ועוד תשובה, אחרת, שקיבלתי.
שוב, ללא ציניות (וללא קשר לתוכן התשובה), כל הכבוד לרשט"ג על המענה המהיר. מהיכרות מעמיקה עם הרשויות למיניהן בישראל, זה בכלל לא טריוויאלי.
עמי
Printable View
ועוד תשובה, אחרת, שקיבלתי.
שוב, ללא ציניות (וללא קשר לתוכן התשובה), כל הכבוד לרשט"ג על המענה המהיר. מהיכרות מעמיקה עם הרשויות למיניהן בישראל, זה בכלל לא טריוויאלי.
עמי
אם התשובה הזו נכונה ( וסביר שהיא נכונה) אז הפקחים בשטח מגדילים לא פעם את גבולות השמורה על דעת עצמם.
כל מיני חביות עם סימון לא חד משמעי וללא השלטים של הרשות.
החשדנים הפולנים עלולים לחשוד שהם גם רושמים דוחות באותם שטחים...
שהגבולות הנכונים מצויים באתר של משרד הפנים
ההגיון שלי אומר שתהליך ההכרזה והפרסום מתבצע מול משרד הפנים ומתפרסם במרכז למיפוי.
זה הנוהל התקין.
במפות ה״פרטיות״ ששם אפשר לשרטט קווים בלי לתת דין וחשבון המצב כבר יותר נזיל.
ואחר כך בשטח יש פקחים שמוסיפים גם על זה.
זה משרת את הרט״ג מצויין ולכן כנראה גם העמימות סביב הנושא
בועז מאחר ומנסים לייצר דיון ענייני אני מציע שתביא דוגמאות אחרת זו סתם השמצה.
אם אני משמיץ אז אתה והרשות מוזמנים לתבוע אותי.
אולי יצא לי מזה קצת כסף...
פרסמתי פה דוגמא לפני כמה חודשים לגבי נחל גרזי. והיא לא היחידה שנתקלתי בה - כולל הבדלים משמעותיים בין האתר למפות של הרשות.
במקרה דנן, הפקח הזיז את גבול השמורה קילומטרים רבים דרומה מהגבול באתר.
גם ביחס למפות של הרשות הוא נסחף דרומה די הרבה...
והכי יפה שהם צדים שם מטיילים עם מטוס צילום.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=74463
אגב, השרשור הזה נועד ליצור דיון בין הרשות לגולשים.
אם אני מבין נכון, רבים מהגולשים מתלוננים על כך שהרט״ג לא ממש עונה על השאלות או להבנתי מנצלת את הבמה בעיקר ליחסי ציבור.
כמובן שאין לי דבר אישי נגדך או כל פקח אחר.
הסגנון הבוטה מבטא את הסלידה שלי מהתנהלות הרשות בעמימות מכוונת.
עניין גבולות השמורה הופך פחות רלוונטי ראה מקרה נחל זרחן. לכל הדעות הוא מחוץ לשמורה
אך גם שם החלו הרשטג בתהליכי הרס הטבע המתבטאים בהריסת השבילים, הפיכתם לכביש , בימוני אבנים המונעים ירידה מהדרך
ומכערים את הטבע.
בנוסף פקח צמוד ששומר על האיזור שלמעשה מחוץ לתחום שיפוטו ומחלק דוחות/ איומים על דוחות
בגין " פגיעה בערכי טבע "
עוד מושג סתום שנועד לאפשר תשתית בלתי מובנת ובלתי מוגדרת להלחם במטיילים.
כמוך, גם אני לא חולק חיבה יתרה לרשות. אבל מה שכתבת למעלה, לא מדויק. לרשות יש סמכויות מסוימות גם מחוץ לשמורות ו"ערכי טבע" ו"פגיעה בערכי טבע", הם מונחים שיש להם הגדרה מדויקת (פחות או יותר) בחוק.
