תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
גישות קיצוניות מתאימות לאנשים קיצונים.
רוב האוכלוסיה היא לא קיצונית, ועם כל הכבוד לקיצוניים, הממוצע הוא זה שקובע.
לפני עשרים (ושלושים שנה) הרכבים היו הרבה הרבה יותר מזהמים.
והרגישו את זה בכל מקום !
רחוב הרצל בחיפה למי שמכיר היה ממש מחששה.
שלא לדבר על הרחובות הראשיים של תל אביב וירושלים.
ואז היו הרבה הרבה פחות מכוניות..
מאז הרגולטור התערב ותקני היורו נכנסו והיום הרבה הרבה יותר נקי.
נכון יש עוד רכבי דיזל מזהמים ענתיקות וגם גיפים זוללי דלק מזהמים.
אבל הם המיעוט ולא הרוב, וזה כל ההבדל.
ברגע שהרוב יהיו רכבים חשמליים, הזיהום ירד בהרבה.
היום האנרגיה הירוקה זולה מתמיד והמחיר שלה הולך וירד.
ברגע שכלכלית היא תיהיה יותר זולה, מהר מאוד יעברו לאנרגיה ירוקה.
המהפיכה הזו התרחשה בגלל שלפני 10 שנים ירוקים "הזויים" התחילו את שוק האנרגיה הסולרית.
פעם היא היתה הזויה היום היא כבר ראלית וכלכלית.
זיהום הסביבה הוא תוצאה ישירה של "הטרגדיה של נחלת הכלל"
אם זה של כולם אז למה שדווקא אני אשמור ?!
אנחנו חיבים לצאת מהגישה הזו. והיום יותר מתמיד אתה לא צריך להיות "הזוי" כדי להיות ירוק.
זה אשכרה משתלם כלכלית.
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
גישות קיצוניות מתאימות לאנשים קיצונים.
רוב האוכלוסיה היא לא קיצונית, ועם כל הכבוד לקיצוניים, הממוצע הוא זה שקובע.
לפני עשרים (ושלושים שנה) הרכבים היו הרבה הרבה יותר מזהמים.
והרגישו את זה בכל מקום !
רחוב הרצל בחיפה למי שמכיר היה ממש מחששה.
שלא לדבר על הרחובות הראשיים של תל אביב וירושלים.
ואז היו הרבה הרבה פחות מכוניות..
מאז הרגולטור התערב ותקני היורו נכנסו והיום הרבה הרבה יותר נקי.
נכון יש עוד רכבי דיזל מזהמים ענתיקות וגם גיפים זוללי דלק מזהמים.
אבל הם המיעוט ולא הרוב, וזה כל ההבדל.
ברגע שהרוב יהיו רכבים חשמליים, הזיהום ירד בהרבה.
היום האנרגיה הירוקה זולה מתמיד והמחיר שלה הולך וירד.
ברגע שכלכלית היא תיהיה יותר זולה, מהר מאוד יעברו לאנרגיה ירוקה.
המהפיכה הזו התרחשה בגלל שלפני 10 שנים ירוקים "הזויים" התחילו את שוק האנרגיה הסולרית.
פעם היא היתה הזויה היום היא כבר ראלית וכלכלית.
זיהום הסביבה הוא תוצאה ישירה של "הטרגדיה של נחלת הכלל"
אם זה של כולם אז למה שדווקא אני אשמור ?!
אנחנו חיבים לצאת מהגישה הזו. והיום יותר מתמיד אתה לא צריך להיות "הזוי" כדי להיות ירוק.
זה אשכרה משתלם כלכלית.
ברור. להיות ירוק זה משתלם כלכלית לך אישית עכשיו ברגע זה, עד הרגע בו יהיו יותר מדיי ירוקים כמוך, שזה כבר לא ישתלם כלכלית למדינה שלך.
ואז היא תטיל עליך מיסים שיפסיקו לך את החגיגה. אתה חושב שעד קץ כל הדורות תוכל לרכוש מכונית חשמלית שמוטלים עליה רק 10% מס קניה, ולהטעין אותה בעשירית ממחיר תדלוק בבנזין?......
