-
תגובה להודעה: פרוייקט בניית חיפושית באחה
אהלן קובי,
כן, על אני זה אני מדבר בדיוק תכנון ובניה של מתלה חדש מאפס. אני מודע לכך שזה לא יהיה פשוט וזה יהיה מורכב ומאתגר למדיי. אבל אני מאמין שאם אני יקבל את העזרה הנכונה וההכוונה שזה בר ביצוע. אבל לא לא יצליח לעשות אתה לבד אני חייב את העזרה של החברים שמבינים עיניין אלו שכבר יש להם כמה תכנונים מתחת לחגורה.
ארי.
-
שלאה לגביי חומרים גלם,
איזה סוג פרופיל אפשר להשתמש?
איזה סוג פלח אפשר להשתמש?
האם זה משנה? ולמה?
תודה מראש.
ארי.
-
7 קבצים מצורפים
שבת שלום לכולם..
עבר לא מעט זמן מהעדכון האחרון...
אז ככה הבודי הישן הוחלף בבודי חדש הסיבה העיקריה היא חלודה, אז עכשיו יש בודי חדש עדיין יש חלודה אבל הרבה פחות.
קיבלתי את הכסאות כסא OMP SKY תקן FIA רתמות 4 נקודות אם אפשרות ל5 נקודות גם תקן FIA. (אני חייב לספר שחנן היה אצלי השבוע, דבר ראשון שהוא עשה זה היתיישב בכסא ועלה חיוך על פניו...אז מצבי טוב:cool:)
אני רוצה להגיד תודה לסביון על העזרה וההכוונה בנושא. אז המון תודה:)
התחלתי בעבודה על הבודי החדש חיתוך ועיצב וגם כן הכלוב עבר לשלבי ביצוע.
שבת שלום
ארי.
-
כמה עידכונים,
היום חתכתי את הפרונט והחלק האחורי של החיפושית וגם את הגג. גם התחלתי לעבודת על הבעיה
של החלודה..למרבה המזל אין כמעט חלודה על הבודי למעט חלק אחד בצידו השמאלי של הבודי. אז חתכתי את הפנל והוא מוכן לתיקון.
שאלה איזה חומר רצויי להשתמש לטובת תיקון הבודי?
http://i642.photobucket.com/albums/u...g?t=1259949806
http://i642.photobucket.com/albums/u...g?t=1259949806
אפשר לראות את החלל איפה שהיה חלודה חתכתי ועכשיו נותר רק לרתך פלטה חדשה.
http://i642.photobucket.com/albums/u...g?t=1259950092
שבת שלום
ארי.
-
אבל למה חתכת את הגג שמעל לנהג / נווט :confused:
-
היי חנן,
אני זוכר שדיברנו על העיניין של הגג מעל הנהג ונווט לקח לי זמן להגיע להחלטה מה אני יעשה, אז קודם חתכתי את הגג עד לחלק מעל המושבים ולקחתי צעד אחורה לראות מה יצא. לא ממש אהבתי את התוצאה..אז החלטתי לחתוך עד הסוף אבל אל דאגה לנהג ונווט יהיה גג. (עם כל הגשם שיש אצלנו אני לא ירצה להירטיב:lol:)
ארי
-
2 קבצים מצורפים
שבת שלום וחג שמח.
שאלה לגבי הכלוב היתהפכות, אני מצרף תמונה האם כלוב כזה עומד בתקנון? אני מדבר על החלק שמעל הנהג ונווט.
תודה לעונים.
ארי.
-
נדמה לי שלא.
הנה דוגמאות לכלוב תקני בתגובה מס' 44, אתה יכול לבחור.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...t=19016&page=3
-
ערב טוב ,
אני חייב עזרה!:confused:
ניתקלתי בכמה קשיים עם הכלוב, לקחתי מידות של הכלוב מדדתי לפחות 10 פעמים סימנתי והתחלתי לכופף. אני מכניס את הקשת לרכב וזה לא מתאים! חושב חושב מה עשיתי לא בסדר...
בודק שוב את המידות שלי והמידות נכונות. אז אני מתחיל הכל המתחלה שוב פעם מודד מכופף ועדיין זה לא מתאים!! זה כבר מתחיל לעצבן אותי:mad:...מפה לשם כבר ביזבזתי 3 צינורות אז אני פונה בייאוש רב לעזרה.
מה אני עושה לא בסדר? האם יש איזה דרך למדוד?
ועוד שאלה לאנשים מאיזור אילת, האם יש מישהו מקצועי שיכול לכופף עבורי את הצינורות?
תודה לעונים
אני כבר מייואש ומובאס:neutral:
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
freeline
ערב טוב ,
ניתקלתי בכמה קשיים עם הכלוב, לקחתי מידות של הכלוב מדדתי לפחות 10 פעמים סימנתי והתחלתי לכופף. אני מכניס את הקשת לרכב וזה לא מתאים! חושב חושב מה עשיתי לא בסדר...
בודק שוב את המידות שלי והמידות נכונות. אז אני מתחיל הכל המתחלה שוב פעם מודד מכופף ועדיין זה לא מתאים!! זה כבר מתחיל לעצבן אותי:mad:...מפה לשם כבר ביזבזתי 3 צינורות אז אני פונה בייאוש רב לעזרה.
מה אני עושה לא בסדר? האם יש איזה דרך למדוד?
ועוד שאלה לאנשים מאיזור אילת, האם יש מישהו מקצועי שיכול לכופף עבורי את הצינורות?
תודה לעונים
ארי.
איך אתה לוקח מידות ואיך אתה משרטט את זה על נייר ( עם רדיוסים ? ) ואיך אתה מעביר מהנייר למציאות ?
(אני נוסע בלילה למדבר פארן ל4 ימים אז אני יהיה פה שוב רק ביום ראשון אם לא יצא לענות לך היום)
-
היי,
בעיקרון אני לוקח את מידות עם מטר, אני מדוד את אורך הצינור הכולל ואז קובע לפי אורך ורוחב איפה אני צריך לכופף....זה בערך איך אני בונה את הקשתות שלי.
ארי.
-
על רגל אחת ,
נניח ואתה רוצה ליצור ח .
הכי נוח ופשוט זה לקחת מידות מרכז צינור,אתה משרטט קנה מידה על הנייר ואז מסמן רדיוס בעזרת מחוגה ( את הרדיוס אתה תדע לפי מה שרשום לך על השבלונה של המכופפת ) נניח והרדיוס הוא 90 אז אתה מכוון את המחוגה על 90 ( לפי הקנה מידה ) ומשרטט את הרדיוס שהשיא שלו נוגע בשפיץ של ה-ח ששרטת .
אחרי שסיימת לסמן את הרדיוסים אתה עובר לסמן על הצינור איפה מתחיל הכיפוף ( לפי הרדיוס בשרטוט ) איפה המרכז של הכיפוף ( שזאת המידת חוץ הכי גדולה שלך) ומכופף לזווין שרצית .
בהצלחה,
עדי.
-
ארי, דבר איתי בשעות היום, אולי אפילו יהיה לי זמן לקפוץ
קובי
-
אהלן קובי
אני יהיה איתך בקשר מחר.
תודה
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
על רגל אחת ,
נניח ואתה רוצה ליצור ח .
הכי נוח ופשוט זה לקחת מידות מרכז צינור,אתה משרטט קנה מידה על הנייר ואז מסמן רדיוס בעזרת מחוגה ( את הרדיוס אתה תדע לפי מה שרשום לך על השבלונה של המכופפת ) נניח והרדיוס הוא 90 אז אתה מכוון את המחוגה על 90 ( לפי הקנה מידה ) ומשרטט את הרדיוס שהשיא שלו נוגע בשפיץ של ה-ח ששרטת .
