אתה צודק לגבי אופן המדידה, ומשמעות הזמנים לחישוב, ויותר מאוחר נעשה סדר.
Printable View
אתה צודק לגבי אופן המדידה, ומשמעות הזמנים לחישוב, ויותר מאוחר נעשה סדר.
תא סולארי מפיק כ 200-220 וואט למ"ר בשמש מלאה.
המדידה נעשית בנקודת שיא ההספק ובתאים של 12 וולט זה באזור ה 18-19 וולט, לכן, אם תמדוד הספק ב 12 וולט תקבל כ 70% מההספק המוצהר.
יש לי תא סיני של 5 ווואט, בגודל של כ 10×25 סמ והוא מספק מעל 200 מילי אמפר בשמש מלאה.
יש לי בדרך אחד של 20 וואט
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ארז,
המספרים לא מסתדרים.
קודם כל, אם יש לך תא של 250 סמ"ר שמייצר 200 מיליאמפר, זה מעניין אותי. הפאנל שלי בסביבות 1500 סמ"ר נותן בערך את ההספק הזה.
אם אתה יכול לתת קישור.
בכל מקרה, דו"ח ביניים של המספרים:
ארז , מספר אצבע כללי (תאורטי) - 200-220W למ"ר
ארז , פאנל 250 סמ"ר, 0.2A => בערך 3-3.5W => למ"ר - 120-140W
דורון, פאנל 1500-1700 סמ"ר, 0.5-0.6A => בערך 8W => למ"ר - 50-60W
זיו, פאנל 1500 סמ"ר, 0.2A => בערך 3-3.5W => למ"ר 20-23W
(בהודעה #60 ציינתי ערכים אחרים, זה היה פאנל בהשאלה, אני לא מצליח להתקרב למס' האלו, אני חושש שהיתה טעות במדידה. בכל מקרה זה היה פאנל גדול! )
ארז,
לפי מה שאני קראתי, במתחים שאנחנו מדברים (V12-18) ובסוגי בקרים בקרים שאנחנו עוסקים, כל ההבדל בין ביצועים בפועל לתאוריה, בסביבות 10% (ולא 30%).
בכל מקרה, אנחנו מדברים על הבדלים הרבה יותר גדולים, והמספרים לא מסתדרים.
קצת סדר.
גודל הפאנל הוא 13x25 ויש 3 כאלו במוצר הנוכחי.
המדידות הקודמות שצוינו בשרשור לגבי תפוקה וכו בוצעו עם רב מודד.
אכן, המדידה הנוכחית על המצבר הייתה בסיום הטעינה ולא אחרי ייצוב-טעות.
אל תתפוס אותי לגבי זמן הטעינה, לא הסתכלתי על השעון, יכול להיות גם יותר זמן, ויש מצב שאחרי ייצוב המספרים היו יותר הגיוניים.
בבוקר, המצבר הראה 12.5.
ההתנסות בטיול בכרכום הייתה למצבר צרכנים, ועכשיו אני מדבר על הראשי, שנבדק היום ונמצא לא תקין, כלומר פורק ולא נטען כראוי.
כנראה הגיע זמנו.
אני מוכן לחזור על המדידות שלי למרות שאני די בטוח שהן נכונות.
לכבי הספק פאנל, זה מספר שלקוח מתוך דפי הנתונים, שמש מלאה (יש לזה הגדרה שאני לא לגמרי מכיר) נותנת 1000 וואט למ"ר, אם תסתכל בדפי הנתונים של הפאנלים תראה שיש שם נתון של נצילות שהוא סביב ה 20%.
טכנולוגיות ישנות הפיקו בסביבות 15% וקראתי באיזה מקום שיש טכנולוגיה שמתקרבת ל 30%.
לגבי הספקים, ההספק מחושב לפי המתח הנומינלי של התא, בתאים האלה הוא בדרכ 18 וולט, כאשר אתה טוען תא של 12 וולט ההספק יורד ב 30%, וזה התנאי שהתא בשמש מלאה ובזווית 90 מעלות לשמש ואלו התנאים שאני מדדתי בהם.
