-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
חנן,
אני בכלל הערתי על ההערה של נמרוד כרכב סיור בכל הגזרות.
השאלה כמה ק"מ נשארו לך במצבר בזמן הארוע ולא מתי שיצאת בבוקר.
אלו רכבים של 24x7, ואם בונים על תדלוק אחד ביום, צריך להניח שלקראת סוף היום אתה תהיה גבולי.
בנוסף, אלו לא ק"מ "רגילים" , נתחיל מזה שהמזגן עובד 24 שעות רצוף.
בקיצור,
הרבה יותר בעייתי ממה שאתם מנסים לחפף פה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
50-60קמ סיבובים מסביב לקריה בהפתעה.. כן.. רק רגע.
או שהתכוונת לחלטורות משלוחים?
בעיקר סחרחורת הם יקבלו.
תקרא הכל. לקחו את זה רחוק לסיורים מבצעיים על הגבול.....
האויב יתפוצץ מצחוק.
סביב הקריה? מצדי שיסתובבו על קורקינטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חנן,
אני בכלל הערתי על ההערה של נמרוד כרכב סיור בכל הגזרות.
השאלה כמה ק"מ נשארו לך במצבר בזמן הארוע ולא מתי שיצאת בבוקר.
אלו רכבים של 24x7, ואם בונים על תדלוק אחד ביום, צריך להניח שלקראת סוף היום אתה תהיה גבולי.
בנוסף, אלו לא ק"מ "רגילים" , נתחיל מזה שהמזגן עובד 24 שעות רצוף.
בקיצור,
הרבה יותר בעייתי ממה שאתם מנסים לחפף פה.
רכבי סיור, גם אלו שעובדים בשלוש משמרות אבל בוודאי רכבי חפ"ק, עומדים שעות רבות ביום במוצב האם שלהם (החלפת משמרות וארוחות) ובמוצבים משניים. אם בכל רגע שהם במוצב צבאי הם מחוברים למטען AC פשוט, הם יהיו טעונים כל הזמן, וממוצע קיבולת האנרגיה שלהם יהיה יותר גבוה מאשר ברכב בנזין.
ובואו נדבר על הבסיס של משהו כמו ריביאן לבניית רכב ממוגן ירי קל כמו שאוהבים בישראל. המומנט, קלות הנהיגה, ארכיטקטורת הסקייטבורד שמראש מתאימה לדיגומים.
והשקט זה רק בונוס מבצעי במיוחד ברכב סיור אורבני. E-david
חנן אני מקווה שהפיתוח העסקי שלכם בREE עובד גם בכיוון הזה. יש שם פטנציאל לכסף גדול.
-
השקט... על השקט וחתימה נמוכה משלמים הרבה בימינו...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
בכמה יחידות ספצפיות.
דוויד מגיע עם צאקלאקה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
תפסנו גזרה מכביש 10 עד טאבה ומעקבה עד קטורה ~
ה 10ב תפר יופי של ק״מ
בסוף הקו היו כ7,000 על הטנדר טויוטה - בממוצע כ 350 ליום
ויש עוד גזרות כאלו
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
הויכוח מיותר.
רכב מבצעי חשמלי יגיע.
כמקובל בצה"ל וכמו עם פיילוט הבנות בטנקים - מה שלא יתאים לדרישות, יתאימו את הדרישות אליו.....
-
.... אתה ישן בעמידה דרור.. (:
-
כמו המיצרים. יקימו עמדות כל 2 קמ. ואז יהיה אפשר לבצע את המרדפים עם הכבל מחובר לשקע ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
.... אתה ישן בעמידה דרור.. (:
אני כבר מזמן לא ישן בעמדה....:rolleyes:
הייתי כבר ותיק בפלוגה במילואים כשאתה עוד נסעת על בימבה, ואת הצורה בה צה"ל יוצר ופותר בעיות, אני מכיר לצערי יותר מדי טוב.
לפחות אז, היו גזרות ארוכות של 50-60 ק"מ שלא היה סיכוי לכסות בזמן סביר (כי כבר אז לא היה להם ימ"מ וגייסו מעט אנשים) ואשכרה סמכו על המצרים/ירדנים שהגזרות שלהם באורך 2 ק"מ בערך, שיעשו את העבודה.
כשאני חושב על רכב סיור חשמלי שצריך לגהץ גזרה כזו ולהסתכן בהתייבשות הסוללה דווקא כשמקפיצים אותו לקצה השני של הגזרה.... והכל כדי שיהיה חשמלי ויהי מה?.... לטובת מה בדיוק?... לטובת "פוטנציאל הכסף הגדול" של תאבי הבצע מתעשיית ההייטק?.... זה טירוף מערכות.
אישית אני חושב שנכון להיום רכב סיור מבצעי חשמלי זו אחת ההזיות הכי תלושות שעלו כאן, ודווקא בגלל זה אני משוכנע שצה"ל יילך על זה בכל הכוח.
-
מ2016....
https://m.yediot.co.il/Articles/4841948
הוא כל כך שקט אגב... שכנראה לא ראית אותו נוסע לידך..
הטווח המוצהר אגב 60מייל בלבד...
https://youtu.be/kxn0UthUuYs
-
https://imageshack.com/i/pnp261mSj
זה יגמר במר חסון שיסתובב על איוניק ברחובות תל אביב וימכור חשמל ב15 פני לקוט"ש.
-
אני לא מבין מה ההתלהבות מהרכב החשמלי שייסע מסביב לקריה. כבר שנים רואים קלאב קאר 'מבצעי' בנתב"ג משוטט לו במסדרונות בזמן שחבריו נטענים להם בשקט בפינה. זה אותו הדבר רק עם רישוי צהוב וקצת גדול יותר.
תחליפו את השם ל'רכב תפעולי' ותגמר כל ההתלהבות.
יאיר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה יגמר במר חסון שיסתובב על איוניק ברחובות תל אביב וימכור חשמל ב15 פני לקוט"ש.
יש תחזית עתידנית שצי המכוניות החשמליות ישמש כאמצעי להשטחת העקומה: יטענו חשמל בשעות הלילה הזולות וימכרו חזרה לרשת בשעות השיא היקרות, בהנחה שהאוטו לא בתנועה. בדיוק כמו תחנת הכח במעלה גלבוע (אנרגיה שאובה).
מה שכן סייקל יומי כזה יקצר את חיי הסוללה, לא ברור שיש ROI אם האוטו שייך לך.
קונקרטית אבל לסיפור הנחמד שהעלת, האם תעו"ז הוא בכלל אופציה הגיונית בארץ לאנשים פרטיים בעלי מכונית חשמלית?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
קונקרטית אבל לסיפור הנחמד שהעלת, האם תעו"ז הוא בכלל אופציה הגיונית בארץ לאנשים פרטיים בעלי מכונית חשמלית?
הייתה לי פעם לקוחה שבבית הפרטי שלה עברו לתעו״ז ואת הכביסות, המייבש והמדיח עשו בלילה... אז מבחינת חח״י זה כנראה אפשרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
יש תחזית עתידנית שצי המכוניות החשמליות ישמש כאמצעי להשטחת העקומה: יטענו חשמל בשעות הלילה הזולות וימכרו חזרה לרשת בשעות השיא היקרות, בהנחה שהאוטו לא בתנועה. בדיוק כמו תחנת הכח במעלה גלבוע (אנרגיה שאובה).
מה שכן סייקל יומי כזה יקצר את חיי הסוללה, לא ברור שיש ROI אם האוטו שייך לך.
לא יותר זול לקנות מארז מצברים?
-
מארז זו הוצאה (גדולה) נוספת.
את האוטו ממילא קנית עם הצדקה כלכלית.
בס"כ אוטו חשמלי זו בטריה ענקית על גלגלים שסתם עומדת ללא שימוש רוב היום - לא עדיף שתרוויח כסף בשבילך?
מה שכן ברמה התשתיתית מדברים על חוות מצברים משומשים לצורך שתיארתי, כאלה שירדו ממכוניות לאחר שהביצועים שלהם ירדו מהסף הקביל לתחבורה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
הייתה לי פעם לקוחה שבבית הפרטי שלה עברו לתעו״ז ואת הכביסות, המייבש והמדיח עשו בלילה... אז מבחינת חח״י זה כנראה אפשרי.
בקיבוץ בו אני גר משלמים על בסיס תעו"ז.
-
לטובת הבורים כמוני (למרות שאני חייב להודות שכנראה היכרתי את המושג אבל לא את שמו):
ציטוט:
תעריף עומס וזמן (תעו"ז) (Energy demand management (אנ')) הוא סוג של תעריף שמציעה חברת חשמל ללקוחותיה במטרה לווסת את צריכת החשמל הארצית על ידי עידוד הצרכנים לצרוך חשמל בשעות בהן הצריכה הכללית נמוכה. שימוש בתעריף זה משתלב בהחלטת ממשלה מנובמבר 2010, בנושא התוכנית הלאומית להפחתת פליטות גזי חממה בישראל.
-
לא קשור לכותרת, אבל נתקלתי במערכת אגירת אנרגיה מעניינת:
https://www.facebook.com/70394791635...9573440455242/