אחרי שסיימת לסמן את הרדיוסים אתה עובר לסמן על הצינור איפה מתחיל הכיפוף ( לפי הרדיוס בשרטוט ) איפה המרכז של הכיפוף ( שזאת המידת חוץ הכי גדולה שלך) ומכופף לזווין שרצית .
בהצלחה,
עדי.
היי עדי,
אני חייב להגיד שקצת סיבכת אותי...:p אבל אני חושב שהצלחתי להבין את מה שאתה אומר.
תודה.
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
freeline
ערב טוב ,
בודק שוב את המידות שלי והמידות נכונות. אז אני מתחיל הכל המתחלה שוב פעם מודד מכופף ועדיין זה לא מתאים!! תודה לעונים
ארי.
ארי, כיפוף הוא לא תורה מסובכת מידי אבל בהחלט צריך לדעת כמה כללים בסיסיים.
אני הייתי מציע לך לחפש באינטרנט אתרים בהם תוכל לקרוא באנגלית הסברים כלליים על כיפוף אבל בעיקר לגבי השאלה כיצד לקחת מידות בכדי לקבל תוצאה נכונה.
בכיפוף צינור, אתה חייב לקחת מראש את מחצית הרדיוס של הכיפוף, כלומר להפחית מהמידה המתוכננת את מחצית הרדיוס ואז האורך הסופי יוצא נכון.
הרדיוס הזה משתנה לפי קוטר הצינור שאתה מכופף ואלו הן מידות שאתה צריך לרשום ולזכור לגבי כל צינור שאתה מכופף.
לדוגמא - אם אתה רוצה קשת ראשית שמידתה מקצה לקצה(כלומר מקצה הצינור האנכי הימני לקצה הצינור האנכי השמאלי) היא 180 ס"מ, ואתה מכוף צינור שקוטרו 50 מ"מ, אתה צריך לבצע את שני הכיפופים במרחק של 180 פחות רדיוס כיפוף ימין פחות רדיוס כיפוף שמאל.
אם מחצית רדיוס הכיפוף של הצינור הזה היא 8 ס"מ למשל, אז אתה צריך לכופף את שני הכיפופים במרחק של 180-8-8=164 ס"מ.
מה שתקבל אז הוא קשת שמרחק שני הצינורות האנכיים שלה הוא 180 ס"מ זה מזה כאשר רדיוסי שני הכיפופים כבר כלולים בתוך המרחק הזה.
אם תמדוד 180 ס"מ ותעשה את הכיפופים במרחק 180 ס"מ האחד מהשני, תקבל קשת רחבה בערך ב 15-18 ס"מ ממה שרצית
איך אתה יודע מה הוא רדיוס הכיפוף של כל צינור בכדי לחשב את מחציתו? או שתמצא חומר על זה באינטרנט או שתעשה מה שאני עשיתי בכדי לדעת באופן בלתי אמצעי - תכופף לתשעים מעלות כמה צינורות בקטרים שונים, ואז תמדוד מה האורך שצריך להפחית מכל כיפוף.
אני רק מנחש שזאת הבעיה אצלך, אבל ברור לי שחסר לך קצת ידע ונסיון בנושא חישוב המרחקים ורדיוסי הכיפוף.
אם זאת אכן הבעיה, כתוב כאן או בה.פ. ואעזור לך.
ברוך
-
אהלן ברוך,
אני יתך לך דוגמה של המידות שלי בשביל הקשת הראשית ונמשיך משם.
אורן הקשת היא: 115 ס"מ.
רוחב הקשת היא: 109 ס"מ, אני קובע את רוחב הקשת לפני הריצפה שלי.
אז ככה שיוצא שאורך הצינור הכולל שלי הוא: 339 ס"מ.
מה שעשיתי עד עכשיו בשביל למצוא את המקום של הכיפוף הוא היה למדוד מתחילת הצינור 115ס"מ ואז זה היה מראה לי איפה אני צריך לבצע את הכיפוף.
אחרי שההיתי מבצע את הכיפוף הנדרש שהוא 90 מעלות ההיתי מודד מהקצה השני של הצינור גם 115 ס"מ ואז זה היה מראה לי איפה הכיפוף השני שהוא גם 90 מעלות.
האם פה הייתה הטעות שלי??
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
freeline
אהלן ברוך,
אני יתן לך דוגמה של המידות שלי בשביל הקשת הראשית ונמשיך משם.
ארי.
ארי אני אכין עוד מעט שרטוט שיבהיר את הדברים. אבלללללללללל -
אם אתה ממשיך לכתוב ולומר אני יתן, יקח, ילך, יבוא, יעשה וכו', אני אישית מגיע לדרום וחותך לך את הפנים:x!:rolleyes:!:confused:!
אני אלך, אני אבוא, אני אתן, אני אקח, אני אעשה - מה קרה לאות אלף אצלך?!?
הוא יקח הוא יבוא הוא יעשה.
המילה אני לא הולכת עם היוד הזה אלא עם אלף - אתה בחור רציני, כפי שאפשר לראות מהשרשור, ואל תקלקל את הרושם עם הטעות הרעה הזאת בעברית.
-
לפני השרטוט, הנה הטעויות שעשית:
1. אתה לא מודד אף פעם מקצה הצינור למרכז אלא מהמרכז לקצה הקשת. תשאל למה? כי את הקצוות אתה תמיד יכול לחתוך אבל אם טעית לגבי המרכז, זה אבוד.
2. מה אתה עשית? הורדת מהצינור באורך 339 ס"מ פעמיים 115ס"מ ואז נשארת עם 109 ס"מ. אבל זה לא הרוחב הנכון לכיפוף - לקבלת רוחב של 109ס"מ אתה צריך שהרווח בין שני הכיפופים יהיה, כמו שהסברתי למעלה109 ס"מ פחות חצי רדיוס אחד ופחות חצי רדיוס שני.
3. לכן אין פלא שהקשת יוצאת לך יותר רחבה....
4. אם אתה צריך 115+115+109=339 אתה מתחיל קודם כל עם צינור ארוך יותר - קח לך לפחות 40 ס"מ ספייר, כלומר תעבוד על צינור של נגיד 380ס"מ או קרוב לזה.
5. אז תמצא את נקודת האמצע = 380:2=190 ס"מ. מכיוון שאתה צריך רוחב של 109 ס", אז אתה מודד מנקודת האמצע 54.5 ס"מ לכל צד, כך שביחד יש לך עכשיו מקטע אמצעי של 109 ס"מ.
6. עכשיו, מכיוון שאתה כבר יודע שהכיפוף גונב לך כמה ס"מ מכל צד, אתה מוריד מכל צד את מחצית רדיוס הכיפוף. מכיוון שאתה עובד עם סקדיואל 40 בקוטר "1.5 לקשת הראשי, ובצינור כזה גניבת הרדיוס היא למיטב זכרוני בערך 9 עד 10 ס"מ, אז אתה צריך להוריד מכל צד בערך 5 ס"מ מתוך הקטע של 109 ס"מ שסימנת על הצינור.
7. אחרי שהורדת את ה 5 ס"מ מכל צד, קיבלת קטע מרכזי שאורכו הוא 109-5-5=99 ס"מ.
8 אלו הן שתי נקודות הכיפוף שלך. תכופף תשעים מעלות בשתי הנקודות האלו, ואז תקבל קשת שהרוחב הכללי שלה מצד לצד הוא 109 ס"מ עם שתי רגליים של הקשת, שהן ארוכות יותר ממה שאתה צריך.
9. תקצר את שתי הרגליים לאורך הדרוש, והנה לך הקשת שרצית. גם אם טעית בקצת זה ממש לא נורא - לקשת יש גמישות רבה ואתה יכול למקם את הרגליים שלה ע"י משיכה או דחיפה ביד בכדי שיהיו בדיוק במרווח שאתה צריך.
10. פשוט, לא?
אשתדל להעלות שרטוט בהמשך, אם עדיין תזדקק לזה.
