-
תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ירון71
אני לא מבין בשביל מה כל ההפחדות... נראה לי שחיים התכוון לכך שהסיכון שהוא לוקח על עצמו הוא בסה"כ שהוא יצטרך להוכיח לשופט שצמיג לא גדל או קטן כשמתרגמים את המידות שלו מאינטשים לסנטימטרים
חיים, מה שוקל יותר- קילו פלדה או קילו נוצות?
שכחתם באיזה מדינה אתם חיים. את המשטרה וחברות הביטוח לא מעניין איזה קילו כבד יותר, ואיזה קוטר יש לכל דגם של נוצה... אלא רק מה כתוב ברשיון - "פלדה" או "נוצות". אם ברשיון כתוב 265/75/16 אז זה מה שצריך להיות מוטבע על הצמיג במציאות. זה שהם בתכל'ס כמעט אותו דבר? לא מעניין אף אחד...
אם אתם חושבים שזה שטויות, ושתוכלו להסביר לשופט (שאין לו שום ידע טכני, וצדק או אמת לא מעניינים אותו, אלא רק מה כתוב בחוק, שחור על גבי לבן. וכדי לקבל ייעוץ טכני הוא לא יקשיב לכם אלא רק לבוחן משטרה או מהנדס רכב שרק הם מוסמכים מבחינתו לתת תשובות בעניין הטכני) אז שיהיה לבריאות.
כאן מאוד קל להתחכם, וזה גם לא עולה כסף. בבית המשפט זה קצת יותר קשה, ואני מה לעשות, לא מקל ראש בזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
מחר אני מכין את הרכב לשבת אבל לאור המחירים החדשים של הדלק זה יהיה טיול קצר.
הרעיון להשאיר לשבועות שבו אעשה טיול ארוך ,מספיק מזומנים להשקעה בדלק.
הינה אנו חוזרים בסוף החודש למחירי דלק של 6 ש''ח ובקרוב כנראה גם 7 שקלים.
בקרוב נצטרך מדור חדש באתר ''ג'יפים למסירה''............
תודו לכל מי שרצה חזרה את נתניהו בשלטון ובאוצר...
-
חיים,
קודם כל תתחדש, זה מה יש עכשיו..:cool:
עכשיו לת'כלס,
לדעתי אתה מפסיד הרבה עם פרופיל AT, בשטח שאתה נוסע, לבד וברכב כבד יחסית אתה רוצה את הצמיג הכי עמיד שאתה יכול לשים וזה רחוק מלהיות המקרה בצמיג הזה- יש כאן אזכורים על הדגם הזה אם אני זוכר נכון ולא לטובה.
בקשר לאחיזה, אני בטוח שהרווחת אחיזה בכביש אבל חד-משמעית איבדת אחיזה בשטח ואני לא בטוח שאתה יכול לכמת את זה כ-20%, לדעתי הרבה יותר ודוקא היכן שאתה צריך את היכולת דוקא כי אתה מטייל לבד.
לדוג' מעבר הנחל שהיה בתחילת "מעלה נוף", מעבר כזה עם צמיגים כאלו ידרוש הרבה יותר גז והחלקה כדי להתקדם והצמיג הזה לא בנוי למעמס כזה כמו צמיגי שטח אחרים.
לפחות תתחיל לסחוב 2 ספיירים כגיבוי.
-
שלמה קוק כתב....
צמיגים - אישית לא הייתי הולך על משומשים. המלצתי, רכוש 4 צמיגים חדשים דגם G90 של גודייר שנמכרים בזיל הזול בחברת המזרח כ- 500 ש"ח לצמיג. צמיג צר יחסית ,אבל גבוה (קוטר 32 אינצ') עם פרופיל אגרסיבי מאד וקשוח מאד, עם עמידות יוצאת דופן פשוט בלתי ניתן להשמדה. טוב מאד בכל סוגי השטח ובעיקר בבוץ. ניתן להוריד הרבה אויר בלי חשש. אלו הצמיגים שיש לי על הדיפנדר וגם היו לי כאלו על הדיסקברי שלי. החיסרון - אחיזה בכביש רטוב שואפת לאפס והמראה הצר והלא אופנתי שלהם...מי שהוא שראה את הדיסקברי עם הצמיגים האלו שאל אותי בתמיהה "למה הרכבת צמיגים של אופנים על הדיסקברי ?" - מאחר ואני יודע שהפוזה זה הדבר האחרון שמעניין אותך..לך על זה ולא תתחרט.
