יש חברים במשפחת 70 עם סלילים מקוריים בכל הפינות.
76/78/79 כולם עם סלילים מקדימה.
Printable View
אני קורא בתחושת דזה-וו עמוקה.
מתי בפעם האחרונה היה לנו דיון לנדרובר או טויוטה?
או סופה?
וואוו! איזה כיף, תמשיכו!
אסף.
הדיונים האלה רק יתרבו, ולו מהסיבה הפשוטה שמי שרוצה רכב שטח אמיתי, כבר אין לו יותר דבר כזה "ג'יפ חדש".
יש רק רנגלר JK והוא נפלא ללא ספק אבל יקר מדי, זקוק להרבה שיפורים יקרים, עדיין אין מספיק כלים בשוק המשומשים ואלה שיש, חלק גדול מבעליהם רכש אותם לאו דווקא מה"סיבה הנכונה" (לדעתנו בלבד כמובן, ברור שאנחנו מקנאים) וחיים עדיין בסרט הזוי משלהם. עם הזמן והגיל המתקדם של הכלים זה ישתנה ללא ספק, אבל זה כבר לא ג'יפ פשוט כמו פעם. אפילו לקפל לו חלון קדמי זה סרט רע, מסובך וארוך... גם אף אחד עוד לא מנסר, קודח ומרתך ברנגלר JK. ואם כן - כבר לא לבד. רק בסדנאות ובמחירים מפולפלים.
אז מי שרוצה את הדבר האמיתי - רכב שטח טהור, ספרטני, פשוט עד פרימיטיבי שקל לשפר ולתחזק לבד, שלא אכפת לו משריטות וחבטות - יחפש דיפנדרים, סופות, סיקסים, סמוראים, היילקס, ל"ק סדרה 70.
זה מתבטא במחירים. הכלים האלה - ישנים, שבעי מעללים, שחוטים ומרוטים, אם הם במצב סביר ומעלה הם יקרים בלי שום פרופורציה ביחס לגיל שלהם. הם דורשים הרבה אהבה ויחס - אבל נותנים כיף מעל ומעבר. אלה הכלים הנכונים למי שאוהב שטח ולמי שמחובר לשטח.
ואני יודע שאתם מסכימים איתי.
תמשיכו!
כמו שבוודאי הבנת, ובלי לפגוע, אני לא מחשיב את הגמל וסוגיו כרכב טיולים.....אלא כרכב עבודה מעולה וספרטני של העולם השלישי שמענה את יושביו, אם הייתי פוזל לכיוון הייתי הולך על גון דיר 4X4 קטן, מוכר 100% למס , זול יחסית לקנייה נוח ואמין יותר מהגמל שיעשה לגמל ודומיו בית ספר בכל שטח....ואיזה מיזוג יש לו......וגם רברס בלחיצת כפתור...או משדרג בקלות יחסית את הדיסקו כך שהיה "מאכיל" את הגמל שלך בקוביות והכל בעלויות סבירות אממה זה לא בפוקוס שלי. כל דיסקו או דיפנדר וכל רכב עם אקסים קשיחים ניתן בקלות יחסית לשדרג למכונת עבירות (במגבלת מרכז כובד) כולל דבל טרנספר של אשקרופט (חזר למלאי), נעילות KAM, צריות כרומולי, קורונה פניון מחוזקים, אקס מחוזק והשד יודע אממה...ברגע שאתה לוקח רכב והופך אותו למכונת עבירות לשטח טכני אתה פוגע בהתנהגות שלו בתוואי שטח אחרים (למשל בכביש...) ולראיה ראה את התנהגות הכביש ה"מעולה" של הגמל שברשותך....הכיף בדיסקו שהוא מתוכנן מלכתחילה AS-IS כרכב טיולים עם עבירות ממוצעת מצוינת בתוואי שטח שונים שתמיד מאפשרת למשפחה להגיע בשטח מנקודה A ל B בכיף וזה וכולל בין היתר תנוחת ישיבה, מיזוג, זווית ראייה....אני את הימים בהם דהרתי במדבריות....בגיפים פתוחים עם חליפת סערה סיימתי.....
עמית.
ניצחת.
שלך הכי טוב.
בויינה!! אל תתחיל!!
מה זה קשור בכלל לעמית ול"שלו"?