נראה לי שההזייה עוד לא חלפה..... אבל זה בסדר. היא תחלוף לך מהר מאוד. אני מהמר שתוך שנתיים-שלוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
מנהלים?
פורום כזה יאפשר שרשורים ספציפיים לדגמים ספציפיים, וגם אולי אולי יחסוך מאיתנו את התובנות של דרור.
מישהו צפה אתמול בכתבה בחדשות 12 על מהפכת הרכב החשמלי בסין?
באו לשכנע אותנו איך כל השוק שם עובר לחשמל. נתנו במה מפרגנת לטסלה ולפלוצים שלה. חניוני ענק עם מאות ואלפי עמדות הטענה. כ-650,000 עמדות הטענה בסין כולה נכון לרגע זה ובסין כמו בסין - הכל בגדול, מאופק לאופק. והמספרים הולכים ועולים בטור הנדסי. אצלנו עוד צוחקים על "סיני" כעל מוצר נחות וזול. "פח". "צ'ייניזיום". במציאות, איפה אנחנו, מדינת הייטק וסטארט-אפ עאלק, ואיפה הם. מה שקורה בסין זה העתיד מול עינינו. נראה כמו סרט מדע בדיוני. עוצר נשימה. אבל ממש.
אבל.
תמיד יש אבל.
תמיד משהו מוכרח לקלקל את האידיליה.
מיליונים על גבי מיליונים של מכוניות חשמליות צריכות להיטען ממשהו. צריכת החשמל המטורפת מגיעה מאיפה?.... כמובן, מתחנות כוח פחמיות, מזהמות, שעכשיו, כדי לספק את צריכת החשמל המוגברת, המטורפת, טוחנות עוד ועוד פחם ומזהמות עוד יותר ועוד יותר....
אז תמשיכו עם הסיסמאות הנבובות על "עולם טוב יותר" ועם הצביעות (שלא לומר תמימות הגובלת בטיפשות של אלה שאוכלים בתיאבון את התעמולה הזו) של מכונית חשמלית נקייה מצד אחד, שכדי שהיא תיסע, מטנפים ומזהמים את העולם מצידו השני. תמשיכו לטאטא את הג'יפה אל מתחת לשטיח (או כמו הנורבגים - אל מתחת לשטיח של מישהו אחר. ואם גם אפשר להרוויח מזה כסף?.... אז בכלל זה טוב). אז מה אם בסין ימשיכו לטנף את העולם, אנחנו נמשיך לנסות לרוקן את הים בכפית, כי העיקר ש"אנחנו עושים". מה שנקרא, אידיוטים שימושיים. אם שואלים אותי? מדהים. פשוט מדהים.
ולכן גם אני מאוד בעד לפתוח פורום לרכב חשמלי. זה טוב וזה נדרש, ברצינות. כי מכוניות חשמליות הולכות והופכות לשחקן משמעותי בשוק. בעוד 8-9 שנים כבר לא תוכלו לרכוש בישראל שום רכב חדש עם מנוע בעירה, ולו רק כי רוב היצרנים כבר התחייבו שהחל מ-2030 כבר לא ייצרו מכוניות חדשות עם מנועי בעירה. רק רכב חשמלי.
אז גם לדעתי צריך פורום כזה. אפשר יהיה לרכז שם את כל השרשורים והמידע על האסון הזה, שאם נרצה ואם לא, הולך לחסל לנו את התחביב. כי עוד מעט תהיה מכונית חשמלית בכל בית, וזה באמת יידרש. גם יהיה לנו ים של זמן להתעסק בזה ולדבר על זה, כי ג'יפים וטיולי ג'יפים כנראה ייאסרו על פי חוק ולא יהיה לנו כל כך על מה לדבר חוץ מאשר על רכב חשמלי ואיכות סביבה. אל דאגה, אני מניח שירשו לנו לשמור על השם הנוסטלגי "ג'יפולוג". לזכר הימים היפים והמזוהמים ההם, של פעם.
