Indeed
http://www.jeepolog.com/forums/showt...92%D7%99%D7%91
Printable View
משהו שכבר רציתי לעשות זמן מה...
הדלת טנדר האחורית מכוסה בצידה הפנימי בלוח מכוסה שטיח כיאה לSUV.
הלוח כבר היה רקוב והשטיח התחיל ליצבור מרבצי קפה שחור, טחינה ועוד...
לקראת הטיול בסוכות החלפתי את כל זה בדיקט 4מ"מ מצופה פורמייקה. כך נוצר משטח עבודה ישר, נקי וניתן לנקיון.
חיברתי אותו ע"י ברגים ראש קוני אל ריוונטים (פטיש שפיתחתי) שנעצתי בחורים של הדיבלים המקוריים של הלוח-שטיח.
הנה התוצאה:
קובץ מצורף 117012
נראה מעולה.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
נראה מצויין.
חייב להודות שהפטיש לא רק שלך...
אני קונה אותם במידות וסגנונות שונים בעלי אקספרס במחירי בדיחה... גם הנירוסטה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
ויש המלצה למכשיר טוב לריוונטים.... ?
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
לי יש כלי של אסטרו.
מספיק לשימושים שלי ועולה כמה עשרות $ אבל ממש לא באותה הרמה של כלים מקצועיים ממש שעולים מאות...
חשוב שיהיה בעל חיבורים מסיביים של הידיות לגוף וחשוב לבחור סט בעל כיסוי תבריגים מתאים לצורך.
Honda TRX300EX
אנחנו גונבים ליואב את השרשור ולכן אם יש עניין נוסף פתח שרשור נפרד.
בעיקרון חפש בעלי אקספרס rivnut. יש מגוון עצום- לפי מידה, מיקס מידות וכמויות...
תזכור שצריך מכשיר ישום
Honda TRX300EX
לפני כמה חודשים, על הציר של המצוק הצפוני של רמון צבתתי את הצמיג האחורי. הוא קיבל ביס רציני בדופן, כזה שגרם לי לקוות שהצמיג יחזיק עד סוף הטיול. בפועל נסעתי כך עד היום.:rolleyes:
מכוון שהטסט קרב, החלטתי להחליף צמיגים. מי שעוקב זוכר אולי שהתברר לי שמידות הגלגלים שמותרות לי על פי משרד הרישוי הן בכלל של רולר-בלייד. קניתי סט משומש של ג'נטים עם צמיגים "31 ונסעתי אליהם קצת בכביש וגם בשטח. נהנתי מהגובה, והנוחות של להתגלגל על צמיג גדול עם לחץ אויר נמוך אבל הרוחב שלהם ממש הציק לי. לדעתי, הצמיגים הגדולים ממש פגעו בנראות ובאופי של הרכב. ומכוון שלהכניס אותם לרשיון דרוש מאכר רציני הם נמכרו. עם כבר שינוי מידות אז ל 235/83-16.
אז אחרי תהליך עם עצמי וחשבון נפש עמוק השלמתי עם המידה הקיימת. מצאתי טויו MT במחיר לא רע והתחדשתי.
קובץ מצורף 117263
קובץ מצורף 117264
הם שקטים מאוד ביחס למה שציפיתי.
במציאות, המראה שלהם יותר אגרסיבי מהרושם שמתקבל בתמונות בקטלוג. הדופן שלהם משמעותית יותר עבה מצמיגי הAT (גם טויו) שהם החליפו.
מקווה שיאריכו ימים...
תתחדש!
איזו מידה בסוף?
יושב עליו בול
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
תתחדש!
טויו צמיג מעולה מבחינת אחיזה.
גדול פיזית מרוב הצמיגים בעלי אותה המידה.
מנסיון עצוב גם אותו אפשר לפנצ׳ר בדופן ( טיול לילה בחורשן אפילו כמעט בלי להוריד אוויר).
החסרון היחיד שלו הוא המשקל הגבוה שמורכש בצריכת הדלק.
אני מאוד נהנה מהם
Honda TRX300EX
נזכרתי שיש לי כננת WARN ותיקה שבחזית הפייב היא לא תורמת לשום דבר.
היא לא היתה בשימוש לפחות 4-5 שנים. חיברתי אותה לחשמל, וודאתי שהיא עובדת לשני כוונים, פרקתי אותה מהפייב ושמתי אותה בהמתנה לפגוש פלדה.
ממש לפני מפגש ג'יפולוג האחרון הפגוש הגיע מאוסטרליה.
זהו פגוש commercial, הכי זול בליין של ARB
הפנסים שהיו על הגגון נדדו לפגוש.
הרולר שהותקן בהתחלה הוחלף בהאוז שמועדף עלי.
את קופסת הפיקוד אני מתכוון להוריד מהפגוש וכנראה להכניס אל תא המנוע.
קובץ מצורף 118848קובץ מצורף 118849
תתחדש! יפה מאוד!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יפה מאד!!
