תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
היום מצאתי שני בלוני חמצן של אמבולנסים עשויים מאלומיניום וקלים בצורה מדהימה. אני הולך להחליף את בלוני הברזל הכבדים בחדשים שקיבולת המיכל שלהם מעל 5 ק''ג.
אני מקווה שבתוך חודש יהיו המיכלים החדשים מותקנים ברכב.
כפי שאמרתי בראשית השרשור, השיפורים ברכב עושים מספר סיבובים ,עד להגעה אופטימלית של הציוד ומיקומו. הנה, בנושא המיכלים אנו נימצאים עכשו בסיבוב השלישי,ואולי לא האחרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אסף, תירגע. אל תשכח שאני איש מתכות כבר 45 שנה,כך שלפחות בנושא הזה הרכב מוגן. בנוסף לכך, הדלתות עצמן מאלומיניום,והמנגנונים שלהן עכשו פתוחים לצורך ניקוי,שימון,חיזוק,ומניעת קורוזיה. כל זה לא היה אפשרי כשהכל היה נעול וסגור לא הרמטית.
ראיתי את האתר עם הכלים המאובזרים. לצערי לא למדתי משהו חיובי, אבל למדתי מה לא לעשות.
כמוך, אני מתנגד לדלתות ובטח הייתי מסתפק בחצי דלת, אם תמתין בסבלנות כנראה שזה יהיה לאחר שלב של הסרת הזכוכיות.
אמרתי לך ,
תוריד הגג הדלתות חלונות תחסוך עוד 600 ק"ג
במקום זה מבזבז זמן להוריד דלתות
חיים - אני חוזר קצת אחורה ,
כתבת שהחום בטרנספר שלך הוא 120 מעלות.
לפי מה שאני יודע , החום אמור להיות יותר בכיוון 80-100 מעלות (התיעצות שלי בנושא עם אנשי מוסכים בעבר)
אז - או שעומד להגמר לך שם השמן - מתי פעם אחרונה בדקת שמן בטרנספר ???
אז משהו אצלך שם עובד יותר מידי - כמו שגם אסף רמז לך ...אולי בהקשר של נעילה לא מתי שצריך וכו.
אמיר.
אהלן אמיר, אני שמח לשמוע ממך.
אז ככה - הטמפרטורה של הטרנספר תמיד יותר גבוהה מהגיר בערך 15 עד 20 מעלות. לפעמים אפילו יותר גבוהה מחום שמן המנוע.
ברור שחשדתי שכמות השמן קטנה מדי ,אז החלפתי בשבוע שעבר את כל השמנים ברכב ,והתופעה נשארה כשהיתה. דווקא בטרנספר היה שמן במצב טוב בעת ההחלפה.
גם מצבי הגיר נבדקו כאן בפורום ,ואמנם נסעתי נכון, אך התופעה נשארת כשהיתה.
לדעתי הטרנספר לא מקבל מספיק איוורור מעצם מיקומו הגבוה ומידותיו היחסית קטנות. לדעתי - גם ל.ר. לא עשתה את הבדיקות הנחוצות בכדי לוודא את מה שהתגלה לי באמצעות החיישנים שהוספתי.
כנראה שאין ברירה אלא להוסיף מערכת צינון כלשהיא לטרנספר. עוד פרויקט לעתיד.
חיים
תעשה ניסוי וסע לפי "ההוראות" עם נעילת דיפרנציאל מרכזי
האם אתה רואה הבדל בטמפרטורה?
או קיי. אעשה את זה השבת.
היום לא קבעתי כלום עם אף אחד, והטלפון יושבת לטובת יום עבודה מלא בעבודת ניקיון הזפת מהדלתות.העבודה הזו ממש מגעילה ומטומטמת אבל התוצאות ממש יפות.
יש גם את סידור החיווט מחדש והרכבת הרמקולים, כך שהיום יהיה מלא בעיסוקים מקדמים.
אני מקווה להספיק ולפרק את ראשי הבלונים של החמצן ,בכדי להרכיב עליהם ראשי גז סטנדרטיים, כנראה עם מתאם לקוטר הקיים.
מציאת הבלונים האלה היתה מבחינתי פתרון מושלם לכמות הגז הדרושה לרכב,במשקל נשיאה אופטימלי.
אם למישהו יש שיטה למילוי הבלונים בגז תוך כדי הוצאת האוויר מתוכו במקום דחיסתו, אפשר היה למלא הרבה יותר גז בבלון.
אולי ממכם תבוא התשובה, כי אז בלון אחד של 6 ק''ג יכול להספיק לחצי שנה לפחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
היום מצאתי שני בלוני חמצן של אמבולנסים עשויים מאלומיניום וקלים בצורה מדהימה. .
רק עכשיו ירד לי האסימון......
אתה מתכוון למלא גז!!!(גפ"מ) במיכלים שהיה בהם חמצן????!!!!!
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay-rover
רק עכשיו ירד לי האסימון......
אתה מתכוון למלא גז!!!(גפ"מ) במיכלים שהיה בהם חמצן????!!!!!
איתי.
בום - טראח, מה קרה?
אסף.
איתי, תרגע. אני נוסע עם בלוני חמצן ממולאים בגז כבר 6 חודשים.
גם הבלונים האלה יתרגלו לריח של הבוטן במקום לריח של החמצן. זו רק שאלה של זמן.
יותר ויותר אני מוצא את עצמי בתפקיד המרגיע הלאומי.
פעם ראשונה היום שאני מתחיל להיות מרוצה מאיך שנראה הדבר הזה מבפנים.
הדלתות גלויות, והחיפויים נמסרו היום ,כך שאין דרך חזרה. הרווחתי עוד מקום לא מבוטל בפנים הרכב - כ-6 ס''מ נטו מבפנים- 3 ס''מ מכל צד- במקום הכי חשוב לנוסעים - מצידם המוגבל. גם הידית שנותרה והמהווה משענת גדלה בהתאם,ועכשו הרבה יותר נח להניח את הזרוע על המשענת.
היות והכל גלוי לעין ונח לגישה - טופלו כל מערכות הנעילה והחלונות ,וכעת הכל נע על שינה ,בלחש מתמשך.
הספקתי גם להעיף את כל השמנים,(מלבד שמן ברקס שנמצא בתא המנוע) ולנקות את הפינה המזוהמת שלהם שאליה לא הגעתי בשנה האחרונה.
את הפינה השניה אצטרך לנקות בקרוב כאשר אקנה ג'ק הידראולי של משאיות במקום הליבר שתופס הרבה מקום בתא המטען.
אייל היה אצלי ולקח צילומים של הדלתות במצבן העכשוי ,כך שיש סיכוי שתראו גם תמונות.
סוף סוף לאחר כשנה, אפשר להכריז על סיומו של הסיבוב הראשון בבנית (או הריסת...) שמו הטוב של האלומיניום.
8 קבצים מצורפים
אכן ביקרתי את חיים אתמול (תודה על החיפויים, מצאו בית חם אצלי ואצל חבר).
להלן תמונות מהשחיטה, הרכב מתחיל לקבל את היופי הטכנוקרטי שלו...
8 קבצים מצורפים
1 קבצים מצורפים
וכמובן המאסטרו בעצמו עומל על הפרטים הקטנים
שהופכים סתם רכב יאפי לג'יפ אמיתי הראוי לשאת את חתימתו של חיים.
אתם זוכרים את הפרסומת של הבחור ההודי שדופק, מועך, מרתך
ואפילו מושיב פיל על רכב הודי אנונימי עד שזה הופך לפז'ו 205?
חיים עושה אותו דבר לדיסקו עד שזה יהפוך לדיפנדר... ;)
עם כמות האוכל שיש שם במגירות , רק צריך לאטום את הרכב הזה מפני התקפת בכ"א ואפשר יהיה להגדיר אותו מקלט על גלגלים. (אולי לבנות קומה עליונה בשביל לינה ולאפשר חיבור של מערכות המים לתוך הרכב מבלי לצאת ממנו, כמובן)
לסבתא הפולניה שלי לא היו כל כך הרבה שימורים בארונות המטבח שלה :eek:
http://http://www.jeepolog.com/forum...6&d=1224926041http://www.jeepolog.com/forums/attac...6&d=1224926041
בחייאת חיים נא הסבר לאדיוטות ,
עשיתי הגדלה על התמונה של "השולחן" שבנית במקום הדש בורד,
יופי זה ביני המשתמש אז לא אביא דעתי על הנעשה שם
רק אמור לי,
מה הקטע שלך??
הורדת את הדשבורד ובנית פלטת עץ באמצע הרכב??
המוטו שלך להוריד משקל אז שמת את לוח השעונים ומעליו רדיו??
לפחות תהייה שיטתי,
רוצה להוריד משקל?? זרוק לוח שעונים שים בחללית דיגיטלי קטן וקל
מוריד דלתות אחוריות מרתך במקומן פלטת אלומינים הנה חיסכון משקל
ראבאק מה זה מתגי המזגן הזה??
תוריד מייד
יושמד המזגן
כמו אצל הרבה הומואים, גם במקרה הנ"ל החלק האחורי נראה הרבה יותר מעניין ושימושי. :p
בחלק הקדמי:
לא ברור לי איך תשכנע חפצים שיונחו על מגש התה, להישאר שם בנסיעת שטח. לפחות שיהיה לו קנט בולט.
