-
תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
חיים,
#1 עם מצנחי תאורה קשה מאוד לעבוד. צריך מכונות תפירה מיוחדות ע"מ לתפור בד כל כך דק. לגזור, לעשות עיבוד שוליים (שלא יפרם), ולתפור לרוכסן או לנקודות עיגון (חומר יותר עבה) בעייתי מאד.
#2 עפקו כיוון נכון וזמין קרוב לך.
ת"א , נחלת בנימין, יש יבואני בדים.
יצרני תיקים - כמעט נעלמו מהארץ (רובם רק מיבאים). תבדוק עם שוגון (אזור חולון), אני אנסה עם עוד יצרן שאני מכיר.
#3 אבל אם אתה צריך בד חד פעמי לעצמך, מדי פעם יש באייס ואחרים ערסלים ב 35 ש"ח. תקנה שנים "ותשחוט" זה יעלה יותר זול מלרוץ אחרי אספקה מסודרת.
דרך אגב - אם אתה נוסע לדרום העיר (נחלת בנימין) אל תשכח לברר \ לקנות רוכסן.
תפירה- תאם, יש לי מכונה מתאימה.
-
כפי הנראה אני הולך על מגש מפח מנוקב עם צירים בצד הקדמי וגומיות בצד השני ,כך שהן תלחצנה על מה שנכנס למדף והציוד הקל הזה יהיה מקובע טוב יותר.
מאחורי הכסאות הקדמיים אני מתכנן מסך שקוף שתוחם את המיזוג אוויר רק לתא הקטן של הנוסעים ומונע מאבק שנכנס מהחלונות האחוריים להגיע לדש-בורד.
בינתיים מצאתי צמיגים משומשים שפורסמו באינטרנט על ידי ''פנצ'רית נחלים''. קבעתי איתו שאני מגיע מחדרה לקנות את הצמיגים אם הם לפי התיאור שנתן לי.ואתם מתארים מה הוא אמר.
כשהגעתי לראות אותם הם היו כבר מרוחים בסולר בכדי ''לייפייף'' אותם- מה שלא מצא חן בעיני.איך שהוצאתי קליבר כדי למדוד את עומק הקוביות ,שמעתי מאחורי את האיש אומר לי ''הצמיגים לא למכירה ותעזוב את הפנצ'ריה''.
על האמינות של העסק תחליטו אתם.ובסוף הוא עוד הוסיף ''תראה על איזה צמיגים אתה נוסע''.............
בעצם אם הוא היה מעט יותר נימוסי הוא היה מרצה באוניברסיטת בר-אילן הסמוכה.
עכשו יש לי את כל הקיץ למצוא צמיגים ללא צורך במשכנתא.
-
חיים, לא שאני נגד צמיגים משומשים, אבל של איזה חברה הצמיגים שלך?
מחיפוש באתר השוואת מחירי צמיגים, נראה כאילו מקסיס יעלה לך בסביבות 670 ש"ח או שהייתה לך חוויה לא טובה איתם?
http://www.tires4u.co.il/?search=1&i...&a=75&s=265&sc=
whiksy
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
מאחורי הכסאות הקדמיים אני מתכנן מסך שקוף שתוחם את המיזוג אוויר רק לתא הקטן של הנוסעים ומונע מאבק שנכנס מהחלונות האחוריים להגיע לדש-בורד.
זה לא קונסיסטנטי עם החיפוש שלך לחלונות אחוריים נפתחים, בסוף תוסיף גם ריפוד כדי לבודד מרעש...
-
רציתי גודייר כמו שיש לי אבל הם משהו בסביבות 1100 שקל ליחיד,ולכן חשבתי על שניים משומשים וטובים עד לתחילת החורף ואז לראות איך להמשיך.
אולי לא תהיה לי ברירה ואלך על ההצעה שלך עם מקסיס חדשים. סוג של פשרה נסבלת.
המסך השקוף מיועד לנסיעת כביש כך שהמזגן לא מפזר את הקור בכל התא ומתרכז בסביבת הנהג. הרכב סגור לחלוטין.
בשטח - אני פותח את כל החלונות ,כולל חלון של הדלת אחורית שטרם יוצר, ומרים את המסך לצורך מעבר אוויר בכל התא.
יתכן ואמצא דרך לחסל גם את שני החלונות הקבועים מאחור שמאוד מתאימים לצפון אנגליה ולסקוטלנד ,אך לא כל כך לישראל.
בינתיים הראש שלי ביומיים של שבועות,ואני מכין את המשכנתא עבור הדלק.
-
חיים
פתרונות זולים ויעילים לקושיות שלך:
תיק בד לאיחסון נפחי על הגג - קונים בגרוש וחצי שק חדש העשוי יוטה פלסטית שמשמש להובלת חומרי בניין בתיפזורת (חול, חצץ וכיוצ"ב) מה שמכונה "בלה" ניתן להשיג בכל מחסן חומרי בניין- למשל רוטנברג בצומת אכדיה /הרצליה. קונים רוכסן - תופרים לפתח את הרוכסן .
מסך לייעול המיזוג - קונים בשני גרוש וחצי וילון אמבטיה מניילון שקוף + מוט מתאים שנתפס לצדדים בלחץ הפתיחה. מתקינים בדקה וחצי מאחורי המושבים הקדמיים כשרוצים ייעול מיזוג..ומסירים בשנייה וחצי כשלא רוצים..
צמיגים - אישית לא הייתי הולך על משומשים. המלצתי, רכוש 4 צמיגים חדשים דגם G90 של גודייר שנמכרים בזיל הזול בחברת המזרח כ- 500 ש"ח לצמיג. צמיג צר יחסית ,אבל גבוה (קוטר 32 אינצ') עם פרופיל אגרסיבי מאד וקשוח מאד, עם עמידות יוצאת דופן פשוט בלתי ניתן להשמדה. טוב מאד בכל סוגי השטח ובעיקר בבוץ. ניתן להוריד הרבה אויר בלי חשש. אלו הצמיגים שיש לי על הדיפנדר וגם היו לי כאלו על הדיסקברי שלי. החיסרון - אחיזה בכביש רטוב שואפת לאפס והמראה הצר והלא אופנתי שלהם...מי שהוא שראה את הדיסקברי עם הצמיגים האלו שאל אותי בתמיהה "למה הרכבת צמיגים של אופנים על הדיסקברי ?" - מאחר ואני יודע שהפוזה זה הדבר האחרון שמעניין אותך..לך על זה ולא תתחרט.
המחיר הזול יחסית הוא בגלל שזהו הצמיג הסטנדרטי שמגיע עם הדיפנדרים החדשים אבל בגלל שהצבא לא רוצה צרים הם מפורקים בחברת המזרח ונמכרים במחיר נוח.
שלמה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חיים,
#1 עם מצנחי תאורה קשה מאוד לעבוד. צריך מכונות תפירה מיוחדות ע"מ לתפור בד כל כך דק. לגזור, לעשות עיבוד שוליים (שלא יפרם), ולתפור לרוכסן או לנקודות עיגון (חומר יותר עבה) בעייתי מאד.
אם אתה תופר מכפלת אז אין בעיה אבל בכל מקרה לא הייתי נוסע עד למטווחים האלו במיוחד אלא "על הדרך" מחפש מצנחים, ברוב הפעמים שעברתי שם ראיתי יותר מאחד, חלקם מהסוג הגדול =צורה של + בגודל 3X3 מטר~. בגדלו נחל ציה נמצא מערבית למישר ומטווח 80 נמצא על השביל הראשי שיורד דרומה מבארות עדה לכיוון הנחלים הגדולים- היכן שיש את המטוסים.
חיים,
אם אתה באמת מתכוון לדברים קלים אז לך על רשת דייגים מהסוג התפור מחוטי ניילון עבים 4-5מ"מ חוט.
הלולאות שלהן קטנות יותר ולא אלסטיות כמו הרשתות גומי=הדברים לא יברחו מהחורים המתרחבים ולא תהיה בטן גדולה מידי.
-
שלמה . קניתי את הרעיון של ה-G90. אבדוק בהקדם.
דורון - רשת הדייגים זה אחלה רעיון - איך לא חשבו על זה קודם.
יש מה לעשות השבוע.
-
אין היום במלאי G90.
חוזרים לנקודת ההתחלה.
-
חיים,,דיברת עם החברה - לנדרובר??????????????????????
-
כן .נכון להיום אין להם צמיגים במלאי.
-
יתכן ומחר יהיו צמיגים חדשים על הרכב.
אם הם יותקנו ,תהיה כאן בשרשור מהומה לא קטנה..........
תמתינו בסבלנות.
-
קניתי היום 6 צמיגים חדשים לרכב והם מוגדרים כרגע ''צמיגי קיץ''.
מדובר בצמיגי גודייר 275/70/16 R רנגלר WRL 114T AT/R מתוצרת גרמניה.
שילמתי על כל צמיג 260 שקל כולל איזון והרכבה.
הצמיגים יוצרו בשנת 2001 והם בני 8 שנים וניראה שאוחסנו בתנאים טובים.
צמיג כזה חדש עולה היום -.1,170 שקל ליחיד.
מהירות מותרת לפי הוראות יצרן 190 קמ''ש - אני נוסע במהירות 100 קמ''ש גג.
עומס מותר לצמיג 1180 ק''ג - אני מעמיס אותם ב - 500 ק''ג.
צה''ל מאחסן צמיגים בתנאים מעולים - 11 שנה לפחות.
בינתיים נסעתי עליהם 10 ק''מ בכביש והתחושה היא של מונית לימוזין.
איך הם יהיו בשטח ? בטח פחות מהישנים גודייר 275/75 MT/R.
עכשו בבקשה נא תאמרו לי את שאר תכונות הצמיגים האלה לפי הנתונים שלמעלה ,וכן את חוות דעתכם על הקניה - כולל הגדרות מלאות על השטויות שאני עושה ,אם זו דעתכם.
וניתן לזמן לומר את שלו.
-
תגובה לצמיגים שלך:
א. כל הכבוד.
ב. לגבי גיל הצמיגים, אני מניח שאני לא אחדש לך כלום בנוגע לשאלה האם מדובר בצמיגים בטיחותיים או לא, ולמרות שהזמנת את הביקורת הזו, לא תקבל אותה ממני לפחות.
ג. אם אתה יכול לפרט, איך שמרו על הצמיגים ככה שלפי ריאות עיניך הם היום במצב כל כך טוב?
ד. איפה קנית?
ה. האם הכנסת כבר לרישיון, כי אם כן ותגלה שהם בסוף "חרא" של צמיגים (אני מקווה שלא) אז תצטרך לקנות חדשים במידה הזו, או צמיגים אחרים שגם יעלו לך כסף ואז יצא שכרך בהפסדך.
whisky
-
אז ככה.
הצמיגים מגיעים מגרמניה והזמנתי עוד 4 באותם תנאים. מי שרוצה יכול להזמין אצלי מיד בכדי לא לפרסם את הספק שמיד יעלה את המחיר שלהם.המחיר כמו שלי בתוספת המעמ עם חשבונית מהספק ישירות למזמין.
ברשיון שלי יש 265/75/16 כך שאפשר להתמודד על זה היות והקוטר לא גדל,באופן מעשי.
הצמיגים הקודמים במידה שברשיון נשארו אצלי והם עדיין טובים וישמשו כצמיגי חורף - שאז גם יש לי טסט - בכל דצמבר.
בינתיים קניתי היום מחבר 4 ג'נטים נוספים במחיר של חברים ,כך שאני מסודר לחורף.
הצמיגים שקיבלתי עם גומי ממש ''רטוב'' וגמיש,נקיים מאוד מבחוץ ומבפנים,ארוזים כמו יצאו מהמפעל הבוקר.מעבר לזה אין לי ידיעה מעשית על האיחסון היות והם הגיעו מגרמניה לפני שבועיים שלושה.
-
חיים קח בחשבון שמדובר בצמיג רחב מאד יחסית => משמע צמיג שעלול לצוד את עינם של כחולי המדים..שאוהבים "צמיגי בלון" ברכבי שטח...אומנם דיסקברי כשלעצמו לא מושך אש כמו נניח סופות ושות' או טויוטה היילקס, אבל ההומו שלך + צמיגים רחבים...נו שויין...
-
כתבת - "הצמיגים יוצרו בשנת 2001 והם בני 8 שנים וניראה שאוחסנו בתנאים טובים".
חיים: צמיגי קיץ בני 8 שנים ? 1. למיטב ידיעתי אסור לייבא צמיג מעל 10 חודשים מתאריך ייצורו ואסור למכור רכב שמורכבים עליו צמיגים בני יותר מ-18 חודש.
כל זאת ללא קשר לאחסנה ולו הטובה ביותר.
2. זכור אם לא ברשיו חב' הביטוח לא תשלם במקרה של תאונה
אני אוהב לקרוא את "ההתעללות שלך ברכב והתאמתו לצרכיך" נראה לי כאן שקצת (הרבה קצת ) נסחפת.
ר.
-
מדינת עולם שלישי... בדרך, או כבר כאן?
אני הדיוט גמור בנושא צמיגים (בהרבה דברים נוספים אבל אין צורך להרחיב),
לעומת זאת בחישוב עלויות יש לי מעט מושג.
260 ש"ח לצמיג אשר מיובא מגרמניה, מעניין לדעת כמה שילם היצרן/מפיץ
עבור שליחתם של צמיגים שנס ליחם לארץ.
מהו התחשיב שצריך להכיל בתוכו את עלויות המשלוח לנמל,ההובלה הימית, ההובלה הפנימית בארץ, שחרור מהמכס וכו'.
זה מאוד דומה לשליחת הפסולת הביולוגית והראדיואקטיבית לאפריקה, גם להם
משלמים על מנת לקבל זבל.
מעבר למסמר נוסף בארון הקבורה של מדינת העולם השלישי, אני אישית חושב
שצמיגים בני שמונה שנים עם גומי "רטוב" הינם סכנה.
מר רכס, אנא אל תיקח אישית את אשר אני כותב, איננו מכירים ואני מרשה
לעצמי לכתוב זאת מאחר ואתה ביקשת חוות דעת מהחברים באתר.
דבר נוסף לו אני מתפלל, שלא אני ולא מי ממכרי או משפחתי יהיו על אותם 100
מטר כביש ביחד עם רכבך.
נסיעה טובה.
איתן
-
אין שום מגבלה חוקית כלשהיא על תאריכי תפוגה של צמיגים.
הכל המצאות מקומיות שמגובות בדעות מקצועיות על אורך חיי הצמיג,ולי אין בעיה להתמודד עם דעות אחרות.
היום נסעתי איתם כבר 40 ק''מ כביש ו-10 ק''מ בשטח חולי קל.
ההתרשמות מהכביש.
מאוד שקט לעומת ה-MT/R .
נסיעה חלקה ברמה של לימוזין לונדוני לעומת מה שהורגלתי.
היגוי קל מאוד - ממש פרייבט.
הברקסים השתנו מהותית והרכב עכשו אפילו עוצר.
ההתרשמות מהשטח לא משהו שאפשר להתפעל ממנו. סתם נהיגה רגילה במיוחד שנסעתי על 38 PSI ולא הורדתי אויר.
אני מניח שבשורה תחתונה יכולות השטח שלי ירדו ב-20% ויכולות הכביש והנוחות הכוללת יעלו בהרבה יותר. היות והשטח מהווה כשליש מטיול והכביש מהווה שני שליש ,הרי שהתמורה בהחלט סבירה.
עכשו נשאר לראות באם יהיה גם חסכון בדלק ,וכן להיווכח בשטח אם הצמיגים לא יתפוררו בתוך חודש.
בינתיים בעל רשת של פנצ'ריות בכל הארץ התיידד איתי על בסיס אישי,ושכנעתי אותו לתת לי רשימה מלאה של כל הצמיגים שיש לו עבור ג'יפים אבל במחירים מיוחדים מאוד מאוד,שנפרסם אותם לטובת הקהילה.
יתכן וכבר בשבוע הבא תוכלו לחסוך הרבה מאוד כסף כשהאיש הזה יעמיד לרשותנו את מרכולתו היות והוא יד ראשונה המייבא את הצמיגים לעצמו.
אולי נרוויח כולנו מהיחסים האלה.
-
אני מבין את המחשבה של לשמור MT לבוץ של החורף....
אני רק חושב, שאם צמיגים כמו ה MT שלך (שן כן, שן לא), לנסוע על כביש רטוב (עד לבוץ), זה יותר מסוכן מצמיג AT, בן 8, במצב טוב.
נכון שבלמים זה לא הצד החזק של הדיסקו, אבל עם אחיזת כביש כמו שיש לך, עדיף שתסע בלי דלת נהג, לפחות תוכל להוציא רגל ולבלום עם הנעל על הכביש ;)
-
עכשיו יקפצו כל הצדקנים גם עלי, אבל תנו לי רגע לסנגר.
אסור למכור צמיג בן יותר משנה. זה נכון. אסור גם להרעיש בין שתיים לארבע.
