תגובה: בלתי שביר - היילקס 4x4 ויגו 2008 ידני
רציתי למתג את הכננת להפעלה עם מתג קבוע בקבינה. ככה הייתי מתקין כננות פעם - בעיקר כיתירות לשלט רחוק שכשל.
אפילו קניתי במיוחד עבור זה מתג חלונות חשמל מקורי של סדרה 60.
אבל עכשיו רגע לפני הביצוע זה נראה לי אולי מיותר...? הטנדר הזה גורם לי לחשוב מחדש על הרגלים ישנים.
כי יש יתירות - שלט רחוק אחד רגיל ואחד אלחוטי. ברור לחלוטין שהאלחוטי יהיה בלי בטריה ביום שיהיה צריך אותו. אבל אז יש את הרגיל. ומצד שני לנתב חוט, ולחבר מפסקים וזה... עוד נקודות כשל אפשריות...
אני מתחיל להבין את מי שלא מחבר כלום ברכב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מי שזוכר מהפרקים הקודמים, אחרי התקנת השנורקל החלפתי את הראש שלו לפרה-קלינר מקורי של טויוטה סדרה 70.
ואכן הסינון המוקדם עובד מדהים והמסנן נשאר נקי.
אבל.
מסנן קדם יוצר הגבלה ביניקת האויר.....
וגם שומעים את זה בפול גז כשהטורבו מושך - ממש רעשי יניקה חזקים. ורעש כידוע מייצג התנגדות.
הפרה-קלינר הזה מיועד למנוע אטמוספרי. אז חזרתי ל'ראש' הסיני שהגיע עם השנורקל.
אסף.
חייב לך תודה גדולה על הנושא הזה.
מאז שהחלפתי אצלי את הראש הסיני הפתוח לראש עגול עם סחרור למניעת כניסת לכלוך לבית המסנן, אני מדי פעם מהרהר האם מגיע מספיק אוויר למנוע.
לאחרונה גם התחלתי לדמיין שיש ירידת ביצועים, פחות כח למנוע אבל ייחסתי את זה בעיקר למרחק שעבר מהטיפול הקודם וקיויתי שהכל יחזור לקדמותו בטיפול שמתקרב.
בעקבות ההודעה הזו החלטתי לעשות ניסוי ופירקתי את הראש העגול מקצה השנורקל ונסעתי ללא ראש כלל לנסיעה שכללה קטעי כביש פתוח בינעירוני וגם מספר קטעים עירוניים עם עצירות רמזור / כיכרות והאצות בין עצירה לעצירה - השיפור היה לא פחות ממדהים, כאילו הרכב קיבל בחזרה חלק מהכח שאבד לו ובפירוש הרגשתי פחות "התנגדות" בעת ההאצות ובכלל תגובת הרכב לדוושת הגז הייתה טובה הרבה יותר מאשר חוויתי בתקופה האחרונה.
אז אתמול הוחזר הראש המקורי, כמו בתמונות שלך והרכב בהחלט נוסע טוב יותר.
צריך לחשוב אם לעשות משהו בהקשר המיים, למרות שעם השנורקל הזה אני נוסע כבר כמה חורפים ללא בעיות... אולי אנסה להבין טוב יותר כיצד הגדלת החריצים תשפיע על ניקוז המיים.
בכל מקרה - תודה :)
לגבי היתירות בפיקוד הכננת,
כשהכננת שלי לא עבדה (נחל נקרות) שום שלט חליפי לא היה עוזר, הבעיה הייתה במגעים בכניסה לממסר זרם גבוה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ובכן... איך מורידים 10 אינצ' בלי לעבוד קשה?
מי שזוכר מהפרקים הקודמים, אחרי התקנת השנורקל החלפתי את הראש שלו לפרה-קלינר מקורי של טויוטה סדרה 70.
ואכן הסינון המוקדם עובד מדהים והמסנן נשאר נקי.
אבל.
מסנן קדם יוצר הגבלה ביניקת האויר. כמה? לפי החישוב (אם תרצו אני אכתוב מאמר מסודר על חישוב הפסדים ביניקת אויר) לפחות 4 עד 5 אינצ'. לפי האינדיקטור שיש אצלי - כמעט 10 אינצ'.
וגם שומעים את זה בפול גז כשהטורבו מושך - ממש רעשי יניקה חזקים. ורעש כידוע מייצג התנגדות.
הפרה-קלינר הזה מיועד למנוע אטמוספרי. אז חזרתי ל'ראש' הסיני שהגיע עם השנורקל.
הראש ההוא כזכור לא כלל ניקוז מים. כלומר כשיורד גשם המים נכנסים ומגיעים עד המסנן. בראש דומה מאוד - זה שהסינים העתיקו - של ספארי, ההבדל היחיד הוא שהחריצים של ההתקנה מגיעים עד להתרחבות בקוטר ה'ראש' ושם למעשה מתנקזים המים.
אז מה עושים? זה רק פלסטיק סיני. מקדחה ומשורית, והחריצים מגיעים לאן שצריך.
החלפתי ובדקתי ועכשיו האינדיקטור מראה 15 אינצ' במקום ה25 שהראה קודם (ובמקום 5 עד 10 בלי השנורקל).
נו, אז בדיעבד, שווה בכלל להתקין שנורקל?
יש לי קשית סינית על המדף במחסן גם לטנדר הנוכחי שלי, ונראה לי שגם הפעם אני לא אטרח להתקין. מערכת סינון האויר המקורית כוללת אלמנט קדם סינון ציקלוני גם בהיילקס דור 8 כמו בדורות הקודמים, השאיבה היא דרך עוד "מיני שנורקל" ושכבת ספוג בתוך הכנף. האינדיקטור לא מראה שהאבק במתאר הנסיעות שלי (שכולל הרבה שטח יחסית לכל אחד פה בפורום) משמעותי, ואני בכל מקרה אחליף פילטר פעם בשנתיים שלוש כי אני לא עד כדי כך קמצן. נהרות ששווה לחצות אני לא מוצא. אז בשביל מה להכביד על המנוע - אתה אומר שרק השנורקל מוסיף 5 אינץ' מים של התנגדות.
נמרוד,
כנראה שהשטח שלך לא מספיק מאובק כדי לראות שינוי בתקופת זמן שבדקת.
אצלי ראיתי בעין שינוי בולט לחיוב בירידה בכמות האבק בבית הפילטר וגם באלמנט עצמו.
בצבא ראינו הבדל ברור בין האבק בפילטר של האמר שראשון בשיירה לבין הרביעי.
ברור שהנתון הזה לא מפתיע, אבל לא באמת מתייחסים אליו.
עכשיו השאלה היא מי מוביל אצלכם בטיולים אסף או נמרוד?
כן, אתה צודק, יש לחי"רניקים נטייה לנסוע אחד בתוך האגזוז של השני. עניין פסיכולוגי. לא רלוונטי.
אני מוהנדס, כל השאר נכון.
בכל מקרה, כל מקרה לגופו. אם יש אינדיקטור והוא מראה שאין בעייה של עודף אבק או חוסר סינון ברכב ומתאר הנסיעה המסויים, אז בשביל מה?
(ברור לי שעבור מי שנהנה במיוחד מבוץ ומעברי מים בחורף, זה חשוב).
אני בבעיה.
בעבר הייתי נוסע ראשון. היום החברים צברו נסיון וידע ומסוגלים לנווט בעצמם. לכן אני בד"כ סוגר.
גם כשנוסעים רחוק אחרי השיירה, עדיין אוכלים יותר אבק מאשר כשמובילים.
(שלא לדבר על בע"ח שהם בד"כ מנת חלקו הכמעט בלעדית של המוביל).
צריך למצוא חברים חדשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בצבא ראינו הבדל ברור בין האבק בפילטר של האמר שראשון בשיירה לבין הרביעי.
ברור שהנתון הזה לא מפתיע, אבל לא באמת מתייחסים אליו.
פתח היניקה בהאמר בול בקצה בטווח התרוממות כל חתך הגרגרים מגודל חול ועד סילט (״פודרה״)- יש דבר כזה, התפלגות גודל גרגר בחתך אנכי באויר.
זו דוגמא למה שנורקל כן היה מסייע לרכבים שאחרי המוביל.
אני רואה בעיניים הבדל בין פילטר סתום מת בשני טיפולים רצופים לפני התקנת השנורקל לבין המצב הנוכחי של פילטר נקי מאוד כמעט תמיד.
אז כנראה שאני נוסע יותר מדי באבק.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רואה בעיניים הבדל בין פילטר סתום מת בשני טיפולים רצופים לפני התקנת השנורקל לבין המצב הנוכחי של פילטר נקי מאוד כמעט תמיד.
אז כנראה שאני נוסע יותר מדי באבק.
אסף.
אסף,
בד"כ שיש פילטר בתוך התא מנוע, היניקה מתבצעת מתוך הכנף, דרך "קופסת פלסטיק" שבתוכה מתבצע איזה זרימה "מבוקרת" , משהו שדומה לסינון צנטרפוגלי.
שמחברים שנורקל, חיברת ישירות לפילטר, או דרך "הקופסה" הזו?
כל מה שיש בתוך הכנף זה צינור באורך 300 מ''מ עם שוליים מופשלים.
מורידים אותו בהתקנה.
אבל מה זה משנה? עכשיו הפילטר נקי. השורה התחתונה היא שהשנורקל עובד.
אסף.
חזרנו מנסיעה משפחתית לצפון - ואני חייב לומר שהטנדר פשוט עושה את העבודה.
לא טריוויאלי ב 40 מעלות בחוץ, רכב עם 250000 קמ ו13 שנות עבודה - עולה בצהריים הרותחים לרמת הגולן ובחזור בשיא החום גם עולה מהכינרת לצומת גולני, עמוס בכל המשפחה וציוד - מזגן בעוצמה מלאה ובלי להאט את התנועה. לא מתחמם לא מגמגם לא מתלונן.
תשמעו.... אני לא רגיל לזה ממכוניות בגילו. שימשיך ככה.
אסף.
ממש כמו הגולף 2006 שלי...
הגרמנים האלה...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חזרנו מנסיעה משפחתית לצפון - ואני חייב לומר שהטנדר פשוט עושה את העבודה.
לא טריוויאלי ב 40 מעלות בחוץ, רכב עם 250000 קמ ו13 שנות עבודה - עולה בצהריים הרותחים לרמת הגולן ובחזור בשיא החום גם עולה מהכינרת לצומת גולני, עמוס בכל המשפחה וציוד - מזגן בעוצמה מלאה ובלי להאט את התנועה. לא מתחמם לא מגמגם לא מתלונן.
תשמעו.... אני לא רגיל לזה ממכוניות בגילו. שימשיך ככה.
אסף.
זה מתחיל להבהיר את האגדה על טויוטה.
זה לא שהרכב טוב בצורה חריגה, זה פשוט כי לבעלי הרכב יש ציפיות נמוכות :-)
האוטו שלי בן 17 ועושה את אותו הדבר.
באמת שאני לא מבין על מה ההתרגשות.
עולה את הקסטל ברוורס?
Sent from my HD1903 using Tapatalk