תודה לכל המברכים.
ברוך אשמח אם תוכל להסביר מה אני רואה בתמונה שצירפת. האם זה קשור לחוסר המקבילות שבין האפ- רייט לקו האנכי שמחבר בין המיסבים של הזרועה התחתונה והעליונה ?
האם הבעיה רק בצד אחד או בשניהם ?
תודה.
Printable View
לא שייך בכלל למקבילות שהזכרת.
נראה שיש שגיאה (בשני הצדדים, כמובן) בתכנון המקבילית של המשולשים ביחס לזרוע ההיגוי, מה שגורם לבאמפסטיר = כאשר הגלגל עולה או יורד, זרוע ההיגוי עולה ויורדת באופן שגורם לגלגל לזוז הצידה TOE IN ו TOE OUT, מה שיוצר היגוי לא רצוני. ז"א שהזרוע פשוט דוחפת או מושכת את הגלגל בזמן תנועתה האנכית.
באופן ציורי/עקרוני, הצורה האידיאלית תהיה כמו בציור הרצ"ב, אם כי הצורה הזאת מבטלת זוית אקרמן, דבר שהיה יכול להיות חשוב ברכב כביש בסיטואציות מסוימות, אבל הוא לא ממש נספר ברכב שטח הנע על קרקע חולית שבה האחיזה איננה טובה, ועל אחת כמה וכמה ברכב 2X4 שבו איו הנעה לגלגלים הקדמיים.
אתה חייב לשאוף למצב שבו תנועת המתלה לא תגרום לגלגל לזוז ימינה או שמאלה - הדבר הוא קריטי בסגירה ופחות משמעותי בפתיחה, בעיקר בסוף מהלך הפתיחה.
מה שרואים אצלך במערכת הזאת, הוא שזרוע ההיגוי רחוקה ממצב של עקיבה אחר תנועת המתלה, מכיוון שהיא לא בתוך הטרפז. יש כמה דרכים ליצור עקיבה נכונה, כמו למשל הצבת זרוע ההיגוי על היקף הטרפז או הזזתה ימינה או שמאלה מן ההיקף בשני הצדדים או שינוי הזוית שלה, כלומר שהיא לא תהיה מקבילה ממש למשולשים.
אצלך קיימת מקבילות כמעט מושלמת של הזרוע למשולשים, אבל הזרוע נראית ארוכה, ארוכה מידי, ולכן היא דוחפת את הגלגל הצידה בזמן עבודת המתלה.
הדבר בא לידי ביטוי בעיקר במהירויות גבוהות, וככל שתיסע מהר יותר כך הרכב יותר ייזרק ויהפוך קשה מאד לשליטה.
תביט בשרטוט שהעליתי בהודעה הקודמת, ותנסה למקום את התפוח של הזרוע שיושבת באפרייט, על הקו הדמיוני המחבר בין שני תפוחים של שני המשולשים.
בעצם, הנה שני שרטוטים - הראשון של המצב הקיים אצלך, והשני של המצב הנכון. המצב הנכון המשורטט הוא אחת האופציות האפשריות, והיא נראית לי הכי קלה לביצוע במקרה שלך.
הבנתי. יחד אם זאת כשאני מסתכל על הרכב ה"יציאה" של זרוע ההיגוי מחוץ ל "טרפז" היא קטנה מאד. נעשה עוד בדיקות.
ברוך תודה.
חנן מזל טוב!
שאלה-איזה דגם מנוע סוברו זה וכמה כוחות סוס יש לו(או לפחות היו לו בימיו הטובים;)) ?
בקשר לבעיה בהיגוי נתקלתי בבעיה בעבר והפיתרון יותר פשוט ממה שנדמה
אל תיגע בזרוע ההיגוי בחלק של הגלגל הכול כבר בנוי שם טוב וחזק
פשוט תאריך את המתקן של הזרועות על המסרק של ההגה בחלק הפנימי (המרכזי) של
הבאגי ואז תקבל זרוע יותר "קצרה".
