אם זה לא אפל אז הם לא באמת חכמים
Printable View
אם זה לא אפל אז הם לא באמת חכמים
בועז , בוא ניקח את זה לט'רד אחר ונשחרר לברנרד את שלו לרווחה...
ציני, אה?
אתה, מוני... אתה איש רעעע... זה מה שאתה.
טיפה סימפטיה אין לך, לסבל של זולתך... אין הבנה בכלל למצוקות, שאתה עצמך לא חווה.
פשוט איש רע.
אתה כנראה מפספס עוד מקרי סבל שאני מעלה פה באתר - אולי כלאלה שיהיו קצת יותר קרובים לליבך ויצליחו, אולי, לעורר הזדהות.
אז אני אצטט פה משהו (שלי) משירשור בנושא מחירי הדלק...
אחרי שתקרא, תוסיף את חוסר הוודאות הנוראי הזה והמתח של "מה יהיה מחר" לשלכת (שלא מפסיקה לרגע... היא תמיד שם ברקע.. גם בקיץ.. גם בחורף... תמיד!!) ותראה שהחיים פה לא כ"כ פשוטים...
אני, שכתבתי את זה, קורא וכמעט בוכה... כל כך עצוב...
ועוד לא העלתי את נושא ה"חינוך" פה - שחיטה!
יעלה הערב או מחר..
יש מקום לכולם... זה, פה, אוף טופיק...:rolleyes:
לא מצחיק.
שמע סיפור, על המפגרים האלה...
סיפור אמיתי לגמרי!!
אם תסתכל טוב, תוכל לראות באחת התמונות איזו מין חבית פיצפונת מעוצבת כזו, עם כמה גזרי עצים בפנים.
זה פטנט כזה שנקרא Fire Pit - זה מין דבר כזה (עם מכסה רשת כמובן, נגד גיצים) שהאמריקאים עושים בו מדורות ולא רק בל"ג בעומר. האמת, רעיון נחמד מאוד שאימצתי מיד כשראיתי - יושבים בלילה בחצר, בחושך, עם מדורה ובירה ובוטנים ושומעים את כל קולות היער ומדמיינים שאתה בטיול... אשכרה נחמד...
נחזור לסיפור.
שנה שעברה, החורף הראשון בבית שלנו (שנה קודם היינו בבית שכור) ואני עדיין מלא מרץ ואוסף את השלכת...
אחרי כמה וכמה נאגלות, אני חושב לעצמי "למה שלא נשים את העלים בחבית ו.. נשרוף אותם" - רעיון אדיר ועובד מעולה.. באחריות.
אמממה - עושה המון עשן.
עכשיו, הסבר קצר.. חייבים.
האמריקאים האלה משועממים פחד ועם הצורך שלהם להתנדב ולעזור ולחפש ריגושים (הם לא עושים צבא, שמאזן להם את הריגוש), הם מצאו דרך נהדרת לשלב את כל הגישעפט הזה - התנדבות לתחנות כיבויי.
שתבינו - פה כבאי (לוחם אש, אעלק) זו... פנטזיה של כולם. הנשים רוצות לז#$ן אותם (יש לוחות שנה של כבאים מעורטלים... אשכרה) והגברים... נו, טוף... גם.
בקיצור, כולם רוצים להיות כבאים ויש תחנות כיבויי שמבוססות לגמרי על מתנדבים (יש מבחני קבלה ... אל תשאלו..). הם גם מקבלים ציוד סוג "א" - בלי צחוק - כל רכב הוא מהדגם החדש ביותר, הכל מצוחצח ומבריק ומליון פנסים וכשהם יוצאים לקריאה... כולם מפנים את הדרך..
נחזור לסיפור.
אני מדליק את העלים וחוזר לעבודת האיסוף.
