תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
גילוי נאות.
הראשון שראה את הגג החדש - ואני מאוד מעריך את דעתו, אמר בזהירות הראויה - ש - ''הגג מכוער בטירוף......''
הנה - אמרתי את זה.
אבל לפחות תתנחמו שההערכה הזאת נאמרה כבר הרבה פעמים על דברים רבים בדבר הזה.
מה שחשוב בזה - שכבר התרגלתי לההערכות האלה.
כרגיל - החזאים קבעו גשם ביום רביעי ועכשו הם יקבלו גשם בשבת - מה שאומר שצפויה שבת של מרדף שטפונות.
נקווה לטוב.
לרכב הצטרף הג'ק הפנאומטי החדש ,וזה נוסך הרגשה טובה של יציבות ,מה עוד שתמיד חלמתי על המוצר הזה אך לא ידעתי שהוא כבר קיים.
את יום שישי הקדשתי לניקוי יסודי של הג'יפ מהבוץ הנגבי של שבוע שעבר.
ואז - כשהרכב נקי מבפנים ומבחוץ, צבעתי ביסודיות את כל פנים הרכב.
הגג קיבל צבע כסף מחזיר אור, ומהגובה העליון של החלונות עד הרצפה, כולל כל הדלתות החשופות, צבעתי בשחור מבריק - כולל פנים הדלתות במקומות שהפח כפול.
עכשו ממש תענוג לשבת בתוך הרכב עם ריח של צבע טרי וניקיון.
בדרך הביתה ,הלכה פעם שניה בשנה האחרונה משאבת הדלק. לפחות זה קרה מתחת לפנסים של הכניסה לקיבוץ תל יצחק,מה שעזר מאוד להחליף את המשאבה תוך פחות משעה,וזאת עקב הצורך לפרק את המגירות היושבות על הפתח של מיכל הדלק.
אף פעם לא הבנתי את ההיגיון של משאבות טבולות ,במיוחד ברכבי שטח. אבל זה ''רכב שטח''??? אולי בעוד שנה כשהבניה שלו מחדש תסתיים.
התכנית של היום,עקב הגשמים באזור ירושליים,זה לצאת עם שחר לכיוון אזור התעשיה של מעלה אדומים, להכנס לבקעת הורקניה - דרומה ,ולפנות מזרחה בכדי לחצות את שרשרת ההרים של מצוקי העתקים ולרדת בצד השני דרומית למצוקי דרגות.
נקווה לראות נחלים עם מים,אך בוודאי לא יהיו שטפונות עקב מיעוט גשם.
לפי חשבוני ,יתכן וההרים כבר ירוקים מעשבים חדשים של ראשית החורף.
אולי גם אפשר יהיה לראות להקות אחרונות של ציפורי נדידה בדרכן דרומה. לפני חודש עוד ראיתי.
רק שלא תהיינה הפתעות טכניות, כמו שהתרגלתי לאחרונה.
המסע של אתמול למדבר יהודה ,היה מבחן עבירות מדהים מבחינת הדבר הזה. עקב בנית היסודות של גדר ההפרדה ממישור אדומים ודרומה,השתנה כל תוואי המדבר בחלקים ארוכים שלו ,ולא ניתן לפנות מזרחה ואפילו דרומה לפי השבילים שבמפות. זה אילץ את הג'יפ לבצע צלילות עומק מסמרות שיער על קוליס עמוקים,הצלבות מוטרפות ובורות עמוקים ,בכדי להיחלץ ממקומות שכולם חדשים לגבי ,למרות הכרות מעמיקה קודמת,בגירסתם הישנה.גם ההמראות למעלה עם נוף עננים מושלם ברקיע ,היו חלק מהצורך בחבירה לשבילים שנחסמה הכניסה אליהם.
בסך הכל הטיול לא היה ארוך,אך בלי ספק מושלם. הקפה על פסגת עלי-מונטר שווה כל מחיר.
במהלך החיפושים אחרי צירים חלופיים ניקלעתי לבדי לתוך מחצבת אבן פלסטינית עם 40 או 50 מידידנו,שהקיפו בשמחה את החללית שנחתה עליהם מלמעלה.בכדי להחלץ לאחור הייתי חייב לסובב את הכלי על שביל צר ,מה שלקח 10 דקות של תימרונים בלתי אפשריים,כשאני מוקף בפלסתינים שבראשם מנצנצת המחשבה מה לעשות עם האוצר שנפל עליהם מהשמיים.השתדלתי לשמור על קור רוח,למרות המצב העגום בו הייתי שרוי,וידעתי שעם שינוי מצב הרוח שלהם ,אני יכול למצוא את גופתי זרוקה במחצבה נידחת עם 100 טון סלעים עליה.מה עוד שהמלווה שהיתה איתי רק ליבתה את האפשרויות שלהם לחגיגה.
