אני יושב ועוקב אחר השרשור הזה כבר מספר ימים ומתלבט אם להיכנס לביצה או לא.
הרבה גיבובי מילים נכתבו כאן, הן על ידי חברי פורום והן על ידי מנהלים, חלקם מנותקים לגמרי מהמציאות.
אני בכלל לא מתכוון להיכנס לנושא של כן "קראסו" או לא "קראסו", הנושא נטחן פה עשרות פעמים בעבר. בשביל שלא יגידו שאני מוטה לכיוון זה או אחר, אציין שהיה ברשותי טראנו למשך שנתיים, ואת ההכרות שלי עם "קראסו" על שלל המחלקות שבה, כבר עשיתי לפני שנים ( למי שזה באמת חשוב, שיערוך חיפוש תחת שם המשתמש שלי).
אני מתכוון לדבר רק על הפטרול.
עוד אציין, שהיה ברשותי ניסאן פטרול דגם GQ, הקודם, ששווק בין השנים 1988-199, במשך כשנתיים וחצי. הפטרול הזה היה אמור להיות מוחלף בפטרול מהדגם החדש יותר (המדובר בשרשור זה), אבל בסופו של דבר, גבר השכל הישר על תשוקה והרעיון נגנז.
אני חובב ניסאן מושבע, שגדל, כמו רובכם, תחת ההילה שנוצרה סביב הפטרול לדורותיו – גדול, עמיד, עביר, אמין, נח, מפנק ובלתי ניתן להשמדה.
האמת, ה-GQ עמד די יפה בסטנדרטים הגבוהים שהציבו לו.
אני מתגורר בניו זילנד מספר שנים, הדיון הזה נסב סביב כמה עשרות אקזמפלרים שנמכרו בארץ, אז להבדיל, כאן נמכרו הרכבים האלו באלפים (ובאוסטרליה בעשרות אלפים). אני חושב שזו סטטיסטיקה קצת יותר טובה.
בשנים הראשונות (1998 עד 2004 בערך) מספר מצומצם מאוד של רכבים עדיין שווק עם מנוע ה-4.2 דיזל המוצלח. רוב הרכבים שווקו עם מנוע ה-3 ליטר המושמץ. החל מ-2006, אי אפשר לרכוש יותר את גרסת ה-4.2, רק את ה-3 ליטר.
המנוע הזה (3 ליטר, או בשמו -30ZD), נחשב כאן בניו זילנד (וגם באוסטרליה) לצרה צרורה.
איציק מרקדו כבר כתב יותר מפעם אחת מה הבעיה עם המנועים האלו, אבל אף אחד לא טורח לקרוא או להקשיב. אני ממליץ שלפני שתמשיכו לדוש בנושא, תחזרו אחורה לפוסטים ישנים בהם הגיב איציק לנושא בעיות במנוע הזה (חיפוש בגוגל תחת הערך 30ZD יניב עוד המון מידע בנושא).
למנוע הזה יש בעיה מובנית, כשל הנדסי, תכנוני שגורם להשמדה סדרתית שלו.
תמשיכו להטיף כמה שתרצו על טיפולים שוטפים ונכונים, זה לא מה שיעזור עם ה-30ZD, יש לו בעיה משלו.
רוצים לטמון את הראש בחול, בבקשה, אבל ישנה מציאות אחרת בשטח.
שלא יבינו אותי לא נכון, טיפולים שוטפים, איכותיים הם מתכון טוב לאריכות ימים ברוב המנועים, אבל במקרה דנן אין קשר ישיר בין השניים (כמובן שאני לא מעודד, הזנחה, טיפול לקוי או חיפוף באיכות הטיפולים).