עוד המלצה קטנה פרק את אחד הבולמים מאחד הצדדים ופשוט תרים ותוריד את המתלה מסוף
מהלך לתחילת מהלך במקביל קח מטר מזרוע ההיגוי בצד הגלגל ומקם את המטר בנקודה
מסוימת בצד השני בבאגי עד שתגיע לנקודה שאתה מעלה ומוריד את המתלה (כמובן בלי להוזיז
את הגלגל ימינה שמאלה)ואז תראה שהמטר לא משנה מידה.
וזה לא מסובך כמו שזה נשמע תרצה הסבר יותר מדויק בטלפון דבר איתי!:grin:
עוד נקודה חשובה ששכחתי יש מצב שאם תאריך את זרוע ההיגוי(כלפי המרכז) גם לא
יהיה שינוי בהיגוי .
תעשה את הבדיקה עם המטר ותעדכן אותי
העצות של ברוך נכונות. הגיאומטריה נראית כאילו יש בה באמפסטיר משמעותי. אם זכרוני לא מטעה אותי, דיברנו על זה לפני שנה באילת... אבל רצוי לבדוק פיזית, כמו שדודי הציעה - להרים ולהוריד את הגלגל ולבדוק בכמה זוית ההיגוי משתנה, מבט חזית של המתלה בלבד לא מספר את כל הסיפור. אני מניח גם שזה משהו שבדקת עם ארנון ו/או עם ארז כשהרכבתם את מסרק ההגה וזרועות ההיגוי.
חוץ מזה, לא ברור שזה ההסבר, או ההסבר היחיד בכל אופן, לתחושות שלך.אםהפרונט לא מכוון ברמה בסיסית אז זה בהחלט הזמן לבצע - כיוון toe-in להתכנסות קלה, זוית קסטר (3-4 מעלות לפחות, ואם אין אותם - זה הסבר טוב מאד לחוסר היציבות שאתה מתאר). בדוק גם את הtoe-in של הגלגלים האחוריים.
וחוץ מזה... עזוב שטויות, מזל טוב ענק, החלום מתגשם, איזה כיף, להתראות עוד שבועיים בסוף החרמון אילת - הפעם אתה לא מתחמק עם תירוץ של "יום נישואין" - שריין את הערב!
חנן שלום
המון מזל טוב על ביתוק הבתולין
אני די עם נמרוד דודי וברוך בקשר לבדיקת הבאמפ סטיר. אני מקווה שארז אברמוב עשה את כל החישובים הנכונים לפני התקנת מסרק ההגה והמוטות המקשרים.
האם כיוונתם את זווית הקאסטר בזרועות העליונות ??
כמו שדודי הציע זו בדיקה פשוטה מאד. פרק את הבולם ותזיז את הזרועות בין שני קצווי המהלך. הנאבה לא אמורה להסתובב (בכיוון ההיגוי).
ושוב המון מזל טוב
ארנון
כמו שכתבתי קודם יש לרכב במפסטיר ,כאשר הרכב היה אצלי (עכב ביצוע העבודה על המתלים הקדמיים ) מדדתי לו את הבמפסטיר ויש לו 4 ס"מ וזה הרבה כבר אז אמרתי לך שרוב הסיכוי שצריך לטפל בבעיה , ברוך צודק בדרך הטיפול וזה לא מסובך , כל מה שצריך זה דיסק ורתכת וקצת ברזלים ואת כל זה יש לך.
עידו
שחכתי דבר חשוב , צריך גם להתחשב בגובה הריתום להפרייט .
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1275194468
עידו
מזל טוב, חנן!
כל הכבוד!
עידו, הצדק עימך.
גובה הריתום ל-Upright ביחס לגובה קצוות המסרק משמעותי.
למרות ההבדל הקיצוני במהלכי המתלה בין הבאגי של חנן למכונית שלי, מה שלמדתי בזמן תכנון המתלה הקדמי אצלי הוא שכדי למנוע באמפ סטיר, מה שאתה רוצה לעשות הוא למקם את הזווית היחסית של מוטות ההיגוי בתור הממוצע של הבדלי הזוויות בין הזרוע התחתונה לעליונה ביחס לגובה של נקודות העיגון של הזרועות.
