושב עים שעון שבת לא מסובך ביכלל אים תירצה עוד עזרה רק תיכתוב. :wink:
-
קיימות טפטפות ללחצים נמוכים, עד פחות מ-1 באר. בכל זאת, יהיה קצת קשה להשיג אותן, הן מיועדות לשיווק בשווקי העולם השלישי, מקומות בהם מובילים את המים עד לשדה בתעלות והגברת הלחץ מבוצעת במקרה הטוב במגדל מים נמוך או משהו דומה. אם יש לך "קומבינה" בענף הטפטוף-זכית, אם לא כנראה שלא תמצא את מבוקשך בקלות.
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלטולי
2.אסור ע"פ חוק להשקות במים מושבים בהמטרה.
3.עזוב את החוק זה יסריח לך את הגינה ולא משנה כמה פילטרים תשים בדרךץ
:)
2- האיסור הוא לגבי מידשאות בגלל 3 ונושא החיידקים שלא חוסלו בטיהור.
יש עצים וצמחי נוי שפשוט חולים על המים האלו, חוסך את ההשקעה במערכת טיפטוף יקרה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלטולי
אני לא מכיר טפטפות כאלה כי1-כל מה שאני מכיר זה אינטגרלי[יעני דורש מינימום לחץ בצינור]ןאים הצינור של המזגן מיצר טיפפפפה לחץ המים פשוט יצאו לך מהמזגן בתוך הבית .
מה שאני עשיתי זה לקחת מיכל של נביעות[כד כחול]אליו זורם המזגן ולתוכו הכנסתי משאבה פשוטה של בריכה [70 שח]וחיברתי לה ביציאה צינור 8 מ"מ וזה יושב עים שעון שבת לא מסובך ביכלל אים תירצה עוד עזרה רק תיכתוב. :wink:
מה הכוונה אינטגרלי?
הלחץ ממש לא נוצר מהמזגן אלה מקח שהמזגן בגובה של כשני מטר מעל הקרקע - בעזרת חור בצינור או בעזרת מיקום מיכל מים מתחת למזגן (עם צינור עודפים שיוצא מהמיכל).
המיכל יקבל את המים מהמזגן ויספק אותם להשקיה במידה והמים יגיעו לקראת סוף המיכל הם יצאו בצינור עודפים...
איזה לחץ המשאבה שלך מיצרת? לעניות דעתי המשאבות הללו לא יכולות להעלות את המים לגובה שני מטר.....
-
הכוונה אני מניח היא שמפל הלחץ שיוצרת הטפטפת יספיק כדי לבנות עמודת מים, שתגיע עד המזגן ותשפך בחדר. לי זה קרה, למזגן בקומה שנייה (5-6 עמודה) בגלל שהצינור הונח על האדמה ורץ איזה מטר אופקי לפני שנשפך. מזגן בשיא הקיץ יכול להפיק הרבה מים ולמלא כמה מטרים של צינור די מהר!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הכוונה אני מניח היא שמפל הלחץ שיוצרת הטפטפת יספיק כדי לבנות עמודת מים, שתגיע עד המזגן ותשפך בחדר. לי זה קרה, למזגן בקומה שנייה (5-6 עמודה) בגלל שהצינור הונח על האדמה ורץ איזה מטר אופקי לפני שנשפך. מזגן בשיא הקיץ יכול להפיק הרבה מים ולמלא כמה מטרים של צינור די מהר!
זה ברור ולכן כתבתי ש-או חור בחלק העליון של הצינור או מיכל מתחת למזגן עם צינור עודפים יפתרו את הבעיה של גלישת מים במזגן.
אני לא בטוח שהנושא הוא בדיוק מפל לחץ = למיטב הבנתי מדובר כאן בנושא של ספיקה....
הספיקה של הטפטפת \ צינור נמוכה יותר מהספיקה (בליטר\שעה) של המזגן ולחן נוצרת גלישה
-
בכל מקרה יש לך רק חמישית באר מגובה כזה, לאיזו ספיקה אתה כבר יכול לצפות מטפטפות רגילות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בכל מקרה יש לך רק חמישית באר מגובה כזה, לאיזו ספיקה אתה כבר יכול לצפות מטפטפות רגילות?
ולכן הגיע השאלה על טפטפות ללחץ נמוך עם ציון הגובה=לחץ
ללא טפטפות מתאימות הפתרון הוא כפי הנראה "חנוכיה" עם צנרת דקה פתוחה
מצאתי ברשת את המוצר הזה שנראה מאוד חביב וקצת יקר
http://www.agrolan.co.il/product.asp...120&CatCode=38
אבל הוא כפי הנראה גורש לחץ של חצי באר (5 מטר) שאין לי...