שלמה אני לא זוכר שביער חדרה בבוץ הצמיגים היו כאלו כוכבים:mrgreen::twisted:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם הצמיגים לא רשומים ברשיון אז במקרה של פציעה גם ביטוח חובה אין לך.... קח בחשבון. אתה כבר ילד גדול.
דרור
פה אתה טועה
הצד הנפגע יקבל ועוד איך יקבל פיצוי מאבנר שכן הוא לא אשם !!
אבנר שאיננה פראיירית תתבע את אדון רכס על כל גרוש שהוציאה + הוצ משפט וכו'
-
שמוליק
הזיכרון שלך לא משהו...היה רק קטע אחד בסוף שעמדתי במקום טובעני והתחלתי בנסיעה בהילון ראשון נמוך...עודף כוח/ מומנט = התחפרות בבוץ במקום.
אני מזכיר לך את הנחל/ עמק הבוץ ששם עברתי מייד אחרייך ללא בעיה וכל היתר התבחבשו..הסופה, הטרופר (אם אני לא טועה ) ועוד.
חוץ מזה גם בניתוח המשפטי שלך אתה טועה. אבנ"ר (איגוד לביטוח נפגעי רכב) כבר לא קיים ובכל מקרה הוא מעולם לא תיפקד כגוף שמפצה נפגעים כשאין ביטוח. כנראה שהתכוונת לקרנית - קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שקיימת מאז ומתמיד ושזה אכן תפקידה לפצות נפגעי גוף בתאונות דרכים כשאין ביטוח.
הטעות הנוספת שלך היא - ששינוי מבנה אינו עילה להיעדר כיסוי ביטוחי על פי פוליסת ביטוח החובה כשמדובר בנפגע גוף צד שלישי כך שבמקרה כזה גם אם יש צמיגים שאינם רשומים ברישיון וחיים פוגע חלילה בגופו של צד שלישי כל שהוא יש ביטוח חובה שמכסה זאת !!!
בזמנך החופשי תעיין בעניין זה בסעיף 15 (ג) לפקודת ביטוח רכב מנועי.
-
רק שימו לב.
מדובר בהקטנת קוטר הצמיג ב-5 עד 10 מ''מ........אפילו לא בהגדלה.
ניראה לי שממש ניסחפתם.
אפילו שופטת - לא שופט - יכולה להבין שאין לעינין הזה כל משמעות טכנית.מה עוד שרוחב הסוליה גדל.
אני מקווה שבבדיקה יסודית של הרכב שלי ,זה המכסימום שיתגלה.
-
"אפילו שופטת - לא שופט - יכולה להבין שאין לעינין הזה כל משמעות טכנית.מה עוד שרוחב הסוליה גדל."
חיים כנראה שאתה ואני לא "חיים" באותה מדינה.
צדק הוא כוכב בשמיים שמתרחק לאט לאט אבל בטוח.
זה שאני חושב כמוך לא ישנה .זה רק הופך את שנינו ל-2 נאיבים עם תקווה בלב.
בכל מקרה החלטת , ביצעת אז..... תהנה ותמשיך "להתעלל" ברכב - אין ספק שאתה עושה משהו שאתה אוהב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
רק שימו לב.
מדובר בהקטנת קוטר הצמיג ב-5 עד 10 מ''מ........אפילו לא בהגדלה.
ניראה לי שממש ניסחפתם.
אפילו שופטת - לא שופט - יכולה להבין שאין לעינין הזה כל משמעות טכנית.מה עוד שרוחב הסוליה גדל.
אני מקווה שבבדיקה יסודית של הרכב שלי ,זה המכסימום שיתגלה.
אני לא עורך דין, אבל להבנתי, אין לא לשוטר ולא לשופטת שיקול דעת ... החוק כתוב והם רק בודקים את העובדות מול החוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
500 ש"ח לצמיג.
בפעם האחרונה שביררתי, מקססיס שטח עם 3 שכבות בדופן במידה 235.85.16 חדשים עלו 600 ש"ח.
ככה שנראה לי חבל לקנות G90 במחיר הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
אני לא עורך דין, אבל להבנתי, אין לא לשוטר ולא לשופטת שיקול דעת ... החוק כתוב והם רק בודקים את העובדות מול החוק.
אתה לא עורך דין והבנתך לוקה בחסר- הדברים נאמרו לא מתוך רצון להעליב אלא כי פשוט הם לא כך.
השילוב בין קרקס, הצגה בהבימה ומשחק שח-מט יוצרים את מופע המשפט בארץ ישראל.