כמה עולה פגוש כזה כולל הכל (משלוח ...)?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
עבר לא מעט זמן.
לא היה מה לעדכן. הרכב עובד...
טיולים משפחתיים רגועים.
היו טיפולים ועבודות תחזוקה שיגרתיים.
הדבר היחיד שעולה בדעתי ששווה לשתף הוא סיפור קצר על ההבדל בין חליפי למקורי.
בבדיקה במוסך לפני טסט, לצורך אישור רכב מיושן, התגלה חופש בזרוע הנגדית של ההגה (זרוע שלישית).
הציעו לי זרוע חליפית ב250 ש"ח. הסכמתי.
כעבור כמה חודשים, אחרי מאבק לא מוצלח באחת העליות בחמרן, גיליתי חופש בציר הזרוע. נסיתי להדק מעט את האום אבל זה לא עזר.
לאחר ברור קצר למדתי שטויוטה מציעה קיט שיפוץ לזרוע אבל הבוקסות בתחליפי לא אותו דבר כמו במקורי.
החלטתי להשקיע בזרוע מקורית יקרה (כ 800 ש"ח) במחשבה שבעתיד ניתן יהיה לשפץ אותה.
250 ש"ח הלכו לשכר לימוד וקנס על פזיזות במוסך.
קובץ מצורף 124661
זו הזרוע
קובץ מצורף 124663
כאן, מקורי ליד תחליפי אפשר להתרשם מההבדלים בעובי
קובץ מצורף 124664
וכאן ניתן לראות את החיזוק שלא קיים בתחליפי
קובץ מצורף 124665
זהו.
כמובן שכל מקרה לגופו ולפעמים אין טעם לשלם הון על חלק מקורי. אבל תמיד שווה לבדוק, ללמוד ולהשוות.
בכללי אני מאוד מופתע לטובה מזמינות החלקים אצל טויוטה וגם המחירים הגיוניים (בהשוואה לחו"ל)
אני בכלל רציתי להעלות פוסט של החלפת מיסבי גלגל קדמי.
מקווה להספיק את זה היום...
קיט שיפוץ לזרוע עזר כולל בסך הכל שני בושינגים מאוקולון.
הבעיה היא שבהרבה מקרים יש גם שחיקה בציר והחלפת הבושינגים לא עוזרת.
הפתרון הנכון זה לקדוח בדופן "הבית" של ציר הזרוע ולהכניס פטמת גירוז.
בברכה,טושי
כבר תקופה שיש רעש מגלגל קדמי ימני ואחרי שהעירו במכון פרונטים נהיה לי לא נעים אז החלטתי להחליף מיסבי גלגל קדמי בשני הצדדים.חיפשתי בפורום הג'יפים החביב עלי ולא מצאתי מדריך. בנוסף, האופרציה הזאת נכונה ברמת דיוק די גבוהה עד זהה לכל היילקס שנת 98 עד ויגו ובוואריאציות כאלה או אחרות אני מאמין שהתהליך דומה מאוד לכל טנדר יפני אוניברסלי. אז עשיתי מאמץ לתעד את התהליך ועל הדרך גירזתי את האי-פון.
קובץ מצורף 124694
הצטיידתי בזוג מיסבים פנימיים[104948] וזוג מיסבים חיצוניים [102949] ובנוסף רכשתי במחסן טויוטה זוג טבעות נעילה וזוג טבעות מרווח (יעני Thrust Washers). 70 ש"ח כולל לשתי הזוגות.
קובץ מצורף 124670
שלב ראשון מרימים גלגל קדמי מהקרקע ומפרקים אותו.
קובץ מצורף 124671
אחריו, מפרקים את נועל הטבור.
קובץ מצורף 124672
אצלי אין צורך לפרק את מכסה הנועל אבל יש רכבים שבקצה הציריה יש C-קליפס שנדרש להסיר.
הנה הוא.
קובץ מצורף 124673
מאחוריו דיסקה משוננת.
קובץ מצורף 124675
מולינו על הספינדל יש אום נעילה, אחריו דיסקת אבטחה, אום הידוק, דיסקת מרווח והמיסבים.אפשר לראות את אום הנעילה מצולק משנים של מפגשים עם מכונאים ישראלים טיפוסיים.
אני פותח וסוגר אומים עם בוקסה. מין סטיה שכזו...
קובץ מצורף 124676
בשלב הזה רצוי לפרק את הקליפר מיד הסרן. 2 ברגים בוקסה 17. אל הקליפר מתחבר צינור קשיח לא גמיש. אני לא רציתי לנתק אותו מה שיצריך ניקוז אויר לכן צריך להזיז אותו מעל ואל מאחורי הצלחת בזהירות בכדי לא לפגוע בצנרת. יש לה גמישות מסויימת אבל לא יותר מידי.
שלב הבא, מיישר את האוזניים של דיסקת האבטחה ומוציא את כל מה שהזכרתי קודם.