כשהמראתי למעלה עם 5K סל''ד ,הרשתי לעצמי להזיע עד התחתונים................
מה אתה נלחץ מהפלסטינים במחצבה-הם ראו את הרכב וכמויות האוכל בפנים והיו בטוחים שאתה רכב של UNRWA .
בנינו חיים,במבט ראשון,אם רואים אותך בלי העוזון,אפשר בטעות להתבלבל ולחשוב שה......
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
רק שלא תהיינה הפתעות טכניות, כמו שהתרגלתי לאחרונה.
חשבתי שזה נחשב הפתעה כשהוא חוזר הביתה בלי תקלות טכניות.. ככה שהפתעות במקרה שלו זה טוב, לא ?
;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
נו באמת חיים אתה בן אדם מבוגר,
אתה לא מבין מה זה הקולות הללו??
מה אתה גר באזור 51??
לא ידידי אתה חי בטריטוריה של הדיסקו
הקולות זו התקלה הבאה
רואה חיימקה
אמרתי וידעתי מה אמרתי
לשבוע זה מתווסף לאלומיניום גם מכשיר קשר שבעצם יתן את השרות שלו לטובת היחידה לאיתור נעדרים שגם הדיסקו חבר בה. אני מקווה שההתקנה תהיה פשוטה. ובאותה הזדמנות - תודה לנמרוד על הסכמתו להחליף בית למכשיר.
עבודות הצבע הפנימיות ,עושות ממש טוב למי שנמצא בתוך הרכב. הגג הנוסף מוכיח את עצמו מעל ומעבר,והבידוד שיש עכשו ברכב ממש טוב. אך המבחן האמיתי יהיה בקיץ. בינתיים ,במהירות גבוהה הגג מזמזם עקב חוסר בחיבור נוסף שטרם הספקתי לעשות, אך לבסוף אני מאמין שהעינין יסתדר.
עד עכשו, יותר ויותר אנשים מביעים דיעה ממש רעה על הפתרון החדש הזה,וגם אני כבר משתכנע יותר ויותר שהגג החדש מכוער או מכוער מאוד.תלוי על איזה צד קמתי.
זה רק אומר שמקומו למעלה - מובטח.
מי שרוצה חיפוי גג פנימי של הדיסקו במצב סביר - כתרומה, שירשם כאן ראשון ויבוא לקחת בתיאום איתי.
1 קבצים מצורפים
חיים,
מה דעתך על גג כמו של הלנדרובר בתמונה ?
אם הבנתי נכון, זה סוג של גג כפול, שהיו מייצרים בשנות השישים (הרבה לפני שהמציאו את השם דיפנדר או דיסקו), שנראה שיכול לתת בידוד מצוין.
חוץ מזה, גם אין לרכב שום פלסטיקים !
אולי זה מה שהיית צריך לקנות מלכתחילה...
(חבל שהרכב הזה לא נוסע לשום מקום מהחצר האחורית שהוא זרוק בה כבר עשרות שנים :()
יש כבר גג אלומיניום חדש כבר קרוב לחודש.
תגובה להודעה: חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הרגת אותי..:mrgreen:
בהצלחה!
עזוב את השטויות ותחליף לגיפ.:cool:
מכשיר הקשר הורכב והותקן מתחת ללוח כפתורי המזגן. המיקום כל כך טוב שנראה לי שהיה תיאום בין לנדרובר למוטורולה.
מי שנמצא מחר בארץ הקאסמים מוזמן לנסות איתי את מכשיר הקשר.
באותה הזדמנות, יש לי חבר שמייבא מצברים מתורכיה במחיר של 500 שקל למצבר 60 א/ש. האחריות לשנה,אבל אני לא יודע מה היא שווה באמת.
מי שמעונין שיקבל ממני את מס' הטלפון.
עבור בלוני החמצן החדשים שעשויים מאלומיניום ,אני צריך בדחיפות ברזים סטנדרטיים של בלוני גז 12 ק''ג הקטנים.
