-
תגובה להודעה: באגי חד-מושבי עבור קטגוריית OP2000
קודם כל מדהים מה שקורה פה.
כמה ידע , תענוג.
לגבי החלק וסליחה מראש אם טעות אבל :
בחלק הנ"ל זוג מיסבים שתוכננו לעמוד בעומס רדיאלי ( היקפי )
ולא בעומס צירי. לכן לציריה חשיבות גבוה , סיבולת מיקום.
אם אני לא טועה יש יופי של דוגמא לענין בTT של עידו מקדימה.
בורג מוזר .....
מעניין איך זוג מיסבים קונים יעמדו בעומס ?
-
אני מבין את האטרקטיביות שביחידות מיסב אחודות כאלו, אבל אני מעדיף את המבנה הקלאסי של ספינדל חלול גדול ועליו טבור מתפרק, עם מיסבים גדולים יותר. מערכת כזאת זמינה ועם חלקי חילוף זולים נמצאת בסרן קדמי דנה 30 של סיקס. תבדוק לפני שאתה ננעל על היחידה של הסופה.
מה הפתרון שלך לגלגלים האחוריים?
-
3 קבצים מצורפים
יחידת המיסב של הסופה היא הפתרון הכי הגיוני מכלול קטן וחזק (גודל גלגל מקסימלי שיהיה בשימוש הוא "31 ) ובעלות קטנה אני מקבל חלק חדש, שאפשר להחליף אותו בכל עונה ללא שיברון לב גדול מדי ;).
אני מניח שבמקום להשתמש בקצה צירייה של דנה 30 (חנן גמר את כולן באזור אילת :roll:), אתכנן איזה שהיא נעילה אחרת למכלול האחוד.
דרך אגב חלוקת הברגים בנאבה של CJ לא מתאימה לנאבה האחורית ולג'אנטים שיש לי.
לגבי הגלגלים האחוריים - המכלול הוא מטרנספורטר עתיק והוא יקובע לזרוע האחורית באמצעות התושבות שפרקתי מהזרועות המקוריות, כל המיסבים יוחלפו, בלמי התוף יומרו לדיסקים מאווררים וה STUB AXAL יותאם ל CV930.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1277649760
-
דני, נראה לי שאין בעיה להשתמש במקום קצה ציריה פשוט בבורג במידה המתאימה. השינון פחות משמעותי, פשוט מכיוון שהציר הזה לא צריך להניע שום דבר. ובכל זאת, כמו שראינו ביחד, בורג חוצה או קצה ציריה לא באמת נועל שם שום דבר, והוא מפעיל לחיצה רק על החלק הפנימי של המכלול. אני עדיין לא משוכנע שיש משמעות כלשהי לנעילה הזו.
קובי
-
1 קבצים מצורפים
היי קובי
ולמרות מה שחשבנו, יש היגיון בהסבר של עידו כנראה שהטבעת (מסומנת בצבע אדום) שעוטפת את הספינדל מורכבת עליו בלחץ.
אם יש למישהו נאבה מפורקת ? אשמח לראות בתמונה איך מורכבת.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1277669046
-
אתה יודע מה, נשמע הגיוני...
שווה לנסות להשיג נאבה כזו פסולה, ולפרק כדי לוודא, למרות שלדעתי יש בפורום סופה מי שכבר פירק בעבר כזו נאבה בניסיון לשפץ אותה, ויכול לשפוך אור על הנושא. בכל מקרה, לדעתי בקצת חפירה ניתן למצוא פיצוץ של החלק ברשת, רק צריך לדעת איפה לחפש.
עריכה: בשרשור הזה יש תשובה (תגובה 13 והלאה)-אכן טבעת אבטחה. כנראה שבאמת צריך לנעול את כל הגשפט, שלא יהיו פאדיחות...
קובי
-
5 קבצים מצורפים
דני בוקר טוב
מאחר ויש לי קצת נסיון עם כמה מהחלקים שאתה בונה איתם אשמח לשפוך קצת אור עליהם.
אני מבין שאת המעוניין לבנות את המתלה הקדמי מהנאבה של סופה כמו אצל חנן. הסיבה שאצלו זה נבנה כך הייתה הזרוע האחורית דווקא שהיינו צריכים מערכת הנעה שתהיה מסוגלת לקבל גלגל 33" - 35" שמנסיוני בית מייסבים זה מסוגל לעמוד בו (בסופות ורנגלרים).
נכון צריך למקם בו צירייה חתוכה עם אום בשביל למנוע פירוד אך רק במצבי קיצון. היא לא מתפרקת כלכך מהר.
בקשר למתלה האחורי שלך תעיף את התוף וכל החלקים שמחזיקים אותו.
