סע בדרכים טובות 😸
Printable View
סע בדרכים טובות 😸
תודה :)
ואם צריך, גם בדרכים משובשות, וגם בדרכים-לא-דרכים - בשביל זה קניתי ג'יפ ועכשיו אני גם יכול להרשות לעצמי לנסוע בו ...
אני שוב מתלבט לגבי הפרדת המדחס מהמקרר...
אני לא חושב שיש כאן אמת אחת מוחלטת, אבל אשמח לשמוע שיקולים נוספים, דעות והמלצות.
אז ככה:
קובץ מצורף 107544
זהו השרטוט של רצפת הבגאז'. מיכל הגז והמקרר כבר ממוקמים היטב ואין לי כוונה להזיזם.
ההתלבטות היא לגבי מיקום מדחס המקרר (המלבן האדום מימין למעלה בשרטוט) ואני רואה כעת 2 אפשרויות:
א. לנתק את המדחס מגוף המקרר ולמקם אותו מעל הרצפה הכפולה צמוד לדופן ימין
חסרונות:
1. המדחס ייתפוס מקום מעל הרצפה הכפולה
2. צריך להתקין את המדחס כך שאפשר יהיה להסיר את הרצפה הכפולה - מוסיף מורכבות
3. המדחס והצנרת יהיו יותר חשופים לפגיעות פיזיות (כמובן שאמגן אותם כדת וכדין)
4. זה יעלה לי אלף ש"ח
ייתרונות:
1. המדחס יקבל יותר איוורור
2. התרמוסטט יהיה נגיש לכיוונון (כרגע הוא מכוון למקסימום קור. הוא לא אמור להקפיא ואכן הוא לא מקפיא.)
3. מיכל המים יוכל להיות גדול יותר - 56 ליטר במקום 35 ליטר באפשרות השנייה
ב. להשאיר את המדחס במקומו.
חסרונות:
1. יש מקום מצומצם יחסית לפיזור החום של המקרר
2. זה יצמצם את גודל מיכל המים לכ- 35 ליטר (ואפשר להרוויח עוד 5-7 ליטר אם מנצלים את הנפח שסביב מיכל הגז)
ייתרונות:
1. כך המקרר במצבו המקורי ללא שום שינוי
2. מעל הרצפה הכפולה לא יהיה שום דבר קבוע - משטח פנוי לחלוטין
3. באפשרות זו המדחס והרדיאטור מוגנים לחלוטין ממכות חיצוניות
קדימה, תתפרעו :)
אם הייתי במצבך,
לא הייתי עושה את ההפרדה.
העניין של משטח העמסה נקי, משחק תפקיד רציני, בייחוד אצלך עם הכלבלב.
זה נשמע לי פתח לבעיות כל השינוי של התצורה המקורית של המדחס.
אם עדיין יחסרו לך ה20 ליטר הנוספים של המים, פשוט תוסיף ג'ריקן.
תראה רק שאתה דואג לאיוורור ראוי למדחס.
את עניין המים מסביב למיכל גז - לא הייתי חושב אפילו לשנייה ליישם - כמו שנאמר - קיפ איט סימפל.
זה לא טריביאלי...
יחידת הקירור במקרר הזה בנוייה כך שהיא מושכת אוויר קר דרך גריל בחיפוי העליון, ואילו הפליטה של האוויר החם היא דרך פתח עגול של 3" שפונה אחורה, כלומר למרווח הצר שבין המקרר למושב. המרווח הזה יהיה סגור מלמעלה ע"י הרצפה הכפולה, משמאל ע"י מיכל המים, מלמטה ע"י הרצפה (אבל מורם 2-3 ס"מ), ומימין ע"י דופן הרכב.
בתכנון המקורי של המקרר (כלומר במשאיות) מחברים צינור לפתח האחורי שמוציא את האוויר החוצה, מעין ארובה.
מה שכן, בטיול הבכורה עם המקרר, לפני שפרקנו את הציוד, הושטתי יד לאזור כדי לראות כמה הוא התחמם, ולא ממש הרגשתי שם הצטברות חום - אבל זה לא היה יום חם, וגם החלל מאחורי המקרר לא היה סגור כפי שהוא יהיה תחת רצפה כפולה וצמוד למיכל מים ...
תדלוק (מלא) ראשון :
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...47f8f5f89e.jpg
הלוואי עלי ....
בשעה טובה@
איפה תדלקת בכזה מחיר? ברוב התחנות זה סביב2.8-2.9 ואף יותר
דור אלון בית דגן.
יש אפליקציה לאנדרואיד בשם גפ"ם ישראל - יש שם את כל התחנות כולל מיקום, שעות פעילות ומחיר עדכני... שווה ...
זו אכן התחנה הכי זולה בארץ לגז לדעתי.
באפליקציה המחירים מעודכנים?
עד כמה שראיתי, המחירים מעודכנים, ובתחנת טן בקסטינה יותר זול ...
היי נדב ,
אשמח אם תרחיב יותר לגבי המקרר ...
אם זה קירור או הקפאה , או גם וגם ?
יש מתג הפעלה עם כיוון טמפרטורה או רק on/off ?
תודה .
