תגובה: פרויקט מתמשך: שיפוץ VW type 2 טרנספורטר קמפר
ובכן... ההרכבה האחרונה של הריהוט נשכחה חתיכת פח אחת. לכן הכל יצא... ונכנס פעם נוספת. הפעם זה לקח רק שעתיים והכל מורכב במקומו.
אבל הברגים שמוברגים לתוך הדיקט של המיטה כבר נכנסים בקלות מדי ואני אחליף אותם לאינסרטים.
גם המקרר ה'חדש' נכנס למקומו על מסילות, והתחלתי בבניה מחדש של מערכת המים. שלא כמו שתכננתי, החלטתי שלא יהיו שום אביזרי מים בתוך הרכב. רק המיכל והמשאבה. מהמשאבה צינור נחושת עד ליציאת מים בדופן שמאל - וזהו. בלי פיצולים ובלי כניסת מים חיצונית בלחץ.
אסף.
למי ששאל בפרטי זו יציאת המים שאותה אני מתקין. היא מתאימה במקום כניסת המים החיצונית שהיתה בלי לעשות חורים חדשים בפח:
https://amzn.to/475rfQV
אסף.
אז הנה עברתי עוד שלב. מים.
למעשה ביטלתי לחלוטין את כל מה שהוציא מים בתוך הרכב. במקום זה צינור בודד מהמשאבה לפתח חיבור מהיר בדופן החיצונית. זהו.
הפתח הוא זה:
https://amzn.to/40iVPFf
כולל גם חד כיווני בפנים, כלומר כשאין משהו מחובר השסתום סגור.
הצנרת שתחת לחץ כמו שאפשר לראות היא צנרת נחושת, אני מעדיף צינורות קשיחים ולא לחפש נזילות. חשוב שיהיו נקודות גמישות בצנרת כי המשאבה על תושבת גומי וכל האוטו זז ורועד ואנחנו לא אוהבים סדקים בצינורות מים.
למשאבה יהיה מפסק בלוח הראשי וכנרטה עוד מפסק קרוב לחיבור החיצוני. הרעיון הוא שכמו שהקפדתי עד היום במערכת המקורית, להפסיק את המשאבה ורק אז לסגור את הברז ככה שלא יהיה לחץ בצנרת בנסיעה.
אני לא בטוח שזה נחוץ כי נראה לי שבזמן הניתוק של המחבר המהיר הלחץ נופל.
ולמה זה שלב חשוב?
א. כי תירגלתי כאן תרגיל בהפחתה. ממערכת מים מורכבת עם כניסת לחץ ומילוי מיכל וכיור פנימי עם פיצול ליציאה חיצונית, ירדתי לאותו דבר אבל עם כיור חיצוני ופיצול למקלחת ומכאן חשבתי מה באמת שימושי והגעתי לזה שלא צריך כלום חוץ מחיבור חיצוני מהיר (העתקתי מצחי) ומילוי בגרביטציה.
ב. כי סוף סוף אפשר לסגור את הארונות שזה סוף ההרכבה שלהם.
והדבר הבא מערכת חשמל וגם כאן עשיתי תרגיל בהפחתה אבל נשארתי כמובן עם מערכת מורכבת מספיק.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6731d0ed2a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7e3256bf66.jpg
איפה הברז ואיפה הכיור?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בחוץ. הברז ננעץ למחבר המהיר. כיור עוד יהיה יום אחד (רגע אחרי שאני אבין למה זה טוב.. פיילה מתקפלת עושה עבודה טובה בינתיים בטנדר )…...
אסף.
איזה הברגות יש לך על המשאבה?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מזמן לא הייתי כאן. הקמפר נח רוב הזמן בחניה, אבל כשנוסע הדוושה עדיין רעדה בבלימה.
חזרתי למוסך בו בוצעו הפירוק וההרכבה - הוא כמובן לא התחמק, פירק הכל ומצא את הבעיה.
ככל הנראה בזמן הרכבת הדראמים במוסך אחד הורכב עקום, יצר עיוות פלסטי שעליו התלבש גם הדראם החדש.
הנאבה תוקנה על המחרטה, גם הקדח הפנימי של הדראם ובא לציון גואל, יחד עם טסט, בדיוק בזמן לקמפינג טרנספורטרים. היה ירוק.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fc8ad85623.jpg
כיף גדול, תתחדש ותהנו
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אם כבר נוסטלגיה, בשישי הקרוב יפגשו חבר'ה ממועדון החיפושיות ההוא באזור השרון, אם אתה בעיניין תפנה לחיפושיסט במשרד ליידך.
