-
תגובה: פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
היה דווקא דיון מעניין.
מוזר, אבל מעניין.
אל תקלקלו.
ואחרי עיון חוזר בתכנון המתלה של הפראדו, אני חוזר למה שכתבתי קודם. עכשיו אני די בטוח שזו התשובה.
אסף.
אני למדתי פה עוד דבר או שניים, ת'כלס אין מה להגיב יותר.
מעניין מה קורה עם פותח השרשור, חבל שלא מעדכן מה עשה בסוף ואם הרכב חזר לכשירות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
הסיפור עם הבולגוינט הוא דוגמא עסיסית שממחישה מצוין את האין איכות של טויוטה ואני מניח שלהרבה חובבי טויוטה יהיה קשה לשמוע עובדות אלו. יצרן שמתיימר לייצר רכב שטח איכותי ומחזיק אלפי מהנדסים ותיאוריות ומתודולוגיות איכות מפה ועד הירח לא היה אמור לייצר מתלה קדמי בתצורה הזאת שעובדתית עלולה לגרום לקטסטרופה.
מצד שני, אם היה ברשותי פראדו לא הייתי נלחץ יתר על המידה כי מדובר בבעיה ממוקדת ותשומת לב וטיפול מקדים יכולים להקטין למינימום את הסיכוי לכשל. פרקטית הייתי לומד לבצע את הבדיקה עליה ממליץ היצרן, מבצע אותה בתדירות גבוהה (נגיד פעמיים בשנה) מחזיק ברכב בולגוינט נוסף ואת כל כלי העבודה הנדרשים להחלפת הבוגוינט בשטח.
נראה לי שקבוצה של בעלי פראדו בליווי מהנדס רכב רציני ועו"ד אסרטיבי יכולים לסדוק משהו המעטפת הקשוחה של טויוטה אפילו בכיוון של תביעה ייצוגית כלל עולמית...העולם קטן והמידע נגיש....ויש הרבה מידע וסיפורים עסיסיים על הבולגוינט בפראדו.
עמית,
אני מתפלא קצת על מה שכתבת. כי זו דוגמה נפלאה ליישום המדיניות של תאוריית האיכות היפנית שציטטת קודם. מתוכה, תכן לרובוסטיות, לפחות במשמעות הקלאסית, המכאנית שלו (ולא לגרסאות המלמדים בבתי הספר, המוכוונות תוכנה וחומרה) - הרעיון הוא שכל חלק נכשל. מוקדם יותר או מאוחר יותר. בהפשטה מטורפת, תכן רובוסטי הוא כזה שכשל של חלק ישפיע ככל המעט על ביצועי המערכת עד שהחלק מוחלף.
התאוריות נכתבו בשיטות האיכות שצוטטו מוקדם יותר בשרשור, טגוצ'י והחברים, עם כל ססמאות הטרנד שנות ה 90 של האיכות היפנית שהמערב היה חייב לאמץ (טרנדים שהוכח שהחברות הגדולות שיישמו אותם במלואם, בלי לראות מה זה עושה להן, בדרך כלל פשטו את הרגל מהר מאוד).
אז תאמרו שהנה דוגמה לאיך לא יישמו את התאוריה הזו, כי עובדה שכשהבולג'וינט קורס, כל המערכת קורסת.
אבל מה שבדרך כלל מפספסים הוא השלב המתקדם יותר של אותו עקרון - ניתוח עלות. הניתוח היפני הקר הוא פשוט - אם כדי לשנות את התכן - של החלק או של המערכת, כדי להעלות את האמינות של החלק או כדי להקטין את ההשפעה של כשל שלו על המערכת - עולה יותר מ[חלופה אחרת] - אז לך על החלופה האחרת. אל תטרח לשפר את התכן. אל תשכחו שלשיפור תכן יש משמעות גדולה מאוד על לוחות הזמנים אפילו במחיר של איחור בהשקת המוצר (וזה הרבה מאוד מאוד כסף). כך שאם יש חלופה אחרת שבזכותה כשל בחלק לא ישפיע על ביצועי המערכת או שההשפעה על ביצועי המערכת לא תהיה משמעותית, זה בסדר.