מתחת להגה - יותר מדי חוטים! הייתי עושה שם דיאטה בשיטת המושב: חותך הכל ואחרי זה מתקן את מה שלא עובד.
החלק האחורי מדוגם למופת, תענוג לעיניים.
חזרתי עכשו מאזור ערד בכל השטח שמדרום לנחל צאלים.את הנחל לא ניתן היה לצלוח עקב הזרימה והבוץ על שתי הגדות. גם סחף הסלעים לא נתן לחצות בלי עבודות מע''צ רציניות ,מה שלא התאים לי. נסעתי לאורך הנחל עד בסיס הנח''ל וראיתי את סימני גובה המים שעברו בנחל בלילה - ולא להאמין - הגובה עבר את 5 המטרים ואולי הגיע גם ל-6 מטרים, במקומות הרחבים יחסית של הנחל. אני מתאר לעצמי מה היה בסיבוב של הנחל ליד בריכת צפירה על הציר השחור,שכולל פיתול מסולע לחלוטין של 120 מעלות ורוחב מכסימלי של 7 מטר.זה מחזה שיכול להתרחש אחת ל-10 שנים, ומי שנקלע לרוע מזלו לשיטפון הזה ,ימצא את עצמו בעבר הירדן תוך 20 דקות,לאחר חציית ים-המלח.
כל המסע הזה כלל מפגש עם מספר ג'יפים בודדים רק על הדרך הטובה שליד חוות הנוקדים, בעוד שבכל האזור המערבי של הנחל לא פגשתי איש,מה שחייב אותי לנהוג בזהירות מיוחדת בכדי לא לשקוע בבוץ הטובעני, או בעת חציית הנחל מספר פעמים עקב דרישת ציר הנסיעה.שקיעה במקומות כאלה מסתיימת בדרך כלל בחודש מאי של השנה הבאה.......
התמונות שלמעלה כבר ישנות למרות שצולמו אתמול,וכבר יש צבע טרי על פנים כל הדלתות - מה שעושה אותן יותר מושלמות.השבוע גם יתווספו לחורים שבדלתות כיסויים של שייבות מגומי שחור, וכן צביעה של חלקים מגולוונים,עד שהן תיראנה כאילו יצאו כך מהמפעל.
עבודות ניקיון הבוץ לקראת שבוע הבא יגזלו בוודאי שעתיים לפחות.
אתמול ניכנסתי לירדן בתוך הג'ונגל של הבטיחה כשהתחושה היא שבכל רגע נמר יכול להסתער עליך. הכנרת באמת הצטמקה אבל לא כמו לפני שש או שבע שנים כשהתגלו אצבעות חול שנמתחו עמוק לתוך המים.
השבוע אני מקווה לקבל את הגג החדש ובסוף השבוע מתוכנן להרכיב אותו.
אני מת לראות מה התוצאה, אבל בטח אף אחד לא יידע שמדובר בל.ר. עקב השינוי הצורתי שהוא יקבל.
זה היה צריך כבר להגיע,והתעכב עד אתמול.
נתקעתי עם טרנספר לא שולב בין עין השופט לרמות מנשה.
אבל מה לעשות,ואלוהים שומר על הדבר הזה מלמעלה.
עוד לא הספקתי לדעת אם הכלי מושבת או לא,מופיע משום מקום ענבר מהפורום עם מספיק ניסיון במוראות הדיסקו,ומסייע בחילוץ הגרוטאה לשער של רמות מנשה. זה הזמן להגיד יפה תודה,ולהאמין מאוד באיכות האנשים של הקהילה הזאת.
משם ,על גרר למוסך דברת,מה שכפי הנראה נותן הרגשה טובה לדיסקו,עקב שביעות רצונו לנוע על גלגלים של מישהו אחר - כהרגלו.
למי שיש נגישות לטרנספר מעולה לדיסקו בנזין 95 אוטומטי,זה הזמן להיפטר ממנו.
משם ,על גרר למוסך דברת,מה שכפי הנראה נותן הרגשה טובה לדיסקו,עקב שביעות רצונו לנוע על גלגלים של מישהו אחר - כהרגלו.
הליך שיגרתי הרי עברת טיול אחד בלי בעיות הגיע זמן המנוחה
]
גז, חמצן, בום-טראח... הסכנה האמיתית לבריאות שלך חיים היא באינסטלציה הפנימית, אלוהים ישמור, כמה מיונז הלמנס אתה טוחן? :D
http://www.jeepolog.com/forums/attac...4&d=1224926041