כל הניסיונות שלי לרכוש שניים כאלה לא הצליחו, היות ואף אחד לא יודע היכן מיצרים אותם או היכן זורקים את הבלונים הישנים שמהם ניתן לפרק את הברזים.
אם מישהו יכול להנחות אותי בנושא, תבוא עליו ברכת יוצר הגז.
אנא דחוף, כי נגמרו לי הבלונים הקטנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
עבור בלוני החמצן החדשים שעשויים מאלומיניום ,אני צריך בדחיפות ברזים סטנדרטיים של בלוני גז 12 ק''ג הקטנים.
כל הניסיונות שלי לרכוש שניים כאלה לא הצליחו, היות ואף אחד לא יודע היכן מיצרים אותם או היכן זורקים את הבלונים הישנים שמהם ניתן לפרק את הברזים.
אם מישהו יכול להנחות אותי בנושא, תבוא עליו ברכת יוצר הגז.
אנא דחוף, כי נגמרו לי הבלונים הקטנים.
תבדוק במפעל של קיבוץ משאבי שדה. הם מייצרים שסתומים וברזי גז לכל העולם.
http://www.sagiv.co.il/hebrew/yellowline.asp
אסף.
[quote=רכס חיים;223667]מכשיר הקשר הורכב והותקן מתחת ללוח כפתורי המזגן. המיקום כל כך טוב שנראה לי שהיה תיאום בין לנדרובר למוטורולה.
יא יאפי שכמוך , איך לא תבוש,
מזגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן???
חוץ מזה עבר כבר סוף שבוע מה איך דוח תקלות??
כל האתר במתח
]
אסף תודה. הם לא מייצרים את הברזים האלה וניראה שאצטרך לרכוש שני בלונים ריקים ולפרק מהם את הברזים.
אתמול הייתי בדרום ופגשתי את האיש שמייבא את הונטילים לפריקת אויר אוטומטית מהגלגלים לפי כיוונון קבוע. שילמתי לו 200 ש''ח עבור 4 יחידות אבל ניראה לי שזה מחיר גבוה. מישהו יודע את המחיר האמיתי?
קניתי ממנו גם פנס זעיר שמאיר על לדים מאחורי עדשה מגדלת באור מדהים ונטען מהמצית שברכב. גם זה עלה הרבה כסף - 100 שקל. מישהו מכיר את המוצר הזה?? הגודל שלו כמו בוהן עבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אתמול הייתי בדרום ופגשתי את האיש שמייבא את הונטילים לפריקת אויר אוטומטית מהגלגלים לפי כיוונון קבוע. שילמתי לו 200 ש''ח עבור 4 יחידות אבל ניראה לי שזה מחיר גבוה. מישהו יודע את המחיר האמיתי?
זה פחות או יותר המחיר, יש אפילו מקומות שמוכרים במעל ל300 לסט. אם תקרא בדפי הפורום מן העבר, תגלה שהביקורות על זה לא ממש חיוביות... נשמח אם תנסה ותגלה לנו אחרת. וגם איך הדבר הזה מותקן בכלל...
אתה מדבר על המוצר של - STAUN?
http://outback.co.il/mainproducts.html
בקריאה נרגשת,לנמרוד ולשאר המנהלים בפורום.
חייבים לעשות מעשה,משהו חייב,ללכת לחיים וללמד אותו להעלות תמונות לאתר,אפשר גם לבצע מגבית לקניית מצלמה(50 ש"ח ראשונים עליי).איפה הגגון?איפה הבלונים? מה קורה,הכל דיבורים אין תמונות,אני כבר במתח,מת לראות מה הוא עשה עם הגגון-אני בטוח שהצליח להוציא משהו יותר מזוויע מהטמבון מלגזה הראשון של "ההומו".
התהליך חייב להימשך עם תמונות,התוצאה הסופית ברורה לכולנו(דיפנדר סטאנדרטי) אבל התהליך הוא מרתק,והתמונות חסרות.
וכאחד שיושב בניכר,עוד לפני שאני מתעדכן בחדשות הספורט,אני מתעדכן במה קורה עם " חיים רכס ועלילות ההומו הבריטי"
דרור הראל
דרור, הצעתי לחיים את שירותי חיני-חינם והלה העדיף שפשוט אבוא ואעשה עבורו את העבודה אחת לתקופה והסכמתי. אז כשיש לחיים זמן , אני מגיע... נראה, אולי מחר יהיה לו זמן בערב ואז נוכל להשלים כמה חוסרים.