אבל חשוב יותר, סוף סוף הצלחתי להבין איפה אפשר *באמת* ללמוד על הגבולות האמיתיים של שמורות הטבע. על-פי הנוסח האחיד של צווי האכרזה על שמורות, יש לשמור עותק במשרד הפנים בירושלים, במשרדי הממונה על המחוז במשרד הפנים ובכל ועדה מקומית לתכנון ובניה שבתחום שיפוטה מצויה שמורת הטבע המוכרזת. מבחינה פרקטית ובהנחה שרוב השמורות המעניינות נמצאות במחוז דרום - נראה שביקור במשרדי הממונה על מחוז דרום במשרד הפנים (נמצאים בבאר-שבע), יכול לספק מידע על כל או על מרבית השמורות המעניינות וגבולותיהם המחייבים.
למרבית האבסורד, אין חובה בחוק שעותק ממפה כזו יוחזק על ידי רשט"ג [איך הם אמורים למלא את תפקידם ללא מפות אלו? לאלוהים ולפקחים הפתרונים].
בכל אופן, כל אחד יכול לסור לכל ועדה מקומית או למשרדי הממונה על המחוז כאמור בשעות העבודה הרגילות ולעיין במפות ללא תשלום. מי יודע? אולי מסומנות שם גם דרכים?
אני שואל את אלדד, אורי ושאר נציגי הרט״ג:
כיצד יכול להיות שכמעט כולנו אוהבי טבע ושומרי חוק אבל יש לנו בטן מלאה מול הרט״ג?
מה אתם עושים לא נכון?
איפה אתם יכולים לשפר על מנת שכולנו נרגיש שאנחנו חלק מאותה המטרה?
בועז, מי שכותבים בשרשור הזה הם בעיקר אלו... שיש להם בטן מלאה מול הרט"ג! כל אחד מסיבותיו הוא. חלק כי חוו התקלות לא נעימה ולא צודקת עם פקח (הדוגמא של אלרואי והפקח בן-ינאי בפלמחים היא קלאסית), וחייבים לומר, שיש אנשים שבאופן כללי בטנם יותר מלאה נגד המדינה, מוסדותיה, ובכלל. עניין של אופי והשקפת עולם.
אבל בהחלט יש כאלו שאין להם בטן מלאה. קולם, בשרשור מסוג זה, לא נשמע, באופן טבעי, כי הם לא משתתפים בו.
רק לשם האיזון הנה קול אחד של ג'יפאי שאין לו בטן מלאה מול הרט"ג. מההיכרות השטחית שלי עם פקחי הרט"ג לאורך השנים, אני לרוב התרשמתי שמדובר באנשים טובים שמנסים לעשות עבודה קשה הכי טוב שאפשר, ואנחנו, אלו שמטיילים בג'יפים בשבילי 4X4, ממש לא מוקד ההתעסקות שלהם, ברוב המקומות וברוב הזמן.
בועז,
להודות על האמת אני "הרמתי ידיים " במאבק הזה. ואחת הסיבות לכך היא התגובה שקיבלתי ביותר מאשר מקרה אחד, שבו נתבשרתי שאני, אזרח מדינת ישראל, אחרי שרות צבאי, בוגר שרות מילואים כחוק, מתנדב במידת האפשר ומציל חיים כחובש מן המניין, משלם מיסים כחוק, איני בהגדרת "לקוח" של הרשות. יתרה מכך, אני מטרד.
לכן מותר להם להזיז את גבולות השמורה, לכן הם בגדר "אלוהים" בחלקה שלהם, ואני ואיתי שאר המטיילים , אנחנו בגדר מפריעים, מלכלכים, מרעישים, ובכלל, למה אנחנו נכנסים לאיזור המוגדר כשמורה ?! [ כל זאת לטענתם, כמובן ]
אז כשנפתח השרשור הזה, קיוויתי למסכת חדשה, שונה, גישה פתוחה קצת יותר, שתאפשר לנו [ שומרי החוק ואוהבי הטבע , כפי שהגדרת נכון ] לטייל נכון, בלי לדרוך על יבלות הפקחים, מחד, אך תוך הכרת גבולות הגזרה החוקיים שלהם, מאידך.
אבל לפי מה שנראה על פניו, המצב פה לא שונה מהותית. לא באיכות התגובה, גם לא בתוכנה.