ובתחום התעבורה בפרט.
כרטיסים ניתן לקבל אצל ניידת מתנ"א הקרובה לביתך :)
-
ועכשו לעינין האמיתי.
הצמיגים ייבדקו היום בתנאי דיונות אמיתיות ,ונראה את התוצאה הראשונה.וקודם הם ינוסו ללא הורדת אוויר בלחץ 38 PSI.
בשבוע של שבועות הם יבקרו בנגב המרכזי ,באזור רמת רות והר ספון. כאן יבוא לביטוי הכושר הסלעי שלהם במגוון מצבים.
בגדול אלה שני המבחנים הקיצוניים מכל צד,היות ובעקרון אני מאוד משתדל לבסס את הרכב כ''רכב מסעות'' ולא כ''רכב עבירות''.
ברור גם שהגדרות מילוליות לא תמיד עובדות בשטח ולעיתים הצורך המעשי גורם לגלישה ואפילו קיצונית מההגדרה שקבעת לעצמך.
היום אבשל בשטח חריימה טריפוליטנית עם ברבוניות - משהו שטרם נוסה על הכדור הקטן שלנו.וזה הולך שגעון עם חלה טריה ,פריכה הנבצעת מהגוש ללא סכין.........
שכחתי רק להוסיף שאבקר על החוף בג'אסר א זרקא בכדי למצוא חתיכה קטנה של רשת דייג שאני מקווה לאתר זרוקה על החוף,לטובת ה''מדף'' שאני רוצה להצמיד לגג. פשוט לא ניתן לקנות בשום מקום חתיכה כל כך קטנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
ועכשו לעינין האמיתי.
הצמיגים ייבדקו היום בתנאי דיונות אמיתיות ,ונראה את התוצאה הראשונה.וקודם הם ינוסו ללא הורדת אוויר בלחץ 38 PSI.
דוקא בדיונות הם יכולים להפתיע אותך לטובה אבל זה לא קנה מידה ליכולות שטח.
המאמץ על הצמיג בדיונה לא דומה לשטח "קשה" והכוונה בהגדרה "קשה" היא לא מדרגות של מטר אלא חומר גלם קשה=סלע שיוצר קצוות חדים גם אם זה "רק" אבנים על השביל שיוצרות אתגר לא פשוט לסוליה ובטח לדופן.
רמת רות היא מוקם טוב בתור דוגמא, השביל של הר ספון הוא דוגמא עוד יותר טובה.
-
נתחיל בטוב ונסיים ברע.
הצמיגים נוסו היום בדיונות של קיסריה ובדרכים מסולעות של הכרמל הדרומי.חוץ מנסיעת כביש מהירה על כביש 2.
איני יודע מה תהיה העמידות שלהם בעתיד ,אבל היום התוצאות הצדיקו לחלוטין את הבחירה. אמנם הצמיגים האלה הם חצי פוזה מהקודמים - MT/R - אך עם פוזה לא נוסעים בנוחיות.
המהירות גדלה באופן משמעותי בדרכי העפר, הדיונות ובשבילים המסולעים. על הכביש הייתי חייב לרסן את הרכב - מה שלא הייתי רגיל לו. בכלל לא הורדתי אוויר בדיונות והוא נסע בסדר במקומות שהוא היה שוקע לחלוטין עם הצמיגים הקודמים. באם הייתי מוריד אוויר לחצי ,הרכב היה מרחף על הדיונות. אנסה אותו בעתיד בחולות עגור.
גם הרעש של הצמיגים ירד לחצי והרכב ''יושב'' טוב יותר על הכביש. בצמיגים הקודמים שירדו מהוואז היה בהם חלק לא עגול בגלל עמידה במקום למעלה משנה,וזה הקפיץ את הרכב בנסיעת כביש.חנן ''הקוסם'' שנסע אחרי בכביש 6 הבחין בזה לראשונה.עכשו התופעה נעלמה והנסיעה ממש לימוזינית.
הכי הופתעתי בדרכים המסולעות שלמרות 38 לחץ אויר הוא ממש רץ על הדרדרת והסלעים באחיזה מצוינת.גם כאן הורדת הלחץ היתה עוד יותר מגהצת את המהמורות, אבל הסתפקתי בתוצאה הטובה ,גם מתוך עצלנות להוריד אויר.
ועכשו לבשורות הרעות.