דיסק אחורי של מרצדס נכנס בדיוק על הנאבה הזו וקליפרים של הטרנפורטר הקידמי מתאימים פיקס.
אני עדיין לא מבין מדוע לא להשתמש בנאבה הקידמית של הטרנספורטר. היא גיבורה מאד בניגוד מוחלט לנאבה שחנן היה משתמש במירוצים שלו עם הבאגי הישנה (נאבה של חיפושית קינג פין)
הנאבה של הטרנספוטר מגיעה עם דיסקים מייסבים שניתן לכוונן ולהחליף מעגל חלוקה זהה לאחורה
אפרייט שיש לו כבר את הקאמבר בנוי וכל ג'אנט של מרצדס או פולקסווגן מתאים.
אם תצטרך עוד כיוונים אתיודע איך להשיג אותי
ארנון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
דני בוקר טוב
מאחר ויש לי קצת נסיון עם כמה מהחלקים שאתה בונה איתם אשמח לשפוך קצת אור עליהם.
אני מבין שאת המעוניין לבנות את המתלה הקדמי מהנאבה של סופה כמו אצל חנן. הסיבה שאצלו זה נבנה כך הייתה הזרוע האחורית דווקא שהיינו צריכים מערכת הנעה שתהיה מסוגלת לקבל גלגל 33" - 35" שמנסיוני בית מייסבים זה מסוגל לעמוד בו (בסופות ורנגלרים).
נכון צריך למקם בו צירייה חתוכה עם אום בשביל למנוע פירוד אך רק במצבי קיצון. היא לא מתפרקת כלכך מהר.
בקשר למתלה האחורי שלך תעיף את התוף וכל החלקים שמחזיקים אותו.
דיסק אחורי של מרצדס נכנס בדיוק על הנאבה הזו וקליפרים של הטרנפורטר הקידמי מתאימים פיקס.
אני עדיין לא מבין מדוע לא להשתמש בנאבה הקידמית של הטרנספורטר. היא גיבורה מאד בניגוד מוחלט לנאבה שחנן היה משתמש במירוצים שלו עם הבאגי הישנה (נאבה של חיפושית קינג פין)
הנאבה של הטרנספוטר מגיעה עם דיסקים מייסבים שניתן לכוונן ולהחליף מעגל חלוקה זהה לאחורה
אפרייט שיש לו כבר את הקאמבר בנוי וכל ג'אנט של מרצדס או פולקסווגן מתאים.
אם תצטרך עוד כיוונים אתיודע איך להשיג אותי
ארנון
ארנון, שאלה.
בלי קשר לבאגי המרשים שהולך וקורם ברזלים בשרשור הזה, אני מרשה לעצמי לתפוס טרמפ על הנושא....
אתה "קצת" מתמצא בתחום, ומכיר היטב את הבאגי הקודם של חנן (שלי היום, ויש תוכניות רציניות להשמיש אותו, למטרות פאן, לא תחרויות). כל המכלול הקדמי החלש מדי של נאבות חיפושית לא מוצא חן בעיני, בלשון המעטה, מלבד אי הנוחות שבבלמי תוף מלפנים ובשימוש בג'נטים עם מעגל חלוקה שונה... האם נאבה קדמית של טרנספורטר תתאים לזרועות הקדמיות הארוכות שיש בבאגי כרגע?
התוכנית היא צמיג 7X15 מלפנים.
-
דרור שלום
הנאבה של הטרנספורטר לא תתאים למתלה לש הבאגי שלך בגלל המבנה שלו שרועות נגררות עם קינג פין. לטרנספורטרים שעבדתי עליהם יש נאבות של זרועות נגררות עם תפוחים או זרועות A עם תפוחים שניהם לא יכולות להתאים כמו שהן. אבל ניתן להתאים לנאבות שלך את הנאבה של הטרנספורטר על ידי חריטה וריתוך.
אשמח לעזור
ארנון שושני
052-6991704
נ.ב. דני הבאגי נראה נפלא מחזיק אצבעות ועוקב בדריכות :D
-
-
זה מתלה קידמי של באגי שבניתי עוד באילת
זרועות שלי בולמי פוקס ונאבה של טרנספורטר
-
2 קבצים מצורפים
לאחר בטלה ממושכת אני מתארגן להמשך העבודה, על הפרק הפעם ייצור של כל חלקי המתלים.
רכשתי בעבר מסבים (יונבולים) מתוצרת FK לרבות בית המיסב, יש לי שאלה דחופה לבעלי ניסיון שעבדו עם בית מיסב דומה - אני לא מצליח להכניס את היוניבול לבית המיסב בכח ששתי ידי מפעילות עליו (בניגוד לספייסר כפי שרואים בתמונות המצורפות).
האם היוניבול אמור להכנס למקומו רק בלחץ של פרס מכני, או שדי בכח שמופעל בידיים בדומה לספייסר ?
