תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
נראה חילוץ די מורכב מהתמונות.
הייתי רוצה לבקש - כשהנקודה בתוך שמורת טבע ולא על שביל, והחילוץ דורש מהמחלצים לרדת מהשביל - לכל הפחות להתריע על כך בבקשת החילוץ כדי לא להכשיל מישהו שרוצה לעזור אבל לא שם לב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא יודע על מה אתה מדבר. כולם על השביל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יום שישי, 3 ליולי 2020. התקבלה בקשה לחילוץ רקסטון שקוע בזוית מסוכנת בחולות אשקלון.
יצאתי מלהבים ולקח לי כשעה להגיע. מיד אחרי הגיע מאיר עם פג'רו שחורה ואחר כך עוד שני פג'רו לבנות, לא זוכר שמות.
השביל חולי עמוק וחלקלק ונדרש להוריד אויר כדי לנוע בו, גם ללא משיכה.
הרקסטון היה בשיפוע צד מסוכן עם גלגלים ימניים קרובים מאוד לערוץ עמוק, וללא יכולת לנוע.
מאיר ואני עלינו על שביל גבוה יותר משמאל לרקסטון וקשרנו רצועות כדי להבטיח שלא יחליק לכיוון הערוץ בזמן המשיכה.
אחד הפג'רויים ניסה למשוך את הרקסטון אחורה, אבל לא הייתה לו אחיזה מספקת. אז, מאיר עם הפג'רו השחור ירד למטה נקשר לפג'רו הלבן וביחד הצליחו להוציא את הרקסטו, בזמן שאני מוודא שהוא לא יחליק ימינה לערוץ.
ובא לציון גואל.
תודה לכל המתנדבים והמחלצים.
מרק לאוצקר
נ.ב. ותודה לבועז שעזר לי להגיע לשירשור הזה.
אכן נראה חילוץ מורכב ומסובך.
כבוד למרק ועופר ולשניים הנוספים שהגיעו (אנא הזדהו). ועוד יותר כבוד לדוד, שאחת שהגיע למצב הזה, היה מספיק בוגר להזעיק עזרה ולא לנסות להחלץ עצמאית. נראה קרוב מאוד להתהפכות.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
כל הכבוד. עבודה יפה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אגב, אחד המקרים (הנדירים בעיני) שבגללם שווה להחזיק כננת.
לא רציתי להציק בקבוצה, לא הייתי צד בעניין, וכאמור תמונות לא מספרות את כל הסיפור, אבל ממה שנראה היה בתמונות, במקרה הזה, היה שווה לנצל את הזמן עד להגעת המחלצים לחפירת בור מעל ומאחורי הרכב, ושתילת עוגן dead man, לטובת גלגלת (בהנחה ולמחלצים יש כבל/חבל עם או בלי כננת).
בדיעבד נראה שהיתה גישה גם לרכבים מעגנים מלמעלה, ובא לציון גואל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא רציתי להציק בקבוצה, לא הייתי צד בעניין, וכאמור תמונות לא מספרות את כל הסיפור, אבל ממה שנראה היה בתמונות, במקרה הזה, היה שווה לנצל את הזמן עד להגעת המחלצים לחפירת בור מעל ומאחורי הרכב, ושתילת עוגן dead man, לטובת גלגלת (בהנחה ולמחלצים יש כבל/חבל עם או בלי כננת).
אינשאללה יזדמן לך בקרוב להתנדב לחילוץ.
מהתמונות הראשונות בכלל לא הבנתי שיש שם מצוקה ועמד לי על קצה הלשון לומר לו להכניס לרברס ולצאת בעצמו.
בסוף כשראיתי את המורכבות של החילוץ הבנתי עד כמה התמונות משקרות.
לקח חשוב מבחינתי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אינשאללה יזדמן לך בקרוב להתנדב לחילוץ.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אמן ואמן.
שמצברך לא ידע חוסר, ומקררך לא יעמוד ריקם!
(החברה פשוט מתעקשים להתקע תמיד או כשאני רחוק מהג'יפ, או כשאני בעבודה ;) ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לדעתי, כננת עושה כמעט כל חילוץ (ואני לא מתכוון למשיכה קלה) קל ומבוקר יותר (בהנחה שהמחלץ יודע להשתמש בכננת ולנצלה כראוי).
במקומות בהם אין אחיזה (דוגמאת בוץ) ללא כננת קשה הרבה יותר לחלץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
שלום לכולם
אני עופר עם הפאגרו הלבן , איתי הגיע טיבי שעזר מאד בזכות נסיון של שנים.
הגעתי ממודיעין , גם אני לפי נתמונות חשבתי שנכניס לLOW ונחלץ אותו בקלות , שראיתי את מצב הרכב נלחצתי קצת , לא רציתי לקשור את הרכב שלי לבד מהפחד שיפול לתהום ללא תמיכה מהצד , נפילה של הרכב הזה יכולה לגרור אותי אחריו בקלות (הרכב שלי קצר וקל בהרבה)
קשרנו מהצד בצורה מאד לא סטנדרטית ואולי אפילו יכולה לגרום נזק לרכב , אבל בטיחות חשובה יותר מרכב , גם במשיכה הראשונה אף אחד לא היה ברכב הנגרר למקרה שיתהפך או יפול 3 מטר , אחרי שהחברה מהצד משכו אותו פנימה לשביל , נכנס בעל הרכב ועזר בחילוץ.
היינו 4 רכבים מחלצים , פעלנו בשיתוף, כל אחד תרם מהנסיון והידע שלו , נהנתי מאד והתוצאות בהתאם.
שמח לשמוע שגם לא גרמנו נזק לרכב הנגרר .
רק דבר אחד , נקודות העיגון לרכב היו קצת חלשות והתנתקו , לפני שנכנסים לחול ולבוץ , אולי כדאי לבדוק שהרכב יכול לעבור חילוץ , יש סיכוי גדול שניתקע ובלי נקודות עיגון יגרם לרכב נזק גדול, נשמע טפשי אבל לדעתי חברה שיורדים לשטח שיבדקו את נקודות העיגון למקרא חרום .
שבוע טוב לכולם , כיף שיש חברה כאלה בקבוצה :rolleyes:
היי, שמי דוד ואני בעל הרכב המחולץ.
זה התחיל רצון שלי לקפוץ עם 4 ילדי לחוף הים הקרוב לבית הוריבאשקלון.
אציין שאת הציר עליו נסעתי ניתן לראות בגוגל ובמפות ונסעתי עליו לים מספר פעמים בעבר ואף הלכתי עליו ברגל בשנות ילדותי.
העמסתי את הילדים, לקחתי מגבות ומים הורדתי לחץ אויר ל15PSI ויצאנו.
הרקסטון שלי נועל צמיגי 50\50 אחוריים מקסיס וקדמיים קופר.
העברתי בבורר ל4X4 HIGH והתחלתי את הציר.
את העיקול אני מכיר בגדול וכשהגגעתי אליו היה נראה שהוא קצת צר אבל לחלוטין לא חששתי לעבור בו- אמתי לעצמי חול צריך מומנטום והיגוי מינימלי ניסיתי להיצמד לדופן הימנית ולבוא במהירות מסויימת ולא לאט מדי.
תוך כדי הסיבוב החול זרק אותי ימינה לכיוון המדרון הגלגל הימני תפס זווית והמגן התיישב על החול העמוד שהיה באיזור הקדמי של הרכב.
כשיצאתי הרכב ראיתי שהגלגל האחורי ימני נמצא בחלקו הימני כבר טיפה באויר- הוצאתי את הילדים מהרכב והעלתי אותם לאיזור הגבוהה שהיה מעלי (ניתן לראות בתמונות 2 מפלסים לא כולל המיצוק)
תמונת מצב- גלגל אחורי ימני באחיזה טובה כרגע אך בתנועה הכל יכול להשתנות, הגלגל קדמי ימני בזווית ואין שטח לסובב אותו לצד שמאלי ולהרחיק את הרכב מהמיצוק קדימה אני לא יכול להתקדם כי אני פוחד שהרכב ימשיך החלקה עם החול והלקו האחורי יתדרדר ואיתו כל הרכב.
קשה להבין בזה בתמונו אבל אם תסתכלו טוב בחלק בו רואים אדמה חומה ללא חול זה כי- הזוית שם היא כמו של קיר לכן חול לא יכול להיערם שם ומדובר בהפרשי גבהיםשל מטרים על רוחב של כ 30 ס"מ.
הבנתי שאני בבעיה ופניתי בבקשה לחילוץ בווצאפ.
עד שמארק הגיע החברתי את הילדים להורי ברגל (אגב הגיע לשם לנדקרוזר חדש- שפחד לעזורכי פחת ליפול- ופשוט שב על עקבותיו)
וחזרתי לרכב- ניסיתי לחשוב האם אני יכול לתקן את מצבי לבד- כי כל מי שהתנדב להגיע בא ממרחק של כ שעה או יותר, מה גם שלהיות נטל זה לא תחביב גדול שלי ועצם היותי שומר שבת היה גורם מכריע בלנסו לפתור את זה מהר.
במקביל פניתי ל"תופעת טבע" לבדוק אם יש מישהו קרוב יותר ולחזל"ש את כל החברים שטורחים להגיע מרחוק.
מאיר מאשקלון יצר איתי קשר והגיע כמעט יחד עם מארק.
הדבר הראשון שנעשה בהמלצת מארק ובעזרת רכבו המצויין היה למשוך את הרכב "שמאלה" - ולהרחיק אותו מהמיצוק.
חיברנו רצועות ל2 הגלגלים השמאליים ומארק ומאיר משכו כל אחד גלגל (מהחלק העליון שמעל הרכב) זה עבד - הרווחנו כ 20 ס"מ. (בניסיון הראשון של רכב אחד שניסה למשוך זזה לא הלך)
בשלב זה הצטרפו עופר וטיבי- הם התחברו אל ווי הגרירה באחורי הרכב.
מארק היה מחובר לקדימה- שומר שהרכב לא ידרדר לתהום, מאיר היה מחובר לאחור באלכסון ומשך אחורה ושמאלה(להמשיך להרחיק מהמיצוק ולהתחיל לחלץ לאחור) ועופר משך אחורה נקי.
ערן הגיע .
ערן פיקח מלמעלה על כל קונסטלציית הרצועות.
הרכב זז באלכסון שמאלה עד שהגיע לדופן השמאלית- בשלב זה ניסינו לנסוע רק אחורה כשמארק מחובר עדיין מקדימה אבל רופף כדי רק לוודא שאין החלקה מטה.
ואני נכנסתי וניסיתי לעזור עם הרקסטון להחלץ אחורה, זה לא עבד- הזוית אליה נכנס הרכב והחול הנערם לא אפשרו תנועה לאחור- נשבר וו אחד.
מאיר ירד למטה למשוך את עופר שמשך אותי- ניסינו שוב- נשבר וו שני
חיברנו את הרצועות לסרן האחורי (בק אקס כמו שאמר טיבי שלקח אחריות על החילוץ בשלב הקודם של האלכסונים)
משיכה שלישית- לא הלך, ניסו במכה-
עופר ומאיר עשו רוורס ומשכו במכה תוך כדי גז שלי- הרכב התיישר לזווית המאפשר נהיגה- מההתלהבות המשכנו עוד ככ מטר וחצי- ושכחנו שמארק מחובר עדיין ערן חדל אותנו לא לפני שהרצועה המחוברת ביני לבין מארק הפילה אותו כשעברה תחתיו.
משם שחררנו את הרצועות והחילוץ הסתיים- השעה 19:32 שבת נכנסת ב19:20 (מטיבי לכת יודעים שיש כ 20 דקות ספייר ) טסתי מבלי להפרד כראוי מהאנשים הנפלאים והמקצועניים שציינתי למטה.
הגעי לחנייה עם הבאזר.
לרכב שלום (נסענו חזרה והכל עובד מציין אין רעשים, רעידות, מנורות דלוקות או כל סימן לשעתיים האינטנסיביות שעברו)
ושוב אני רוצה להודות לכולם- פשוט מדהימים.
מאיר ירד למטה להתחבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה חילוץ.....
ודרך אגב, בין השורות, הם מדברים גם על קבוצות חילוץ של קליפורניה.
https://www.autoevolution.com/news/t...rd-149200.html
סרטון מהחילוץ הזה רץ בקבוצות בווטסאפ...
מצב בהחלט לא סימפטי.
נשלח מהנייד
מרגיש חייב לפרוק ולהגיב כאן.
אני מגדיר את עצמי יהודי אתאיסט.
לא מקיים מצוות.
הבן שלי לא עלה לתורה.
אין לי בעייה לאכול כריך חזיר עם גבינ"צ ביום כיפור.
ואני גר בישוב חילוני.
אבל,
יש יום אחד בשנה שבו יש קונצנזוס.
יום של שקט,
לא מניעים
לא עובדים עם כלים או ציוד שעלול (עשוי) להרעיש
בבית - מרתון סרטים, אחלה אוכל (בלי המנגל) ועוד.
אבל רק בפנים.
פשוט מכבדים
את כולם.
אני מכיר לא מעט ערבים שנוהגים כך ולא נוסעים מחוץ לכפר ביום כיפור.
ולכן,
מאוד חרא לי לקרא את הודעת הווטסאפ בכיפור על איזה עידו (מן הסתם אחר, לא אני) שנתקע עם 2 פנצ'רים בערבה.
מספיק שהחלטת לא לכבד את השכנים/סובבים וכד'
גם לקרא לעזרה? חכה כמה שעות ואז בטוח יהיה מי שיסייע.
אני יליד הערבה - יש שם הרבה שישמחו. אבל לא בכיפור.
לא לעניין
לא מכבד ולא מכובד.
ואותו עידו בכלל לא חבר בקבוצה.
פרקת והגבת. סבאבה.
אני מבקש/דורש שלא יתפתח על זה דיון.
אין על מה לדון.
אני רק אבהיר שמבחינת ניהול הקבוצה הבעיה היחידה היא שאותו עידו אינו חבר בקבוצה וזה גרר ההרחקה של המפרסם.
אנחנו לא מנהלים לאף אחד את הבחירות אם לטייל ביום כיפור או לצאת לחלץ מישהו ואפילו לא נכנסים לשיקולים של הפרת סגר.
מבחינתו כל אחד רשאי לנהל את עניניו לפי דרכו.
אנחנו רק ממליצים לכולם לדאוג להיות חברים מבעוד מועד בקבוצת חילוץ.
זה עלול להועיל לכם לפעמים וזה חינמי.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
פרקת והגבת. סבאבה.
אני מבקש/דורש שלא יתפתח על זה דיון.
אין דיון,
רק רציתי לפרוק,