לאחר מילוי דלק ירדתי עם הרכב מדרגה נמוכה של מדרכה תוך פניה שמאלה.מיד שמעתי דפיקה בצליל טרגי חזק מאוד מכיוון הסרן האחורי.עצרתי לבדוק את הרכב וכמובן שלא מצאתי כלום.
המשכתי בנסיעה והרכב נסע כרגיל אך בשתי פעמים נוספות שמעתי פעם נוספת את הרעש המחליא הזה בעוצמות יותר נמוכות. מזה הסקתי שלא נשברה ציריה, אך זה יבדק מחר.
היות ואני נעול על לוקרייט חשבתי שיתכן והסיפור נמצא שם. אך אין לי מספיק ידע בכדי לאבחן את התופעה.
בטוח שזה לא עקב שבירת הציריה לפני שבועיים כי כל החלקים הוצאו מהסרן בבטחון מוחלט.
אז איפה כל המומחים שיעריכו את מצבי לקראת המסע בן יומיים בשבועות?
-
מנסיון (לשמחתי לא שלי) עם לוקרייט, שבירת ציריה יכולה לגרום נזק לנעילה ובלי קשר להוצאת כל השברים.
גיא
-
פירקתי היום את שתי הציריות האחוריות בתקוה למצוא את אחת מהן שבורה,להחליף אותה במיידי ולדעת שהרכב מוכן לשבועות.
לצערי שתי הציריות שלמות כך שהבעיה כנראה יותר רצינית ואולי היא בנעילת הלוקרייט או יותר גרוע מזה - בסטליטים.
אין לי ברירה אלא לצאת לטיול עם ידיעה שתהיה בעיה לא קלה במהלכו, אם ישבר משהו בדיפ' האחורי.
בכל מקרה אני מתכונן לחזור בזחילה על הציר הקדמי בלבד אולי באמצע הטיול,אבל אני לא נשאר בבית ביומיים האלה כשאתם מטיילים במזג אוויר מעולה.
היום קניתי לבן שלי ויטארה 93 כפלטפורמה לשיפוץ ב-10K עם מנוע חדש בן 4 חודשים שקרה לו משהו והבעלים מכר אותו ''ללא מנוע''.
עכשו צריך לבנות גם אותה מחדש וניראה שאפתח שרשור בפורום סוזוקי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
עכשו צריך לבנות גם אותה מחדש וניראה שאפתח שרשור בפורום סוזוקי.
חברה, אני מציע להיזהר מהאישיות המכנה את עצמה בפורום תחת הכינוי "רחס חיים". לא מן הנמנע שזהו מרגל איראני שמנסה להגיע אל קהילות רבות בארץ הקודש ע"מ לאסוף מידע לקראת מתקפת טילים עתידית...:shock:
ובמילים אחרות, חיים- נוכחותך בפורום סוזוקי תהיה מעניית ביותר לפורום ואני מחכה בקוצר רוח!!!
-
חיים
רבות נכתב על כך שהיית צריך לקנות דיפנדר (הרבה יותר פריק וורסטילי מדיסקו) ומשום מה העדפת להפוך דיסקברי לדיפנדר...
גם במקרה של הויטרה, למה לא להתחיל עם סמוראי "ארוך" שבדומה לדיפנדר, מתאים הרבה יותר לשיפצורים מהסוג שאתה מבצע?
-
מצא יחידת מזגן ,רכב ישן.
פרק תותח קרור. והלחם חיבורים מנחושת ,התאם ברז והתקן.
חבר ליציאות מים חמים ,מהמנוע .
ודא, רדיטור נחושת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
לצערי שתי הציריות שלמות כך שהבעיה כנראה יותר רצינית ואולי היא בנעילת הלוקרייט או יותר גרוע מזה - בסטליטים.
חיים, הערת שוליים קטנה, אם יש לך לוקרייט בסרן, זה אומר שכבר אין בו סטליטים, הנעילה מחליפה אותם.
קובי
-
ניראה את התוצאה של טיול שבועות ונחליט על ההמשך.
הויטארה היא בחירה של הבן שלי ,ואני כאן רק לסייע לו בשיפוץ.
היות וזה הולך להיות פרויקט לא קטן שיימשך שנתיים,ניראה שאין אפשרות להמנע משרשור חדש בסוזוקי.
-
אחרי שקנית רשת פלסטיק לבנה עם חורים 20/40 מ''מ ,אני מתכוון להרכיב אותה מחר על הגג מבפנים לטובת איחסון מגבות מטבח, ניירות טואלט, פילטר אוויר ושאר מטרדים שיש בכלי.
