דיפ צריך אויר?
אסף, איך אתה מגיע לקופסת פיקוד?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
דיפ צריך אויר?
אסף, איך אתה מגיע לקופסת פיקוד?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מברוק! נראה מעולה!
עכשיו נראה כמה רוני השפיע עליך... יש משקלים?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא קשור רוני. סביב ה30 קילו הכל יחד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה במקום נעילה?
כן.
בינתיים.
אסף.
תתחדש!
בתמונה נראה שהחבל שמלופף על התוף ממש קרוב למוטות הקישור של הכננת. וזה עוד כשהוא חדש ונקי ומגולגל בצורה מסודרת יחסית.
מכיר את זה מעוד חברות של כננות שכנראה מסיבות שיווקיות דוחפים המון כבל על התוף.
ממליץ בחום לקצץ אותו בכמה מטרים. בזמן עבודה לא תמיד פנויים/זוכרים להעיף מבט על החבל שעל התוף (במיוחד שהכננת מסתתרת בתוך הפגוש המקורי). אם הוא נאסף עד שהוא יוצר מגע עם מוטות הקישור או המנשא במקרה הטוב הוא יקרע ובמקרה הרע הוא ישבור את הכננת.
אתה צודק. יקוצץ. הפריע לי בעין אבל רק עכשיו כשהצבעת על זה אני מבין שזה באמת עשוי להפריע.
ועכשיו קצת פרטים.
הבחירה שלי בכננת סינית זולה היתה קשה מנטלית. תמיד הקפדתי על מותגים בתחום הזה, ובעיני כננת שהיא לא וורן או סופרווינצ' - היתה עם סימן שאלה. אבל הפעם החלטתי לוותר על העקרון של 'זול זה יקר' ולבחור באופן מעשי כננת שתהיה - קלה, זולה, ועם יבואן פיזי שגם ידע לספק חלקי חילוף. עשיתי קצת מחקר ובסוף הבחירה נפלה על הסינית של גורילז. חוץ מהפגושים הגגונים והמיגונים מרוסיה, הם מייבאים מסין בתור מותג פרטי שלהם כננת די גנרית - דומה מאוד מאוד לכמה מהמותגים ה'אמריקאיים' וה'אוסטרליים' הפופולריים. היא קלה. סביב 25 קילו ואפילו פחות. היא קומפקטית - מתאימה להתקנה פנימית, ויש יבואן פיזי, אמיתי, שחי מחוץ לפייסבוק ומחזיק מחסן שיש בו גם חלקי חילוף - בנתניה. וכל זה כולל כבל סינטטי, אחת הכננות הזולות ביותר בשוק.
אני יודע שחלק מהחברים כאן יאמרו ש'גם ככה הכל בא מסין' וזה פשוט לא נכון. המותגים האמיתיים לעומת כל השאר - יש הבדל ממשי בהרבה מהחלקים הפנימיים והחיצוניים. לפני כמה שנים פירקנו כמה כננות וההבדלים שמצאנו היו מוחשיים. ובכל זאת כננות סיניות עובדות על כמה ג'יפים שאני מכיר ועובדות קשה. ואצלי שום דבר לא יעבוד קשה. אז יאללה ננסה.
לדעתי זו הפעם הראשונה שאני מתקין מוצר סיני אורגינל באופן מודע באחד מרכבי השטח שלי.... מבטיח שזה לא יהפוך להרגל.
התקנה נסתרת בעיני זו הדרך הנכונה לרכב יומיומי אבל יש לה חסרונות. הקירבה לרדיאטור מזגן למשל - יש סכנה שבתאונה אפילו קלה הוא יישבר. או אי- נוחות הגישה לסדר את החבל. גם אף אחד מעולם כנראה לא חשב על מיקום קופסת הפיקוד. הכבלים המקוריים די קצרים ואין הרבה מקום למשחק. אבל המחיר ביומיום של פגוש ברזל הוא גם בתוספת אורך לחניה וגם - חשוב יותר - בפוטנציאל הנזק להולכי רגל. ואני כבר לא מדבר על זה שאין בשוק אף פגוש ברזל שהוא לא מכוער ממש לרכב הזה.