תוך עשר דקות אני שומע סירנות ברחוב (אני אעלה אח"כ תמונה לווין של הרחוב שלי, שתבינו - אף אחד לא מגיע לשם, אם הוא לא גר שם או שהוא לא דוור/שליח - אפילו לאיבוד לא הולכים לשם, לרחוב שלי... שקט ושלו כמו בית קברות יהודי שבנו עליו כביש מהיר.. אחרי הפרעות של הדתיים).
אני חושב לעצמי שהנה קורה משהו מעניין וממהר לזרוק עוד נאגלה לחביתונת והולך לכיוון החזית.
אני לא מספיק להגיע לשער ואני רואה קסדה של כבאי וגרזן חילוץ מציצים לי מעל גדר העץ...
אז, תוך כדי המשך ההליכה, התלחתי לחשוש והגנבתי מבט לחבית, שבדיוק מלאתי שוב בעלים...
השער "נפרץ" וכבאי משולהב מזהיר אותי לזוז, משום שיש "אש"...
תוך חלקיק שנייה הוא קולט מה קורה והוא ואני מביטים זה בזה.. אני בפחד (הוא עדיין עם הגרזן הענק הזה, בעמידת מוצא שזכורה לי משיעורי אומנויות הלחימה..) והוא... מתחיל לצחוק...
הקיביצר.
שכן (רחוק) הריח עשן וחשב שבגלל שעדיין לא כ"כ קר ועדיין לא מדליקים את האח בבתים והריח מכיוון היער (הכיוון של הבית שלי) התקשר ל-911 ודיווח על "ריח של שריפה"..
הגיעו שתיי משאיות כיבויי (אחת עם סולם לגורדי שחקים, כשהבניין הגבוה ביותר ברדיוס של 30 מייל הוא בן שלוש קומות.. טוב. אולי 5), שתי ניידות משטרה, שתי ניידות טיפול נמרץ (אין פה "סתם" אמבולנסים), כולם מדוגמים ללוחמת אב"כ ובכבישים ליד אתה שומע עוד סירנות והבחור ביקש סליחה לשנייה (לא מנומס להפנות את הגב..) ומיהר לבטל את המסוקים...
וכל זה כלום לעומת השטיפה שקיבלתי מ-SHMBO, שהיתה צריכה להסביר לשוטרים (נכנסו לקחת פרטים ולמלא... דוחות) שהיא מצטערת אבל אני גבולי ולכן לא הסכימו לאשפז אותי במחלקה הסגורה ואם אפשר לקחת אותי איתם, היא תשמח ושכל דו"ח שהם רושמים יהיה על שמי בלבד (אין לנו אותו שם משפחה אז היא תוכל להכחיש כל קשר..)...
בסופו של דבר זה נגמר בצחוקים (אמרתי לך, משעמם להם), ביקשו סליחה שהטרידו אותי ושכנראה מדובר באי הבנה ולשים לב שהעלים קצת רטובים ומעלים עשן... SHMBO לא הסכימה שאמשיך לשרוף.. לא יודע למה...
לכן, עידו.
לא מצחיק...
ברנרד ... חייב לומר לך שמכאן זה נשמע דיי מצחיק .... ;)
אז פעם הבאה תנסה עם מצית ... ותחכה להם עם בירות .
עידו
כמה תמונות של האיזור - הועתקו מ- Google Maps.
באדום - הבית שלנו.
בכחול, האגמים הפרטיים של השכונה.
אנחנו גרים במחוז קמדן.
מעבר לגדר שלי, זאת אומרת כל היער מימין, זה מחוז אחר ברלינגטון..
קובץ מצורף 93656
קובץ מצורף 93657
קובץ מצורף 93658
פשוט - אתה צריך קישור לתמונה ברשת (קישור שבסופו JPG או PNG וכו'.
לוחצים על הכפתור עם ציור התמונה (שלישי משמאל בשורת הכפתורים המופיעה בעת כתיבת תגובה מהירה) ובחלון שנפתח, בלשונית From Url מדביקים את הכתובת ומאשרים (אם התמונה דבולה מדי תקבל הודעה).