חלופה אחרת? הנה שני דברים שעשויים לעלות פחות משיפור התכן:
- כתיבת הוראות תחזוקה מחמירות - עולה מעט, מחיר הנייר + הדרכות, ומזה אפילו מכניסים כסף, כי מוכרים יותר חלקי חילוף וזה תמיד טוב.
- פשרה במשפטים של נפגעים מהכשל, אם ברור שלא יהיה קטסטרופלי - למשל אם מי שמנתח את הכשל יגיע למסקנה שהתנתקות בולג'וינט בד"כ לא תקרה בכביש מהיר במהירות גבוהה, אלא ביציאה מרמזור או במעבר על באמפ - שניהם דברים שעלולים להוביל לתאונה אבל לא כזו שבסבירות גבוהה יהיו בה הרוגים, אלא רק נזק לרכוש או פצועים קשה, המשמעות הכספית של פיצוי ממוצע X מספר התביעות שיוגשו בתקופת זמן מסויימת, ניתן לחישוב. ואם זה נמוך יותר מהמחיר של ההנדסה + ייצור + עיכוב בפרוייקט - זו בהחלט אופציה שראוי לשקול. אני לא אומר שזה היה השיקול שלהם, אלא שזו דוגמה לחלופה זולה יותר במקרים מסויימים.
והיפה הוא שהכל כתוב בתאוריות האיכות היפניות - הכל לפי הספר...
ויסלחו לי המומחים לניהול, אני יודע שאי אפשר לתמצת ספרים שלמים לכמה עשרות מילים, זה נסיון "מדע פופולרי" להסביר רק עקרון אחד ספציפי בצורה מאוד פשטנית כדי להראות שהנושא שאנחנו דנים עליו אולי בכלל הוא לא באג. לא שזה בסדר, אבל זה לפחות לא תכנון גרוע, אלא רק רע.
אסף.
-
או בקיצור... המלך עירום... כמו כל יתר המלכים בשוק - כמה לא מפתיע.
הכל חארטה. עניין של מזל וסטטיסטיקות - אם נפלתה ב"צד הזה", אתה בטוח שזה האיכותי והטוב בעולם.. אם נפלת ב"צד ההוא", אין יותר גרוע מזה..
ואם נפלת ב"צד ההוא" ועוד שילמת הון (על איכות כמובן. לא סתם על "השם")... בחיים לא תיגע במותג הזה יותר.
וחוזר חלילה.
-
הכול עניין של איך בונים מותג.
רק מותג חזק יכול לשרוד תקלות טכניות חמורות כמו שיש לטויוטה ולא לשלם על כך במכירות....
באופן אישי אני לא בטוח שזה איכות כמו החוכמה שבניהול המותג והשיווק
-
בועז,
בסוף זה היה ונשאר עניין של עלות-תועלת, כמי שתאר אסף.
ופרומיל תוצרת ״פגומה״ לא מצליח להזיז את הממוצע/תדמית המותג.
-
אתה באמת חושב שטויוטה שווה יותר בזכות האיכות/ אמינות שלה ולא בגלל ה״סיפור״ שהיא הצליחה למכור?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה באמת חושב שטויוטה שווה יותר בזכות האיכות/ אמינות שלה ולא בגלל ה״סיפור״ שהיא הצליחה למכור?
אני חושב שהיא מצליחה בדיוק מהסיבות שאסף תיאר.
לפני כשנה התראיין מנכ"ל שיווק דר' מזרח אסיה לירחון אוסטרלי, לגבי המשכיות סדרה 70.
הוא אמר שכלכלית, הרכב לא משתלם לחברה ומזמן היו סוגרים את פס הייצור אם לא היו שיקולים אחרים ולחץ כבד של חברות גדולות מאד של ציי רכב.
חלק מהשיקולים האחרים אני מניח הם הקישור החזק של המותג סדרה 70 בעולם עם אמינות וקשיחות, והחשיפה כשרואים אותו בכל מקום קשה תורמת לחברה כמותג.
שים רגע בצד,
הם עדיין מקבלים דירוג גבוה מאד בסה"כ של MTBF ביחס למותגים אחרים.
אז יכול להיות שהם משקיעים בדיוק מה שצריך כדי להיות בדיוק קצת מעל, כדי לשמר, ואולי כולנו מפתחים ספקולציות רחבות מידי עבור רכיב שפשוט לא היה מוצלח במיוחד.. והוחלף בדגם העוקב.
