אהלן חנן,
בשעה טובה אחרי שנים של השקעה ומאמץ טוב לראות אותו זז בכוחות עצמו!
ארי.
Printable View
אהלן חנן,
בשעה טובה אחרי שנים של השקעה ומאמץ טוב לראות אותו זז בכוחות עצמו!
ארי.
איזה יופי ... 3 שנים אני מחכה לראות את הווידאו הזה :p.
מצתרף לברכות ולברוך בנושא המנוע ...
וכמו תמיד , בהצלחה בהמשך !
אלו יהיו הצמיגים?
מברוק חנן, נראה טוב בתמונות, במציאות באילת, ועכשיו גם בוידאו :D
חנן אחלה וידאו אבל חסר לי משהו :rolleyes: נדמה לי בחזית הגג ;)
וגם אין תירוצים כי יש לך אחת .
עידו
חברים תודה רבה לכולם.
אהבתי ;)ציטוט:
נראה שיש מצב שאם כל ארבעת המתלים נסגרים עד הבאמפ-סטופ הרכב נהיה 6X6
כן, צמיג 31. אני מקווה שיהיו לי כאלו חדשים יום אחד.ציטוט:
אלו יהיו הצמיגים?
עידו אתה צודק, זה יטופל. :cool:
אתה צודק, ולכן אני מתחיל לחפש מנוע סובארו 2500 ללא טורבו.ציטוט:
ושתזכה במהרה בימינו למנוע שיהלום את הרכב - זה נראה לי הדבר היחיד שחסר לו עדיין
יש תורמים ??? :mrgreen:
היי חנן
צר לי לאכזב אותך
מנוע 2500 של סובארו לא יוכל לעבוד ללא ת"ה המקורית שלו וללא כל צמת החשמל ולוח השעונים שלו.
גם אם תמצא רכב מסוג B4/פורסטר מנוע 2500 עם גיר ידני (ולא ממוחשב) עדיין תצטרך את כל הצמה המקורית, את מערכת ה ABS כדי שהמנוע יתפקד כראוי ולוח שעונים מקורי.
כמובן שאת הכל ניתן לשנות ולעקוף ולהתקין מערכת ניהול מנוע אחרת - אבל האם הכיס שלך בנוי לזה :confused:
כמובן שאני מדבר מנסיון וידע :rolleyes:
הייתי הולך על פתרון אחר וקצת יותר מציאותי מבחינה כלכלית.
רפי
חנן,
איך בחרת את המנוע הזה?
למה לא את המנוע 3 ליטר שמופיע בB4 ספורט למשל?
תודה
נדב
היי נדב
ה2.5 ליטר של סובארו נחשב כמנוע מאד אמין וגם אם רוצים ניתן לבצע בו אין ספור שיפורים. בנוסף הוא מפיק כ 170 כ"ס ללא טורבו ואני מעדיף ללא טורבו משיקולי אמינות.
ה 3 ליטר 6 בוכנות ידוע לפחות בקרב קהילת הבאגיסטים האמריקאית כמנוע לא אמין למרוצים ובנוסף לכך הוא חזק מדיי לגיר שלי.
אפשר גם "ללכת" על 2 ליטר טורבו של אימפרזה, 190 כ"ס אבל כאמור אני מעדיף ללא טורבו.
מנסיעות המבחן שעשיתי בשבועות האחרונים נראה לי שאני צריך עוד 30 40 כ"ס מה שיתן לי ניצול מירבי של הגיר בלי להרוס אותו.
אם יש בעייה של חוזק הגיר אז אני מבין, רק שחבל יהיה להשקיע במנוע כולל ניהול והכל ואז כתרצה לנסוע יותר חזק להחליף גם מנוע וגם גיר.
אולי עדיף לשים מנוע עם יותר פוטנציאל, להחליש אותו ולחכות לזמן שתוכל לשפר/להחליף את הגיר?
הבאגי שלך היא קלה מאוד עם מנוע חזק היא תהיה מעניינת מאוד מאוד, כמובן עם כמה שיותר כ"ס ומומנט :).
נדב
הכוונה הייתה קל יחסית.
1400 ק"ג זה בערך כמו סובארו אימפרזה מוכנה למרוצי ראלי שאין לה את מהלכי המתלה שיש לך.
להחליש מנוע זה תמיד קל, אפשר להגביל סל"ד, לשים רסטריקטור, להגביל הספק בעזרת ניהול המנוע וכדומה.
כשאנחנו מדברים על מנועים מפרוק, אז אני מרשה לעצמי להניח שמנוע אחד לא יעלה הרבה יותר או פחות ממנוע אחר יותר חזק. אני מניח שיבוא יום ותרצה לשפר את הבאגי שלך ולדעתי כדאי להתכונן ליום הזה...
אם היית אומר שלשים מנוע 2.5 של סובארו זה ממש פשוט וזול אז לא היינו מתדינים על זה, אבל צריך לקנות אותו, לחבר אותו לבאגי, לסדר חשמל וניהול וכדומה...
נדב
נדב,
העניין הוא, שברגע שמשדרגים את הגיר למנדיאולה (ה-גיר, מחיר מדף של 7000$), מי רוצה להסתכל על 3 ליטר של סובארו, הגיר יכול לקחת GM סמול בלוק בלי בעיה, המנוע הנכון ביותר לרכב של חנן לדעתי. מנוע B4 זה נחמד, אבל זה לא הדבר האמיתי....
קובי
היי חנן אומנם רפי מומחה בחברת סוברו אבל...יש כמה דברים שלא יודעים בסוברו (בגלל שזה לא
מקורי) בלי להעליב אף אחד!:D
את מנוע 2.5 הליטר שאתה רוצה לשים בבאגי יש אפשרות להסב לקרבורטור כן קרבורטור
אם תרצה דבר איתי לא מסובך בכלל ומאוד מתאים לך דווקא בגלל הגיר הרגיל.
בקשר להסבה לקרבורטור אני בטוח במאה אחוז(כבר בוצע) בקשר לסוסים בטוח כמה יברחו
מאורוה בגלל הקרבורטור אבל זה שיקול שיכול להילקח בחשבון!!:confused:
היי דודי
כן אני יודע הרי גם ה 2.2 ליטר שלי מוסב לקרבורטור ואולי אפשר אפילו להעביר את סעפת היניקה מאחד לשני בלי בעיה ?!
מה דעתך ?
אפשר להעביר יכולה להיות בעיה קטנה במרכז הסעפת בחיבור לפתח של המים בבלוק
ואז צריך לכרסם קצת גובה מהסעפת או לשים ספיסרים בצדדים בחיבורים לראשי מנוע
והדבר השני הוא חיבור המפלג בראש מנוע בגל זיזים בדגם הזה צריך לחרוט מתאם מאלומיניום
למרכוז המלפג(תוריד את המפלג מהמנוע שלך) ועוד מתאם לחלק הפנימי של המפלג לתוך
הגל זיזים
בהצלחה!
חנן,
אני לא מאוד בקיא בסוגי המנועים, ביחוד לשימוש במרוצים.
מה שאני כן יודע זה שמנוע עם טורבו וניהול מנוע ניתן לכוון איך שרוצים. כך תוכל למשל לכוון את המנוע בצורה שיתן לך מומנט אחיד לאורך טווח הסל"ד ולא יותר מדי שישבור את הגיר, למעשה בכיוון על דיינו תוכל להגיע לדיוק מירבי.
המשמעות של זה תהיה: שמירה על מכלולים, מנוע גמיש מאוד - פחות העברות הילוכים, וזמינות מצויינת לשיפורים בעתיד.
נדב
היי דודי
א. אינני נעלב - תמיד אני מוכן ללמוד על דברים חדשים :D
מעבר לכך זכור כי גם לי יש "מעט" ידע בהסבות ושגעונות כאלו ואחרים והאמן לי שראיתי מנוע או שניים. כולל מנוע STI מוגדש עם מצערת כפולה שמסתובב הפוך !
הבעיה בכל "המשחקים" הללו הינה בעיה של אמינות !
כל הדברים הללו מצויינים, אפשריים ואפילו יחסית זולים למי שיש זוג ידיים ימניות.
אבל בענף המרוצים אנו מחפשים כמה שיותר אמינות ! (חנן זוכר את השרשור על הסרוויס :rolleyes:)
וככל שתשאיר את המכלולים העיקריים במצבם המקורי כך תעלה אמינות הרכב והסיכוי לסיום ואף לניצחון יגבר.
אני חושב שלקחת מנוע 2.5 ולהתאים לו מערכת ניהול מנוע OEM שתנהל אותו כמו שצריך עדיף יותר על הסבה לקרבורטור גם מבחינת האמינות וגם מבחינת הסוסים שיכולים אפילו להשריץ קצת וליצור קצת יותר תפוסה באורווה.
בכל מקרה חנן...
אתה יודע את הטלפון שלי ואת המייל שלי ואשמח לעזור בכל דבר.
רפי