-
נכנס בכוח ידיים, גם הספייסרים לתוך היוניבול וגם היוניבול לתוך הכוסית החרוטה שלו. אין צורך בפרס. אבל האפיצות מאד קטנה, וכל לכלוך, שריטה, כתם חלודה וכדומה עלולים להפריע. קח בד שמיר ולטש בעדינות את פני השטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OP2000
רכשתי בעבר מסבים (יונבולים) מתוצרת FK לרבות בית המיסב, יש לי שאלה דחופה לבעלי ניסיון שעבדו עם בית מיסב דומה - אני לא מצליח להכניס את היוניבול לבית המיסב בכח ששתי ידי מפעילות עליו (בניגוד לספייסר כפי שרואים בתמונות המצורפות).
האם היוניבול אמור להכנס למקומו רק בלחץ של פרס מכני, או שדי בכח שמופעל בידיים בדומה לספייסר ?
המיסבים האלה מותאמים בטולרנס קרוב לאפס לתוך הבית, אבל הם לא אמורים להיכנס בפרס !!
הסיבה שאתה לא מצליח להכניס אותם, היא שחייבים להכניס את המיסב כשהוא ממש ניצב לבית, בלי זוית. הזוית שנוצרת היא זאת שמונעת כניסת המיסב.
לכן, הדרך להכנסה חלקה של המיסב היא ע"י כך שאתה משכיב את הבית על שולחן יציב וישר, משמן בזזקל את שני המשטחים של הבית ושל המיסב, ואז משתמש בבוקסה מאד גדולה שהקוטר החיצוני שלה זהה לקוטר הטבעת החיצונית של המיסב, וכך לאט לאט נותן מכות קלות עם פטיש קטן, והמיסב נכנס בדיוק למקום. אחרי שרוב המיסב נכנס וכבר אין מצב שתיווצר זוית כאמור לעיל, אתה יכול לדפוק על הבוקסה(או כל צינור בקוטר הנכון) מכות חזקות יותר, עד שאתה מרגיש שיש מגע של ברזל על ברזל.
רק אז המיסב נמצא כולו בפנים ורק אז הסנאפ רינג תוכל להיכנס לתעלה שלה.
-
-
לא פטיש ולא מלחצים רק בעדינות כמו שנמרוד כתב , החלק שברוך הסביר לגבי הנעילה הגאומטרית זה נכון מאוד המיסב חיב להיות ניצב לבית אחרת הוא לא נכנס ,שום כוח בכול צורה שהיה לא צריך .
עידו
-
תודה למשיבים על ההסברים, נראה שאאלץ להעלות את הכוסיות על המחרטה לתיקונים קלים (ניקיון וליטוש ידני לא ממש עוזרים)
-
אם למחרטה כדי ליעל את הליטוש, ניחא... לא מעבר לזה. נסה עם שימון קל, נסה בסיבוב. יש לך גם את האופציה לחמם את הכוסית בתנור, ואז המסב יכנס על בטוח, אבל זה לא פתרון - הרי במהלך חיי הרכב תצטרך לפרק, להרכיב ולהחליף את המסב, על הרכב, אולי בתנאי שטח (האמת שגם בשטח אפשר לחמם עם ברנר). בכל מקרה, כדאי שתבין מה הבעיה. או עניין של טכניקה, או שיש בעיה של התאמה. ניסית להחליף בין הכוסיות והמיסבים? לנסות לזהות האם הבעיה היא במסב או בכוסית ספציפית?
-
תמדוד עם קליבר !
הכי פשוט הכי מהר
-
טוב, אז מדדתי ואלו הם התוצאות :
קוטר חיצוני של היוניבול - 54.80 מ"מ
קוטר פנימי של הכוסית החרוטה - 54.76 מ"מ
ההפרש לרעת היוניבול הוא - 0.04 מ"מ
האם לטפל בבעיה בליטוש או חריטה ?
לעומת זאת ההפרש בין הספייסר ליוניבול הוא - 0.03 מ"מ ובין שניהם ההתאמה מושלמת !
-
אז יש בעיה, ואתה צריך לחרוט - את הכוסית.
הקוטר של המסב תקין. על פי המפרט שלו, הקוטר החיצוני הוא 2.125 פלוס אפס מינוס 5 אלפיות אינץ'- 53.975 מינוס שמינית מילימיטר. המיסב שלך תקין (אני מתיחס לקליבר ככלי שמדויק לחצי עשירית, לא מאיות). יהיו מיסבים אחרים, והם כולם יהיו באותה מידה - אבל את הכוסית אתה מרתך פעם אחת לתוך הזרוע, והכוסית שלך לא טובה.