בהצלחה.
-
1 קבצים מצורפים
הנה השרטוט, אם אפשר לקרוא לכיעור הזה שרטוט :mrgreen:.
הקו האדום התחתון הוא רוחב הקשת, 109 ס"מ.
הקו העליון האדום הוא המרחק בין נקודות הכיפוף אחרי הורדת שני חצאי רדיוס הכיפוף = 99 ס"מ.
שני הקטעים הכחולים הם חצאי רדיוס הכיפוף(כל אחד 5 ס"מ) שצריך להורידם מהרוחב הרצוי של הקשת-
109-5-5 = 99 ס"מ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
ארי אני אכין עוד מעט שרטוט שיבהיר את הדברים. אבלללללללללל -
אם אתה ממשיך לכתוב ולומר אני יתן, יקח, ילך, יבוא, יעשה וכו', אני אישית מגיע לדרום וחותך לך את הפנים:x!:rolleyes:!:confused:!
אני אלך, אני אבוא, אני אתן, אני אקח, אני אעשה - מה קרה לאות אלף אצלך?!?
הוא יקח הוא יבוא הוא יעשה.
המילה אני לא הולכת עם היוד הזה אלא עם אלף - אתה בחור רציני, כפי שאפשר לראות מהשרשור, ואל תקלקל את הרושם עם הטעות הרעה הזאת בעברית.
ברוך ידידי,
אני מאובחן על ידי טובי הארץ בתור בחור עם קשיים:rolleyes:
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
לפני השרטוט, הנה הטעויות שעשית:
1. אתה לא מודד אף פעם מקצה הצינור למרכז אלא מהמרכז לקצה הקשת. תשאל למה? כי את הקצוות אתה תמיד יכול לחתוך אבל אם טעית לגבי המרכז, זה אבוד.
2. מה אתה עשית? הורדת מהצינור באורך 339 ס"מ פעמיים 115ס"מ ואז נשארת עם 109 ס"מ. אבל זה לא הרוחב הנכון לכיפוף - לקבלת רוחב של 109ס"מ אתה צריך שהרווח בין שני הכיפופים יהיה, כמו שהסברתי למעלה109 ס"מ פחות חצי רדיוס אחד ופחות חצי רדיוס שני.
3. לכן אין פלא שהקשת יוצאת לך יותר רחבה....
4. אם אתה צריך 115+115+109=339 אתה מתחיל קודם כל עם צינור ארוך יותר - קח לך לפחות 40 ס"מ ספייר, כלומר תעבוד על צינור של נגיד 380ס"מ או קרוב לזה.
5. אז תמצא את נקודת האמצע = 380:2=190 ס"מ. מכיוון שאתה צריך רוחב של 109 ס", אז אתה מודד מנקודת האמצע 54.5 ס"מ לכל צד, כך שביחד יש לך עכשיו מקטע אמצעי של 109 ס"מ.
6. עכשיו, מכיוון שאתה כבר יודע שהכיפוף גונב לך כמה ס"מ מכל צד, אתה מוריד מכל צד את מחצית רדיוס הכיפוף. מכיוון שאתה עובד עם סקדיואל 40 בקוטר "1.5 לקשת הראשי, ובצינור כזה גניבת הרדיוס היא למיטב זכרוני בערך 9 עד 10 ס"מ, אז אתה צריך להוריד מכל צד בערך 5 ס"מ מתוך הקטע של 109 ס"מ שסימנת על הצינור.
7. אחרי שהורדת את ה 5 ס"מ מכל צד, קיבלת קטע מרכזי שאורכו הוא 109-5-5=99 ס"מ.
8 אלו הן שתי נקודות הכיפוף שלך. תכופף תשעים מעלות בשתי הנקודות האלו, ואז תקבל קשת שהרוחב הכללי שלה מצד לצד הוא 109 ס"מ עם שתי רגליים של הקשת, שהן ארוכות יותר ממה שאתה צריך.