כל הקישקוש הזה של לקחת איזה גמל(ון) ששוקל 1/2 מרכב נורמלי, להגביה אותו לשמיים עם בלוקים ונדנדות וקפיצים ש.. פחד אלוהים, לקפץ על הסלעים ללא כל אחריות להתהפכות ולמכות שהשילדה המתגלגלת הזו מקבלת ולקרוא לזה "עביר" ו"הכי טוב" ו"שם בכיס הקטן" זו חוכמה קטנה מאוד (ואח"כ לקחת כזה, לפרק אותו מכל מה שאמרת כמה זה טוב, ולבנות אותו מחדש בתצורת סלילים + מנוע חזק...).
הדיסקברי הוא לא "עז הרים" רזה שרירית וספרטנית. זה רכב אמיתי (ויוקרתי ומפנק) שכמות שהוא (גם בלי נעילת דפרנציאל מרכזי) עושה הרבה יותר מכל רכב שטח אחר..
אני עדיין זוכר את "ההשקה" של ה-TD5 ואיך כולם עמדו פעורי פה ממה שג'ו בירן עשה איתו בתל ברוך, בדיוק באותם מקומות שכל ה"עיזים" קיפצו והחליקו והיו גם כמה שהתהפכו... בלי נעילה "אמיתית" ובלי טרנספר נעול ועם צמיגי כביש קטנטנים... וכל זה גם עם דיסק ברקע ומזגן ואפשר גם לנהל שיחה שקטה (!!) בתוך האוטו או לשמוע מה אומר המכוון בחוץ וגם בלי לירוק מוחטה מלאת אבק מהגרון אחרי..
קצת כבוד..
מכוער אבל כישרוני...במקור..
ותגידו, לא אמרנו הפוך?
מרכב של 70 (אטום לאבק וכמסאות קדמיים אמיתיים ותנוחה אנושית ולא של הגיבן מנוטרדאם), על שילדה ומכלולים של 110 (זול, נוח ואמין וארז, מספיק לבכות על השמן. כבר אמרנו, זה פיצ'ר חדשני וגאוני שמייתר את הצורך לבדוק אם יש וכמה..).
ברנרד,
אני מדבר על טנדר עם קפיצי עלים של אולדמן (2אינצ ביום טוב), וצמיגי 31.
זהו, לא בלוקים, לא 33 ולא שום דבר מעבר.
וד״א, המשקל שלהם די קרוב, היילקס עם פגוש כננת וטיפה אבזור זה מעט מתחת ל-2 טון, ממש לא חצי.
ובסיטואציות שתיארתי, מטבע היותו טנדר, הוא סחב את הציוד של כולם, משמע כ-2.6 טון.
ועדיין פתח כננת לדיסקו..
מהתגובה של עמית משתמע שהוא אף פעם לא באמת עבד על טרקטור, אחרת היה מבין כמה הם לא עבירים בכל תרחיש שהוא לא שדה, וגם לא בקפיצי עלים ומה שניתן לעשות איתם לשפר איכות חיים ביחס למקור. למרות הנסיון המושקע של דרור.
מה שהכי נחמד בדיסקברי, במיוחד כשהוא לא חדש - זה שאתה קונה לנדרובר בזול (יחסית), ומוצא את עצמך נוסע הרבה במרצדס.
אמנם לבנה ועם כובע של מונית, אבל בכל זאת מרצדס...
אתה רואה - אתה לא מבין כלום, אבל ממש, בלהיות בעלים של לנד רובר.
לנד רובר לא נוסע במונית מהמוסך (בלי קשר לזה שכבר אין כסף למונית), אחרי שנתקע הלנד רובר - הוא נשאר במוסך ומנסה להבין "מה הפעם" ובמיוחד "למה ולמה זה מגיע לי?"... מנסים ללמוד... להבא...:(
מה כל כך קשה להבין?
כשהלנדרובר במוסך והגורו התורן שובר את הראש איך לתקן את זה ככה שזה יחזיק מעמד בדיוק שבוע או חודש והאוטו יתאשפז אצלו שוב, הבעלים שבד"כ חי בהכחשה ומקבל הכל באהבה - וככל שהאוטו יתאכזר אליו יותר ככה הוא יאהב אותו עוד יותר - נוסע הביתה במושב האחורי של מרצדס לבנה עם כובע צהוב.