ולכן אני מציע ללכת רחוק עוד יותר ולפתוח בנוסף גם פורום איכות סביבה ושמירה על כדור הארץ - שם אפשר יהיה להתפרע באמת: לרחוץ בנקיון הכפיים, להפריח סיסמאות-מוטיבציה נבובות שיזכירו את הכרזות הסובייטיות מימי הקומוניזם, לקיים דיונים ברומו של עולם על חד"פים, קומפוסטרים, מיון אשפה, מיחזור בקבוקים, חירבון בשקיות מתכלות וסגירת החור באוזון עם חוט ומחט.
בשביל ההארד-קור, אפשר יהיה לפתוח שם גם תת-פורום לטבעונות - שם הדיונים יעסקו בחיטוט הדדי בצלחות ובמקררים ובהטפות מוסר על מה מותר לאכול ומה לא. למען כדור הארץ כמובן.
והנה, מיכה, הגעתי לפואנטה מבחינתך:
אני מבטיח לך כאן חגיגית - אני לא אגיב בפורום הזה ו/או לא איכנס אליו בכלל, כדי לא לקלקל את האידיליה עם עובדות. בייחוד כאלה שלא נעים לראות/לקרוא/לשמוע/לדעת - ובעיקר כאלה שלא פוליטיקלי-קורקט להגיד.
התחייבות זו התחייבות.
אבל בהתאם למגמה העולמית ולרוח התקופה שמקדשת חסימות, השעיות, סתימת פיות וכפייה, אפשר יהיה גם להבטיח את זה באמצעות חסימה אישית לאותו פורום הספציפי. כדי שאני לא רק שלא אוכל להגיב שם, אלא בכלל לא להיכנס לשם. גם לא בטעות.
ויבוא שלום על ישראל ועל ג'יפולוג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל.
תמיד יש אבל.
תמיד משהו מוכרח לקלקל את האידיליה.
מיליונים על גבי מיליונים של מכוניות חשמליות צריכות להיטען ממשהו. צריכת החשמל המטורפת מגיעה מאיפה?.... כמובן, מתחנות כוח פחמיות, מזהמות, שעכשיו, כדי לספק את צריכת החשמל המוגברת, המטורפת, טוחנות עוד ועוד פחם ומזהמות עוד יותר ועוד יותר....
.
https://www.reuters.com/article/us-c...-idUSKBN2AA0BA
ולגבי השאר, בוא נתמקד בזה שאנחנו מסכימים על נחיצותו של פורום מכוניות חשמליות.
כולם הזויים חוץ ממך דרור.
או שלהיפך, אתה ההזוי?
אין בעצם דרך לדעת, ומה זה משנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
לגמרי.
מתישהו, לא יותר מדי רחוק קדימה, הוא גם יישאר הפורום היחיד כאן. לצד פורום איכות הסביבה כמובן.
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תקראו את הכתבה הזו ממש טוב..
לא מעניין זיהום ולא נעלים- הכול עניין של מיסוי.
אין זיהום?
נמציא חרטוט חדש לקחת ממכם כסף.
מה דעתכם על חלקיקי צמיגים ואספלט שנקרא לזה? למשל…
הקרדיט שייך לארופאים ההזויים
הצמיחה המהירה של הרכב החשמלי מאתגרת את מדיניות מיסוי הרכב https://iglob.es/?1001385995
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3582c21f84.png
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לגמרי.
מתישהו, לא יותר מדי רחוק קדימה, הוא גם יישאר הפורום היחיד כאן. לצד פורום איכות הסביבה כמובן.
אם היה פה "פורום רכב חשמלי" אתה באמת לא תגיב בו? מילה של ג'יפאי?
אחד האויבים הכי גדולים של הדת היהודית זה החרדים.
ההפיכה של המציאות לשחור ולבן יצרה את החילונים, פחות או יותר מהאמירה: אה, אי אפשר להיות חצי? אז אני מעדיף את הצד החילוני.