כנראה שאני נאיבי מדיי, שציפיתי למשהו אחר. וחבל.
אני אמשיך לטייל, להנות, ולהוביל טיולים תוך שמירה על ערכי הטבע תוך פגיעה מינימלית במצב הקיים. ותוך חיפוש אתרים חדשים / נוספים מחוץ לשטחי השמורות, ותתפלאו כמה כאלה יש בארץ. צריך רק לחפש קצת ... ואגב, בשטחים הללו, הנזק שגורם הרט"ג נמוך הרבה יותר...
מבחינתי השרשור הזה מיצה את הזמן המיותר שהשקעתי בקריאתו.
מאחל למי שעיתותיו בידו וסבלנותו עדיין לא פקעה, שיביא את הגאולה לרט"ג, ולנו.
נמרוד,
אתה בטוח שאתה מטייל בשטחי מדינת ישראל ?
אנחנו לא מוקד ההתעסקות שלהם, אבל לצערי התחושה היא שאנחנו כרית החבטות הנוחה ביותר שיש.
אנחנו מכירים מספיק זמן, אתה יודע שאני לא אחד שמחפש "להתחכך" עם פקח או עם הרשות, ולכן גם תגובותיי כאן היו מזמינות ומכבדות, אך מוגבלות, וזאת לא בגלל שאין לי "בטן מלאה", אלא כי אחרי התגובה הראשונה שלי רציתי לראות לאן "נושבת הרוח" ...
ולצערי , אין שינוי ..
ואגב,
אין לי ויכוח, שהם "אנשים טובים", מקור הבעיה אינו [ לעניות דעתי , כמובן ] בפקחים, אלא בהנהלה, בהדרכה שהם עוברים וכו'
במחילה מכבודכם... שירשור כאורך הגלות בלי תוכן.
אלדד נשאל מספר שאלות פשוטות מאוד מאוד מאוד וטרם סיפק תשובות מלאות.
זהו. נמתין שיענה, אם בכלל.
מהם גבולות השמורות והשבילים ? סופית ?
זה כמו נהיגה בכביש ללא שוליים, סימונים, שלטים או הכוונה וקבלת דו״ח על אי-ציות לרמזור....
פשוט מגוחך.
נמרוד
אתה סוחב את הדיון לרמה האישית וזה בניגוד לכללי האתר...
בוא נתמקד בעובדות ולא בניתוח מי נאיבי או מי בכיין.
מביא לפניכם את רשימת שמורות הטבע והגנים הלאומיים.
שימו לב לסוף הרשימה,שמורות שהוכרזו בתחילת חודש זה.
נחל סכר המטוייל נכנס לרשימה ואין שם שביל אחד מסומן,
ונישמרתם לכיסכם.......
יובל, אני לא רואה שום רשימה....
למה שאלדד פלד יענה?
הוא עסוק ברדיפת גיפים שבאו לנוח בסופש עם משפחותיהם בחוף הים , ובחלוקת דוחות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4396334,00.html
ץממ
[QUOTE=boaz avrahami;521534]הכול בסדר אצלך?
הוא קודם כל צריך לעבוד ורק אחר כך לגלוש בגיפולוג.
קודם הוא צריך לרדוף אחרי הגיפאים ולחלק קנסות
ואחר כך לגלוש בגיפולוג ולשאוב מידע
אני הולך לייצג את עצמי בלבד בדעה שלי.
אני מאד בעד הרשות ומוקיר את פעולתה.
את ההכרות עם הפקחים התחלתי עוד בצבא ובהמשך בתור חקלאי.
הפקחים (לפחות אלו שהכרתי, והכרתי לא מעט) עושים עבודת קודש לא קלה, ואחוז העבודה שלהם העוסק ב "התנכלות" למטיילים היא קטנה מאד.