לך לחרט מקצועי , שיגדיל את הקוטר של הכוסית ל54 +0.02 (אן הדיוק הכי טוב שהוא יכול - העיקר שבפלוס!)
האם הכוסיות האחרות שלך תקינות?
-
בהפרש כזה בד שמיר על המחרטה ואתה מסודר .
עידו
-
מה שקל לעשות זה לגרד מהקוטר החיצוני של המיסב את 3-4 המאיות שיגרמו לו להיכנס בלחץ... אבל מה שנכון לעשות זה להגדיל את הקוטר הפנימי של הכוסית ב3 עשיריות.
-
תשמע חבובלק,
הכל טוב ויפה אבל אין כמו פטיש בריא עם בוקסה שמנה :cool:
הכל יכנס כמו שצריך ושתלך לה האפיצות לעזאזל...
וברצינות - הרי אתה צריך עוד לרתך את הבית לאנשהו וקרוב לודאי גם לעטוף את כולו או את רובו בפלאח בעובי 3 או 4 מ"מ. קודם תרתך ותעבד ואח"כ תראה מה קורה. רוב הסיכויים שאחרי החימום בריתוך המיסב יכנס בלי בעיות.
חוץ מזה לא יזיק - ואולי עדיף - אם המיסב יכנס במעט לחץ.
במקרה הכי גרוע ואם עדיין תהיה בעיה בהכנסתה, תוכל לגלח בחריטה עשירית מהמיסב.
-
2 קבצים מצורפים
אתמול קפצתי לחנן, נשארה לו כוסית חרוטה אחת מהפרוייקט שלו
ולאחר מספר ניסיונות ובקושי רב המיסב נכנס למקומו, לאחר שהבנתי מהי מידת האפיצות הנדרשת :rolleyes: התחלנו אני וחנן ללטש את הכוסית הבעייתית (אחת מארבעה) ואיזה יופי המיסב נכנס בקושי אבל נכנס :smile:, עוד בעייה שאפשר למחוק מהרשימה הארוכה.
צרפתי שתי תמונות ממסך המחשב של מתלה קדמי וזרוע אחורית עד שיגיעו כל הפחים מהחיתוך ואוכל להתחיל בהרכבות/ריתוך החלקים.
-
1 קבצים מצורפים
ועוד תמונה אחת לכבוד השבת (וגם כי משעמם לי קצת :oops: )
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1289040525
-
עבודת תכנון מרשימה!
תוכל להעלות מבטים לא איזומטריים (חזית, על, צד) של ההרכבה כולה, כולל השלדה, וברזולוציה יחסית גדולה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OP2000
אתמול קפצתי לחנן, נשארה לו כוסית חרוטה אחת מהפרוייקט שלו
ולאחר מספר ניסיונות ובקושי רב המיסב נכנס למקומו, לאחר שהבנתי מהי מידת האפיצות הנדרשת :rolleyes: התחלנו אני וחנן ללטש את הכוסית הבעייתית (אחת מארבעה) ואיזה יופי המיסב נכנס בקושי אבל נכנס :smile:
באיזה פטיש ובוקסה השתמשת? 8-) ?
טוב שהמיסב נכנס קצת בלחץ.
כשאתה מרכיב ומרתך את הכוסית למקום המיועד לה בנאבה, תודא שהמיסב יושב כאשר הסנאפרינג נמצאת בכיוון ההפוך לכיוון העומס על הנאבה. ככה, גם אם הסנאפרינג בורחת(וזה קורה), הסיכוי שהמיסב יברח קטן.
שים לב גם לשני סוגי הסנאפרינג - הישן והרגיל העשוי ממעגל לא שלם, והחדש המורכב ממעגל שלם בשתי שכבות דקות שצריך להבריגו לתוך החריץ. החדש יותר בעייתי וקשה להכניסו, וחשוב לודא שהוא ממש בפנים.
חשוב שלא תבזבז סתם מיסבים יקרים כאלה בשל טעויות שאחרים עשו וכבר שכחו.....:-)
-
3 קבצים מצורפים
נמרוד תודה על המחמאה ועל העצות הטובות ;-)
ברוך לכוסית החרוטה של חנן המיסב נכנס ללא פטיש בכלל , אצלי השתמשנו בפטיש אבלללל ממשששש קטן.
בכל מקרה הבנתי את הרעיון ותודה על העצה המועילה (אין כמו ללמוד מטעויות של אחרים ), דרך אגב הדיסקה שתנעל את המיסב היא מהדגם הישן.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1289150338
-
דני במבט על של הרכב הפרונט נראה יותר צר מחלק האחורי , זה כך באמת או שהמתלה הקדמי פתוח/סגור ואז הוא לא במידה המכסימלית שלו ,עם זה כך אז זה לא טוב רצוי או רחב מקדימה או שווה .
עידו