-
1 קבצים מצורפים
פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
אתה יכול לתת לינק לדוח אמינות שמוכיח את הטענות שלך?
נניח משהו כזה? ( רק שזה שלי לא מוכיח את הטענות שלך)
http://www.reliabilityindex.com/top-100
קובץ מצורף 106259
-
אני רואה סקרי אמינות מידי פעם בעיתונות רכב, לא יותר מזה.
אני לא משקיע יותר מזה.
בשיא הכנות זה לא מעניין עד כדי כך.
-
אנחנו כולנו עבדים של מותגים...
זה טבעי לגמרי ואין מה להתבייש.
מצד שני חשוב לא להשתעבד למותג בצורה דתית אם כי כשזה משרת את שימור הערך של ההשקעה שלך כלקוח זה מעט נסלח אבל אנחנו כבר לא תמימים...
-
בעולם ניסאן פטרול הוא עם עם הילת קשיחות ואמינות לא פחות מטויוטה, ואצלנו לא מכל מיני סיבות שקשורות בעיקר ליבואן המקומי. הכל לדעתי בראש.
Sent from my Elephone P8000 using Tapatalk
-
בעולם הפטרול לא נמכר עם המנוע הפאטתי הזה שאיתו הוא נמכר בארץ.
כאן קרסו נכנסים לתמונה ובמקום לסייע ללקוחות להחליף למנועים מוכרים ואמינים הם מעדיפים להמשיך לתת הצעות מחיר למנוע חדש זהה לקודם ב 80,000 שקל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אנחנו כולנו עבדים של מותגים...
זה טבעי לגמרי ואין מה להתבייש.
מצד שני חשוב לא להשתעבד למותג בצורה דתית אם כי כשזה משרת את שימור הערך של ההשקעה שלך כלקוח זה מעט נסלח אבל אנחנו כבר לא תמימים...
אתה מייחס לי את האיוולת של נסיון לשמר מחירון?
הגמל אצלי מעל 15שנים.
המחירון לא רלוונטי, מזמן.
עצם הרעיון שזה ישמר מחירון הוא אידיוטי.
להשקיע כל רגע לחסום ביקורת כדי שאולי עוד כמה שנים זה יסייע במכירה?
זה מצריך צבא של יחצנים מתואמים, מאפריקה, אוסטרליה וכל המדינות בהם המותג נמצא, שמנטרים תגובות לא ״טובות״ במדיות שונות, ומטפטפים חו״ד חיוביות (עזוב שלרובם אין אינטרנט בבית או באוהל, אבל לא ניתן לפרטים להפריע לקונספירציה חובקת העולם הזו).
טפשי לחלוטין.
בחרתי את הבחירה האישית אחרי שימוש ונסיון במותגים שאחזקה שלהם שולמה ע״י מקום העבודה.
אז היה קל לראות במבחן השימוש האינטנסיבי (שנה מרובת נהגים שווה לכמה וכמה שנים אצל משתמש סביר יחיד), מה מתאים לי אישית.
כולנו בוחרים מה שמדבר אלינו, ואח״כ יש כאלו שמבינים שהבחירה שלהם לא אפשרית כי הם לא יכולים להחזיק את הבחירה הזו, אם בגלל דלק ואם בגלל אחזקה ואם בגלל
נוחות יומיומית.
במבחן הזמן, הבחירה בגמל, זאת הייתה החלטה מאד נכונה בשבילי.
-
לא.
את עניין הדיבור מפוזיציה ייחסתי לאחרים.
לך ייחסתי צריכת מותג.
זו תופעה נורמלית בעולם המערבי שבו צריכת המותג משייכת אותך למועדון מסויים שמקרין על מעמדך החברתי.
אין שום הגיון לוגי בבחירת טויוטה באופן כללי כשם משפחה למצוינות.
במיוחד כשאנחנו יודעים שיש להם דגמים פחות מוצלחים ושעדיין נסחרים באופן ער ובצורה עיוורת...
-
תגיד, דורון.
אחרי 15 שנים, נשברה/נסדקה לך השילדה?
-
תסלחו לי כל מקטרגי טויוטה. אבל אתם בעצמכם בדיון הזה תורמים לתדמית.