המקרר לא אמור להקפיא. יש לו טרמוסטט פשוט בצד האחורי - כלומר לא נגיש כשהרצפה הכפולה במקומה (אם כי בצורה שהרצפה בנוייה אצלי זה עניין של כמה שניות אם אין יותר מדי דברים בבגאז'...
בטיול האחרון עם הטרמוסטט במצב הקר ביותר קפאו לי הביצים ...
(לא הייתי בונה עליו בשביל קרח/גלידות וכדומה, בשר קפוא כנראה יפשיר לאט מאוד, עדיין לא יצא לי לנסות ... )
אין מתג הפעלה בכלל ואין תצוגת טמפרטורה. טרמוסטט פשוט עם סקאלה חלקה (בלי מספרים) וזהו.
יש לו הגנת מצבר שמכוונת גבוה (11.8V)
והוא יקר.
מצד שני הוא מקרר מהר וכנראה מבודד היטב, כי כמעט לא מוריד ממתח המצבר אחרי לילה שלם בשטח.
סטופיד אנד סימפל, כמו שאני אוהב :)
הרצפה הכפולה עוד בבנייה, בינתיים זה נראה ככה:
קובץ מצורף 107855
וכמובן שגם הספקנו לטייל בחג ולהינות מכל רגע :)
קובץ מצורף 107856קובץ מצורף 107857קובץ מצורף 107858קובץ מצורף 107859
הבא בתור: מיכל מים מובנה מתחת לרצפה הכפולה. אני מתלבט בין נירוסטה ופוליפרופילן...
הדיון על זה בשרשור נפרד בפורום הכללי ...
שיקול חשוב, אבל מצד שני כל צד שמקיף את מיכל הגז שווה 5-6 ליטר ומכיוון שהמיכל הצטמצם ל 30-35 ליטר אז זה נהייה יותר משמעותי.
בשני הטיולים האחרונים שירדנו לדרום, היה צריך "לתדלק" את המיכלים המובנים במהלך הטיול, וזה עוד לפני שאמרנו "מקלחת" ...
המחשבה הנוכחית היא לנצל רק את צד ימין, ואת צד שמאל להשאיר ישר כדי שיהיה יותר נוח (אפשרי ...) לחבר את הצינורות, וממילא בצד שמאל ניתן לנצל פחות כי מיכל המים ומיכל הגז לא ממורכזים על אותו הציר (מיכל הגז ממוקם יותר שמאלה כדי לנצל את הנישה מאחורי בית הגלגל, ומיכל המים כלוא בין בית הגלגל, מיכל הגז, המקרר ומשענת המושב האחורי)
שווה לי לשלם קצת יותר בשביל ניצול יותר טוב של החלל והגדלת מיכל המים, אבל אם אנסה לנצל עוד נפח בצד שמאל זה יהיה סיוט (עד בלתי אפשרי) לפרק ולהרכיב את הצינורות (אני לא רוצה אפילו להתחיל לחשוב על לגעת במיכל הגז בשביל זה)
מעניין מה יהיו העלויות ... בשביל 35ליטר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בשביל 35 ליטר תעשה התאמות לגריקן.
דורון, לא ירדתי לסוף דעתך ...
זה היה מיועד לאורי עם הסמוראי.
אה ...
בשעה טובה, מיכל המים הוזמן ואף הותקן, נפח שמיש מדוד בפועל (בלי קומבינות של שיפועים) - 38 ליטר.
הסיפור המלא: כאן.
קובץ מצורף 112877
קובץ מצורף 112878
הבא בתור: פאנל פיקוד חשמלי לכל השמחה שבבגאז': מקרר, ברז גז לבישול, משאבת מים חשמלית, תאורה, שקעי צרכנים.
עדכונים יבואו :)
מגניב ותתחדש
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפה ויצירתי !
it was a jeep thing
תודה, תודה.
ושכחתי לציין ולצלם - כמובן שכל החגיגה הזו מכוסה בבירץ' + משטח גומי שיוצרים משטח העמסה שטוח וחלק בלי הפרעות, או לחילופין סוויטה לכלבלב :)
3800 ש"ח בשביל 38 ליטר - שיהיה עגול :)
מוגזם ? אולי, אבל אני אוהב שהדברים עשויים כמו שצריך והעדפתי לחכות עוד קצת ולאסוף תקציב מאשר להתפשר על האיכות או נפח המיכל.
הדברים נכונים גם לגבי המקרר - שילמתי יותר עבור מקרר שנתן לי עוד 10 ליטר שמישים באותו החלל.
וגם לגבי מערכת הגז - שילמתי קצת יותר כדי שההתקנה תתבצע ע"י ערן, וחיכיתי יותר מחודש עד שיגיע מיכל גז אופטימלי במידות.
ובעצם, גם הצ'רוקי עצמו נרכש במחיר שנחשב מוגזם.
אבל איזה כיף :)
נראה נהדר., הכול.
מה המשקל הכולל של מה שאתה מעמיס על האוטו כציוד לטיול?
יש לי הרגשה שהתפרעת קצת ואתה עלול לשלם מחיר בשקיעת קפיצים ושברים.
נראה ליגה... איזה מקרר זה?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יפה מאד!
אני הלכתי על משהו כזה בארגז.
http://m.ebay.com/itm/DC32V-8-Way-Ci....c100408.m2460