תגיד לי, איפה אתה חי?
לנד רובר, הכל עלאק אלומיניום, שוקל כמעט 2.5 טון, בלי ציוד ונוסעים... נקי..
אבל תראה איך אתם, הטנדרים, נוסעים ומקפצים ומקבלים מכות ומתרסקים על הסלעים... שום אנגלי מכובד לא יביא את עצמו למצב שכזה, רק כדי לעבור איזה עלייה מטופשת... זה עניין של, איך אומרים בעברית DIGNITY... מכובדות...:cool:
ולא אמרנו פעם, בשירשור אחר, שזה הכל הנהג???
- - - Updated - - -
ואני גם מהמר שהכל מכוון.
אתם, הטנדרים, קיפצתם ופירפרתם וחרשתם והעפתם סלעים ואבנים, הכל בשביל להראות שאתם גברים ואחריכם כב אי אפשר לעבור... חוכמה גדולה... מזל שלא בניתם שם גם שער וגביתם כספים...
עזוב, זה ענין של זקנים.
בזמנו (שנות התשעים תחילת שנות האלפיים) כאשר הלנדרוברים הגיעו לראשונה.
הם נחשבו "רכב מיוחד" עם הילת מסעות והקמל טרופי עליהם.
מהר מאוד גילו שהם בעצם לא כל כך אמינים (יש לומר מאוד לא)
ואז התפתחה האגדה ש"רכב מיוחד" דרש מכונאי מיוחד !
ויש רק כמה מכונאים בארץ מביני לנדרובר שאם תטפל אצלם הרכב יהיה לעולמים תקין.
ואם לא.. אלוהי הלנדרובר ינקום בצורת ראש מנוע או גיר או כל דבר אחר..
המכונאים המאוד מיוחדים הללו קיבלו את השם הגנרי "גורו" כי רק הם יודעים לנפש העדינה והמיוחדת של לנד רובר.
בזמנו היו משהו כמה 4 או 5 גורויים כאלו, ששמתיהם נשאו בחרדת קודש על שפתי בעלי הלנדרובר.
ובמודעות עד היום אתה יכול לראות "טופל אך ורק על ידי XXX ".
מאז ההילה של הלנדרובר נעלמה, ואיתה במידה מסוימת גם תופעות הגורויים.
אבל יש עוד כמה פסיכופטים של לנד רובר שמתעקשים ללכת רק לגורו המסוים שלהם.
זר לא יבין...
הגירסה של מוני היא הרמונטית - אני אספר לך את האמת..
כשהלנדרוברים הגיעו לארץ, הם היו כלי רכב יקרים מאוד ומתוחכמים מאוד ובקרת האיכות האנגלית (שלא לומר התיכנון) היתה.. לא משהו.
התחילו בעיות והישראלים (עוד לפני התקופה שהיו שולחים מוסכניקים להשתלמויות יצרון ו/או מגיע מומחה היצרן להעברי סדנאות. מכסימום שלחו לשם איזה פקידון, כצ'ופר..), שידעו טוב יותר מכולם לתקן.. תיקנו.
כמובן שמהר מאוד כל "המתוקנים" התחילו לחזור שוב ושוב והיה צריך לחפש מה הבעייה "החדשה".
מהון להון, "התגלו" כ"כ הרבה בעיות, שרק מי שהכיר את "הרכב", היכרות אינטימית של "פישפוש בקרביים" ידע לזהות מה הבעייה לפי מקום הנזילה/רעש המייסב/הכיוון בו מפליץ האגזוז/הזמן שלוקח לסטרטר להניע ועוד כל מיני דקויות, שלהדיוט הממוצע (הפרייאר התורן שקנה את הנבלה), נראו כמעשי כשפים - גורו!!
בקיצור נמרץ, החברה האלה הכירו כ"כ טוב את האוטו, שלקח להם קצת זמן (ופחות יסויי ותהייה/טעייה על חשבון הלקוח) לזהות תקלות ולתקן (אם אפשר בכלל לתקן משהו בלנד רובר.. הכל מושלם) וככל שרבו כלי הרכב/לקוחות,כך גדלה ההילה..
עובדה.
בו עיני ראיתי כלי רכב שמכונאים נואשו מהם שגורו כזה (ואחר) מצאו ופתרו את הבעייה טיקטק וההילה רק גדלה..