זה נראה כמו בנאדם ששאל שאלה ומייד כמה גולשים קופצים ״מצאנו פאק בטויוטה! מצאנו פאק בטויוטה! אמרנו לכם שהם לא מושלמים! מצאנו! פאק! בטויוטה!!! ״.
אסף.
-
ואיך הגעת למסקנה הזו?
בסך הכול אמרו פה שזה חתיכת ברזל כמו כל חתיכת ברזל אחרת וכל השאר זה מיצוב...
רק חברי מועדון המותג חושבים שזה רכב חף מתקלות ושמישהו משתומם שיש פאקים.
הלא חברים במועדון רק מצביעים על נקודות שהמעריצים עיוורים אליהן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תסלחו לי כל מקטרגי טויוטה. אבל אתם בעצמכם בדיון הזה תורמים לתדמית.
זה נראה כמו בנאדם ששאל שאלה ומייד כמה גולשים קופצים ״מצאנו פאק בטויוטה! מצאנו פאק בטויוטה! אמרנו לכם שהם לא מושלמים! מצאנו! פאק! בטויוטה!!! ״.
אסף.
תסלח לי אבל זה לא ממש מתאר את מה שקורה פה.
יותר מדוייק יהיה לתאר כאילו שמישהו אמר "יש בעייה בטויוטה שלי, מישהו מכיר/קיבל פיצויי על זה?" ואז כמה קפצו ואמרו "למה פיצוי? זו אשמתך (באופןו כזה או אחר) ואז קפצו כמה שאמרו "טויוטה זה מושלם.. זה בשוליים" ו.. ככה המשכנו.
יש כמה שגורסים שטויוטה זה "פאר היצירה" ומראים להם שיש לטויוטה תקלות/תקריות כמו בכל יצרנית רכב...
יש כאלה שמתעלמים מהתקלות ועדיין אומרים שהדבר הזה הוא טוב יותר מכולם ו.. עונים להם.. נקודתית.
אף אחד לא אומר "מצאנו!!!", הם פשוט מצביעים על עובדות ידועות לכולם, שחלק מתעקשים להתעלם מהן...
ומצאה חן בעיני "קריאתו" של בועז, לגבי האמונה העיוורת ב"מותג".... נאה דורש - נאה מקיים..(??):rolleyes:
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ואיך הגעת למסקנה הזו?
בסך הכול אמרו פה שזה חתיכת ברזל כמו כל חתיכת ברזל אחרת וכל השאר זה מיצוב...
רק חברי מועדון המותג חושבים שזה רכב חף מתקלות ושמישהו משתומם שיש פאקים.
הלא חברים במועדון רק מצביעים על נקודות שהמעריצים עיוורים אליהן
עוד אני כותב, ואחר כבר שולח...
איך, שוב, קלעתי לדעת גדולים (ממני):)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
תגיד, דורון.
אחרי 15 שנים, נשברה/נסדקה לך השילדה?
שו?
-
מה שו?
אני שואל את השילדה בהיילקס שלך נישברה/ניסדקה?
-
השילדה שלי שלמה.
שברים בשלדה בקו מגדלי הבולמים הקדמיים מופיעים כמעט תמיד אצל רכבים שנסעו עם קפיצים גמורים, עם מהלך סגירה אפסי, ולמעשה כל הצעות עברו ישירות לשלדה.
זה משהו מוכר וסעיף ידוע בבדיקת היילקס משומש עם סרן חי קדמי, לאן אתה חותר?
-
ברנרד,
אני לא מעריץ עיוור וזה שאני יורד על הרייינג׳ זה רק בהומור.
כמעט קניתי דיסקו לפני הגרנד.
יש לאלו כמו גם לאחרים את השטויות הספציפיות שלהם ולא תמצא אותי אומר שהוא מושלם.
אני צרכן מותגים ומדבר מפוזיציה ולא מתבייש בכך ולא מנסה לייפות את התמונה.
ואני אגב מאוד נאמן למותג שלי...
גזור ושמור
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
השילדה שלי שלמה.
שברים בשלדה בקו מגדלי הבולמים הקדמיים מופיעים כמעט תמיד אצל רכבים שנסעו עם קפיצים גמורים, עם מהלך סגירה אפסי, ולמעשה כל הצעות עברו ישירות לשלדה.
זה משהו מוכר וסעיף ידוע בבדיקת היילקס משומש עם סרן חי קדמי, לאן אתה חותר?
