כתבתי בדיוק חנן... ממך הייתי מצפה לקרוא :rolleyes:
Printable View
כתבתי בדיוק חנן... ממך הייתי מצפה לקרוא :rolleyes:
יונתן,
אני מתעד במקביל הוצאות על הפרייבט שלנו.
פרייבט פשוט וישן, מציג ערך לא כזה רחוק מאחור, 61אגורות לקמ.
פרייבט מודרני כבר מאד קרוב.
מזוכיסטים....
הבדל של 27 אגטרות לקמ. לא הבדל קטן. אבל גם לא היסטרי, בהתחשב באופי השונה מאוד בין הרכבים.
התחשיב שלך כולל את כל מה שנמרוד הכניס?
וגם התחשיב שלך מרגיש גבוה.
אני מעולם לא עשיתי תחשיבים כאלו. מתקן מה שצריך, קונה מה שאני רוצה. וחוסך איפה שאפשר. כנראה לא באמת יודע כמה עולה לי.
קצת כמו ההוא שלא באמת אכפת לו מה מחיר הדלק כי הוא תמיד ממלא ב 50 ש"ח...
אבל, תמיד ההערכה הגסה שלי היא שלהחזיק רכב שטח לא עולה פחות מ 10,000 ש"ח בשנה לפני דלק ושיפורים.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
הסכום הזה לא כולל דלק, פחת, שטיפה, חנייה, איזה פינוק קטן פה ושם.
וזה סכום יחסית נמוך.
כולל הכל.
דלק, רישוי, טיפולים, אחזקה ותיקונים.
הרוב המוחלט פשוט לוקח את האקסיומה שפרייבט יותר זול בהרבה לאחזקה ולא מסתכל על כמה זה באמת עולה לו בסכום הכולל.
כששמים את הכל בטבלה, זה פתאום נראה אחרת..
הפרייבט הישן זול יותר בעיקר כי הוא פשוט יותר, ואפשר לטפל לבד=פחות עלות מוסך.
הפרייבט ״החדש״ דורש חיבור למחשב, כיולים ורמת מורכבות שלא לומר מחסור חמור במרווח גחון לטובת גישה מלמטה..
ולזה יש מחיר בהגעה למוסך.
יש לי קצת מספרים משתי הקצוות,
היה לי טרופר 3.0 שנת 99 נראה לי , אי שם ב2004 התחילו לו בעיות בראש אחרי הריקול מזרקים הידוע, ובגלל פחד מכל מיני בעיות אחריות, השתדלתי לטפל רק במוסך umi, וזה עלה לי המון!
לא זוכר מספרים, אבל זה היה כ 2000 ש"ח כל טיפול 10 לדעתי, ונסעתי איתו כ 40 אלף בשנה.
התחזוקה במוסך עלתה לי המון!
אחרי שנה נפל לי האסימון והפסקתי ללכת למוסך.
אח"כ היה לי רנו קליאו דיזל שעשה אצלנו בערך 150 אלף ק"מ שסיים את חייו בתאונה.
וכרגע טויוטה אוונסיס עם 200 אלף ק"מ בשעון, (100 מהם אצלנו ב6 שנים)
בשני הרכבים הנל, הוחלפו רק מצברים וצמיגים.(עריכה: וכמובן ברקסים לפי הצורך)
אף תקלה אחרת לא הייתה, טיפולים חצי שנתי בעלות 300 ש"ח , טסט וביטוח בערך 5000.
העלות הכי גדולה באוונסיס זה דלק.
תכלס, אני מת לחזור ל"גיפ" אבל העלויות ממש מפחידות אותי.
המספרים של נמרוד נשמעים גבוהים.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מוטי,
תפוחי הגה לא הלכו בתקופה הזו?
רפידות ברקס?
גומיות?
בולם?
פס זוהר בטסט?
מגבים?
קשה לי לקבל שכל מה שהתבלה ברכב זה רק טיפול שוטף.