המגש היחיד שהיה זמין הוא המגש של רסטה - אני חושב שהוא היה יכול להיות קצת יותר טוב במאמץ די קטן אבל סה"כ הוא עושה את העבודה ובנוי חזק ויעיל במיוחד שהוא ממקם את הכננת ממש בין קורות השילדה. הבעיה האמיתית היחידה היא שכדי להרכיב אותו מפרקים את התמכים שמחזיקים את אמצע הפגוש ואין במגש חורי חיבור חדשים. ועכשיו הפגוש קצת תלוי באוויר. יש לי רעיון איך די בקלות אני אחבר אותו למוביל של הכננת - חכו ותראו.
ההתקנה הלכה די חלק, למרות שרפי היה צריך להתמודד עם מרווחים אפסיים סביב הכננת בכל הכיוונים, כולל לפרק ולהרכיב איזה 5 פעמים עד שהכל התיישב במקום לשבועות רצונו ולשביעות רצוני. גם הפתרון היצירתי שלו למיקום קופסת הפיקוד יצא אלגנטי מאוד.
הדבר היחיד שאני לא מרוצה ממנו הוא הוו - הסטנדרטי - ואני כנראה אפרק אותו - אין לי שום בעיה לחבר שאקל ישר לטימבל שבקצה החבל.. כל האביזרים המיוחדים שמחברים בקצה החבל בולטים כמה סנטימטרים מקו הפגוש ולכן לא קבילים.
תמונות התקנה מפורטות - בהמשך...
אסף.
הכננת 25קג.. והמגש?
אתה מרגיש שינוי בשינוי כלשהו בתנועה?
המגש סביב 6-7 ק"ג.
לא מרגיש שום הבדל. מבחינת משקל זה פחות ממצבר שני.
אסף.
מי שביקש:
https://www.rival4x4.co.il/product/1258
אסף.
במפרט הכננת כתוב 37קג...
רק אומר.
בדיוק רציתי לכתוב לגביי הוו
אני גם הייתי מאוד לא מרוצה מהמקורי והחלפתי לוו הרמה צהוב ננעל שיש בו מקום לשני לולאות של רצועה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31c4e43fe4.jpg
לא תופס מקום ולא בולט יותר מוו רגיל
Sent from my iPhone using Tapatalk
כננת סטנדרטית 8000 -9500 שוקלת בערך 30 ק"ג ברוטו ללא כבל.
כבל פלדה 30 מטר, 8מ"מ תעופתי סטנדרטי שוקל באיזור ה7 ק"ג.
חבל UHMWPE (או דיינימה בשמו הגנרי) שוקל כ 20% מכבל פלדה באותו אורך וקוטר.
לדעתי המשקל די קבוע ודומה בגלל שפעם היו כמה חברות רציניות שאשכרה פיתחו ותכננו כננות והגיעו לאזו שהיא אופטימיזציה של המכלולים. מאז קמו המון יצרנים סיניים שעשו reverse engineering וכולם עושים כננות דומות באותו משקל ונתונים פחות או יותר. כמו שלמדנו כבר, אצל הסינים מדובר באיכות חומרים ורמת QA לא אחידה. יש חברות ומוצרים ברמה גבוהה מאוד ויש... זבל סיני. למדתי לא לשפוט מראש אף מותג.
אני הייתי קצת חושד בכננת קלה במיוחד. לדעתי אסף טועה לגבי המשקל שלה...
חצי הכוס המלאה, אסף בחר באופציה הקלה והפשוטה,
מי שיבחר בפגוש ברזל לדעתי ינשוק ל100קג על האף שלדעתי יוסיפו לחשבון ההוצאות גם טיפול במתלים
אצלי משקל על האף רק יעזור להתנהגות הרכב.
רצה הגורל והקורה הקדמית שירדה בהתקנת הכננת מצאה את עצמה ליד נקודות חילוץ של האמר על אותו מדף... האם זה צירוף מקרים שהמרחק בין הברגים בקצה השילדה זהה לחלוטין?
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fbe4d0ffcf.jpg