כמובן, שרכב זה לא רק מכלול התקלות שבו (חוץ מלנד רובר..) וכשאחת נפתרת, היא מזמינה כמה אחרות (פעם קרו לזה "פיוז"..), הלקוח חוזר שוב ושוב לגורו וזה עוזר כמיטב יכולתו והשתן עולה לו לראש וגם הוא כבר מאמין שיש לו כוחות על ומתחיל לגבות בהתאם והמשקל מתחיל לנטות לכיוון של "שונאים את הגורו"
ואז...
ואז נולד האינטרנט ונולדה האפשרות ללכלך חופשי, באילום שם - יענו ללכלך על הגורו הפרטי ועדיין ללכת אליו וחוזר חלילה.
ואחרי האינטרנט נולד הפייסבוק וגרם לאביב הערבי (וזה בכלל יהודי התחיל עם הפייסבוק,תחשוב על זה..) ו.. אה, זה לא כ"כ קשור..
זהו.
זו האמת ואין בילתה!
זה היה אמור להיות עם יותר פרטים ויותר "נכון" (שמת לב לקפיצה לסיום.. למזלך) אבל תפסו אותי על חם..
"עוד פעם אתה עם הויכוחים המטופשים שלך עם החברים שלך בג'יפים. אין לכם מה לעשות. כולכם גאונים. הגמדות מאחרות כבר, קח אותן לביה"ס.." וזה המשיך עוד קצת וזה שאין סימני שאלה, זה בגלל שלא היו שאלות, במה שקיבלתי בראש...
חייב לזוז,יורד שלג ונאחר עוד יותר..
דורון, ההגדרה לא נכונה
בנקודת הזמן הנוכחית הדיסקו הקשיש שלי הוא הכי טוב בשבילי ויכול להיות גרוטאה ונבלה לאחר. אני את הגמל מעריך מאוד כטנדר איכותי למטרות לשמן יוצר.
דרך אגב סתם שאלה, מדוע הצבא ובמיוחד היחידות המיוחדות לא רכשו את ה 75 ודומיו?
דווקא רכשו, ולא רק מג"ב
יעידו החורים שיש לי עד היום מהמיתקונים של מכשירי הקשר והאנטנות
ובאמת מעניין איך שרשור על רכישת 75 מגיע באופן כל כך טבעי לגורואים של לנדרובר
אני מתנצל אם אני לא רואה כאן צורך להגן על כבודו של ה 75
יתרונותיו כבר פורטו, וכך גם החסרונות (דברו עם אשתי, ועם הילדים שמקנאים בילדים אחרים שיש להם דלת פרטית).
לגבי היתר, ארז כבר כתב.
רכשו 12 יחידות לאוגדונרים. ולא יותר מזה... כי הרכב לא התאים. בכל מקרה זה היה בשנת 98 כאשר הלנדרוברים ושות כבר היו עמוק במערכת. (למרות החרם)
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
רגע , אולי אין לי לנדרובר....לא נוזל וגם אף פעם לא נתקע וגם לא מכיר שום גורו או מוסכניק...רגע אני יורד לחניה.לבדוק :).....
- - - Updated - - -
דורון, ההגדרה לא נכונה
בנקודת הזמן הנוכחית הדיסקו הקשיש שלי הוא הכי טוב בשבילי ויכול להיות גרוטאה ונבלה לאחר. אני את הגמל מעריך מאוד כטנדר איכותי למטרות לשמן יוצר.
דרך אגב סתם שאלה, מדוע הצבא ובמיוחד היחידות המיוחדות לא רכשו את ה 75 ודומיו?
אני לא מכונאי אבל את רוב התיקונים והטיפולים אני עושה לבד בדיפנדר. אין שום דבר מיוחד ברכב הזה חוץ משהוא אנגלי עם המוזרויות האנגליות. מה כבר מסובך ברכב הזה ? טיימינג, אלטרנטור,משאבות, סטרטר, רדיאטור, הכל קל לגישה וקל לפרוק והרכבה, חשמל לא ממש קיים ברכב הזה ומסתכם בבסיס של הבסיס, מחשבים אין , בקיצור אני לא מוצא שום דבר שמי שגדל על סיקסים וגרוטאות אחרות לא יתגבר עליו בקלות. אז ייתכן שגורו כזה או אחר, יודע להתעלות על רמת מכונאי המדרכה ומצד שני הרכב הזה בנוי כך שגם מכונאי ניגרי בבקתת בוץ עם סט כלים בסיסי יוכל לתקן.