אבל אם צמיג כזה כבר מורכב על הרכב שלך? אז הוא מסוכן? כולכם מחליפים צמיגים מדי שנה בשנה? ואם הוא בן שנתיים או שלוש או אפילו יותר, אבל מצבו ממש טוב? אבל באמת ממש טוב? תרוצו להחליף? משום מה ומנסיון זה לא נראה לי בעייתי בכלל. מישהו כאן מכיר ולא משמועות, אלא מעדות ראיה/נסיעה - צמיג שהתפרק בגלל גילו המופלג - 8 שנים במקרה זה?... תהיו כנים עם עצמכם.
לאחרונה צצות ועולות כל מיני שמועות סביב ענייני צמיגים. חוקים ומגבלות חדשים מתפרסמים מדי יום ביומו. משרד התחבורע מעוניין לכסות את ישבנו וזה בסדר גמור, גם לי אין שום כוונה להצדיק נסיעה על צמיגים מסוכנים. אבל האם צמיג חדש שאוכסן בתנאים מיטביים יהיה באמת מסוכן?
אני יודע שהצבא לדוגמא, באמת מאכסן צמיגים לתקופות ארוכות. וזה חומר למחשבה. ברור שלצבא מותר הכל, כל מה שלנו אסור... אבל אם זה היה באמת מסוכן, הצבא (זה שפוסל צמיגים בגלל שריטה או פנצ'ר) היה הראשון לזרוק את הצמיגים האלה ממחסניו.
בנוסף - חיים, למה אתה בטוח שהצמיג החדש פחות טוב בשטח? פרט לבוץ, אני בספק אם צמיג ה-AT יהיה פחות טוב מ-MT. הוא לכל הפחות יתנהג על סלעים כמעט אותו דבר, בטוח שיהיה טוב יותר בחולות ובשבילים וברור שיהיה עדיף משמעותית בכביש. וזה מעבר לעובדה הידועה שצמיגי בוץ אמיתיים כמו בקשוטים וצמיגי טרקטורים למיניהם - טובים אך ורק בבוץ, אבל איומים ונוראים בכל מקום אחר. מישהו כאן מתגורר באמצע הביצה כדי להצדיק את הסבל היומיומי עם צמיגי בוץ?... חוץ מזה שגם ה-MT/R הוא לא בדיוק צמיג בוץ קלאסי.
הדבר היחיד שמפריע לי בקומבינה שלך חיים - שהצמיג לא במידות שרשומות ברשיון. כל מקרה שאנשים ייפגעו חס וחלילה, ואתה פשוט לא מבוטח. תרצה או לא, בכל אירוע שמעורב בו רכב שטח, הבוחנים המשטרתיים ניגשים דבר ראשון לצמיגים ומוודאים מידות מול הרשיון. זה כבר טקס כמעט דתי אצלם. זה יכול ליצור לך כאב ראש רציני במקרה של "חס וחלילה", וברכב שמלכתחילה גם אתה מודה שלא בדיוק בולם טוב, זה סוג של משחק באש.
-
דרור, אהבתי את הקטע העיניני יותר והצדקני פחות. הרי תמיד יש כמה צדיקים.
לגבי הנתון ברשיון - ההבדל בגובה הצמיג הינו בבדיקה פיזית 5 מ''מ או 10 מ''מ קטן מהרשום ברשיון.שים לב - לא יותר גדול.
היות וניתן לפי הוראות יצרן לשים גם סידרה שלמה של צמיגים יותר קטנים - לא ניראה לי שיש למשטרה קייס באם הצמיג יבדק על ידי בוחן רכב.
יש לו בעיה מעשית בבית משפט,למרות שאולי אין לו בעיה מבחינת התקנות.
בינתיים ,מה שחשוב ,אני מאוד נהנה מהם, ולפי מבחן התוצאה ,הם רק מוסיפים לבטיחות הכרכרה.
-
חיים בלי קשר לצדקנות או לא, הייתי בודק במזרח האם מפרט הצמיג נמצא בצמיגים המורשים לרכב הזה על ידי החברה, כך שבכל מקרה, אם חו"ח יקרה משהו, זה שמידת הצמיג לא מופיעה ברישיון לא באמת משנה משהו, אם הוא מותר להרכבה על הרכב.