בנוסף לזה הכנתי מוט 10/10 מ''מ באורך 2 מטר לצורך הוצאת הציריות השבורות שכנראה ילוו אותי בחודשים הקרובים. אני אמור לאחסן את המוט בתוך הצינור הריבועי של הגגון עד לצורך להשתמש בו.
עכשו אני ממתין לטיול הדרומי בן יומיים באזור רמת רות.
-
הרכבתי את רשת הפלסטיק על הגג והיא החלה למלא את ייעודה.
היות וגם התחיל אצלי פרויקט הויטארה ,העבודה על הרשת היתה ממש חפוזה והתוצאה ממש לא יפה למרות יעילותה.אצטרך לחזור אליה למקצה שיפורים רציני,כשיהיה זמן.
מרוב לחץ ביום חמישי ,התחלתי להכין את הג'יפ למסע יום שישי רק בשש בערב ,שעה לפני הארוחה המשפחתית .ברוב חפזוני שכחתי לקחת את המזרון הזוגי עבור לינת הלילה, כך שביום שישי נאלצתי לעשות טיול של יום אחד.ככה יצא שעשיתי טיול בן קרוב ל-500 ק''מ וחזרתי מאוחר בערב רצוץ אבל הרוג.
הקטע האחרון בטיול כלל את נחל לבן מכביש הר-קרן עד באר מילכה שהוא קטע מדהים בפני עצמו. כשרציתי בסוף היום לעלות על כביש ניצנה - רפיח ,לא איפשרו לי חיילי צה''ל לנסוע עליו עקב התרעות ,ונאלצתי לחצות את חולות עגור וחולות חלוצה עד לכביש צאלים - משאבי שדה כבלת''ם ענק של סוף היום.
כך יצא שהצמיגים עברו את מבחן הבגרות שלהם בכל תנאי השטח ובמצבים קשים במיוחד והפתיעו אותי באחיזה הקרקע שלהם לאורך כל היום. אם בצמיגי MR/R שמעתי מפעם לפעם את פרפוריהם על קרקע דרדרתית ,כאן לא היה לאורך כל היום פעם אחת של פרפור. כשניכנסתי לים החולות הקשים ביותר בארץ,הורדתי אוויר ל-20 PSI ,וריחפתי עליהם כמו סמוראי קליל. ועוד יכולתי להוריד עוד 10 PSI באם המצב היה יותר קשה, כמו שיש באזור הזה באוגוסט / ספטמבר לפני הגשמים בסוף עונת היובש.
עכשו אני ממש מרוצה מהרכישה הזו - בתנאי שלא יתפוררו כמו שזה אפשרי,לדעתם של חלק מכם.
גם צריכת הדלק עלתה בגללם ל-5.3 ק''מ לליטר ,עוד לפני התקנת חיישן חמצן שעדיין חסר לי.שלא לדבר על הרעש והבלימה ששופרו מאוד.
בכל טיול הענק הזה פגשתי חבורה אחת בת 3 כלים. אז מה עושים כל הג'יפאים בחגים האלה????????
לגבי הויטארה, המנוע פורק והסתבר שטלטל אחד התפרק ופרץ את בלוק המנוע משני הצדדים עם שני חורי ענק שפסלו את הבלוק לשימוש.באותה הזדמנות ניקיתי את פנים הרכב מכל הזבל האופייני כגון מושבי נוסעים ,חגורות בטיחות, ריפודים וכו' ותוך שבוע הוא יתחיל לנסוע ,כך שבמקביל הוא יעבור שיפוץ יסודי.
קניתי מנוע 16 שסתומים במקום 8 שאני צריך ,ומשניהם אעשה מנוע אחד.
את ראש המנוע עם הסעפת המיוחדת של 16 השסתומים העמדתי למכירה בכדי להקטין את ההוצאה על שיפוץ הויטארה.
החלפה של מנוע במנוע לא אפשרית עקב השקעה ענקית בצמה ובמחשב חדש.
היום - שבת - אני אצטרך לנוח מהמסע המפרך שדחסתי ליום אחד.
למרות הדפיקה המגעילה הנשמעת מפעם לפעם מהפרונט הקדמי וטרם גיליתי ממה היא נובעת- הדבר הזה עשה עבודה לתפארת והתנהג ממש כמו גבר,למרות שעוד רואים שפעם הוא לבש חצאית.....