אני מודה שתיאור שלי נשמע מבלבל לאללה ומניח שזה יותר ברור בדיאגרמה של מתלה כמו אצלי שיש הבדלים משמעותיים בזוויות בין הזרועות העליונות לתחתונות, בבאגי הן נראות מקבילות או לפחות קרובות מאוד למקבילות.
אם אני אנסה לתת דוגמא מספרית לתיאור, אז בוא נעבוד לרגע עם מספרים עגולים ונאמר שיש 10 ס"מ הבדל בגובה נקודות העיגון הפנימיות של הזרוע העליונה לתחתונה ו-20 ס"מ הבדל בגובה נקודות העיגון החיצוניות.
עכשיו בוא גם נאמר שזרוע התחתונה מקבילה לקרקע והעליונה נמצאת בזווית של 10 מעלות.
משמע, אם תציב את חלקו פנימי של מוט ההיגוי (המפרקים החיצוניים בצידי המסרק) בגובה של 3 ס"מ מעל נקודת העיגון הפנימית של הזרוע התחתונה, נקודת העיגון החיצונית של מוט ההגה צריכה להמצא בגובה של 6 ס"מ מעל נקודת העיגון החיצונית של הזרוע התחתונה ומוט ההיגוי יימצא בזווית של 3 מעלות.
במקרה של חנן, הבעיה נשמעת לי כמו משהו שהצבה פשוטה של המספרים בתוכנה בסיסית כמו Wishbone שכתבתי עליה בעבר תאפשר למצוא את המיקום הרצוי של מסרק ההגה במדויק כדי להביא הבאמפסטיר ל-0.
שום דבר שכמה דקות של עבודה עם הראש וסרט מידה לא יכולות לבצע לפני שמוציאים את הדיסק והרתכת ;)...
מוטי
חברים יקרים. תודה רבה עבור כל הרעיונות הטובים. הכל ילקח בחשבון ויבדק.
מוטי ידידי ,,, דיסלקטים כמוני לא מסוגלים לקרוא משפטים כאלה :
" למקם את הזווית היחסית של מוטות ההיגוי בתור הממוצע של הבדלי הזוויות בין הזרוע התחתונה לעליונה ביחס לגובה של נקודות העיגון של הזרועות. " :shock:
אני אקרא את זה 20 30 פעם אולי יפול לי האסימון :cool:.
בכל אופן תודה רבה .
באמפסטיר 0 אין ולא יהיה, קרוב מאד לאפס אפשרי ככל שמהלך המתלה קטן יותר. ברכב לאספלט עם מהלך מתלה של אינצ'ים בודדים, אפשר להגיע לבאמפסטיר קלוש באמת - מצד שני שם על האספלט גם חלקי מילימטר של באמפסטיר משפיעים - לא ככה מוטי?
עד עכשיו כולם דנו בבעיה כדו-מימדית, והיא אכן בקרוב כזו. בדו מימד הכלל הוא שנקודת הריתום הפנימית והחיצונית יהיו על הקוים שמחברים את הזרועות, ובאותו יחס - בדיוק כמו שעידו צייר ולדעתי זה גם בדיוק מה שמוטי הסביר במילים אחרות.
גם אז, הבאמפסטיר אינו אפס.רק במקבילית אמיתית הוא יהיה אפס, ומה לעשות משיקולים אחרים מתלה הוא לעיתים רחוקות מקבילית. המחשה בשלוש התמונות מטה (המספרים לא מחייבים) - רואים את השינוי באורך זרוע ההיגוי.
במציאות, אי אפשר אפילו להגיע לזה, כי הבעייה תלת מימדית. גם אם מגיעים למצב קרוב לאידיאלי הנ"ל כשההגה באפס, ובמבט על מוטות ההיגוי באמת מקבילים לזרועות המתלה, הרי ששכל שינוי בזוית ההיגוי משנה את זוית המוט ומכניס עוד שינוי.