אם יש פה עוד חברי מועדון מהתקופה ההיא, מוזמנים לצור קשר ואחבר אתכם.
(אני לא יכול להגיע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אם כבר נוסטלגיה, בשישי הקרוב יפגשו חבר'ה ממועדון החיפושיות ההוא באזור השרון, אם אתה בעיניין תפנה לחיפושיסט במשרד ליידך.
אם יש פה עוד חברי מועדון מהתקופה ההיא, מוזמנים לצור קשר ואחבר אתכם.
(אני לא יכול להגיע)
כי עברת לטויוטה?
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
כמו שאתם כבר יודעים הקמפר עומד מכוסה רוב הזמן בחניה של העבודה כי אין לי איפה לחנות בתל אביב וזו בעיה כי בגלל זה הוא לא נוסע חוץ מאירועים מיוחדים.
ורצה הגורל השבוע באחד הימים מצאתי את עצמי בלי רכב תחת היד לקפוץ איתו לאכול משהו. אז כמה פשוט - הרמתי את הכיסוי, ניתקתי את הפנל הסולרי, שני סטרטרים ועוד אחד והוא הניע ונסענו.
זה כאילו הכי טריוויאלי ובכל זאת זה לא. הוא לא הניע מתחילת יולי.
רגע קטן ומשמח בשביל אוטו הומלס. נראה לי שאני אעשה את זה לעתים יותר קרובות (למרות שיש שיטענו שנסיעות קצרות רק מעצבנות את האוטו)
אסף.
איך זה באמת, מבחינת שימונים ונוזלים אחרים?
Sent from my SM-F946B using Tapatalk
פולקסוואגן קירור אוויר, יכול לעמוד גם 30 שנה ויניע בקלות...
נקודות תורפה הן גומיות מובילי מוטות דחיפים וגומיות רדיאטור שמן, שמתחילות להזיע אם עומדות הרבה זמן.
אבל 3 חודשים לא מדגדג להן.
לוקח כמה דקות עד שאחרון המרימים ההידראוליים משתתק, וגם אפשר בהחלט לזהות את העמדה במגרש החנייה.
אבל לא מניעים בלי לבדוק שמן אף פעם.
וזהו. זה לא פעם ראשונה שהאוטו דומם כמה חודשים. זה כן משמח לנהוג בו כל פעם מחדש.
אסף.
ההזדמנות הפעם היתה חגיגת 55 שנה לטנדר טרנספורטר של יאיר ממושב חניאל, טנדר יד ראשונה שעד היום עובד בפרדס באופן יומיומי.
כיבדנו אותו במםגש אצלו במשק ושיירה של הרבה מאוד טרנספורטרים דרך מושבי האזור. היה מרגש.
ואני? הוצאתי את הקמפר מאחסנה וניקיתי אותו ונסענו שעה לחניאל וחזרה אחרי הרונדו בהתיישבות עוד יותר משעה - כיף של נסיעה למרות היום החם. כיף של חברים ומפגש.
הנסיעה הארוכה הדגימה שהאוטו אוהב לשייט סביב 55 מי"ש בכביש הראשי. נעים ורגוע. ממש ברור שככה הוא אמור לשייט.
אסף.
ראיתי אותך מתעסק איתו ביום חמישי בצהריים (גם אני קשור לאלביט איכשהו :)) ותהיתי האם יהיה איזה דיווח על סופ"ש קמפינג או סתם טיול שבת.
כיף לזהות מכוניות שמכירים, על אחת כמה וכמה מיוחדות כאלה, וכיף לשמוע שנהנית.
הצביעה האיכותית ניכרת גם מהכביש שמוביל לחניון. סחתיין
כן... משתדל להזיז אותו בחניה אחת לכמה זמן אבל תכלס אין כמו לצאת באמת לנסיעה ארוכה יותר.
(פעם הבאה תיכנס להגיד שלום...)
ואגב הצבע - אחת הבעיות היא נקיון של הקמפר שגם יהיה יפה ומבריק וגם יישמר הצבע החדש. וכל זה בלי לרחוץ אותו במים שייכנסו מכל החורים. .. אז עברתי ל'ניקוי יבש' וזה עובד מצויין. צריך קצת להבין את העיקרון אבל מרגע שהבנתי זה מצויין. והנה ההוכחה - רואים את הצבע מרחוק....
(חפשו waterless car wash. או משהו בסגנון ביוטיוב )
אסף.