קודם כל - אחלה לך.
ואני מתכוון לזה.
ואני חותר לזה, שרכב אחד או עשרה או מאה, שאין בהם תקלה - הם לא דוגמא לכלום ובטח לא לאיכות טובה.
זה בסדר וככה זה צריך להיות.
עשרה כלי רכב עם אותה בעייה בדיוק (ומאה זה אפילו יותר...) כבר מצביע על ... "איכות לא משהו" או בחומרים או בתיכנון או בלא יודע מה...
אז..
זה שיש לך נסיון טוב עם הרכב, לא מצביע על האיכות שלו (זה לא אומר שהוא לא איכותי אבל לא מצביע שהוא, המותג/דגם, איכותי...).
עצם העובדה שאתה מכיר "בעייה" בדגם (כן הלכו הקפיצים או לא הלכו הקפיצים... סמנטיקה) מראה שהוא ... לא איכותי.
האיכות נמדדת במספר הבעיות, לא במספר "הטובים".
עובדה היא (ולא משנה למה .. לצורך העניין. אני דווקא זוכר שאסף הסביר פעם משהו על זה.. לא זוכר מה בדיוק.. אולי יעלה שוב) שבעיות השברים בשילדה היא "סיפור ידוע" אצל היילקס ולא "סיפור ידוע" בכלי רכב אחרים, בתצורה דומה.
עובדה.
עכשיו..
אני לא "שונא את המותג" ולא מקטרג עליו - פשוט מגוכח איך יש כאלה ש"נשבעים בו".
רכב - לא גרוע ולא מדהים.
כמו כל רכב אחר.
אלה עם הטכנולוגיה הפשוטה (בלי אלקטרוניקה ופלסטיקים = השנים הקודמות) פשוט בנויים עם רכיבים שגדולים על המאמצים שהאוטו מסוגל לייצר ומחזיקים טוב.
החלקים "הרגילים", שמותאמים למאמצים של הרכב, מחזיקים כמו בכל רכב דומה אחר (ולעיתים פחות) ו... זהו.
מחיר/שמירת ערך, במיוחד בארץ, לא כל כך קשור לנתונים האלה, אלא יותר ל.."שם" שיצר לעצמו בארץ.
בחו"ל... עניין אחר.
בארצות עולם שלישי, הם נפוצים בגלל שיש סדרות ש"מותאמות" לאותו איזור = פחות תקנים/כוח/תיחכום.
חברות אחרות בכלל לא מייצרות כלי רכב עם "תקינה" כזו.
וגם שם יש "שם".
גיסי עבד שנים בעירק ושם "שולט" הפטרול - למה? לא יודע. אולי בגלל שבאירן היה פעם מפעל של ניסן ויש לו "שם".
פה הרכב הנמכר ביותר הוא הפורד F150.. למה? אלוהים יודע (אני חושב שהוא יפה יותר - מרכב של F150, עם מערכת הינע של RAM ומנועים של GM... היו השילוב שהייתי "קונה").
טויוטה..
כשבנו כלי רכב ממוצרי מדף, שהיו טובים לכל מיני אפליקציות, חזקים יחסית לרכב עצמו - החזיקו/מחזיקים יותר מהבעלים..
היום כבר לא.
כשהיה להם סרן עם נעילה - עבד מצויין ועשה יופי של "שם".
כשעברו ל-TC, התחילו בעיות עם תיבות העברה וציריות וכל מיני רכיבים, שעד אותו רגע, לא היו צריכים לעמוד במאמצים שיוצר ה-TC, לדורותיו.
תיכננו מתלה דפוק (לא כשל - פשוט לא אמור לעמוד במאמצים של רכב 4X4 קשוח) והכל עבד יפה.. לזמן מסויים.
כשהמאמצים גדלו (הגבהה/שטח קשה/טיפול לא "לפי הספר") החלו הכשלים ו... שינו מבנה.
חברה רגילה לגמרה, שפונה למכנה המשותף הנמוך ביותר (הממוצע) ו.. לא יותר.
אני לא נגד המותג, בכלל.
אם הייתי יכול, הייתי קונה את הדגם ההוא, עם שני הסרנים החיים (שלא עובר תקינה ארופאית - נדמה לי ה-105) ומתפשר על תא נוסעים כמו של קורולה ברמת גימור נמוכה..