כמו הדיפנדר גם כך ב 75 , אוטו טיפש ומיושן שבנוי לשרוד ועושה את זה מעולה .
רמת האמון שלי בדיפנדר שלי, אחרי 7 שנים של טיולי מדבר כמורה דרך מדברי היא אבסולוטית, הרבה פעמים יוצא לבד עם תיירים כרכב בודד למסלולים ארוכים ומרוחקים ואמנם אני לא מחפש אתגרים, אבל דרך הבשמים לדוגמה,הוא מסלול דיי קבוע, כך גם מסלולי הר הנגב וצין, והעובדה שאני ועוד רבים מחבריי עושים אותו באופן קבוע, בלי טיפול לפני תנועה, בלי התארגנות מיוחדת, פשוט יוצאים לדרך בשיא הפשטות מעידה על כך שמדובר בכלי אמין. לרבים מחבריי אין שום ידע במכונאות ולמרות זאת אף אחד בכלל לא לוקח בחשבון שהוא ייתקע. תשאלו למה ? כי לא נתקעים, וגם אם קורה משהו, בדרך כלל הרכב יצלע הביתה. אז אחרי שבע שנים שבהם הפעם היחידה שנגגרתי היה בגלל הקודנית החדשה, אני יכול להכריז שאין לי מושג על מה אתם מדברים .
כל האמור כאן נכון גם לגבי ה 75 שחברים שלי נוהגים בהם ביום יום, שנה אחרי שנה ללא תקלות ממיתות.
הבעיה היחידה שאני מוצא בסיפור שלשמו נפתח הפוסט הוא תג המחיר.
במציאות של היום שאפשר לקנות דיסקו או פאג'רו או טרופר ב 20000 , אין הגיון לשלם פי שבע על ה 75, עם כל הכבוד, גם דיפנדרים מהשנתונים האלה נמכרים בחצי וזה גם נשמע מוגזם.
בזמנו, אבירם ברקאי עשה השוואה לא ממש אמפירית בין הסופה הדיפנדר והלנדקרוזר 73.
http://www.barkai4x4.co.il/דיפנדר-td...ול-סופה-בנזין/
מקווה שהלינק יעבוד - במידה שלא - ניתן לצפות באתר האינטרנט של אבירם.
אפשר לנסות לשחזר... אם דרור מרים את הכפפה, אני תורם למבחן את הלנדקרוזר 73 שלי.
למה אתה מלכלך על מי שאינך מכיר ?ועוד בפעם השנייה בשרשור בוש והיכלם לך.
אני במקרה או שלא מגיע מתחום הרכב יויודע דבר או שניים על אמינות כללית של רכבים ובהלך חיי בערו תחת יידי עשרות טויוטת מכל הסוגים לא גיפים כן
מודע היטב לאמינות שלהם (של הישנים יותר דרך אגב)למרות שהחדשים לא פראייירים בהשוואה לכל תוצרת גם העילית שבגרמניות .
יש קסם רב בכלי הנ"ל כמו שטען עודד
היות ואיני מכיר את השוק שלהם אבל עוקב מזה זמן אחרי אלו שנמכרים וידוע במה הדברים אמוריים שאלתי שאלה בפורום שהוא לא הכי אובייקטיבי כי ידעתי מראש שיהיו התנגחויות מבעלי כלים אחרים נגד המותג .
לסיום הפוסל במומו פוסל ולכן גם אני מצפה שתתנצל חוצפן.
- - - Updated - - -
ומי שאל אותך מה אתה מניח ולמה אתה פוסל אחרים לפני שאתה מכיר אותם
מצפה שתתנצל חוצפן אני לא צריך אותך או את השלשול ההזוי שנוצר ע"מ להתמקח ולאחר שראיתי את תגובות המומחים (לא שלך כן)האמת די ירד לי מהרכב והכיוון הוא לנדקוזר
חבר'ה - תרגיעו - בסך הכל דיון על ברזלים. לא צריך לאבד פרופורציות.