תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
דיפ פייק? יש בכלל מושג כזה? פעם שניה שמחדשים לי היום משהו שלא ידעתי
וחזרה לדיון. זה דיון על כלי רכב חשמליים. אף אחד לא פתח בדיון על איכות הסביבה ומשבר האקלים אלא על כלי רכב חשמליים
זה פורום רכב. קיטור, בנזין, דיזל, היברידי, חשמלי.... מה אכפת לנו כל עוד זה עם גלגלים ואפשר לנהוג בזה? על זה הדיון.
ב1908 בפורום של חברת אדיסון-פורד היה בטח דיון על חייהם הקצרים ומותם של כלי הרכב החשמליים. בטח היה שם אחד שטען שכל החרא הזה עם המנועי בנזין זה רק כדי שכמה טקסנים יוכלו להשתלט על הכלכלה האמריקאית. והוא צדק, אגב. אבל זה לא משנה. זה אתר רכב - והדיון הזה הלך רחוק ובזכות מי? בזכותך דרור, שלוקח אותו כל הזמן מדיון על הפלוצים של טסלה לדיון על פלוצים של פרות ומשבר האקלים ותוך כדי טוען שאין משבר אקלים.
אז יאללה. תחזרו לדיון על מכוניות. פחות כיף אבל וואלה, בשביל זה באנו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
כן .. אני מוכן לשים אץ הכסף שאין לי על גרסת 3 דלתות כזו:
https://youtu.be/WeS7HImz-PQ
הייתי בטוח שהבוליגר שהוצג כקונספט קצת לפני הריביאן יצא לפני...
אני מאנשי הבולינגר... למראות כל הפיצרים הנחמדים בריביאן... הבולינגר נראה הרבה יותר .. כמו פעם, גם בפיצרים וגם בעיצוב הפנים.
ונראה שאיתו אפשר יהיה לעשות אינסוף פרויקטים diy...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בחור נחמד... מעלה עוד דברים בהיבט של רכב שטח חשמלי
https://youtu.be/Vc3B5DMGU1c
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
פאק.
הרגת אותי עכשיו.
יש לנו שרת אקלים?
כאילו... יש מישהי שהתפקיד שלה הוא להיות אחראית על האקלים?
אסף.
אתה מנותק? הנה אני מחדש לך עוד משהו: יש לך שרה לאיכות הסביבה שמתנהגת כאילו היא שרת האקלים. רבים קוראים לה ככה כבר כמה חודשים.
מסתבר שגם מוחות שיווקיים מבינים שלא חייבים להיות טוטאלים בשמירה על הסביבה (אין כאן שום אמירה, סתם פרסומת מצחיקה, לא חייבים להיות כבדים):
https://www.youtube.com/watch?v=pVxmT2x3Od4
פשוט לא נעים. הודיעו לאלוהים ששמו מישהי במקומו? כאילו... אני יכול להבין... שורה תחתונה הביצועים שלו באקלים בשנים האחרונות לא משהו - כלומר הוא בעיקר משוויץ בכל מיני תרגילים של אסונות טבע וזה - אבל בעניין האקלים הוא לא מספק את הסחורה... כאילו יש הרגשה של יותר מדי דאווין פחות מדי תוצאות.. אבל תכלס אחרי כל כך הרבה שנים בתפקיד למנות מישהי במקומו? ככה? בלי שימוע?
נו.. שיהיה.
אסף.
ואני דווקא חושב שאחרי כל כך הרבה שנים של חמסינים, הגיע הזמן שימנו מישהו (או מישהי, לא אכפת לי), שיטפל בזה.
ואם אפשר לפזר איזה שטפון שניים גם לאורך הקיץ, כדי שהגבים יהיו מלאים זאת בכלל ברכה. למי צריך להצביע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ואני דווקא חושב שאחרי כל כך הרבה שנים של חמסינים, הגיע הזמן שימנו מישהו (או מישהי, לא אכפת לי), שיטפל בזה.