בתור חקלאי (לשעבר), יצא לי גם להציב שערים בשיתוף עם הרשות ובתיאומה. לא יודע אם זה היה חוקי או לא כי בתור עובד שחור אתה לא ניגש למשרדי הממשלה ועורכי דין אתה פוגש רק אחרי שתפסת בטעות גנב בשטח (התביעה היא כמובן נגדך) , אבל במשוואה שלי הפרנסה של החקלאי קצת יותר חשובה מזה שמר ישראל ישראלי יוכל לנסוע עם הג'יפ שלו עד למעיין, ובדרך להשאיר גדרות פתוחות ולגרום לנזק של עשרות ומאות אלפי שקלים, מאשר ללכת חמש דקות ברגל.
נכון שיש הרבה מאד מטיילים ששומרים על הכללים, מנקים אחריהם וכו'... אבל תתפלאו לגלות כמה לא. זה נכון שבניתוח קר, זאת חוצפה של חקלאים לסגור צירים, אבל אחרי שתעמדו אפילו פעם אחת במקומם (דמיינו כמה כסף צריך לשלם למשפחה שנהרג לה ילד בגלל שפרה שלכם יצאה לכביש דרך שער פתוח שלא לדבר על התחושת האחריות שיש לכם), גם אתם תחסמו צירים.
כשאתה נוסע על ציר, אתה נתקל במטיילים שאיתך (ואם אתה נורמטיבי, סביר להניח שגם הם). מקסימום תתקל בחבורות מטיילים במפגש אקראי על הציר.
כשאתה חי ועובד באותו מקום, אתה נתקל בכל סוגי האוכלוסיה, וכאן התמונה הרבה פחות ורודה. לצערי אי אפשר לחלק מפתחות רק ל"מטיילים הטובים".
אם זה היה תלוי בי, מבחינתי שכל המדינה תהיה שמורת טבע.
לגבי אלדד, היוזמה שלו ברוכה ודי ברור לי שאלא אם כן ישימו מטעם הרשות גיק מחשבים שיגלוש בפורום וזה יהיה עיסוקו (וגם תחום העניין שלו), לא תקבלו את התשובות במהירות ובבהירות שאתם מוצאים כראויה. אל תשכחו שאנחנו רשומים באתר כי מעבר לתחום הג'יפאות, יש לנו גם צורך בשיתוף או אלוהים יודע מה שגורם לנו לכתוב ולהגיב כאן, בעוד אלדד עושה את מתוך הבנה שזה צורך (הניסוח קצת מעורפל אבל הכוונה היא שאם הגלישה בפורום לא באה מתוכך אתה לא תשב עליו משך שעות כל יום)
זוהי דעתי, אתם רשאים לסקול אותי עכשיו.
אני אוסף אבנים.
חכה חכה...
איל ברצינות, הסוגיה שהעלת לא קשורה לנושא השרשור. שטח מרעה אינו שמורת טבע.
אפשר לפתוח עליו דיון נפרד אם בא לך.
תראה, אני לא מחובבי הנסיעה על חוף הים. אני גם לא מחבב בלשון המעטה את חופי הים התיכון.
אבל, העליהום הזה, ו"המאבק הבלתי מתפשר " הזה, מיותר, ותמוה. ולמה ? בכל פינה, בכל חוף מוגדר עובר טרקטור, ומשמיד את כל הצבים / ביציהם/ אחותם ודודתם. כולל את מאגרי המזון מן הצומח, וגם את הטורפים שאוכלים את הביצים הללו. ולאף אחד זה לא מפריע. למה ? כי זה טרקטור מיוחד של העירייה שנוסע בלילה ולא רואים אותו ?
או בגלל שיש לו גלגלים גדולים שלא גורמים נזק ?
מה הבעיה להקצות פינת חוף לגיפאים ?
יש חוף לצבים, יש חוף לגולשי גלים, יש חוף לגלשני רוח, יש אפילו חוף לחובבי אופנועי ים וליאכטות.
רק ליונים אין חוף... אופס ... זה מבדיחה אחרת...
רק לג'יפאים אין חוף ...
מסימני הגיל...
http://www.parks.org.il/ParksAndRese...D7%9D-2013.pdf
שימו לב בתחתית הרשימה,שמורות שנוספו בתחילת החודש.
בועז,
שמורת ג׳רזי מופיעה ברשימה.