לדעתי אתה פשוט לא ספרת את התוספות ה״קטנות״ האלו.
וכולן מצטברות..
עד שלא התחלתי לתעד באפליקציה כל שטות, חשבתי כמוך.
דורון, הוספתי אח"כ שכמובן הוחלפו בלמים לפי הצורך.
מגבים זה כסף קטן לעומת דלק באוונסיס מנוע 2000.
כמה עולה מגב, 50 ש"ח בתחילת החורף?!
אף תפוח, אף בולם כלום אולי חגורת אלטרנטור פעם בכל התקופה.
יותר....
* בולמים וקפיצים - נמרוד החליף (הגבהה) ולא הכניס לחשבון. איך שלא נסובב את זה, זה עוד 1000-1500 לשנה.
* הצמיגים, 3600 ל 2.2 שנים, זה עוד 300 לשנה (בתחשיב לשלוש שנים).
בקיצור יותר קרוב ל 18000.
1- אני מוכרח להסכים עם ההערה שנאמרה פה, למעלה מ 6000 ש"ח לשנה על טיפולים שוטפים (לא כולל הגבהה וכו') , לרכב בין פחות מ 10 שנים, מעלה שאלה גדולה לגבי אגדות האמינות (הטרופר שלי, 2003, עושה בסביבות 10K לשנה, ואחרי שנתיים וחצי, אני על בערך 4300 ש"ח מוסך לשנה, וזה כולל זנבות של הישור קו בשנה הראשונה)
2- 5800 ש"ח ביטוח שנתי, (למעלה משליש מההוצאה השנתית) נראה רצחני, ומחזיר את הדיון על טויוטה. רכב אחר, הביטוח היה זול יותר (הטרופר פחות מחצי).
נמרוד,
יודע להפריד בין שנת ה״יישור קו״ לבין השנתיים שאחרי?
אני טוען כבר שנים - וזה מתועד היטב כאן בפורום - שלהחזיק רכב שטח דיזל בגודל מלא עולה 20000 בשנה לפני שהנעת אותו - ובכולם הסכום דומה. ביטוחים וטסט, טיפולים שוטפים, מצבר פעם ב3 שנים, צמיגים פעם ב3 שנים, בולמים פעם ב5.
האמינות משחקת בשוליים של החשבון הזה. טויוטה או ריינג׳רובר - נכון שהשני יעלה יותר אבל ההפרש שעלול להיות אלפי שקלים אחת לתקלה גדולה פעם בשנתיים, קטן יחסית להוצאה הקבועה שממנה קשה להתחמק.
(וזה כמובן לא תקף לרכב שלא מבטחים מקיף)
האוטו ליסינג מהעבודה עולה לי כ15000 בשנה אבל זה כולל דלק. זה אומר שתכלס הסכומים הגיוניים.
אסף.
מוטי ג', כשהיה לך טרופר זה לא היה בר השוואה מכל מיני סיבות שטחנו פה בפורום, "אחריות" של umi, חוסר ידע של מוסכים וכו'.
6500 שח לשנה לטויוטה מיתולוגי.... אני יכול להגיד שלעומת הטרופר הארוך הקודם עקפת אותי בהוצאות, אם אני עושה את החשבון לפי החישוב שלך על התחזוקה אז אני הוצאתי כ 3500 שח לשנה על טיפולים ותיקונים(הוספתי חישוב של טיפול במוסך כמוך למרות שטיפלתי לבד ברוב הדברים), וזה על ממוצע של 20k ק"מ לשנה, היה 2001 והיה אצלי בערך 5 שנים נקנה עם סביבות 200k ונימכר עם מעל 300k קמ ונוסע עד היום עם המנוע המקורי כרגע קרוב ל 400k או עבר אפילו.
הטרופר הקצר הנוכחי אצלי שנה בערך, בינתיים רק טיפול.... טפו טפו חמסה...