קובץ מצורף 124678
קובץ מצורף 124679
עכשיו כל מה שצריך זה לאחוז בצלחת/דיסק (אני גם ג'יפאי וגם אופנוען אז טוב לי עם שני השמות) ולתת משיכה קטנה. כל הטבור (נאבה) יוצא.וזה הטבור מונח על תוף בלם אחורי ישן.
קובץ מצורף 124680
עכשיו אפשר פשוט לדפוק את הקאפ של המיסב החוצה באמצעות מקב. את הקאפ החיצוני מהצד הפנימי והקאפ הפנימי מהצד החיצוני. בתמונה אפשר לראות שישנן 4 פינויים במדרגה שעליה יושב הקאפ בכדי להחדיר מקב ולדפוק עליו מהצד השני.
קובץ מצורף 124681
בצידו הפנימי של הטבור מכסה את המיסב מחז"ש. לא נאבקתי איתו, הוא פשוט יצא עם המיסב. הנה החלקים המשומשים.
קובץ מצורף 124682
את הקאפ של המיסב החדש דפקתי בעדינות אך בנחישות למקום. הנה הקאפ של המיסב החיצוני במקומו.
קובץ מצורף 124683
המיסבים החדשים מגיעים נקיים. יש צורך למלא אותם בגריז. חשוב להחדיר את הגריז פנימה בין הגלילים ולא סתם למרוח אותו מבחוץ. זאת פעולה סזיפית ומלוכלכת. אני ניצלתי את ההיזדמנות להשתמש בכלי יעודי שהצטרף לארגז הכלים לאחרונה. הנה קישור שמסביר איך הוא עובד.אפשר לראות בתמונות איך הגריז חדר למיסב ו"הציף" אותו.
קובץ מצורף 124687קובץ מצורף 124688קובץ מצורף 124689קובץ מצורף 124690
מרחתי גריז בנדיבות על הקאפ החיצוני והפנימי. גם על ההיקף החיצוני של המיסבים. את המיסב הפנימי שמתי במקום ומעליו הכנסתי חזרה את המחז"ש בדפיקות פטיש על קורת עץ. עכשיו כל מכלול הטבור חוזר למקומו על הספינדל.בהזדמנות זו השחזתי קצת את הפציעות שעל אומי ההידוק.
קובץ מצורף 124691
הרכבתי את דיסקת המרווח החדשה על המיסב החיצוני ומעליה הרכבתי את אום ההידוק. לפי הוראות היצרן, הידקתי לכ60 ניוטון-מטר. מסובבים כמה סיבובים לכל צד, משחררים את האום ומהדקים שוב ל 25 ניוטון-מטר. עכשיו צריך לבדוק פרילוד עם מד משיכה. אין לי. ניסיתי להעריך ביד את הכח שאני מפעיל ביד בשביל לסובב את הנאבה. הרגיש לי קצת קל מידי. בסוף הדקתי את האום ל 30 ניוטון מטר.
קובץ מצורף 124692
קובץ מצורף 124693
הרכבתי את דיסקת האבטחה. את אום הנעילה הידקתי ל 47 ניוטון מטר, כופפתי את הלשוניות על אום ההידוק וגם על אום האבטחה וסגרתי הכל בסדר הפוך לפירוק.
חשוב לנקות את צלחת הבלימה מכל הגריז ותביעות האצבעות השומניות אם ספריי ניקוי בלמים או ספריי קרבורטורים.
אחרי הרכבת הגלגל, בדיקת חופשים ונסיעת מיבחן. לא לשכוח לפמפם את הבלם לפני הנסיעה.
חשוב לציין שאת כל הפעילות הנעימה הזו ביצעתי כשאני נוטף זיעה, מצופה בזבובים ומרוח בגריז. השילוב של סביבת עבודה חולית וחלקים מצופים גריז הוא פנטסטי. עוד כמה פרוייקטים כאלה ואני חושב שאני אהיה כשיר לפתוח מוסך מדרכה איפושהו בפרבר כפרי במרכז אפריקה.
:)
רכב חתיך .
עד כמה שאני יודע יש שניים בארץ ידני . שנהם מתייר/דיפלומט שנכנס איתם לארץ
הראשון בכתבה . השני אצלי
עבודה יפה! רק הערה / הארה: עבודה על רכב על משטח חולי רך כשהוא מורם על ג׳ק עגלה (לפחות ככה נראה מהתמונות) נראה לי כמו מתכון לאסון.
Hasn’t the Jewish people suffered enough?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לעבוד במוסך מדרכה עם נוף כמו שלך... חלום :rolleyes:
מאיפה נקנו המייסבים?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
שאלה מצויינת!
כמובן שהלכתי לחנות חלפי רכב.
היה להם רק את המיסבים הפנימיים. חיפוש קצר ברשת, מצאתי את מספר המיסב החיצוני. איתו ניגשתי לחנות מיסבים.
קצת פחות מחצי מחיר...
כאילו דא