האמת שאתה זכית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
הוא כוכב הרבה יותר גדול מהפורסטר.
פורסטר מגיע ממותג מיתולוגי בישראל. איכות ואמינות בסטנדרט יפני הגבוה ביותר. משפחה מיוחסת.
סובארו זה פירמה אצלנו. אף אחד לא יעיז לפקפק ביכולות של סובארו.
הדאסטר התחיל מנקודה מאוד נמוכה עם הרבה פחות ציפיות והרבה זילזול.
תדמית סופר-בעייתית. המוצא הרומני בעייתי כשמדובר במכוניות. גם משפחה המורחבת לא משהו (רנו).
דאצ'יה זה מותג שהיה למשל ושנינה ונושא לבדיחות על חמורים ועל וישרים שמותקנים מבפנים.
ואז התברר שהאוטו הזה, שעולה חצי מפורסטר, לועס ויורק אותו בשטח בזילזול לא מוסתר.
ושהוא נוסע מצויין גם בכביש. אולי לא כמו פורסטר אבל מאוד קרוב.
התברר שיש לו שוק שיפורים לא קטן. שהיכולות שלו בשטח הם הרבה מעל ומעבר לכל ג'יפון.
התברר שהעמידות והאמינות שלו לא פחות ממפתיעות.
מה שקורה בפועל זה שדאסטרים עם הגבהה קלה ומיגון נוסעים ללא חשש עם ג'יפים אמיתיים לטיולים שבהגדרתם לא קלים. נכון שהמגבלות שלהם מגיעות יותר מוקדם אבל איפה שקשה להם הם מקבלים משיכה/עזרה וממשיכים קדימה.
זה לא טריוויאלי בכלל. ממש לא.
אוטו מגניב וטוב. כבר אמרתי.
ושהוא חסכוני בצריכת דלק ברמה שאין אף רכב אחר (עם יכולות שטח), שמתקרב אליו (במיוחד הדיזל). יתרה מכך, הוא חסכוני יותר מרובם המוחלט של רכבים משפחתיים רגילים.
ובנוסף, הוא מרווח ברמה שאפשר להסיע בו בנוחות (יחסית) משפחה בת 5 נפשות על ציודם.
(רק חסר שיוסיפו לו Low ... :rolleyes:)
גיא על כמה קמ המכונה עומדת ?
למעט הבולמים יש עוד בלאי?
תוכל לעשות סיכום לכבוד ההודעה האלף?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אז ככה
האוטו עלה לכביש ב 25/12/2014
אני קניתי אותו עם 19400 קמ במרץ לפני שנתיים. מקראסו טרייד ימח שמם. האוטו הוא מהראשונים בארץ.
אני עומד על 95400 ק׳מ כרגע.
הוחלפו באוטו
כיסא נהג באחריות. נשבר חיזוק רוחב במשענת. יתכן שבעקבות נהג מיטיב לסת. לא יודע.
4 קפיצים בגלל שרציתי הגבהה
4 בולמים בגלל שהתחילו הקדמיים לנזול אז החלפתי את כולם
נוסף שסתום אל חוזר בצנרת מים וישר אחורי. כדי שלא ינזלו המים אחורה בשיפוע חזק בעליה
שמנים ומסננים בטיפול
טיפול לפי הספר כל 20,000. אני מחליף שמן מנוע כל 10,000 כדי לפנק לפנק לפנק ...
האוטו מניע בנגיעה.
אוכל סולר בנסיעה משולבת כביש מהיר ( מאד ) חיפה רעננה פלוס שוטטות בלתי נגמרת בחיפה ( סופר / צופים / חדר כושר / .....) כ 1:16.5 קמ לליטר סולר. אני כמעט תמיד מתדלק בסד׳ש כפר הס.
החלפתי את מערכת המולטימדיה כי רציתי וייז ועמוד ענן. המקורית עובדת נהדר ושמורה אצלי בארון.
החלפתי את המנורות ללד כי רציתי יותר אור אבל האמת היא שהמקור היה מספיק טוב.
קניתי את האוטו עם צמיגים דיי גמורים ובשלב מסויים החלפתי 4 למקסיס 771 שלא שרדו הכי טוב. אחד נותר. ושלושה מקוריים שקניתי בגרושים ממישהו שהחליף למקסיס 771 [emoji6]
( כן אני לא עם רביעייה תואמת )
הם איתי כבר לא מעט קמ.
יש בדרך מסין אנטנה מקוצרת לרדיו כי השוט הארוך המקורי נמאס עלי שהוא מפוצץ נאונים בחניונים תת קרקעיים ...
החלפתי וישרים לפני חודשיים ... רק בגלל שלא שלמתי עליהם.
יש מצב שהחלפתי רפידות קדמיות ( לא זוכר אבל הגיוני לפי הנסןעה ) ... ובטיפול הבא אחליף שוב.
ו....
נראה לי זהו.
אם אזכר .. אוסיף.
טיילנו בצפון בדרום, היינו באילת ובנתניה. ברמת הגולן ובראש הנקרה.
לא היה חסר טפו טפו שום נוזל באוטו. חוץ מטיפולים שוטפים ומסולר ...
אגב סולר אני עושה 700 קמ למיכל ואני ממלא לפחות 4 בחודש. לפעמים יותר. בשביל קנה מידה נסועה.
אני עדיין מבסוט.