למשל אחת מהתמונות בקישור שנתת קודם:
קובץ מצורף 93660
ארז גור
תודה.
כבר הסבירו לאהבל בה"פ, איפה טעה...
יזראלסקי פרימיטיבסקי
יש לך יותר מזל משכל
לכול עיר נורמלית יש חוקים נגד שרפת אשפה ובצדק, יכולתה לקבל קנס לא קטן ועוד חיוב על הזמן של המכבה אש, משטרה והאמבולנסים.
תפסיק לעשות שטויות ותלמד את החוקים המקומיים, זה לא קשה.
להגיב לשרשור שלך....
מוני זה פולני-רומני מהסוג הגרוע ביותר.
ניו ג'רזי זה לא ארה'ב, זה סוג של מדינת עולם שלישי וחוץ מזה אתה לא גר בניו' ג'רזי אלא בסוג של גטו, אולי מפואר אבל גטו לכול דבר.
ולסיים, נקודת המבט שלך די משעשעת, סוג של IVAN מהכפר בעיר הגדולה
אדוני הנכבד,
שלא תחשוב שתחמוק תחת הרדאר בקלות כזאת,
הסיפורים של ברנרד מספקים לא מעט חיוכים וצחקוקים פה בשעות הקשות של קריאת השרשור,
אבל אני בטוח שהסיפורים הדרומיים שאתה יכול לספק לנו (שאותם אני אקרא בלב עם מבטא דרומי כבד) יכולים לתבל את האווירה פה לא מעט.
למרות שבמחשבה שניה, אני בטוח שאם יתחשק לך לחלוק, מגיע לך שרשור נפרד ומכובד משלך.
יקירי,
אני לא ממש כזה דרומי כמו שאני מערבי, להבדיל מהאספסוף הצפון מזרחי בסגנון פותח השרשור.
מה יש לספר, קמים בבוקר, מכינים קפה משובח, בודקים מייל, עונים לכול מני קרציות (בעיקר ים תכוניות וצפון מזרחיות)
השכן הרוסי בא לספר לי שהפסיק לשתות (בפעם ה17).....החיים ממש משעממים, אה כן, לפני שבועיים האישה סחבה אותי להופעה של ישראל קטורזה, היה נחמד. ואת הסוף שבוע האחרון "בילינו" בלוס אנג'לס, תענוג מאד מפוקפק. וחוץ מזה מכבה אש לעולם לא בא לבקר אותי כי אני לא שורף אשפה אז ממש אין לי את כול החומר לכתיבה שיש לברנרד, לו ממש לא משעמם.
ומה שאני לא מבין זה, למה צריך לקחת לך 129 הודעות כדי לעלות לשידור, ג'ו?:rolleyes:
ושלא יספר לכם סיפורים - יש לו מספיק חוויות לספר. רק משתי השורות של ה"קפה משובח" ו"השכן הרוסי", אפשר לעשות מטעמים. כל מה שצריך זה מצב רוח מתאים ו.. זמן/פנסיה...
חוב קטן, שהלך לאיבוד, בלהט הסיפור.
הכבאים המתנדבים.
כמו שאמרתי, להיות כבאי פה, בארה"ב, זה כמעט להיות "סופר גיבור"... כולם מעריצים פה כבאים ויש הרבה כבאים מתנדבים - משהו כמו המשמר האזרחי בימי הזוהר שלו בישראל (אבל בלי להרביץ לערבים/שב"חים..).
יש פה תחנות כיבויי מ-ד-ו-ג-מ-ו-ת, שמבוססות לחלוטין ומתופעלות על מתנדבים בלבד - עורכי דין ומורים ובעלי עסקים, כולם מתנדבים ומפעילים את התחנות במקצוענות מדהימה (טוב, כמה מקצוען צריך להיות על מנת להחזיק צינור ולהשפריץ קצת מים על מדורה...סתם, סתם.. לא לקפוץ)...