9. תקצר את שתי הרגליים לאורך הדרוש, והנה לך הקשת שרצית. גם אם טעית בקצת זה ממש לא נורא - לקשת יש גמישות רבה ואתה יכול למקם את הרגליים שלה ע"י משיכה או דחיפה ביד בכדי שיהיו בדיוק במרווח שאתה צריך.
10. פשוט, לא?
אשתדל להעלות שרטוט בהמשך, אם עדיין תזדקק לזה.
בהצלחה.
היי ברוך,
עכשיו אני מבין את הג'יבריש שלך:D
אחרי קריאה חוזרה על ההסבר שלך אני הצלחתי להבין אותה!! (למרות הקשיים הדיסלקטים שלי)
אז תודה רבה על ההעזרה וההכוונה ואם זה לא יסתדר אני מאשים אותך!;)
ארי.
-
על זה יש אימרה מאד נחמדה בארה"ב, לגבי כל הפבריקטורים שיודעים לבנות כלים מופלאים:-
אמת ידועה היא שמתוך כל 3 פבריקטורים, 4 הם דיסלקטים.....:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
freeline
ברוך ידידי,
אני מאובחן על ידי טובי הארץ בתור בחור עם קשיים:rolleyes:
ארי.
אבל זה לא יעזור לך, אתה רחוק מלהיות בעייתי, חוץ מהענין הזה בעברית.
-
ארי, מה שברוך מסביר לך כאן, זה בערך 1 ל-1 מה שהסברתי לך היום, אצלך בסדנה (אני מחמיא לאיזור העבודה שלך, אני יודע), LIVE, מול צינור מכופף ומכופפת הצינורות גם. באמת לא שמת לב?
קובי
-
שלום קובי,
אלף כל (ברוך שים לב לאלף:D) לא לכולנו יש סדנה מתוקתקת כמו שלך יום אחד יהיה...
ולמה אתה מתכוון?
ארי.
נ.ב מחר הצינור יגיע, ואני יהיה איתך בקשר
-
בהמשך להסבר של הצפרדע, בקישור הזה יש הסבר טוב (לדעתי) גם איך לייצר קשת עם יותר משני כיפופים.
נכון שהבמאמר משתמשים במכופפת אחרת אבל לא נראה לי שזה צריך להפריע.
בהצלחה בהמשך הפרוייקט ירי :lol::lol::lol:
דיסקלקטים לסילתון!
-
אהלן אסף,
תודה, אני מכיר את ההסבר הזה, היום חרשתי על האינטרניט שעות רבות ומצאתי כל מיני הסברים על דרכים לכופף צינורות.
מזל שאני לא הדיסלקט היחיד בפורום הזה:cool:
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
freeline
נ.ב מחר הצינור יגיע, ואני יהיה איתך בקשר
אני לא מאמין - אחרי כל הנ"ל ושוב אתה כותב "אני יהיה"?!?!?!?
אני לא מתכוון לעזוב אותך חבוב, עד שלא תפנים את הענין :cool:
-
מר ברוך!
אני לא זוכר שאי פעם ההינו ביחד:D
אני מתנצל מעומק ליבי, ואני מבטיח לשים לב .
ארי.
-
שלום לכולם...
היום כופפתי צינור "דוגמא" של הקשת הראשית כלומר רק דאגתי שהרוחב הרצוי איהיה נכון. רוחב 109 ס"מ ואורך רגלים לא היה רלוונטי עכשיו זה היה בשביל לראות אם המידות מתאימות. ו...הכל התאים בול! אז ברוך, וקובי היקרים תודה רבה על העזרה (וברוך אני משפר את העברית שלי:p )
אבל עכשיו נוצרה לי בעיה, איך אני שומר על הקשת שתיהיה ישר ברגלים? כי הרגלים בורחחים לי ס"מ קדימה או אחורה? אני בודק עם פלס אבל זה לא עוזר..יש דרך לשמור שהרגלים ישארו סמוכות אחש לשניה??
תודה לעונים
ארי.