ואם אפשר לפזר איזה שטפון שניים גם לאורך הקיץ, כדי שהגבים יהיו מלאים זאת בכלל ברכה. למי צריך להצביע?
לביידן.
https://segensworth-automobiles.co.u...nt-power-cuts/
EV chargers to turn off in order to prevent power cuts
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מסתבר שאפשר ליישר את העקומה שלא ע"י ייקור תעריפים או מיסוי.
למה יש לי הרגשה שבארץ לא יאמצו את הפיתרון הפשוט הזה.
אומרים שטווח הwltp שנמדד ומוצהר לרכב לא משקף את המציאות.
זה נכון, לשני הכיוונים. כשמתאים לך אתה יכול להגיע לתוצאות טובות הרבה יותר.
הבוקר התאים לי לנסוע חסכוני, עקב תוכניות ארוכות טווח להמשך היום.
טווח הwltp המוצהר לאיוניק הוא 481 ק'מ.
עברתי בדרך לעבודה 91.6 ק"מ ונצרכו מהסוללה 14 אחוז. זה אומר 654 ק"מ אמיתיים לסוללה מלאה. הקרוז כוון בתחילת הנסיעה ל100 קמ"ש, ונסעתי בשיא העומס, אז כל התנאים היו לטובת השגת טווח ארוך. המזגן הופעל כרגיל.
https://imageshack.com/i/poBJAfckj
זה לא טווח נורמלי עבורי. בד"כ צריכת האנרגיה לא מהווה פקטור עבורי והקרוז מכוון ל130-140 קמ'ש, אז הסוללה מספקת טווח של כ400 ק"מ.
יפה מאוד, מן הסתם בחורף בלי מזגן זה יהיה אפילו יותר מרשים.
האמת אני לא מצליח להתחבר לעיצוב המסך שלהם.. אתה יכול להסביר למה התכוון המשורר עם הגרפיקת נייר מקופל הזו?
גם המיקום של מד המהירות בקטן ובצד ועם ספרות במקום תצוגת חוגה - לא משהו.
ועל הדרך אם תוכל להסביר מה מראה הבאר האופקי למטה, זה שליידו כתוב 18.2kWh/100km (בניגוד ל11.9kWh/100km שבמרכז הצג)?
תודה
גם אני לא הבנתי למה התכוון המעצב.
גם אני מעדיף מד מהירות אנלוגי.
הבאר האופקי מראה צריכת חשמל רגעית.
המספר לידו מראה צריכת חשמל מצטברת.
ה18.2kwh/100km זו צריכת החשמל הכללית שלי, מאז קניית הרכב, או מאז האיפוס האחרון (לא איפסתי).
ה11.8kwh/100km זו צריכת החשמל בנסיעה האחרונה.
שאלה:
בדגמי הפתיחה של טסלה, יונדאי וכעת סקודה, ההנעה היא אחורית ולא קידמית.
להבדיל מהסטנדרט ברכבי בנזין דיזל.
מה הסיבה? והאם יתרון או חיסרון?
אני מניח שהאלקטרוניקה והבקרה של היום מטפלים בחסרונות של פעם בהנעה האחורית מבחינת אחיזה בתנאים חלקלקים? ויש יתרון מבחינת חלוקת משקל למיקום המנועים מאחור?
Asaf-a
אסף.א
לפני שיגיבו פה כל המלומדים יותר ופחות אתן את הניחוש שלי, שאומר בכנות שהוא לא מגיע ממקורות מוסמכים:
אף פעם לא ממש האמנתי למה שפמפמו לנו בעיתונאות הרכב על כוונותיהם הטהורות של יצרני הרכב, בכל מה שקשור לתכנון התנהגות כביש, לפחות כשמדובר במכוניות עממיות. העיתונאים מצידם פמפמו את מה שמחלקות השיווק של היצרניות שחררו להם.
נשים בצד מכוניות עילית ויוקרה.
לדעתי זה תמיד היה בעיקר עניין של מחיר, ופרקטיקה. אם למהנדס כלשהו היה בכלל איכפת מהתנהגות כביש במכוניות עממיות, זה היה אחרון בסדר העדיפויות.
פעם זה היה הפורד מודל T ודומיו, עם מנוע אורכי, גיר אורכי, גל הינע ארוך, וסרן חי אחורי. הכי פשוט שיש. הכי זול. זה מה שהכירו, וזה עבד.
לפני כ50 שנה, כשהיה עניין ציבורי באירופה למכוניות יותר ויותר קטנות, גילו שיחידה אחודה של מנוע, גיר ודיפרנציאל שתהיה מקדימה, תהיה זולה יותר ליצור, תפנה מקום בתא המטען, תהיה מאוד קומפקטית ותאפשר ניצול מקום אופטימלי לרכב קטנטן.
היום עם הרכב החשמלי יחידת ההינע קטנה מאוד. מנוע קטן, ללא תיבת הילוכים ענקית, ללא מצמד בקוטר גדול. אפשר לשים אותה בקלות מאחור מתחת לתא המטען, בלי שהוא יקטן משמעותית. מרוויחים גם תא מטען שימושי מלפנים על הדרך. כשרוצים הנעה כפולה ועוד הספק, שמים גם יחידת הנעה קדמית ומוותרים על תא המטען הקדמי.
כשכבר יש בידיים את התכנון הזה להנעה כפולה והיצרן צריך להחליט איזו יחידה הוא משמיט כדי להוזיל את הרכב, נראה לי מתבקש להסיר את היחידה הקדמית, ולא את האחורית.
זה לא העיקר, אבל כבונוס תרוויח פחות לוחמת הגה והרבה פחות סחרור גלגלים בהאצה ברמזור. המומנטים וההספקים גבוהים וזה תמיד איתגר הנעות קדמיות.
נכון, זה גורם לזנב להחליק בסיבובים הדוקים בתדירות גבוהה, אבל האלקטרוניקה מטפלת בזה ביעילות גבוהה מאוד.
יותר קל פשוט ואמין להעביר הנעה לגלגלים ללא היגוי, ואין בעייה למקם מנוע חשמלי מאחור.
פעם גם רכבי בנזין היו עם הנעה אחורית, ועברו לקדמית כדי לחסוך משקל, וכנראה גם עלויות כוללות.
יצא לי לנסוע בשנים האחרונות לא מעט ברכבי הנעה אחורית יוקרתיים. האלקטרוניקה נכנסת לפעולה, אבל מראש אתה מגיע למצבים בהם יש איבוד אחיזה מאחור, בסיטואציות יותר בעיתיות מאשר בהנעה קדמית. בכביש רטוב זה כבר ממש מעצבן.
היתרון: כשרוצים ניתן לבטל לחלוטין את ההתערבות של הבקרות ולהנות מהרכב כמו החברה מדובאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יותר קל פשוט ואמין להעביר הנעה לגלגלים ללא היגוי, ואין בעייה למקם מנוע חשמלי מאחור.
פעם גם רכבי בנזין היו עם הנעה אחורית, ועברו לקדמית כדי לחסוך משקל, וכנראה גם עלויות כוללות.
הסיבות למעבר להנעה קדמית היו:
עלויות, התנהגות כביש בטוחה/צפוייה יותר, מרווח פנים ליושבים מאחור.
בטח יש עוד...
ואגב לא חס רמכוניות עם הנעה קדמית ... שהתנהגות ספורטיבית לא זרה להם.
לדעתי אגב יתרון נוסף במעבר להנעה אחורית ברכבים החשמליים זה תמרון/רדיוס סיבוב עדיף ונוח יותר לתנועה העירונית.
זהו .. עכשיו ראיתי הכל [emoji2358]
שיעור נהיגה על טסלה … מלמדים את הנהג החדש איך לשבת במושב ה׳לא׳ נהג …
איך האוטו שורד יום שלם של מזגן ונסיעה בפקקים / עליות ירידות של חיפה ?