אז הבחור ההוא שהגיע (וכל הצוות שלו, שכבר החל לפרוק את הציוד..) היה מתנדב שגר בעיר ליד והיה מאוד מבסוט לשמוע שאני מישראל וחושב שאנחנו, שם "בשכונה הקשוחה שלכם" (תרגום מילולי, בחיי), עושים "עבודה טובה" (שוב, תיגום מילולי של GOOD JOB (שבכלל מבטאים GOOD JAB).. וניגע במושג הזה בהמשך..).
ולפחות פה, ג'ו, לשרוף עלים/גזם זו לא עבירה.. רק כדאי שהחומר יהיה יבש ולא יעלה הרבה עשן..
עוד משהו, במסגרת להבהיר כמה דברים "בסיסיים", על מנת שנבין כולנו על מה אנחנו מדברים..
הזכרתי את "קיבוץ הגלויות" פה, שישראל זה משהו מעוד חיוור לידו..
אבל הם, האמריקאים ("האומה הגדולה ביותר בעולם" - יש להם כאלה משפטים "הארץ הגדולה ביותר בעולם" ו"אלוהים אוהב את אמריקה"... עפים על עצמם.. והאמת, באנגלית זה נשמע יותר טוב The greatest country in the world. The greatest nation in the world. God loves America…) מחלקים את עצמם בצורה ברורה לקבוצות איכות, כשכל קבוצה, כמובן, חושבת שהיא האיכותית..
כך יש להם את "ראשי המופאר", "בחורי השבי", "אנשי הפורד", המזרחיים (לא הפרשנות הישראלית), הדרומיים (ולא, פלורידה לא נחשבת דרומית, למרות המיקום), יש את "רצועת התנך", יש את המערביים (שזה, בעיקר, אנשי קליפורניה, שמסתכלים כולם מלמעלה, כולל על וושינגטון שנמצאת מעל), יש את האריסטוקרטים (שזה מדינות ניו-אינגלנד אבל הם לא "מזרחיים".. הם אחרים, בעיני עצמם וכמובן, לא כולל את וורמונט (שנחשבת "דרומית"למרות המיקום) ויש, ויש , ויש תתי קבוצות, בכל אחת מהקבוצות..
ואז יש את... טקסס=טקסנים.
זו יישות נפרדת לגמרי (שאוטוטו נפרדת מארה"ב, רק צריכים עוד איזה מליון או שתיים של חתימות, נוסף על החצי מליון(או משהו כזה) שכבר יש להם..
הטקסנים... ובכן.. הטקסנים הם מעל הכל ומעל כולם ולא משנה איפה הם גרים בארה"ב, הם תמיד ישארו טקסנים.
דרך אגב, הם "מיוחדים" לא רק בעיני עצמם, האלה מטקסס. כולם מסתכלים עליהם אחרת... הם קבוצה בפני עצמה. לא משנה אם עושים משהו טוב או משהו רע... תמיד יהיה מי שיגיד Well, he's a Texan.
כל מה שאני אומר פה מבוסס על מחקר רציני של צפייה בחדשות ובערוצי המדע ונבירה באינטרנט, בעקבות כתבות של "60 דקות" (יש ערוץ שמשדר המון כאלה, פרקים) ושיחות עם אנשי צווארון כחול ששיפצו לנו בבית (סיפור בפני עצמו - לא השיפוץ. השיחות)... הזוי לחלוטין..
עכשיו, אחרי שהבהרנו "כמה דברים בסיסיים" (שיעזרו גם בהמשך השירשור), תנחשו מאיפה ג'ו...
ועוד דבר, לפני אחרון לפוסט הזה (הגמדות אמנם כבר יצאו לביה"ס, אבל אתמול, כשחזרה מהעבודה, SHMBO שאלה אם צבעתי כבר את הקירות...התעלמה לחלוטין מזה שהמרזבים נקיים והחצר בלי עלים וכל השרירים שלי מכווצים...הפנסייה הזו.. עבודה לא קלה..).