ישנו ספר שנקרא The Dog & Lemon Guide, הספר הזה מרכז את מרבית הרכבים שנמכרו באוסטרליה וניו זילנד בעשרים השנים האחרונות כולל סיקרי אמינות, תחזוקה, בטיחות וכו'. בניגוד לסיקרי האמינות (או יותר נכון סיקרי דעת קהל) כדוגמת JD Power האמריקאי, שלא שווים אפילו את הנייר עליו הם כתובים, עורכי ה- Dog & Lemon הם מכונאים ומהנדסים, אנשים מתעשיית הרכב, אנשים שעדיין מלכלכים את הידיים בשמן וגריז .
בימים אלו, שכבר קשה לסמוך על מילה של "מומחה", שמא עומד מאחוריו גוף מסחרי זה או אחר, ה- Dog & Lemon הוא אי של שפיות בים של שרלטנים.
מבלי לפגוע בזכויות יוצרים, אנסה להעלות לכאן את תמצית הדברים שנכתבו על הפטרול המדובר (1998-היום, אותו דגם בדיוק, עם מתיחת פנים קוסמטית ב-2006):
"...המנוע (30ZD) מועד להתכת בוכנות, אפילו אם ננהג בעדינות וטופל כהלכה.
...צפו לבעיות יקרות עם משאבות ההזרקה.
...לא רק שהמנועים מתפרקים בגיל צעיר, אלה גם שניסאן (העולמית), מנסה להתחמק מנטילת אחריות לבעיה.
...המלצתנו היא להימנע מה-30ZD כמו מהמגיפה השחורה.
...ההילוך החמישי נוטה לגזור את עצמו מציר ההנעה, תוך השמדת כל תיבת ההילוכים בדרך, טיפול קדם מונע לחיזוק והחלפת ההילוך החמישי יעלה כ-4,000 דולר אוסטרלי (כ-14,000 ₪, barak4*4)
... שלדת הפטרול מועדת לסדקים ולעיקומים. ניסאן העולמית מאשימה זאת בשימוש שטח אינטנסיבי, או בנשיאת משקלים ו/ או רכב עמוס בנוסעים, אנחנו ראינו את התופעה גם ברכבים שננהגו בעדינות.
...כל אחת ממגוון הבעיות שציינו עלולה להופיע עוד בטרם יגמע הרכב 50,000 ק"מ)...."
השרשור הזה כולו עוסק בבעיות המנוע, בכלל לא הזכרנו את שתי המחלות הנוספות שהפטרול לוקה בהן: תיבות הילוכים (ידניות) סופר עדינות שנוטות להתפצפץ להן למאות חלקיקים ושילדות פריכות הנסדקות ומתבקעות חדשות לבקרים. חכו שתגיעו גם למכשול הזה (אני לא יודע אם הוא שווק בארץ בגרסא ידנית בכלל).
אגב פטרול כזה, חדש מהסוכנות, עולה היום (בניו זילנד) כ-160,000 ₪, על הכביש, אחרי מיסים ואגרות רישוי (לפני מיקוח עם איש המכירות, שיכול להוריד עוד כמה אלפים בשקט). אני יכול לרכוש אחד כזה היום, משנת 2000-2004 בכ-5,000-10,000 דולר ניו-זילנדי (13,000-26,000 ₪), אתם רוצים לחשוב למה?
ישראל, כחלק משוק המכירות העולמי של הפטרול, היא כלום, אפילו לא טיפה באוקיינוס. אל תצפו ליחס מיוחד, ניסאן התנערו מהניו-זילנדים ומהאוסטרלים, שלא תחשבו שיטפלו בכם באופן שונה.
עצה אישית לך ניר, עזוב את המחלה הזו, מנוע (לא משנה אם יקר או לא) הוא לא הכל.
הפטרול הזה שונה מקדמו.
כמו שנאמר לגבי רכבי יוקרה / יוקרתיים / יקרים:
"אם אין לך את הכסף לקנות אחד כזה חדש, בטוח שאין לך את הכסף לרכוש אחד כזה משומש"
ברק.
אגב, אם אתם חושבים שזה שרשור שמעיד על צרות, חכו תראו מה מתבשל עם ה"נבארה"... הולך להיות מעניין :twisted: