עידן
Printable View
כקורא פסיבי אשר בדר"כ יושב בשקט בצד ומנסה ללמוד מה"גדולים", ויש כאן הרבה גדולים והרבה מה ללמוד, מצאתי לנכון להתערב בכל זאת. ההיגיון בפרוייקט לא ממש מובן לי. ניסיון להציג מהנדסי רכב של פירמה כחבורת מטומטמים אשר לא יודעת את מלאכתה אינו רציני. המוצר המוגמר של פירמת רכב בדר"כ הוא שילוב תכונות הכוללות בין השאר: בטיחות, יציבות, צריכת דלק, עבירות, נוחיות, עיצוב פנימי וחיצוני, מיגון, מחיר סופי, וכו'... כאשר רכבים שונים מיועדים לשימושים ולפלחי אוכלוסייה שונים והדיסקו בנוי מראש ככזה לאוכלוסייה "יאפית". פרוייקטים של שיפורים ושיפוצים בדר"כ משפרים תכונה מסויימת ברכב, ברם אולם יש בהם בדר"כ פגיעה בתכונות אחרות.
השימוש בפלטפורמת הדיסקו לשינויים "שיפורים" המתוארים בפרוייקט הנוכחי לא נראה ראוי ו/או קשור לכוונה המקורית של הרכב. ישנם רכבים אשר יכולים אולי להתאים יותר לכך, שהם ספרטניים יותר במקור כגון: c.j. לסוגיו, סופה, דיפנדר, יונימוג, וואז, טרקטורים למיניהם.
עפ"י התרשמותי מאופי הטיולים של הפרוייקטור חיים רכס (ניווטי בדד בשטחים עוינים), דרישות נוחיות, עבירות, מיגון, בטיחות, יציבות, עיצוב, הרי שהפלטפורמה המתאימה ביותר לפרוייקט הנוכחי צריכה להיות זחל"ד.
יחד עם זאת ועם כל הכבוד, אם הפרוייקט מהנה - מברוק ובהצלחה (אין פרות קדושות).
אילן, אנחנו מנסים להבין, כמוך את את חיים ללא הצלחה :)
אבל, במקרה הזה, הבחירה בדיסקו הייתה משיקוליי עלות נטו, לא היה אפשר למצוא דיפנדר בסכום שהוקצב.
שים לב חיים,
https://www.expeditionexchange.com/kit/DSC02101.jpg
צד ימין- כביש. דיפרנציאל פתוח
צד שמאל- שטח. דיפרנציאל נעול
קדימה- הילוך נמוך
אחורה- הילוך גבוה
בין שניהם- ניוטרל
בשביל לא לחשוב יותר מדי, בשביל שלא תצטרך לנחש מה לעשות, אמץ לך כלל- כל פעם שאתה נפרד מהאספלט, יד ימין מזיזה את הידית שמאלה. חזרה לכביש- הידית חוזרת ימינה.
אסף.
כנראה שגם את הראש של ידית הטרנספר, שעליו משורטט אופן ההעברה...
עד כאן אפילו אני לא טעיתי, ונהגתי לפי המוסכם בדיון. אבל אני לא יודע משהו חשוב:
האם ניתן רק לנעול את הדיפ' בהזזת הידית שמאלה ,מבלי להעביר ל-L או ל-H.ניראה לי שאי-אפשר, היות והגיר נמצא במצב הזה בניוטרל ואין כל הנעה לרכב.
תקנו אותי אם אני טועה, ותנו הסבר באם ניתן לנעול את הדיפ' ללא הכנסת אחד המצבים.
אני מחכה בכליון עיניים ליום שישי המפואר - בו יופרדו שאריות היאפים מעל הדלתות והן תישארנה חשופות בשלב ראשון ובעוד חודשיים הן תצופנה באלומיניום מרוג ומלוטש. כך נתקרב למראה החלליתי שיהיה בסוף הדרך.
מי שזקוק לריפודי הדלתות בסגנון בורדל אנגלי - שיירשם כאן. החיפוי לא כולל את הידיות הקדמיות - שתמשכנה לשרת ברכב.
יתכן ובקיץ הבא לא יהיו זכוכיות לחלונות ומהדלתות יש לי מחשבה לחתוך את החלק העליון של מסגרות הזכוכיות.
הפיתוח נמצא בעיצומו של התהליך, ומהנדסי ל.ר. מוזמנים להציע מחיר לקבלת הזיכיון על השיפורים.
אפשר ואפשר
לידית שתי פעולות בלתי תלויות קדימה אחורה ולצדדים.
לא ניתן לשלב את שתי הפעולות בו זמנית כלומר באלכסון.........
אם תביט בחיבור לטרנספר תראה שכל כיוון מזיז מנוף אחר לחלוטין, לאחר שנה עם הרכב מותר לך לשכב פעם אחת מלמטה כדי לראות איך הדברים מורכבים :-)
כשאי לעשות זאת כדי שבמצב שלא תוכל לשלב מהידית מאיזו סיבה תמיד תוכל לעשות זאת מבחוץ - שרידות זה המשחק לא?
יש לך אפשרות לכל מצב בנפרד. זה שימושי למשל כשגוררים בכביש, ואז רוצים LOW בלי נעילה. נכנסים לשטח- מזיזים שמאלה. יוצאים לכביש- מזיזים ימינה. כך תנהג תמיד, וזה לא תלוי בתנועה קדימה ואחורה.
אסף.
מה קורה בנסיעת שבילים מהירה?
אין נזק למכלולים כשהנעילה נעולה?
שלום חיים
אחלה פרוייקט
לא יכולתי להמתין ליום שישי ,ופרקתי את כיסויי הדלתות היום.
הם כבר הובטחו לזריז מבינינו שיבוא ביום שישי לאסוף אותם.
התוצאה מהממת ביופיה. עדיין לא סיימתי את העבודה, אבל זה נראה ממש מעולה.
כרגיל ,בעת שיפוץ - הבעיה היא לא עם מה שידוע אלא עם ההפתעות שבדרך.
חשבתי שהעינין יקח שעתיים שלוש ואז הסתבר שאת הפוליאטילן שמודבק מאחורי החיפוי,הדביקו בזפת. כן, ממש בזפת של נח מהתיבה.
לסלק את הזפת עם סכין יפנית מ''מ אחרי מ''מ ולאחר מכן לשפשף עם בנזין את השאריות, ארך יום שלם והספקתי רק דלת אחת. עדיין נותרו לי 3 דלתות לנקות עם בנזין במשך מחר. מקווה שאספיק.
לאחר מכן יש לסדר את החיווט מחדש ,כמו שצריך, ולהרכיב את הרמקולים על הדלתות ,לאחר שפורקו מהחיפוי העליון.
ניראה לי שהזמן להתייאש מתקרב בקצב מהיר, היות ולא נותר עוד הרבה מה לפרק.
לאחר מכן יש לסדר את החיווט מחדש ,כמו שצריך, ולהרכיב את הרמקולים על הדלתות ,לאחר שפורקו מהחיפוי העליון.
איזה יאפי מתחזה
חלילית
ל.ר
מפרק הכל
משאיר רמקולים בדלתות
הלו, תחסוך משקל:D
הרמקולים מורכבים זמנית ,עד לסילוק מושב הנוסע, - לטובת מקום איחסון - שבשלב זה דורש עדיין רמקולים.
היות ולא אני המאזין ,אין לי בעיה עם תיבות תהודה.
אני מחכה למחר בקוצר רוח לסיום הניקיון.
חיים
אל תוריד את הפוליאתילן!!!
המטרה שלו היא לשמש "מחסום אדים", וזה דבר חשוב ביותר. ההבדל בין דיסקברי שמנגנון החלונות שלו רקוב וחלוד לבין דיסקברי (או כל רכב אחר) שמנגנוני פנים הדלת שלו לא חלודים, הוא בקיומה או אי קיומה של היריעה הזו (וזה לא משנה אם מעליה יש דיפון פלסטי או מתכתי).
אסף.
חיים,
למה צריך דלתות ברכב טיולים בכלל? :twisted:
מקסימום חצי דלת... שיהיה נוח להשעין את המרפק.
שרשור בפורום זר של חיימים רכסים:
http://forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=30761
אסף, תירגע. אל תשכח שאני איש מתכות כבר 45 שנה,כך שלפחות בנושא הזה הרכב מוגן. בנוסף לכך, הדלתות עצמן מאלומיניום,והמנגנונים שלהן עכשו פתוחים לצורך ניקוי,שימון,חיזוק,ומניעת קורוזיה. כל זה לא היה אפשרי כשהכל היה נעול וסגור לא הרמטית.
ראיתי את האתר עם הכלים המאובזרים. לצערי לא למדתי משהו חיובי, אבל למדתי מה לא לעשות.
כמוך, אני מתנגד לדלתות ובטח הייתי מסתפק בחצי דלת, אם תמתין בסבלנות כנראה שזה יהיה לאחר שלב של הסרת הזכוכיות.