תכלע'ס אפשר ידי תכנון להגיע לבאמפסטיר של מ"מ ספורים בקצה הגלגל על פני כל המהלך של רכב שטח בגודל מלא, תוך שימור זוית אקרמן חיובית, וזה מספיק טוב לכל צורך ועניין. אם רק תתקרב למצב הדו-מימדי הרצוי, זה יהיה די והותר במציאות. אפשרי להקטין את הבאמסטיר לעשירית מ4 הס"מ שעידו מדד.
נעשה ניסיון לתאר בדיאגרמה את מה שנשמע מבלבל לאללה במילים.
A,B ו-C הם שלושה גבהים שונים שתיאורטית ניתן להציב בהם את מוטות ההיגוי.
מה שניסיתי לתאר במילים זה את היחס בין הבדלי הזוויות לגובה, באיזה גובה שתציב את מסרק ההגה גובה הבול-ג'וינט החיצוני צריך להיות במקום שבו זווית מוט ההיגוי מחלקת את הפרשי הזוויות בין הזרוע העליונה לתחתונה כאילו כולם יצאו מאותה נקודה תיאורטית במרחב אותה מייצג ה-0.
נמרוד, כמו שאמרת על אספלט באמת כל מ"מ משפיע.
בהתייחס לבעיה כמשהו תלת מימדי, כאן באמת התוכנה Wishbone עוזרת כי ניתן להזיז בה את מסרק ההגה גם על ציר האורך.
מוטי
Solidworks עוזר אפילו יותר... :D
לאבא שלי ולי יש כזו בדיחה פרטית, הוא שואל אותי "כמה חזק סגרת את הבורג ?" ואני עונה "מוות". זאת אומרת הכי חזק שאפשר , יותר חזק ממה שבאמת צריך.
ביום שבת יצאנו שוב לשטח והוא נהג, אחרי 5 דקות הוא עוצר ואומר לי " תגיד אתה נורמלי ? אין לך בכלל הגה, ההגה נורא קשה , כמה חזק סגרת את הקינג פין ? " ואני עונה ,,, "מוות".
הוא הסתכל עלי במבט שמסתכלים בדרך כלל על כאלו שכבר אין להם שום סיכוי.
טוב חזרנו הביתה , שמנו את GO-1 על ג'ק וניתקנו את זרועות ההיגוי, ניסינו לסובב ביד את הגלגלים ימינה שמאלה כל אחד בנפרד, אתם כבר מתארים לעצמכם ש קל, הם לו זזו.
היום שחררתי את הקינג פינים מאחיזת ה :" מוות" שלהם ואני מחכה לקבל שני אומי "כתר" מתל אביב (באילת אין ) האומים יסגרו קלות ויאובטחו על ידי פינים פצילים. חוץ מזה מצאתי עוד כמה נקודות לאורך מוט ההגה והמסרק שהקשו על סיבוב ההגה.
יכול להיות שלא במפסטיר ולא נעליים ושפשוט ההגה לא חזר בקלות אחרי סיבוב וזה מה שגרם ל"רדיפה" אחר הפרונט. נחיה ונראה, הלואי שזו אכן הבעיה.
בינתיים הנה עוד כמה צילומים מהנסיעה הראשונה. אפילו "הצלחתי" לתקוע :confused: את GO-1 על תלולית מרוב האטרף.
תודה רבה לשי קיסוס מחוף http://www.kisuski.co.il/ שתמיד נמצא בשטח כשצריך אותו .
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1275242189
היי חנן
כל הכבוד על הנסיעות - שמח לראות שהחלום הופך למציאות.
רק בחייאת, אתה עוד לא יודע איך הכלי מתנהג ואתה יכול להיות מופתע - שים קסדה לבטיחות כד שתוכל להמשיך לעדכן אותנו :rolleyes:
רפי