ג'ו כבר נזף בי בעבר על "הזילזול" שאני מתאר בו את האמריקאים... אני לא. באמת.
כמו שאמרתי אז, ברור לי לחלוטין שכל החוקים והכללים והמנהגים שלהם "נכתבו בדם" ולנו, הלבנטינים הצעירים (אפילו לא 70 שנה באו"מ), יש הרבה מה ללמוד.
ואם תחשבו על זה, שאני גר ליד יער ענק ושכל הבתים פה עשויים מנייר.. סליחה, מעץ... והכל פה מבוסס על גז (חימום, בישול (כולל תנורי האפייה), מים חמים, מנגל.. הכל על גז, עם להבות שדולקות כל הזמן - PILOT) ברור למה, עם כל 911 על ריח של עשן, מוזעקות ניידות כיבויי של 6 תחנות ומיד מקפיצים שני מסוקים...
אבל עדיין...
יש פה משהו, שאגע בו בהמשך והזכרתי אותו, שנקרא "נראות". חשוב לא רק מה שאתה עושה ולאיזו תוצאה אתה מגיע.. חשוב לא פחות הוא איך אתה עושה את זה ועוד יותר חשוב, איך אתה נראה, כשאתה עושה (וגם כשאתה לא עושה..).
לעניין ה"נראות" של מכבי האש/משטרה/הצלה - חשוב מאוד שיראו לאן הולכים כספי משלם המיסים (מושג חשוב מאוד פה) ואם יש איזשהי הזדמנות להראות את זה... יעשו את זה עם המון רעש וצילצולים והמולה והרבה כוחות... שלא יהיה ספק - "אנחנו פה! אנחנו עושים את העבודה!! הכל תחת שליטה!!"
ודבר אחרון.
נא להגיב...
לא על מנת לרומם לי את האגו (שעליו ויתרתי עם החתונה..) אלא על מנת להציף נושאים.
הנה, המשפט הקטן של עידו עורר את.. ג'ו להגיב.
בקיצור, יש פה הרבה סיפורים והרבה חוויות והרבה ניואנסים שמסתתרים בחיי היום-יום. דברים שלנו, ה-IVAN-ים מישראל (מרמלה??), נראים מוזרים/מצחיקים.
תגובות מציפות/מזכירות את כל אותם סיפורים...
יש רק דבר אחד שאני רוצה להבהיר כאן..
SHMBO אלו הו ראשי תבות של
She How Must Be obeyed ???
אם כן יש לי שלושה דברים להגיד לך:
1. אתה אדם מאוד מאוד אמיץ (שלא לומר אמיץ מדי == נמהר)
2. נעים להכיר עוד מעריץ של רמפול (אנחנו הולכים ונעלמים מהעולם)
3. אני מאוד מקווה בשבילך ש SHMBO לא קראת את כל הלהג שאתה כותב (-:
אין על רמפול, אין!!!
ומי שלא מכיר... טוב אתם מכירים את ההמשך.
ולאלו שגמרו להתבייש ורוצים להחכים - http://en.wikipedia.org/wiki/Rumpole_of_the_Bailey.
הסיפור שלך עם הכבאים הזכיר לי את הסרט הנפלא "פלזנטוויל":
https://www.youtube.com/watch?v=aCYJaPZ0cLc
ואם תרצה לצאת להפסקה ולהשאיר את הפוסט הזה חי רק תגיד, יש לי הרבה רשמים אנתרופולוגיים מהתקופה שביליתי שם כאמור רק לפני חצי שנה. פשוט אני נוטה לחפור אפילו יותר ממך (כל פוסט שלי זה לפחות 5K מילים) ולא באתי לפה בשביל לגנוב את תשומת הלב מהנושא העיקרי.