אם משתמשים בהקר mppt אז הנצילות עולה מ 70 ל 90% אבל, כמו שכתבת, בהספקים ובמחירים האלה עדיך לקנות תא נוסף.
ארז,
ההגדרה שאתה כותב "לא לגמרי מכיר" מתייחסת למי שרוצה להקים שדות מסחריים של קולטים, יש מפה של כל כדור הארץ עוצמת הקרינה יחסית לאיזה מס' תאוריטי \ אבסולוטי בלה...בלה..בלה....
הבעיה שאם אתה מדבר על טווחי נצילות של 15-30% זה 100% הבדל (150W לעומת 300W) ואין מה לעשות עם המידע הזה.
ולכן אני מוציא את התאוריה הזו מהמשוואות שלי, מתעלם מהצהרות יצרן, ומתייחס למדידות אמת של אנשים שכולם בערך עם אותו ציוד \ קונפיגורציה.
לגבי הזווית של הקולט - דווקא בתנאים שלי, ההבדל זניח בין פאנל שוכב אופקי על הארץ או פאנל עומד בניצב לשמש.
והכי מעניין, דווקא בהספק הגבוה יותר (פאנל שוכב) המתח נמוך יותר (כלומר יותר רחוק מהנקודה האופטימלית של התא 18V).
אבל זה הכל בתחום ה +-10% שאני מחשיב כטעויות מדידה \ סטיסטיקה.
קובץ מצורף 111781קובץ מצורף 111782
רעיון מעניין להטעין את המארז אנרגיה עם הפאנל.
ננסה מחר ונתעד שוב מספרים.
זאת הגדרה מאוד חשובה לבעלי קרוואנים שיש להם שטח גג מוגבל והם רוצים לדעת כמה הספק יוכלו להפיק.
אני לא יודע מאיפה ההבדלים מגיעים, יכול להיות שהפאנלים הם לא 12 וולט אלה יותר ואז הנצילות יורדת, אני מדבר על 30% איבוד שהם 70% נצילות וגם זה בתנאים אופטימליים.
אז כן, בקיץ כשחם ויש שמש תוכל להפיק יותר אנרגיה מאשר ביום חורף, זה טיבה של כל מערכת סולארית.
המדידות שלי נעשו ביום קיץ ישראלי בהיר אז גם אלו לא רק מספרים תיאורטיים.
אני אחזור על המדידות רק כדי לוודא שלא טעיתי.
מציע לך למדוד גם את המתח ללא עומס של התא, ככל שהוא יותר קרוב למתח הטעינה של המצבר הנצילות תעלה.
להבנתי יש סוגים שונים של פאנלים עם אחוזי ניצולת והספק שונה ליח׳ שטח.
בתגובה 7 צירפתי קישור להסבר קצר בנושא
טיפ: אם לוחצים על מספר התגובה (סימן ה-'#' עם מספר התגובה) הדפדפן פותח אותה וניתן להעתיק את הכתובת כקישור ישיר לתגובה זו.
הנה הקישור שיצרתי בדרך זו - תגובה 7
לפי כל התאורים, פחות מ 15% בין הסוגים, זה שלוי לעומת ההבדלים שיש פה בין המדידות.
המתח ריקם הוא 20.1-2V ושתי התמונות שצירפתי מראות שהטענה שהנצילות עולה ככל שההבדל קטן יותר, לא בדיוק משמעותית.
דרך אגב, אני משתמש במארז אנרגיה לצורך המדידות, כי אין לי בעיה להחזיק אותו לא טעון עד הסוף (חצי ריק) ואז אני בטוח שהוא יכול "לצרוך" זרם טעינה.
ברכב, המצבר טעון כל הזמן (או בגלל נסיעה או בגלל מטען חיצוני).
מצבר מלא (12.7) יצרוך זרם נמוך ללא שום קשר ליכולת של הפאנל לייצר זרמים גבוהים יותר, זה יכול לבלבל את התוצאות.