שוחחתי היום עם הבחור עם הכננת ... והשנורקל .. והסט קפיצים בולמים ונעילה לימיטד סליפ 70% שהוא הביא במזוודה מרומניה.
הוא אומר ככה ...
נעילה מוגבלת החלקה לא שווה את הכסף כי הבקרת טיפוס על סלעים נכנסת בכל מקרה דיי מהר. לכאןרה הלימיטד לא מספיק ...
השנורקל זה קילר רציני בפוזה ;) וגם הכננת. שלא מורידה את החזית ולא פוגמת כמעט בזוית הגישה.
לעומת זאת הוא הבין מה שכולנו הבנו מזמן .. שכננת זה בעיקר לפוזה ולחברים.
יחס של 1:3 כרגע. חילוץ עצמי אחד ...
לגבי נעילה מלאה. הוא חושב שלא כדאי כי למרות שהגלגלים יסתובבו .. בגלל האין מומנט אני אצטרך להתפרע ולכן גם לשבור.
הפרוייקט הנוכחי שלו. הוא מחפש / בודק. / מצא כבר ( לא בדיוק הבנתי ) הילוך ראשון עם יחס נמוך נורמאלי.
זה יהיה שובר שוויון.
עם מחיר לא מבוטל בחיי היום יום.
זהו עדכונים להיום.
[QUOTE=גיא;778944]
הילוך ראשון עם יחס נמוך נורמאלי.
.
.
.
עם מחיר לא מבוטל בחיי היום יום.
[QUOTE]
למה בעצם? הראשון שימושי בכלל בנסיעה יומיומית?
בלי מיגון לא הייתי יוצא מהבית.
ההגבהה היא השדרוג השני .. ואל תזניח. זה ההבדל בין המגן חוטף .. נו . טוב בשביל זה יש מגן , לבין .. נוסעים לטייל ולא מסתכלים על השביל כל הזמן להזהר מכל גרגר חצץ ... והמגן לא חוטף .. לפחות לא בחצי שנה האחרונה ..
- אני משתמש בראשון דיי הרבה, אני גר בעיר הררית ונוסע בעליה לא מעט. בתור אחד שנוהג על ידני כל החיים .. אני לא יכול נפשית להתחיל בשני .. בטח לא בעליה. אני כן מתחיל בשני בירידות ולעיתים במישור .. בעיקר בכביש 4 .. כי אם מתחילים בראשון זה לוקח הרבהההה זמן להגיע למהירות נורמלית ..
זינוק בעליה, זה משהו שאני לא מכיר .. :) יש מערכת שלוחצת על הברקס עד שמשחררים את המצמד .. או 3 שניות .. מה שבא קודם.
איך ניחשת שלא עשיתי הגבהה עדיין? :eek:
גמני קניתי מקרסו טרייד (הבעלים הקודמים היו קרסו והבעלים החדש הרגיש קצת מחולל) מסוף בציר 2015 - לצערי עוד לא שילבו אז את מערכת הזינוק בעליה.
הדבר הראשון שעשיתי זה המיגון המקסימלי שמצאתי.
לא מזמן, לפני הטסט ואחרי שהצמיגים המקוריים כבר נראו רע ואחד הצמיגים (בסוף טיול קצר במדבר יהודה) החליט להתאבד בסיבוב מוצא (קרע במפגש דופן-סוליה), החלפתי לרביעיית מקסיס 771 AT.
את ההגבהה עדיין לא ביצעתי מתוך שיקולי קמצנות גרידא.
מה ייתן אם נחליף לגיר אוטומטי פלנטרי של הדגם הקודם ( בהנחה שזה בכלל אפשרי ) ...
יעשה משהו טוב ליחסי העברה או שזה רק יקלקל ?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dacia_Duster
לא הצלחתי למצוא מידע על תיבה פלנטרית ששימשה בדאסטר בעבר - היה משהו בדגם הרוסי (Nissan Terrano 2015) אך לא ראיתי שום פירוט לגביו ולא ראיתי שהדגם הרוסי האוטומטי הוצע עם 4WD.
אם תיאורטית קיים גיר כזה המשתלב עם הינע 4WD, הוא צריך להיות גם בעל הילוך ראשון קצר במיוחד או הילוך "Under Drive" (ההיפך מה-Overdrive) בכדי שיוכל לסוע בשטח עם יכולות דומות לדגם הידני.
במצב כזה, יש כמובן את היתרונות של רציפות ההעברות ואת הגמישות של ממיר המומנט כשצריך לתקוף מכשולים באיטיות.
לדעתי בדגמים הספורטיביים של ניסאן יש גיר 4wd ידני עם הילוך ראשון נמוך (אבל דיפרנציאל ארוך יותר). שווה בדיקה אם מתאים.
אסף.
אולי משהו בכיוון הזה ?
http://www.lowrangeoffroad.com/nissa...3b-463-ng.html
הפער בין הראשון לשני כבר עכשיו גדול למדי:
קובץ מצורף 118309
אם זה זורם לך טוב, אז אולי החלפת יחסי העברה (במידה וקיימים) יוכלו לעזור לך.
אם לא, אז צריך לחפש מיהם האחים התאומים (תואמים) של הגיר הזה ולחפש צירופים שונים של יחסי העברה, אבל במבט ראשוני נראה שהגיר נותן טווח יחסי העברה מכובד ביותר כך שקשה לי להאמין שתצליח למצוא שיפור. הלוואי עלי טווח כזה בצ'רוקי ...
אפשר אולי להחליף יחס העברה בביצים?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk