עדיין לא לגמרי ברור. מבדיקות של הצלבת חלקים וצפייה בנתונים בזמן אמת - השסתום ויסות על משאבת ההזרקה מזייף מדי פעם. מה שכן ברור שהחלפת המזרקים לבדה לא פתרה את התקלה אם כי לפחות אחד מהם היה לא לגמרי תקין והשיפוץ היה בזמן.
אסף.
Printable View
עדיין לא לגמרי ברור. מבדיקות של הצלבת חלקים וצפייה בנתונים בזמן אמת - השסתום ויסות על משאבת ההזרקה מזייף מדי פעם. מה שכן ברור שהחלפת המזרקים לבדה לא פתרה את התקלה אם כי לפחות אחד מהם היה לא לגמרי תקין והשיפוץ היה בזמן.
אסף.
ובכן. גם אחרי החלפת scv הבעיה עדיין שם.
הסימפטום - תוך כדי נסיעה הכל תקין הכל טוב ואז פתאום אין כוח. לוחץ על הדוושה והמנוע בקושי סוחב. אם אני לוחץ על הקלאצ' או עוצר - הוא מדומם. ומניע שוב, בקושי, אחרי סטרטר ארוך. כלומר לא מגיע דלק אבל לא נדלקת נורת תקלה.
כאמור מזרקים משופצים והנתונים נראים תקינים, שסתום ויסות חדש אין תקלה במחשב.
אסף.
משאבה? פילטר סולר?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אחרי נסיעת איבחון ארוכה כולל כמה פעמים של תקלה - הכיוון הוא הפומפה של בית פילטר סולר. אם זה זה אני אסביר מה הוביל אותנו למסקנה הזו.
יצויין שזה מה שטושי אמר מההתחלה .....
אבל עוד נראה. שום דבר לא סופי.
אסף.
התושבת פומפה דולפת זה מחלה של הדורמקס....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
או סתימה במיכל סולר.... הניחוש הראשון של שמוליק.
אסף.
אז ככה.....
סיכום העובדות עד כה.
שני תדלוקים אחרונים ב-דור אלון דרך נמיר.
תחתית מיכל הסולר מלאה באספלט שחור ודביק שסתם את הרשת סינון. מזרק תקוע (שיפוץ מזרקים) ושסתום ויסות מזייף ומלוכלך.
עד התדלוק האחרון לא היו מעולם בעיות נקיון סולר. המנוע התחיל לזייף יומיים שלושה אחרי התדלוק האחרון בתחנה הנ"ל.
הקשר נסיבתי בלבד אך אין להתעלם ממנו.
אסף.
תתלונן, לזכרוני למשרד האנרגיה. חבר שעשה זאת התפלא כמה מהר חזרו אליו אחרי שבדקו את המיכלים בתחנה.
יחזרו ו.....מה?
אסף.
איפה כל הפילטרים המיקרוניים?
לא הדתכנעתי שכל הטוב הזה מהפילטר צפונה באשמת תדלוק יחיד.
אם אתה משוכנע שלח דגימת דלק למעבדה ואם התוצאות מצדיקות תבע את נזקיך בבית משפט לתביעות קטנות.
אם תצטרך מהנדס אני יכול להמליץ לך על מישהו [emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אין שום דרך לקבוע מאיזה תדלוק הגיע הג'יפה. חבל על המאמץ.
אסף.
פטריה?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
לפני אי-אלו שנים, כמה קמ אחרי תדלוק מזדמן בתחנה מהזולות, הרכב נתחיל לעשן כבד.
פתיחת פילטר סולר גילתה חוטי ג׳יפה שחורה צמיגית.
למזלי זה כנראה היה מעט.
החלפת פילטר סולר, שמן מנוע (בהמלצת איציק),
כמה פחיות k245, וונגמר.
ה'אספלט' הזה הוא בדרך כלל תוצאה של מהילת שמן בסולר.
יש גועל נפש מאוד דומה חיצונית שהוא תוצאה של בקטריות אבל בסולר שעומד שנים. לא במיכל שכל הזמן עובד.
זה כנראה התדלוק הכי יקר שלי אי פעם.
אסף.
ויסגרו את התחנה עד לתיקון הליקויים. תציל רכבים אחרים, חפים מפשע.
https://gassuppliers.energydmz.org/fuelWorker
זה הקישור:
https://forms.gov.il/globaldata/gets...3%40mni.gov.il
אסף.
אחרי שהייתי המום מכמות ואיכות הג'לי השחור שיצא ממיכל הדלק, אחרי שסער החליף עוד פילטר והטנדר נסע במשך יומיים ממש בסדר על סולר טרי מתחנה אחרת......