לאיזו יציאה של המארז אתה מחבר את הפאנל?
אני רוצה להשוות מספרים ונוח יהיה מול צרכן זהה.
במתח של 2 וולט אתה "מאבד" בערך 40% מהאנרגיה בגלל הפרשי מתח.
לי אין מארז אנרגיה (זה נושא לשירשור אחר) אז אני מודד על הרכבש לצערי אין היום שמש כדי שאוכל לחזור על המדידה
יכול לעניין אותך-
http://www.banggood.com/MPPT-Solar-P...l?rmmds=search
נראהלי MPPT אמיתי. שים לב להערה על הצורך בדיודה בטור.
עדכונים:
מאז הדיון, הספקנו להשתמש בפאנל מס' פעמים בחניות ארוכות.
התווסף לערכה בקר טעינה MPPT זול.
טיול פסח, עמידה של כ-40 שעות במקום בלי טעינה מהמנוע (מ-17:00, לילה- מניח שהצריכה של המקרר הייתה נמוכה, יום מלא וחמים, ולילה נוסף, ותזוזה בבוקר הבא בסביבות 10:00~).
במהלך היום, הפאנל חובר למצבר "בית", והחזיק יפה את המצבר על 12.5 כל היום בזמן שהמקרר לא עבד.
במקרה נוסף,
חנייה באילת, רכב בשמש, יום חם למדי, (לילה+יום עד לשעה 16:00, כשהמקרר מחובר ומכוון ל-0 ), כנ"ל.
בנוסף,
הסובארו הזקנה נזנחה מעל שבועיים בעמידה, מה ששהוביל למצב שהמצבר הותיק לא היה מסוגל אפילו לתת סטרטר (נמדד 11.5 על הקטבים).
חובר הפאנל דרך הבקר, בשמש חזקה לכ-4 שעות, המצבר עלה ל-12.5 (לפני ייצוב במנוחה), והרכב הניע!
מה שכן,
מוצר סיני, ואיכות הגימור לא במיטבה.
משב רוח שהעיף את הפאנל מהרכב, והשאיר אותו תלוי על החוט, יצר בעיית מגעים וצריך לוודא שאכן הווסת מקבל מהפאנל את ההספק המלא.
דורון,
איזה פאנל מופלא יש לך? :-)
הבאתי והחלפתי מס' פאנלים, יש לי כרגע שנים, אחד ממש איכותי, שניהם למכירה.
מצטער זה לא רציני.
הדוגמה של הסובארו שלך. כמה זרם אתה מצליח להוציא מהפאנל?
הפאנלים האלו מצהירים בין 20-30W ובד"כ מתקשים לחצות את ה 10W. במילים פשוטות, ב 12V נגיד 1A.
כלומר, 4 שעות בשמש, הוספת למצבר של הסובארו 4AH! ואני אופטמי (7%).
לא יותר פשוט לבוא עם הבוסטר להניע ולנסוע?
לגבי שאר הדוגמאות (מקרר וכו) - צריך להשאיר את הפאנל בחוץ, רגיש למיקום, וקשה להבין מהדוגמאות שלך מה באמת התרומה של הפאנל, אבל ההנחה שלי, לא יותר מ 8-10AH ליום, וזו הנחה אופטמית מאוד!
יש לך שני מצברים, מינמום 70AH כל אחד => 140AH, אתה מדבר על פחות מ10% מהתכולה ביממה.
מצד שני, יש לך אלטרנטור של 200A, לא יותר פשוט להניע פעם את בצהרים ופעם אחת בערב ל 15 דקות כל פעם, ולסגור ענין?
אני יכול להבין למה במקרה של "מחנה" יום שלם ללא תנועה, אולי שווה להיסחב עם זה, אבל אני מהרעיון של לשים פאנל כזה קבוע, לרכב חונה, ירדתי.