אתה רציני?!?!?
זה לא "שלי" פה - זה של כולם.
יש לך מה לספר/לכתוב... אל תחכה שנייה.
ואין פה "נושא עיקרי".
אני פה מתעכב, בין עבודה חדשה (לא שלי:)) ובין אסיפות הורים של הגמדים (כבר לא משנה אם הם שלי:() ובין השלכת והכנות לחורף והצטננות וחברים שביקרו ו... לא עומד בלוחות זמנים.
קדימה - לך על זה.
ולחברים באתר, שכותבים/מעירים/מאירים לי בפרטי.
באמת שאין מה להסכים/לא להסכים עם הדיעות שלי, כפי שמובאות פה - למרות שהעובדות מדוייקות, אני מקצין ומגחיך ומאיר רק צד אחד...
אני מבקר בארה"ב כבר המון המון שנים. יש לי חברים שגרים פה הרבה זמן וחבר אחד, במיוחד, שהגיע לפה לפני 1970 והיה עד לפני 3 שנים סגן שריף במחוז רוקלנד בניו יורק והדיעות והעובדות שאני מביא פה הם שילוב של כל מיני... לא רק מה"גטו" שלי...שאני מעדיף לכנותו "בועה"..
למי שיש לתרום למלל, שלא יחכה..
לא הבנתי את הכותרת
אין לכם מילקי? זה מה חסר לך?
אני מוכן לשלוח לך כמה שבא לך, יש בסופר בכמויות $6 ומשהו לרבעיה.
הרסת אותי...
מה, באת לדרוך לכולם על היבלות? למה המילקי פה, במרחק של חצי עולם מישראל (ומברלין), זול יותר מבישראל?
והסבר, שהרי בטח אתה לא "מחובר" לעיתונות בישראל יותר מידי..
הכותרת היא כעקיצה לאיזה פופוליזם שרץ בישראל, לפני כמה שבועות, שאיזה גולם מצא מילקי זול בברלין ועורר את זעם ההמון בישראל - "שוב דפקו אותנו".
הרעיון הוא להסביר ולשכנע את חברינו בארץ, שלמרות שיש פה מוצרים זולים והחיים נוחים יותר, הרי שיש פה דברים שליליים והזוים, שפשוט הופכים את החיים בלתי נסבלים ובעצם קשה פה הרבה יותר מאשר בארץ... הרבה יותר קשה.
לא יודע.
בנתיים נראה לי שהחברים פה לא כ"כ מזדהים עם הסבל הצרוף שעוברים פה כולם ו"לוקחים הכל בצחוק"... בעזרתך האדיבה...
אנדרסטייטמנט של השנה
.[/QUOTE]
הרעיון הוא להסביר ולשכנע את חברינו בארץ, שלמרות שיש פה מוצרים זולים והחיים נוחים יותר, הרי שיש פה דברים שליליים והזוים, שפשוט הופכים את החיים בלתי נסבלים ובעצם קשה פה הרבה יותר מאשר בארץ... הרבה יותר קשה.
[/QUOTE]
צודק, החיים פשוט בלתי נסבלים ויש בלגן נוראי, סתם לדוגמה אני מחפש מברג פילייפס באורך חצי מטר כבר מעל לחצי שעה כשאני יודע שיש איפהשהוא אבל לא מצליח למצוא, בא לי לתלוש שערות מהראש ולא כאילו יש עדפים.
לא... לא נראה לי... דוגמא לא טובה. לא נראה לי שאנשים יתחברו אליה...
תצטרך להתאמץ קצת יותר..
בוא נראה... שלכת יש אצלך? לא, אה?..
החום!!!
חם אצלכם ואין גשם - זה דבר שישר מתחברים אליו, ישראלים...
אה, רגע.. אבל יש מזגנים וזונות יפות.. טוב, זה די מקזז..
טוף, ג'ו. נצטרך לחשוב על משהו..
