אז איך המחשב ההוא הראה שהזוויות תקינות? מוזר לא?
בעוונותיי והם רבים מנשוא אני נושא אנדרואיד. אולי בכל זאת ניתן למדוד זווית? על איזו אפליקציה ממליץ המוהנדס?
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
Printable View
אז איך המחשב ההוא הראה שהזוויות תקינות? מוזר לא?
בעוונותיי והם רבים מנשוא אני נושא אנדרואיד. אולי בכל זאת ניתן למדוד זווית? על איזו אפליקציה ממליץ המוהנדס?
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
תורידו TREMEC, יש שם עוד כמה דברים נחמדים.
שתדעו שהוא לא מתבדח. הוא הזמין אותי אליו בערמה כדי שאני אמדוד זוויות עם האייפון.
אבל אם תחכה בסבלנות אני אשקול להשאיל לך מד שיפוע אלפיות שאני משתמש בו למדידה של דברים חשובים.
אסף.
אם יש קפיץ ארוך ושאקל מקורי לא צריך קלין?
ובעצם, העמסה של הרכב משנה זווית קסטר?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...08f8569315.png
בשביל להגיע לאפס צריך להאריך זרועות תחתונות
לא אפס. אתה צריך בין 4-6 מעלות
אני על 4.
ציינתי את הכיוון לאפס
התמונה צולמה על גלגל צד נהג מהחלק הפנימי כשהמסך פונה לכיוון הביצה
אני מנסה לדמיין את התיאור שלך. לסרן יש יד סרן עליונה ותחתונה. איזו מהן קרובה יותר לקיר אש? העליונה או התחתונה?
התחתונה
כלומר הפוך.
ההגה מאוד רגיש באמצע, אבל בסוף המהלך לא חוזר ומרגיש כאילו נוטה להינעל גאומטרית?
אסף.
ישר אתם רצים לאיביי... ומחכים שבועיים... יגיע? לא יגיע? יעצרו את זה במכס? לא יעצרו?....
רבאק, אפשר לרכוש את הקלינים כאן בארץ אצל כל קפיצאי. פאקינג שני טריזים קטנים מאלומיניום עם חור באמצע, ברמת פני שטח הכי בסיסית שאפשר. ישר מהיציקה.
האם לשלם לקפיצאי עבור עבודה או לעשות בעצמכם, תחליטו לבד. לדעתי אין שום סיבה בעולם לא להתקין לבד.
ועוד משהו: פעם בכמה שנים צריך להחליף אותם - כי הם נמעכים. אני לא צוחק.
רגיש באמצע.
מתמרכז בעזיבת ההגה ובלי הרגשה של נעילה גאומטרית.
מה שמציק זה שהוא לא שומר על קו נסיעה ישר מעל מאה בלי לשבת במתח על ההגה
לגבי הזווית-
אם מורידים אנך ממרכז הציר אז החלק התחתון של הסרן נוטה לאחור
לפי התרשים הזה נראה לי ששלילי
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3aace0be5e.png
הם נמעכים כי הם יציקת אלומיניום... תשקיע ותקנה פעם אחת את הטובים, מפלדה, מאיביי...
בועז, אתה רחוק ב8 מעלות מהזווית הנכונה.
מוטות הרדיוס שלך מתכווננים?
כן מתכווננים.
אם אתה צודק אז זו אכזבה גדולה מהגורו הקודם שלי... ( לא זה מפרדס חנה חלילה)
מה המידה הנכונה בלי להיכנס לאזור סכנת DW?
מה גורו....כל מכון פרונטים ידע את הזווית הנכונה וידע למדוד ולכוון.
בועז זה מפתיע מאד אם באמת יש לך קסטר הפוך. הזוי אפילו. לך לישון תמדוד מחר בבוקר שוב.