לא שווה את הבילבול מח (וזה כבר לא שאלת מחיר, יש לי בקרים ופאנלים שכבר קניתי).
זה הסט היותר טוב שיש לי -
https://www.banggood.com/Elfeland-SP...?rmmds=myorder
http://www.ebay.com/itm/5A-MPPT-Sola...item1eb7bc80df
הפאנל מוצהר 14W ובפועל מדדתי 11-12 ביום שמש בהיר בזוית נכונה לשמש.
יום שבת.. מצ'עמם, אז משחקים.
בוסטר זה קל מידי.. לחלשים.
בניתי לו מסגרת פריקה שמאפשרת הטייה בהתאם לזוית השמש, והוא מוצב על הגגון של הטנדר בחניות ארוכות, וזה מחזיק מעמד די יפה.
הוא נפל מהרכב כשהיה מונח על מכסה המנוע בקצה, סתם מזל נאחס של מיקום בשיפוע עם רוח.
חבר במקביל עם מקרר ברכב, באותם התנאים ירד לערכי מינימום של המצבר (11.8), עד כדי ניתוק של המקרר.
הרכב הניע, אבל זאת התעללות במצבר.
סגנון הטיולים שלנו הוא שבטיול של מס' ימים, אנחנו משלבים חנייה ארוכה, לפחות יממה בנקודה אחת, לפעמים יותר.
בחנייה הזו המקרר מחובר כל הזמן, בלילה יש תאורת לד לחניון, ולפעמים הטענת טלפון.
אחרי נסיעה ממושכת המצבר בית עומד על 12.8 אחרי ייצוב וללא צרכנים.
הפאנל הצליח לשמר את המצבר בתחום של 12.5, ואם הפאנל הזה קרוב למשלים למצבר את מה שהמקרר לוקח בחנייה ארוכה זה עונה בדיוק למה שהוא מיועד, ולפי ההתנסות הזו, אני מתכנן על פאנל איכותי יותר של 20W לעתיד.
יש לי היום 160AH משולב, אבל הצרכנים בעמידה מחוברים רק למצבר בית, אז זה לא ממש 160.
הרעיון בחנייה ארוכה במדבר הוא השקט והרוגע, לא רוצה רעש של מנוע.
תחשוב כמה שקט יש לך ב-יממה במדבר בנקודה אחת (אחרי שמקזזים את רעש הילדים..), אז טרטור דיזל בעמידה זה עונש.
מסכים, לא ניסיתי לאור הנסיונות שלך, וגם כי אני לא חושב בצריך את זה.
כמה אתה רוצה על הפאנל?
מה הגודל (סמ"ר ) של הפאנל שלך?
יש לי שנים -
הטוב יותר 200 ש"ח , 30W , מסוג Monocristaline -
https://www.banggood.com/Elfeland-SP...?rmmds=myorder
השני,120 ש"ח, 20W -
https://www.aliexpress.com/item/Eco-...539192263.html
על ההבדלים, פה-
https://www.solarchoice.net.au/blog/...energy-panels/
חדשים לגמרי, לא היו בשימוש (מעבר לכמה ניסויים בבית).
לפני כשבוע קבלתי פאנל+בקר מתוצרת Noco, החברה שמייצרת את מטעני המצברים Genius, יהיה מעניין לראות אם המוצר שנראה איכותי ייתן את התוצאה המתבקשת.
למי שמשחק עם כאלו פאנלים, ורוצה להבין כמה הם באמת מוציאים, ולכוון את הבקר (MPP) לנקודה האופטימלית, ממולץ להצטייד באחד כזה -
קובץ מצורף 114494
http://www.ebay.com/itm/Digital-LCD-...item43dd3f7965
מי שרוצה יכול לקבל את שלי בהשאלה (אני השתמשתי בזה גם לפרוייקטים של הלדים \ פנסים ששחקתי איתם).
מה שאני קניתי בשביל אותה מטרה בדיוק זה
,בהספק של 5 וואט Battery LIFE +SOLAR
יש גם דגם של 2.5.