ברור שיש שלכת, ויותר מזה כול הבריכה מלאה בעלים ועוד אני צריך לנקות, גועל נפש.
נראה לי אני צריך להתקשר לקונגרסמן שלי ולדרוש שישלחו לי עובד מדינה לנקות את העלים כי המצב בלתי נסבל!
http://i1125.photobucket.com/albums/...2-05141044.jpg
נו? דוגמה טובה או לא?
אולי עלי לעשות רשימה של כול הדברים השלליים ובלתי ניסבלים?
בואו נראה....
1. מחירי דלק, למה אני משלם $2.82 לגלון כשבמרכז המדינה הדלק נמכר בפחות מ$2 לגלון?
2. מחירי בשר: $12 לפאונד פילה מניון? למה מי מת?
3 מחירי הדיזל: למה הדיזל עולה יותר מבנזין ב%25? גנבה באור יום!
4. האישה לא מרשה לי להכניס שרימפס לבית
5. מחירי גן ילדים: $100 לשבוע
6.איפלציה, הדולר שווה הרבה פחות ממה שהיה, כמו כן ב10 שנים האחרונות משכורות ירדו ב%20
7. השנה במיוחד המצב הכלכלי ירד מהשנה שעברה ואני מרגיש את זה בווליום המכירות ובמיוחד בזמן הזה של השנה שאחראי ל%25 מהמכירות השנתיות.
8. OBAMA CARE הרס לכולם את החיים
9. פקקים: כול התיירות מלא לא לנד הורסת לי את הסוף שבוע ואי אפשר לרדת לסטריפ.
10. HOA (סוג של ועד לשכונה) שהשטן יקח אותם ומהר
11. מחירי תחמושת: למה אני צריך לשלם $250 על אלף חתיכות של 5.56X45?(וזה על זבל רוסי של טולה, תרמיל מברזל), לא נותנים לחיות במדינה הזאת.
12.למה גובים ממני על ביוב יותר ממה שאני משלם על מים? נשמע לכם הגיוני?
מספיק לך?
Tzagi - כתבת ש "OBAMA CARE הרס לכולם את החיים"
אתה יכול להסביר בבקשה ? תודה
נושא מסובך ובלי ידיעה על המצב בעבר מאד קשה להסביר
אז על קצה המזלג
בעבר היו פוליסות לביטוח רפואי במחירים לכול נפש, הדמוקרטים העבירו חוק שכול הפוליסות הישנות אינם תקינות,
הפוליסה היום מכסה אותך על כול מני שטויות כמו טיפול בסמים ולידה (כן גם לגברים)
בפועל המחיר עלה משמעותית (50-100%) וההשתתפות עצמית עלתה ב$5000 בשנה
אני יכול להמשיך אבל זה ממש לא רלוונטי, התקווה היא שאחרי ינואר הקונגרס הרפובליקני הרכרוכי יבטל את הטימטום הזה ויחזיר את המצב לתקינתו.
נחיה ונראה, עד אז אני אמשיך לשבת על הגדר.
רביעיית מילקי ב6$ ?
זה יקר יותר אפילו מישראל!
זהו אני מבטל את הרילוקיישן ;)
תודה על ההערה/הארה.
יותר רציתי לשמוע את נקודת מבטו ולא בכללי על הבעיה.
אגב - אתה התיחסת יותר להיבט אי הודאות שבזה.
הנה:כמו שאמרת, שירות נהדר (גם קח בחשבון שפה גרים אנשים לא כ"כ עניים - לא בוורלי הילס אבל בהחלט לא דרום ת"א) ועל זה אין ויכוח. העניין הוא "אי-הודאות" במה שמגיע לך ומה אתה צריך לשלם (ובגדול) והכי חשוב, מאיפה יגיע הכסף לתשלום.אבל שוב - אני לא מומחה בתחום והנושא של הביטוח הזה הוא לא הנושא העיקרי ואני אשמח להמשיך לשמוע את חוויותיכם .