בארצות ערב להיות חצי היה הרבה יותר מקובל, ולכן ביהדות המזרח יש הרבה יותר קירבה לדת ע"י כאלו שהם לא הדוקים.
מה אני רוצה מהחיים שלכם? (בעיקר מהחיים של דרור)
את זה שאם אני לא יכול לוותר על התחביב שלי או התזונה שלי, צבוע ככל שזה יהיה, אני אמשיך להקפיד מאוד על מיחזור ועל שמירת הסביבה שבה שאני מטייל מכל פגיעה שהיא, להוציא החסרון הזה שלי שאני נוסע ברכב מזהם.
מי שגולש קצת באזורים של אנשי סביבה קיצונים מכיר את המושג גריין ווש, כינוי שבא לזלזל בכל מי שלא חרדי, אה סליחה, לא קיצוני בשמירת הסביבה שלו.
אני חושב שההתנשאות הזו, היא אחד האויבים הכי גדולים של הסביבה.
כמובן שיש פה צביעות, כל אחד חושב שהגבול שלו זה הגבול הסביר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם היה פה "פורום רכב חשמלי" אתה באמת לא תגיב בו? מילה של ג'יפאי?
אז בשביל מה לפתוח ? יהיה משעמם ויבש ...
זה בכלל לא עניין של צבוע, של קיצוני ושל מיסים... זה עניין של תהליך .. תהליך שמחוייב במציאות, זהו.
מי שחושב אחרת... שיחייה בסופה שלו .אהה בבועה שלו.
ככה קורים תהליכים... בשלביות.. בהתחלה בעידוד ללא מיסוי.. אחכ עם מיסוי... בהתחלה מ"טעינים" בחשמל לא ירוק במיוחד ובהמשך בחשמל ירוק... ובאנרגיות מתחדשות.
אבל הגלובוס מתחמם משנה פניו ... החיות נעלמות... אסונות טבע פוקדים את רוב היבשות.. לא צריך להיות עיתונאי או גיפאי להבין את זה ו/או שכסף מניע אנשים.. רק הגיוני, זהו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עוד לא הבנתי דרור, מה הקשר בין רכבי שטח חשמליים לסוף התחביב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
וזה עוד אחרי שהוא התלהב מהריוויאן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
לא יפה. ברלי התחייב לא להגיב בפורום חשמלי, אל תפריע לו להתאמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
וזה עוד אחרי שהוא התלהב מהריוויאן
אפרופו ספונטני אני גזר.....
https://youtu.be/Yeth5v_5dPM
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
לא מצטייר טוב עם הנבוט והתדמית... ובכלל עוד יגידו שעליו שאוהב צבועים.. (חיות לא אנשים)
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כי אתם מתעקשים לא להבין, או לפחות לעצום עיניים ולהתעלם, מהקשר שבין שמירה אמיתית על הסביבה ומעבר לתחבורה חשמלית מלאה, לבין הרגולציות והאיסורים שיגיעו על נסיעה בשטח בכלל. "רכבי שטח" חשמליים, עם מרכאות או בלי, מין הסתם יהיו. כי יכולת שטח זה משהו מגניב שמוכר ומכר מכוניות גם היום וגם שלשום. אבל במדינות כמו ישראל, שמחרות-מחזיקות אחרי מגמות בעולם המערבי, לא נוכל להשתמש בהם כפי שאנחנו רגילים לעשות כיום. פשוט כי החוק יאסור זאת.
לי אין צל של ספק שזה יקרה. הנושא הרלוונטי לדיון יכול להיות "מתי זה יקרה".