אם אני עושה אותו חישוב לדיסקו אני מגיע לסכום של 7500 שח בשנה, אותם ק"מ(רכב יום יומי), כולל טיפולים ותיקונים שונים שעלו הרבה(דרייבשאפטים ששופרו בגלל בלאי, נעילות שהובאו מאנגליה בגלל בלאי בדיפ' המקורי, וכו'), חלק בוצע במוסך וחלק בעצמי, סה"כ 23.000 שח בשלוש שנים בערך על טיפולים ותיקונים.
ואם להשוות לחברים בעלי לנדקרוזר אז הם עקפו את שנינו בהוצאות על תחזוקה, אחד מהם החליף מנוע(יש שרשור פה בפורום) ומה לא, והשני פראדו 2001 שיפץ גיר, טרנספר, טורבו ועוד, והכל בשנתיים האחרונות.
שורה תחתונה-אסף קציר צודק.
ואל תישכחו, זה תחביב(מעבר לזה אצל חלק זאת אהבה), אני לא מכיר תחביב שלא עולה כסף....
אני מתעד כבר כמה שנים, באפליקציה שמיועדת לכך את הוצאות הרכבים שלנו.
יש הבדל ברור בין הפרייבטים לבין עצמם ובין רכב השטח.
מצד שני,
ההבדל לא בשמיים, אבל עד שלא שמתי בשיא הכנות את כל הסכומים כולם, גם לי הייתה ״הרגשה״ שזה פחות.
דיון בלי השוואות של רישום מדויק לא שווים הרבה.
ולמי ששאל,
כן,
פה מגבים, שם ״רק״ גומייה, תוסף לדלק, ״רק״ לחיצת גריז לצלב.. הכל מצטבר לאט לאט ותהיו מופתעים או שאתם לא רוצים לדעת לכמה.
אצלי זה דווקא עשה טוב, כי ההפרש לא היסטרי.
הוצאות על מוסכים הן יותר ממה שאני הוצאתי בשלוש שנים האחרונות על דיסקברי בן 15.
חשב שאלו סכומים שמייצגים פחות או יותר אחזקה של כל רכב שטח שאינו חדש (נניח עד 5 שנים על הכביש).
היו לי טבלאות כאלו של ריכוז טיפולים ועלויות,
בגלל שבסוף הכל הסתכם בשמן, פילטרים ופעם בכמה שנים רפידות בלם קדמי(אחורי כמעט ולא נשחק בפרייבט לעומת הסופה שהייתה לי שכל חצי שנה החלפתי סנדלים שפשוט נשחקו מהבוץ) , פשוט התייאשתי לעדכן את זה.
צמיגים ב 1200 ש"ח פעם ב4 שנים, או מצבר פעם ב3 שנים זה אפס אחזקה.
גם רצועת אלטרנטור פעם ב5 שנים מסתכמת בעלות זניחה.
הטרופר היה נטל משמעותי בגלל הוצאות המוסך, ממש מיותר.
הסופה עלתה לי פחות, כן החלפתי עלים אבל בסך הכל הייתה זולה יותר.
כנ"ל הבופאלו, שיפוץ גיר לבד ב200 אלף קמ לבד עלה מאות שקלים בודדים, חוץ מזה כלום.
העלות של נמרוד, לדעתי, הייתה יורדת משמעותית בלי עלויות אקסטרה למוסך.
פעם באיזה טיפול בטרופר המכונאי הבחין בחוט ברזל מחזיק את הגומיה בציריה,
נבהל ושאל אותי מי החליף את זה?
עניתי שאני, לבד, ערב לפני טיול שמתי לב לגומיה, והחלפתי עם מה שיש בבית, הוא צחק ואמר, אז למה אתה בא לפה בכלל? מה אתה חושב שאנחנו קוסמים?
זו הייתה הפעם האחרונה שנכנסתי אליהם.
אני לא אומר שאין כאלו שזו ההוצאה שלהם, אבל אני במפורש מוציא פחות (על הרכב ישירות, בלי הרפתקאות, מקרר, צלון, מים חמים.....).
איך שאני לא מחשב אני אפילו לא על 8K ש"ח על הוצאות תחזוקה שוטפות (כולל ביטוחים).
אז יום אחד תבוא הבומבה... ויילך משהו גדול, אבל ברכב כזה, שום קטסטרופה לא תעבור את ה20K (מנוע, גיר...).
אם אני מניח תקלה כזו אחת לשלוש שנים (וזה הרבה עבור רכב סביר), זה עדיין מביא אותי ל15K ולא 20K.
בקיצור פחות מ 1500שח \חודש מאשר ל2000 ש"ח\חודש.
דרך אגב, מי שאומר שזה תחביב יקר, שיבדוק כמה עולה התחביב של האשה לטייל בקניון :(:eek::mad:
זיו אתה עושה מחצית מהק"מ שאנחנו עושים...
טיפול פעם בשנה/10k עולה במוסך לטרופר דיזל(מניח שאתה מטפל במוסך) זה סביבות ה 1000 ש"ח רק פילטרים(מקוריים) ושמן איכותי.
4000 אלף לשנה במוסך לרכב שעושה 10k בשנה זה גם הרבה לדעתי...
דיון מעניין. חבל שהוא מבוסס על מדגם N=1.
היה מועיל אם כל מי שמסוגל להציג נתונים כאלו, פשוט יציג אותם - בצורה קצרה וברורה, לפי הפורמט שאני הצגתי, אבל לא כאן - בשרשור נפרד.
מי כאן יכול להציג נתונים כמו שלי, ולעמוד מאחורי זה שהם מדויקים ומלאים? לא יהונתן, זה ברור... :rolleyes:
סוגיית על כמה קמ העלות מחולקת מאד נכונה.
רכב טיולים שעושה כמה אלפי קמ בשנה לא דומה לרכב שעובר ממוצע ישראלי של 20k+ קמ בשנה.
החישוב צריך להיות עלות לקמ.
אצלי, טנדר בן 21.
עלות ללא דלק, כולל כל השאר,יוצא 20אגורות לקמ ב-71kקמ האחרונים בתקופה של ארבע שנים.
דורון, 3500 שח לשנה זה גם הרבה לדעתי לטנדר ששואף להיות סוג של חד קרן מבחינת אמינות.
מניח שעיקר ההוצאה זה ביטוח וצמיגים...
לדעתי, חרבתם את השרשור. להזכירכם, כאן זה RR.
חוץ מזה, את מי זה מעניין???
לא רוצה לדעת עלויות בגלל שאני לא מוותר על ה 4X4. אתם נוסעים ברכב שטח בגלל שהוא כלכלי? או שאולי כל משתתפי הדיון הזה הם מזוכיסטים שרוצים לדעת כמה זה כואב להם.
פתחו שרשור אחר ותחפרו שם בפצעים שלכם
71,000 ק"מ כפול 0.2 שקלים לקילומטר זה 14,200 שקלים, לחלק לארבע שנים זה 3,550 שקלים לשנה בממוצע.
טסט, ביטוח חובה + צד ג', צמיגים, טיפולים שוטפים, תיקונים - הכל לא כולל דלק, אתה כתבת - ב3,550 שקלים בשנה?
קובץ מצורף 119284
א. כן.
ב. זה מקצין ששנה אחת זה כמעט כלום ואחרת כפליים.
בגלל זה שאלתי את נמרוד על החלוקה השנתית של ההוצאה.
כי מישהו שגומר 2 סטים של צמיגים בתקופה הזו יציג עוד 7000שקל הוצאה ביחס למי שבקושי נוסע או מתכלב על צמיגים גמורים.
נמרוד החליף 2 סטים בזמן הזה.. תוריד סט אחד מהחישוב וזה כבר נראה שונה.
עוד דבר,
״שנת יישור הרכב״ לאחר הקנייה בהגדרה יקרה יותר מראש, ואחרי יישור קו האחזקה אמורה להיות פחותה.