לא בגלל שהוא כ"כ טוב. הוא פשוט בנוי "כמו פעם" - רכיבים פשוטים וחזקים, שגדולים על הרכב (עם המנוע כבר הייתי מסתדר... ומתלים קל שם להחליף לאויר ואת הכסאות הקדמיים ו..).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברנרד,
אני לא מעריץ עיוור וזה שאני יורד על הרייינג׳ זה רק בהומור.
כמעט קניתי דיסקו לפני הגרנד.
יש לאלו כמו גם לאחרים את השטויות הספציפיות שלהם ולא תמצא אותי אומר שהוא מושלם.
אני צרכן מותגים ומדבר מפוזיציה ולא מתבייש בכך ולא מנסה לייפות את התמונה.
ואני אגב מאוד נאמן למותג שלי...
גזור ושמור
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
מי בכלל דיבר על האוטו:rolleyes::rolleyes:.
אני אתן לך רמז (ככה אתם, העיוורים... לא מבינים כלום)
https://informationstrategyrsm.files...pg?w=300&h=168
-
יש לי משניהם ואני מעדיף תפוח....
מעבר ליתרונות שלו, פה זה באמת סמל סטטוס [emoji6]
-
ברנרד,
תשובה קלאסית של עו״ד..
ארוכה כהרגלך עם כמה נושאים בבת-אחת שכדי להתייחס לכל דבר, נכון או לא נכון, נידרש לכתוב מגילה ארוכה פי 3, ומי בכלל יקרא אותה?
לדעתי ערבבת לא מעט דברים שלא קשורים אחד לשני, חלקם לא נכונים, ואין לי כוח להתחיל.
-
יש לי איזה זיכרון שרכבי השטח האגדיים של טויוטה יוצרו על ידי מפעל צד ג׳.
אני זוכר נכון?
-
בחלקם ע״י ARACO, אבל זה לא משנה כי ARACO=טויוטה.
זה לא שיש יצרן צללים שמוכר לכל מיני חברות, זה פשוט מפעל של החברה.
גם HINO זה טויוטה, וגם לקסוס..
-
יאללה נסחפתם.
שאלה לגבי הבולג׳וינט.
בכל מקרה שאני שומע על הכשל הזה אומרים ״מזל שזה לא קרה בכביש מהיר״ או משהו בסגנון.
מי מכיר מיד ראשונה מקרה כשל כזה שלא במהירות נמוכה / יציאה מרמזור/ תחילת נסיעה / באמפר / בור בכביש ?
ומי מכיר מיד ראשונה מקרה כזה שבאמת גרם לתאונה קשה ?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ארוכה כהרגלך עם כמה נושאים בבת-אחת שכדי להתייחס לכל דבר, נכון או לא נכון, נידרש לכתוב מגילה ארוכה פי 3, ומי בכלל יקרא אותה?
לדעתי ערבבת לא מעט דברים שלא קשורים אחד לשני, חלקם לא נכונים, ואין לי כוח להתחיל.
דורון,
כתבת מאוד בעדינות משהו שרשמתי ומחקתי כי זה באמת מייגע.
יואב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יאללה נסחפתם.
שאלה לגבי הבולג׳וינט.
בכל מקרה שאני שומע על הכשל הזה אומרים ״מזל שזה לא קרה בכביש מהיר״ או משהו בסגנון.
מי מכיר מיד ראשונה מקרה כשל כזה שלא במהירות נמוכה / יציאה מרמזור/ תחילת נסיעה / באמפר / בור בכביש ?
ומי מכיר מיד ראשונה מקרה כזה שבאמת גרם לתאונה קשה ?
אסף.
אני, יש גם תמונות(להוכחה כנגד אלה שמתכחשים),רכב שנסע בכבישי הגולן, תפוח קרס במהירות תלת סיפרתית, המזל שהנהג איש מקצועי ועושה מיליון ימי מילואים בשנה ביחידת ניוד, לדעתי זה עזר לו בהישתלטות על הרכב ומנע ממנו נזק יותר גדול, אם היה מישהו חסר ניסיון לדעתי היה ניגרם נזק בגוף חוץ מרכוש.
אבל ת'כלס אני מפחד להגיב שלא יקפצו עליי פה כל "המחרפי נפשם" למען המותג.