יהיו כאלה שיאמרו שזה ייקח זמן ואולי לא יהיה רלוונטי לדור שלנו, אני סבור שהרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים ושאפילו הותיקים מבינינו עוד יספיקו לחוות את תליית המפתחות של הג'יפ ומעבר לנסיעה במתחמי נהיגת-שטח סגורים כמו בגרמניה (או למשחק בזחלנים בשלט-רחוק) הרבה לפני שהם עצמם ייאלצו להפסיק לנהוג בגלל הגיל.... במערב-אירופה שהיא האורים והתומים של מדינת ישראל בכל מה שקשור לרגולציה, זה כך כבר שנים רבות - ומי שחושב שאין בישראל גורמים שמפעילים לחץ רציני להתחיל בזה גם אצלנו - הוא תמים, או טיפש, או שניהם גם יחד.
לגבי פורום רכב חשמלי? הוא מתבקש כאן.
ולא, אני לא מתחייב לא להגיב בו. כי גם לי תהיה מתישהו מכונית יומיום חשמלית כמו לכולנו כאן, פשוט כי לא תהיה ברירה. לצערי אני עדיין לא יכול, כלכלית, להפנות את המשאבים שמיועדים לדברים חשובים יותר, לרכישת מכונית חשמלית כבר היום, כדי להינות כבר עכשיו מהיתרונות הכלכליים המאוד-זמניים שלה. מי שיכול?.... אני ממליץ לו בחום לעשות זאת כבר אתמול. כי נכון לרגע זה, כל עוד מדיניות המיסוי לא מתהפכת על כלי הרכב החשמליים, זה עדיין הרבה יותר כדאי. כלכלית. הגישה שלי לעניין הזה היא פרקטית-כלכלית בלבד. לא סביבתית.
אבל פורום איכות סביבה היפותטי? כן, מדובר בנושא שמתנגש עם תחביב הג'יפאות (שאצלי הוא גם עבודה ומקור פרנסה), למרות שאני אישית וגם רובכם המוחלט כאן מאוד-מאוד משתדלים ומקפידים לציית לכללים ולא לפגוע בטבע. אבל בשורה התחתונה השוטטות שלנו בשטח בכלי רכב, במקרה הטוב לא עושה לו שום דבר חיובי.
אבל הנושא הזה מאגד בתוכו הכי הרבה צביעות והכי הרבה שקרים - ואני יודע שהצביעות הזו תעלה לי את טמפרטורת נוזל הקירור למוח, ולכן כן - אני מתחייב כאן לא להתערב בו. מילה של ג'יפאי. אני גם מוכן מיזמתי להיות חסום אליו. אם דבר כזה אפשרי.
הדיון הוא על כלי רכב חשמליים והיחיד כאן שמתעקש ממש שוב ושוב לקשור את זה לאיכות הסביבה הוא זה שמתנגד לכלי רכב חשמליים.
כשמחצית מכלי הרכב בשוק יהיו חשמליים אז ייגמר לנו התחביב?
כי זה כבר היה ב 1908 בערך. ובערך באותה שנה הומצא רכב 4x4 הראשון. אז ההסטוריה מוכיחה ההיפך.
ואם כבר, אני אטען רק לשם הוויכוח ולא כי אני חושב שזה בהכרח נכון - 'זה העתיד של התחביב שלנו. לטייל בטבע בשקט מוחלט ובלי לפלוט עשן.
אסף.
אני לא מתנגד לכל ירכב חשמליים ולא לכלי רכב מכל סוג שהוא.
אני מתנגד רק לרגולציה ולכפייה.
וההקבלה שלך למה שקרה או לא קרה ב-1908 לחלוטין לא רלוונטית.
כי ב-1908 רוב אוכלוסיית העולם התניידה באמצעות סוסים ומנועי קיטור. אז היו, נניח 1,000 מכוניות חשמליות ועוד 1,000 מכוניות שלגמו בנזין. אבל אף אחד לא חשב על נהיגת שטח בכלי רכב כתחביב ו"שמירת סביבה" לא היתה אפילו בחלום, אלא אם לדרוך על חרא של סוסים, שכיסה אז את הרחובות, נחשב אז לפגיעה בסביבה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
עוד מעט, כשיפתחו כאן פורום שמירת סביבה, תקבל על זה לייקים.