-
בקריאה של הPDF באנגלית מספיק חצי מטר \ מטר גובה בתלות באורך הצינור
http://www.agrolan.co.il/UploadProdu...%20balcony.pdf
מישהו במקרה מכיר את הפטנט הזה?
המלצות?
-
טפטפת אינטגרלית - הכוונה לצינור שהטפטפת משולבת בתוכו (אינטגרלית). יש אותן בצינורות בקוטר 8,16,20 מ"מ. מבחינתך החיסרון של הטפטפות הסטנדרטיות הוא שהן דורשות לחץ מינ' של 0.5 אטמ' לקבלת הספיקה המוצהרת שלהן.
המוצר שאתה מביא מאגרולן מתבסס על חרס נקבובי שנמצא בקרקע ויוצר רצף של מים מהקרקע שבה נמצא הצמח לכלי מלא במים. הצמח יונק מהקרקע ומהמתח שנוצר בקרקע עוברים מים מהכלי דרך החרס לקרקע. עובד על עיקרון של טנסיומטר למי שמכיר.
החיסרון של מוצר כזה הוא שאם נוצר נתק ברצף המים - ההשקייה מפסיקה ואתה צריך להרוות את החרס מחדש ולמעשה לחדש את רציפות המים בין הכלי לחרס.
משאבה של בריכות לא מייצרת לחץ. אם תראה מפרט של משאבה כזו תראה שהספיקה המוצהרת היא בגובה 0. אם עולים מעט בגובה הספיקה צונחת המהירות.
מה שאני עשיתי היה להכין אגן קיבול מחבית כחולה ולחבר לו משאבה של מדיח כלים. משאבה זו מייצרת לחץ מספיק כדי להרים מים לחבית בגובה 6 מ' (גג הבית) ומשם המים יורדים בגרוויטציה. היתרון במשאבה זו הוא שהיא עולה כלום. רק 2 דק' של פדיחה במזבלה הקרובה לביתך. משאבה של מכונת כביסה לא תצלח למלאכה.
בהצלחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
מכיר את הפטנט וגם עבדתי איתו החסרונות שלו לפי מה שאני מבין זה שאתה חייב סנסור לייד כל שתיל כדי לקבל השקיה נאותה המכשיר הזה מיועד לגינות גג כדי ליפתור את עינין האיטום של הריצפה לנזילות ובנוסף הוא חייב לחץ מים קבוע כי הסנסור מחליט מתי ליפתוח או ליסגור אבל זה מכשיר מדהים אים יש לך את התנאים שהוא דורש לעבודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erby
המוצר שאתה מביא מאגרולן מתבסס על חרס נקבובי שנמצא בקרקע ויוצר רצף של מים מהקרקע שבה נמצא הצמח לכלי מלא במים. הצמח יונק מהקרקע ומהמתח שנוצר בקרקע עוברים מים מהכלי דרך החרס לקרקע. עובד על עיקרון של טנסיומטר למי שמכיר.
החיסרון של מוצר כזה הוא שאם נוצר נתק ברצף המים - ההשקייה מפסיקה ואתה צריך להרוות את החרס מחדש ולמעשה לחדש את רציפות המים בין הכלי לחרס.
תודה
כמעט - לא לגמרי מדויק
חרוט החרס משמש כברז - הוא מלא מים באופן קבוע, כאשר הקרקע מסביב לחרוט לחה יש לחץ בתוך החרוט שסוגר את הברז - כאשר הקרקע יבשה המים שבתוך החרוט מחלחלים לחתוך החרס - הלחץ יורד והברז נפתח, פתיחת הברז מאפשרת למים לזרום מהמיכל \ ברז ראשי לצינורית ההשקיה, אפשר לחבר מספר טפטפות פיזור לכל חרוט.
האופטימום כמובן חרוט או אפילו מספר חרוטים בהתאם לגודל העציץ לכל עציץ, אבל נראה לי שאפשר בהחלט ליצר מערכת טובה עם מספר קטן של חרוטים כאשר כל חרוט מצין מספר טפטפות פיזור (טפטפות יעודיות למוצר הספציפי).
תודה על הטיפ לגבי משאבה של מדיח - לא רלוונטי מכיוון שמדובר בגג רעפים....
-
מופצים פה כמה נתונים לא מדוייקים.
א.השקייה של מים מושבים בהמטרה אינה אסורה-עיקר המים המושקים בדרום הארץ הינם מושבים ורובם מושקים באמצעות המטרה.לכן יש לדייק(ייתכן ויש איסור בגינות פרטיות-או באזורי מגורים,ולא נראה לי שיש מי שיפקח על זה).
ב.טפטוף-יש מערכות טפטוף ללחץ נמוך מאד המיוצרות ע"י כל יצרניות הטפטוף בארץ.