אם אכן כן אז תקצר את הזרוע העליונה ותאריך את התחתונה עד שאתה באזור ה4 מעלות קסטר חיובי.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
אני לא כל כך מצליח להבין את הציור של הקסטר החיובי או השלילי עד כמה שאני יודע הסרן צריך לנטות לכיוון הרכב בחלקו העליון. שהפניון ירד לקרקע.
בציור זה נראה הפוך אלא אם נקודת ההתייחסות שלי שגויה.
ויהי בוקר.
כיילתי את האייפון ומדדתי שוב והפעם זה נראה בסדר.
ממש באזור המומלץ.
גם אתמול זה היה בעצם בסדר רק שאני קראתי את זה הפוך.
אז נשארתי עם היגוי שאני לא אוהב וקסטר נכון
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c483961ce7.png
אם אתה מסתכל מלמעלה, הבולג׳וינט העליון צריך להיות מאחורי התחתון. אם זה המצב זה בסדר.
אסף.
בועז,כתבתי את זה יותר מפעם אחת בפורום,אני מכיר את מערכת ההיגוי המחורבנת הזו טוב מאוד,היגוי זה גם פנהרד,אם הוא יהיה מספיק ״הרד״ והגאומטריה שלו נכונה ,אפשר לנסוע עם הגראנד מוגבה 4.5 גם 200 בקו ישר,מנסיון,בלי פחד מכלום.
אז ככה,
קניתי זוג קלינים 4 מעלות מפלדה, הגיעו אל השולחן.
רגע לפני בלגן, עשיתי בדיקה קטנה והסתבר דבר מעניין: בשני קיטים שבדקתי - רוביקון "4.5 וראף קאנטרי "6 - יש זוג קלינים, אבל הם מיועדים לקפיצים האחוריים (למטרת הרמת פיניון) ולא לקדמיים. עברתי בעיון על הוראות ההתקנה של שניהם אשר איששו את ההבנה הזאת.
לשם ההמחשה מצורפת תמונה של הקומפוננטות בקיט של ראף קאנטרי - אני מזכיר, "6 ובמילים: שישה אינץ':
קובץ מצורף 109772
שימו לב לקלינים המחוברים אל הקפיצים האחוריים, מסומנים באדום.
לממצא הזה אני חוזר ומוסיף את קביעת הקפיצאי (אחד מזקני הדור היותר מוערכים) שאין צורך בקלינים מלפנים,
ומוסיף את כיוון הפרונט הממוחשב שביצעתי, לפיו כל הזוויות אצלי בסדר גמור.
מה אומרים על זה מצדדי הקלינים-לתיקון-הקאסטר?
מדדת בעצמך את הקסטר בג'יפ שלך?
התמונה מעוותת או שבאמת הקפיצים האחוריים קצרים משמעותית מהקדמיים?
גתאי עם הנבלות שלנו הכל יכול להיות ...
כמו שציינתי בעבר , עברתי 7 מדורי גיהינום בכיוונים השונים , עד ששמתי קלינים מלפנים ומאז שקט תעשייתי .
ראיד
מדדתי בעצמי קסטר
ככל שהצלחתי לדייק (בגלל הצורניות של יד-הסרן), 4.5 מעלות בערך.
זו טבלת הזוויות מתוך ספר הטיפולים:
קובץ מצורף 109906
נראה שחסרות לי 2 מעלות להגיע לאופטימום ופחות ממעלה להכנס לתחום המותר.
קלינים?
למיטב הבנתי מהשרשור וקריאה על זווית קסטר אם תרכיב קלינים אתה תשנה את זווית הפיניון כך שייטה לכיוון הטרנספר - משמע תגדיל את הזווית שלו ביחס לקרקע. ברגע שזה קורה אז זווית הקסטר תקטן, כי אתה מקטין את הזווית לכיוון האנך. זאת הרי אחת מהבעיות בהגבהה, לא? שאנחנו שואפים לשמור על הפיניון בזווית סבירה ביחס לטרנספר, ובו זמנית גם על קסטר סביר.