אם המידה לא מותרת (בשונה מאסורה, זה הסבר שאינו קשור לשירשור הזה) אז אתה בבעיה יותר גדולה, רק תיקח את זה בחשבון.
whisky
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
לגבי הנתון ברשיון - ההבדל בגובה הצמיג הינו בבדיקה פיזית 5 מ''מ או 10 מ''מ קטן מהרשום ברשיון.שים לב - לא יותר גדול.
היות וניתן לפי הוראות יצרן לשים גם סידרה שלמה של צמיגים יותר קטנים - לא ניראה לי שיש למשטרה קייס באם הצמיג יבדק על ידי בוחן רכב.
יש לו בעיה מעשית בבית משפט,למרות שאולי אין לו בעיה מבחינת התקנות.
רכס, אתה לא רוצה להגיע למצב הזה - פשוט לא רוצה. עזוב עכשיו בצד את הצודק ולא צודק. פשוט תדאג לרישום המידות ברשיון, זה יוריד כאב ראש די רציני מעלייך.
-
חיים,
אני מסכים עם כל מה שאמרו קודמי, פלוס, שים לב, משטרה זה לא כל הסיפור, יש גם בעיה עם הביטוח. מספיק שתוכפף קצת פח ברכב אחר, והצד שלישי שלך יתנער מאחריות.
תיקון פח, ופלסטיק, של SUV פאלצני, יכול לעלות כמו 3 דיסקו שלך.
עדיף לעלות את כל טיעוני המידות שנאמרו פה, ולדאוג לרישום, מאשר להעלות אותם כטיעוני "הגנה" אחרי..
-
אתם יכולים להרגע. אין לי כלל ביטוח מקיף או צד ג'. כך שבעיה אחת נפתרה.
אם תבדקו את החוקיות של הג'יפאים האמיתיים תגלו שבוודאי יש שניים שלושה דברים חוקיים והשאר ממש לא.
אני כבר 30 שנה בחוקי/לא חוקי ואין לי כוונה כלשהיא להשתנות היום בגלל כל מיני ''אילו'.
בינתיים כייף לי עם הצמיגים האלה ,ונתמודד עם הבעיות כשיגיעו.
סט חוקי מוכן כאן על המדף ובמידת הצורך יוחלף בשעה . לאחר מכן יוחזרו הצמיגים האלה מחדש.
הפרק הזה חתום עד להתפוררות הצמיגים או עד שיוכח שהם ענו על הציפיות שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אתם יכולים להרגע. אין לי כלל ביטוח מקיף או צד ג'. כך שבעיה אחת נפתרה...
אם הצמיגים לא רשומים ברשיון אז במקרה של פציעה גם ביטוח חובה אין לך.... קח בחשבון. אתה כבר ילד גדול.
-
לכל המודאגים מענייני ביטוח או היעדר הביטוח בגלל צמיגים ו/או "שינויי מבנה" אחרים שאינם רשומים ברישיון הרכב מבלי להכנס להתפלפלות משפטית מיותרת, בהכללה, ישנם לא מעט מקרים שבהם גם אם יש "שינויי מובנה לא מורשים" ברכב ובעיקר כשמדובר בפגיעת גוף בצד ג', שחברת הביטוח אינה יכולה להתנער מהכיסוי הביטוחי !!!!
בהחלט אין לראות בדבריי משום המלצה לנסוע ברכב הכולל שינויי מבנה לא מורשים על פי רשיון הרכב אבל זה גם לא כצעקתה ולא שבכל מקרה אוטומטית אין ביטוח..
שלמה
-
אני לא מבין בשביל מה כל ההפחדות... נראה לי שחיים התכוון לכך שהסיכון שהוא לוקח על עצמו הוא בסה"כ שהוא יצטרך להוכיח לשופט שצמיג לא גדל או קטן כשמתרגמים את המידות שלו מאינטשים לסנטימטרים
חיים, מה שוקל יותר- קילו פלדה או קילו נוצות?
-
מחר אני מכין את הרכב לשבת אבל לאור המחירים החדשים של הדלק זה יהיה טיול קצר.
הרעיון להשאיר לשבועות שבו אעשה טיול ארוך ,מספיק מזומנים להשקעה בדלק.
הינה אנו חוזרים בסוף החודש למחירי דלק של 6 ש''ח ובקרוב כנראה גם 7 שקלים.
בקרוב נצטרך מדור חדש באתר ''ג'יפים למסירה''............