ג.טפטוף טמון- מי שרוצה לעשות עבודה טובה ולהרבה שנים-יבצע "טפטוף טמון" באדמה,התקנה טובה והמערכת תחזיק שנים רבות.הדשא יראה יותר טוב ותמנעו מריחות ויתושים.
ד.למי שיש בעיית לחץ-יש דרכים רבות לפתור זאת גם באופן פשוט וזול
דרור הראל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא, לא עקבתי אחרי החסכון בפועל. המע' עובדת ללא תקלות.
פעמיים ניקיתי את הרשת הגסה. לא כי היו תקלות, אלא כי שיעמם לי וכתחזוקה מונעת. הצטברה שם לא מעט ג'יפה.
כאמור, ברז אספקת המים השפירים סגור באופן קבוע כי גיליתי שכמות המים מהמקלחות עולה בהרבה על כמות המים שנצרכת באסלות ואין צורך בתוספת מים.
אז למי שזה חשוב לו, מספיק שהוא יבקש מבני הבית לרשום במהלך יום אחד כל פעם שהם מורידים את המים ותתקבל סטטיסטיקה טובה של כמות המים שניתן לחסוך.
כמה הערות לכל אלה שלפני (לא רק לחנן...):
1. החיבור שאתה עושה בין מי ברז לבין מים אפורים הוא בניגוד לחוק ובמקרים מסויימים מסוכן לבני ביתך. הסיכון הוא שאתה מסתמך על שני דברים:
א. לחץ מי הרשת המנסה להיכנס לניאגרה דרך המצוף התחתון של מי הברז
ב. על האטימה של המצוף עצמו.
שני הדברים האלה א' וב' - הם לא בטוחים. האטימה היא לא מי-יודע-מה ובמשך השנים היא תיכשל (גומי, קונוס, ג'יפה שתצטבר שם) ואז, אם במקרה תהיה הפסקת מים בשכונה או בכניסה לביתך, אפילו לכמה דקות, יווצר ואקום ויישאבו כל המים האפורים מהניאגרה שלך, עם החיידקים שלהם, אל כל השכונה.
2. אכן החזרת מים אפורים ישירות לשטיפת האסלה היא פשוטה מבחינה טכנית. אבל, אני צופה בעיות בעתיד (הלוואי ולא!) בתחום של סתימות, מצוף נתפס וכאלה. אם המצוף ייתפס או תחול סתימה, צפה לשיטפון קטן בכל הקומה והוצאה כספית גדולה...
לא מאמין שחברה רצינית תתקין כזה דבר.
3. מעניין אותי חנן, כמה ג'יפה הצטברה בניאגרה ומה צורתה וכמותה? סתם נראה לי שזה עלול להתייבש בעתיד ולעשות צרות, אבל אין לי נסיון בעניין.
4. אני לא מבין את אלה שמתלוננים על המחירים של מערכות טיהור המים האפורים לצרכי השקייה. אמנם מדובר בטכנולוגיה גבוהה יותר אבל לדעתי היא שווה כל שקל. מאחר ומדובר בסך הכל במבנה אמין ובאורך חיים של עשרות שנים, ההוצאה הראשונית מתחלקת לעשרות שנים (המיכלים הפלסטיים הקבורים באדמה הם המרכיב היקר בעסק, אבל הם מתקיימים תיאורטית לעד!) ככה יוצא בעצם חסכון שנתי של כ-1000 עד 2000 שקל לכל שנה למשפחה ממוצעת, לפי החשבון שלי. את החשיבה השונה קיבלתי לאחר ששוחחתי ארוכות עם האנשים של חברת "המטהר - הנדסה" והצצתי במערכות שלהם. ראיתי שגם באנגליה נמכרות מערכות זהות. לא יודע למה, אבל עשו עלי רושם אמין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תומר א.
2- האיסור הוא לגבי מידשאות בגלל 3 ונושא החיידקים שלא חוסלו בטיהור.
יש עצים וצמחי נוי שפשוט חולים על המים האלו, חוסך את ההשקעה במערכת טיפטוף יקרה
לדעתי, כל מים שמסריחים, הצמחים אמנם חולים עליהם בשנים הראשונות, אבל אחר כך הצמחים יישארו פשוט חולים.
החיידקים בקרקע לא מספיקים לפרק את כל הג'יפה שבמים האלה, ובמשך הזמן האדמה פשוט תיסתם בג'יפה, בשומנים (יש על העור) והשד יודע מה עוד, שלא לדבר על הכימיקלים שיש בסבון ובשמפו שהורסים את תכונות הקרקע ופוגעים בסביבה בהמשך (מחלחל למי תהום).