נדלקה (מהבהבת) נורת מים בסולר. (נורה מהבהבת - נקז מים, נורה דולקת קבוע - החלף מסנן)
ניקזתי את הפילטר.
אבל מרגיש שהפילטר נסתם (אין כוח). והנורה מהבהבת שוב.
אני מקווה שזה רק תופעות לוואי של סוף הג'יפה שטיילה במערכת והחלפת פילטר נוספת תפתור הכל סופית.
לחילופין עדיין יש לי במחסן מסנן קדם עם כוסית - מפריד מים וג'יפה של משאיות - שהחלטתי בזמנו לא להתקין כי אין בישראל באמת בעיית איכות דלק......
ואם זה לא מספיק ..... הסטרטר עושה פעם ביום יומיים קחחחחחח.
אסף.
בזמנו, באירוע דומה אך לא חמור כמו התיאור שלך, בעיצת איציק, החלפתי גם שמן מנוע ופילטר שמן.
הוא טען שהחומרים שמשתמשים בהם לדלל את הסולר עוברים לשמן, ולך תדע איזה חרא רץ בעורקי המנוע עכשיו.
לגבי מערכת הדלק.. 2-3 פחיות K245 והוספת סולר נקי כל פעם.
בהחלט מתוכנן ממש עכשיו להחליף שמן ומסנן.
כל האפיזודה הזו עולה המון בינתיים ועדיין לא נגמרה. מביאה אותי ללא לסמוך על הטנדר וזה אפילו יותר גרוע.
אסף.
כי אתה רגיל לשעמום אחזקי ופתאום גל של דברים.
שים 2-3 פחיות במיכל, על רבע טנק וסע.
הטנדר שלך גמור, לפח, החלפה ראש בראש בדיסקו? [emoji4]
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
בדיוק הציעו לי על סופה.....
אסף.
קובץ מצורף 144246
איפה עומר הבולדוג???
נראה לא משהו הפילטר אחרי כמה מאות קמ. מצד שני זה לא כל כך נורא. ראיתי גרועים יותר. הסולר בעין נראה נקי בתוך בית הפילטר.
הנורה של מים בסולר לעומת זאת - עדיין מהבהבת.......
בשבת נוסעים לירושלים. מקווה שלא יהיו פדיחות.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5db3d7593e.jpg
אצלך לדעתי זה כבר מסילה משותפת אז אני לא כל כך מכיר. לי היה מקרה דומה רק שהג'ל היה לבן סמיך. נורת תקלה נדלקה והרכב לא סחב, תקלה 77, ידועה בפטרול. בתור נסיון לפני אשפוז אצל דיזל השרון עשיתי אינפוזיה מרוכזת עם k245 וליטר סולר והרמתי סלד לסירוגין עד 4500 סלד עד שפתאום המשאבה השתחררה. מאז אני מחליף מסנן סולר כל טיפול. ואין תקלות כבר 200k.אולי שווה לך לשקול את הרעיון הזה ואולי גם פירוק וניקוי של המיכל
Sent from my V10 using Tapatalk
תודה. אנחנו אחרי פירוק וניקוי של המיכל. כרגע אחרי החלפת המסנן הכל מרגיש טוב ממש. חזק שקט תענוג.
הנורה שמהבהבת אני לא מודאג כי כנראה זה מהגועל נפש שהסתובב במערכת - כשיהיה לי פנאי אני אפרק את החיישן.
אסף.
אני לא מאמין שאני כותב את זה אבל מילה טובה על פתח תקווה.
אנחנו נוסעים היום למדבר - ובשביל השקט הנפשי רציתי שיהיה לי פילטר סולר ספייר.
אז קפצתי למחסן החלפים של טויוטה בתל אביב - אין להם. לחנות חלפים ידועה מוכרת - אין להם. לעוד חנות חלפים - אין. בסוף בחנות חלפים גדולה אחת היה רק פילטר תחליפי סיני זול. אמנם שליש מחיר אבל אולי גם שליש סינון. קניתי שיהיה.
ולמה מילה טובה על פתח תקווה? כי כשאני קונה חלפים בחנות זה משה חלפים בפתח תקווה שמחזיקים פילטרים מקוריים ולא ינסו לדחוף לי תחליף זול ואם במקרה אין טויוטה אז איסוזו או מיצובישי שזה אותו דבר ואותו מספר דנסו. וגם במחסן חלפים של טויוטה בפתח תקווה שגם שם אני מצטייד לפעמים תמיד יש פילטרים.....
יאללה למדבר.
אסף.