לא, קצת פיספסת.. האי וודאות קיימת. היא קיימת גם בביטוחים ה"ישנים"..
הבעייה הגדולה עם האובמה קייר היא ש:
א) אתה חייב.
ב) כשנותנים לכולם, אתה גם מוריד מאלה שהיה להם = התמורה שחלק גדול מהלקוחות (ואלה בדיוק המעמד הבינוני, שמשלם את התרגיל הזה) יקבל פחות ממה שהיה להם.תחשוב על זה - הדבר הזה נוצר כדי לתת למי שלא היה לו עד עכשיו אבל מי שלא היה לו (אני לא מדבר על אלה שהחליטו שלא יהיה להם. על אלה שלא יכולים להרשות לעצמם..) גם עכשיו לא משלם. מי שמשלם על הכל אלה אנשים שעד עכשיו שילמו על עצמם ועכשיו הם משלמים גם על אחרים..
ג) במאמץ להקיף את כל המגזרים אתה מקבל (ומשלם!) על דברים שאתה לא צריך, כמו מה שג'ו ציין.
ה) לקחו ממך את זכות הבחירה/החלטה = אתה חייב.
קשה להבין את הסעיפים א) ו-ה) אם אתה לא ממש גר פה.
זכות הבחירה וההחלטה העצמית פה זה אחד הדברים החשובים ביותר, אם לא החשוב ביותר..
אני אומר שוב, לכולם..
אני מציג את הדברים באופן ציני וסרקסטי.
מי שבאמת מעוניין, יכול להבין, בין השורות, שמדובר בנושאים חשובים ובעלי השפעה עצומה על האנשים שחיים פה.. חיים באמת, לא באים לאיזו הרפתקאה ומסתכלים מהצד בחצי חיוך.
ולא רק עליהם.
זו גם הסיבה שהתחלתי את הרשימה הזו בבריאות...
רק תחשבו על זה שהנושא הזה קרע (וקורע) את המדינה (300 מליון אנשים!!!) כבר שנתיים והשבית למעשה את המדינה העשירה ביותר בעולם והמשפיעה ביותר בעולם... רק הנושא הזה.
תוכנית הבריאות של אובמה, כמה שהיא נראית אירוע פנימי (וזניח ברוב המקומות בעולם) כמעט גרמה להתמוטטות הכלכלה העולמית - הממשל האמרקיאי שותק לכמה שבועות וכמעט גרם להכרזה של ארה"ב כחדלת פרעון ו...קטסטרטפה..
כולה ביטוח בריאות... אבל בעצם הרבה יותר מזה...
נכון שהרפובליקנים הפסידו (בסופו של דבר) ואובמה "ניצח" אותם.. אבל באיזה מחיר - בסופו של דבר הוא נחשב, בעיני הציבור פה, אחד הנשיאים הגרועים ביותר בהיסטוריה של ארה"ב ועכשיו לא מצליח להרים כלום..
ליד ההגדרה של ברווז צולע (מושג שנפוץ יותר בעיתונות החוץ מאשר פה) כבר יש תמונה של אובמה...
רק תראו כמה האמריקאים (ולא ניכנס לפוליטיקה) מוכנים לעשות למען הזכות שלהם להחליט בעצמם.
תחשבו על זה שרוב האמריקאים או "אמריקה" זה לא ניו-יורק סיטי ולא קריית מלאכי (השלוחה המערבית, לא זו שליד קסטינה) ולא הסטריפ של לאס-ווגאס ולא כל המקומות האלה שאנחנו מתיירים בהם - זה מקומות כמו שאני גר בהם וכמו שג'ו גר בהם (בחוף המערבי יותר... אין השוואה.. ג'ו) וכל מיני כאלה, שאנשים אשכרה עובדים כדי לשלם חשבונות ולא רוצים שיכניסו להם יד לכיס ולא יכריחו אותם..