יש פה מישהו באתר שהשקה עם מים כאלה (מים אפורים, שלא עברו טיהור) את הגינה נדמה לי שבמשך 14 שנה עד שכל הגינה נהרסה לו! (תזכירו לי איפה ראיתי את זה?)
-
את בעיות,החדירה של מים אפורים למערכת הראשית ניתן למנוע ע"ע אל חוזרים ומזח"ים.
כדאי להתייחס בכובד ראש למה שנכתב לפני בנוגע לנזק המתמשך לאדמה.
דרור הראל
-
ובלי שום קשר,
אדון יואבי37, מן הראוי לפחות לכתוב גילוי נאות על הקשר בינך ובין חברת "המטהר"
שאליה אתה יודע להפנות כ"כ באלגנטיות...
אכן, השקיית גינה לאורך שנים עם מי מקלחת/כיור (כמובן שלא מטבח) סופה לזהם את הקרקע
ולהרוג כל חי וצומח שקיים בה. יעיד על כך עץ הלימון שלנו שאבא שלי הרג אותו לאט אבל בטוח ע"י הזרמת מי המקלחת לאיו במשך שנים....
הפתרון הנכון הוא להשתמש במי המקלחת/כיור רחצה לשטיפת השירותים, שסתום אל חוזר הוא בהחלט
דבר הכרחי במערכת כזאת.
איתי
-
ציטטת אותי כותב שברז אספקת המים השפירים סגור, כי אין צורך בתוספת מים שפירים למערכת.
הברז סגור אז אין כל סיכון ואין צורך באל חוזר. למעשה, אין בכלל צורך בחיבור המערכת הזו למע' המים השפירים.
אם יתממש הסיכון שהמצוף ייתפס במצב פתוח (שזה מצב שקורה לא מעט גם בלי מערכת כזו, למשל כשהגומיה של המצוף נקרעת היכן שהפין לוחץ עליה) יש במנגנון הניאגרה פתח עודפים שדואג למצב כזה ואז כל המים שעוברים סף גובה מסוים נשפכים לאסלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
ובלי שום קשר,
אדון יואבי37, מן הראוי לפחות לכתוב גילוי נאות על הקשר בינך ובין חברת "המטהר"
שאליה אתה יודע להפנות כ"כ באלגנטיות...
אכן, השקיית גינה לאורך שנים עם מי מקלחת/כיור (כמובן שלא מטבח) סופה לזהם את הקרקע
ולהרוג כל חי וצומח שקיים בה. יעיד על כך עץ הלימון שלנו שאבא שלי הרג אותו לאט אבל בטוח ע"י הזרמת מי המקלחת לאיו במשך שנים....
הפתרון הנכון הוא להשתמש במי המקלחת/כיור רחצה לשטיפת השירותים, שסתום אל חוזר הוא בהחלט
דבר הכרחי במערכת כזאת.
איתי
איתי,
הקשר הוא שאני משחק גולף בקיסריה עם מישהו מהחברה וחבר במועדון המיליארדרים של ישראל יחד עם המנכ"ל שלהם...
אבל, יכול להיות שיהיה קשר יותר מעשי בעתיד. אני בודק הרבה זמן לבנות בעצמי מערכת לטיהור המים של הביוב בבית. אם יתגשם משהו, אביא לכאן צילומים.
-
צר לי לנפץ את תיאוריות הרס הקרקעות והצמחיה,המצב לא כזה קיצוני, ואם עץ הלימון בחצר מת אחרי עשר שנים זה כנראה לא בגלל המים.
יש בארץ כמה וכמה חוות שמשקות גידולים עם ביוב גולמי שעוברים רק שיקוע, לא מים אפורים עם סבון ריחני מהכביסה או האמבטיה, והצמחים רק נהנים.
במשך שנים לא מדשנים כמעט כי הכל מגיע מהג'יפה שבמים.
הסייג היחידי הוא שלא מגדלים גידולים לצריכה של בני אדם אלא לזרעים או מספוא.
עם מערכות השיקוע והניקוי הבסיסיות שתוארו כאן אני לא הייתי מהסס להשתמש במים להשקייה.
-
דורון,
אני לא יודע מה מידת הנזק אם בכלל של מים אפורים.אבל יש הבדל ענק בין מי ביוב המכילים(קוליפורמים צואתיים-כמו בחומוס) חומרים אורגניים שמדשנים את הקרקע-גם אם עברו רק תהליך סינון ראשוני לעומת מים אפורים שמכילים רק מים שפירים עם דטגרנטים וכמיקלים שונים.
דרור הראל
-
דרור,
במי ביוב יש את כל מה שיש במים אפורים+שפכים תעשייתיים+ביוב ביתי רגיל.
כל החגיגה ביחד, הטיפול היחידי הוא שיקוע למוצקים כדי שלא יסתמו את המשאבות.