-
-
הייתי בנחל עם הציר השחור שנוסע צפון מערב ומגיע לאזור קציעות ושמימינו- צפון - רמת רות.משום מה אין לו שם שידוע לי.בכיוון מזרח הציר הזה מתחבר לציר אדום בין שבטה לנחל רסיסים. על הרמה עצמה לא הייתי וגם לא הספקתי לתייר את הר ספון וכל בקעת כבודה. זה יהיה בטיול נפרד של כמה שעות. אגב - הנחל הזה לא משהו מיוחד למרות שבמפות ותצלומי אוויר הוא ניראה משהו משהו.
-
חיים
לדעתי אתה יכול להשתמש בסעפת המקורית של הויטרה עם הראש המקורי (16 שסתומים)ופשוט להסב לקרבורטור בריא כמו זה שמגיע מטנדר מיטשובישי l 200(איסין) או מסיטרואן בי אקס (וובר 36)
שניהם יהפכו את הרכב לנבלה אמיתית וההסבה די פשוטה
את המזרקים המקוריים אתה משאיר רק כ"פקק, או שסותם עם ברגים בקוטר מתאים
חוצמזה אתה מייצר מתאם בין הקרב' לפתח יניקת האויר בסעפת היניקה וזהו -ערוץ החיים הטובים
-
תוכל לפרט יותר ?. האם זה רעיון או שמישהו כבר עשה את זה? .
לא תהיה בעיה עם מחשב ניהול המנוע ,או שהוא ישתגע ?
מחר אני אמור להתחיל בפירוק שלו, אז תן לי בבקשה נתונים בהקדם.
-
חיים
לא יהיה מחשב ניהול מנוע ולכן לא תהיה בעייה איתו !!!;)
תוכל גם למכור אותו + כל המזרקים/ חיישנים וכו' ולהרוויח בחזרה את עלות המנוע /ההסבה
יש לי בבית ראש שמונה וראש 16 אם תרצה להשוות סעפות !!
למיטב ידיעתי /זכרוני אין בעייות מיוחדות - דבר עם מורי הוא גם צריך לדעת יותר בודאות וגם יידע לעשות את זה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
כך יצא שהצמיגים עברו את מבחן הבגרות שלהם בכל תנאי השטח ובמצבים קשים במיוחד והפתיעו אותי באחיזה הקרקע שלהם לאורך כל היום. אם בצמיגי MR/R שמעתי מפעם לפעם את פרפוריהם על קרקע דרדרתית ,כאן לא היה לאורך כל היום פעם אחת של פרפור. כשניכנסתי לים החולות הקשים ביותר בארץ,הורדתי אוויר ל-20 PSI ,וריחפתי עליהם כמו סמוראי קליל. ועוד יכולתי להוריד עוד 10 PSI באם המצב היה יותר קשה, כמו שיש באזור הזה באוגוסט / ספטמבר לפני הגשמים בסוף עונת היובש.
עכשו אני ממש מרוצה מהרכישה הזו - בתנאי שלא יתפוררו כמו שזה אפשרי,לדעתם של חלק מכם.
גם צריכת הדלק עלתה בגללם ל-5.3 ק''מ לליטר ,עוד לפני התקנת חיישן חמצן שעדיין חסר לי.שלא לדבר על הרעש והבלימה ששופרו מאוד.
בכל טיול הענק הזה פגשתי חבורה אחת בת 3 כלים. אז מה עושים כל הג'יפאים בחגים האלה????????...
כמו דודה פולניה, אני מתענג על ה"אמרתי לכם"...
אין מה לעשות, בכל תרחיש שלא כולל בוץ, צמיגי AT טובים יכולים לכל הפחות להתמודד כשווים מול שווים מול צמיגי MT. ברוב הפרמטרים דווקא ה-AT ייקחו בגדול.
רק על הגדרת חולות עגור/חלוצה כ"קשים ביותר בארץ" אני קצת חולק...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
הרכבתי את רשת הפלסטיק על הגג והיא החלה למלא את ייעודה.
מרוב לחץ ביום חמישי ,התחלתי להכין את הג'יפ למסע יום שישי רק בשש בערב ,שעה לפני הארוחה המשפחתית .ברוב חפזוני שכחתי לקחת את המזרון הזוגי עבור לינת הלילה, כך שביום שישי נאלצתי לעשות טיול של יום אחד.ככה יצא שעשיתי טיול בן קרוב ל-500 ק''מ וחזרתי מאוחר בערב רצוץ אבל הרוג.
..
חיים אתה מזדקן :confused:
מזרון? זה מה ששבר אותך?
במחיר הדלק של היום, היתה מוצא צימר בדרום וממשיך, זה היה יותר זול.